Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Seksin ostamiselle täyskielto

Seksin ostamiselle täyskielto 

Olen ilahtunut oikeusministeri Henrikssonin näkemyksestä, että seksin ostaminen kiellettäisiin kokonaan. Kannatan esitystä lämpimästi. 

Seksin ostamisen kieltäminen antaisi lisää välineitä ihmiskaupan ja paritusrikollisuuden sekä alaikäisten hyväksikäytön kitkemiseen Suomesta. Ruotsissa seksin oston kriminalisointi on ehkäissyt prostituutiota. Järjestäytynyt naiskaupparikollisuus karttaa Ruotsia. Katuprostituutio on Ruotsissa vähentynyt puoleen vuodesta 1999 samalla kun se on naapurimaissa lisääntynyt merkittävästi. Tanskassa ja Norjassa katuprostituoitujen määrän arvioitiin olevan kolminkertainen Ruotsiin verrattuna. 

Seksin ostamisen täyskieltoa on vastustettu vetoamalla siihen, että ostamisesta olisi hankala saada näyttöä ja että rikos olisi hankala selvittää. Tuskin kenenkään mieleen tulee, että koska alle puolet näistä omaisuusrikoksista selvitetään, rikoslaista voidaan poistaa koko omaisuusrikoksen käsite. 

On ilmaistu pelko, että lain tiukennuksella vaikeutettaisiin prostituoitujen asemaa. Näiden oletetaan joutuvan karttamaan tukea antavia viranomaiskontakteja ja tekemään työtään yhä enemmän piilossa, alttiina esimerkiksi väkivallalle. Kriminalisoinnista huolimatta tarvitaankin edelleen sosiaali- ja terveyspalveluita sekä etsivää sosiaalityötä. Prostituoitujen suojelun tavoite edellyttää käytännössä muutakin puuttumista prostituution syihin sekä prostituoitujen monipuolista tukemista. 

Seksin ostaminen alle 18-vuotiaalta on kielletty, vaikka sitäkin lainmuutosta aikanaan vastustettiin. Alaikäisiltä seksiä ostaneita ei kuitenkaan aina saada vastuuseen, koska on vaikea todistaa asiakkaiden tienneen tytön oikeaa ikää. Teon rangaistavuus edellyttää tahallisuutta, ja siksi vaaditaan, että tekijä on ollut tietoinen siitä, että hän on ollut sukupuoliyhteydessä tai tehnyt seksuaalisen teon alaikäisen kanssa. Kriminalisoimalla seksuaalipalvelujen osto kokonaan suojellaan myös alaikäisiä nykyistä tehokkaammin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (598 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

Mitä jos keskityttäisiin nyt ensin kieltämään konkurssissa olevien valtioiden velkakirjojen ostaminen ja palataan seksiin sitten kun sitä on ansaittu?

Jukka Kaulanen

Useimmat naisministerit (Kiuru, Räsänen, Henriksson,Kyllönen, Arhinmäki) eivät ilmeisesti hallitse suuria kuvioita ja sen vuoksi näpräävät pikkuisten kieltojen kanssa.

Suomessa ryöstetään kymmeniä vanhuksia ja invalideja päivässä, ulkomaiset romanilapset on tuotu mukaan ryöstelyyn ja suoranainen maantierosvouskin on jo alkanut, mutta sisä- ja oikeusministeri eivät osaa niille mitään tehdä vaan haluavat vain lisää suomalaisiin miehiin kohdistuvaa rankaisuvaltaa. Jota sitten jo liian pieniksi supistetut poliisivoimat ei tietenkään pysty valvomaan.

Tyhjänpäiväisiä ministereitä, kuten Katainen halusikin.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/51728-poliisi-huol...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Seksin myynti ammatinharjoittajana tulisi laillistaa. Alalle tulisi tehdä säännöt ja laki aivan kuten muidenkin ammatinharjoittajien kohdalla. Ammatin harjoittaminen tulisi sallia vain yksityshenkilönä. Siihen loppuis ongelmat ja valtiokin saisi osansa. (ongelmilla tarkoitan paritusta ja ihmiskauppaa,....)

Pekka Roivanen

Ammatinharjoittaminen tekee seksin myymisestä liiketoimintaa. Tietääkseni Saksassa on pörssilistattu bordelliyhtiö. Ruotsissa seksinmyyjille tarjotaan sosiaaliturva ja tunnustetaan myyminen ammatiksi. Asiakkuudet on vain kielletty.

Ammattina ja liiketoimintana seksin myymisen kieltäminen taitaisi mennä EU:n vapaan kaupan rajoittamisen puolelle.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Just nuita yhtiöitä en hyväksyisi, koska kuvaan astuisi mukaan paritus,....

Jorma Kassinen

"Ruotsissa seksinmyyjille tarjotaan sosiaaliturva ja tunnustetaan myyminen ammatiksi. Asiakkuudet on vain kielletty."

Joutuvatko pitämään kirjanpitoa ja makselemaan alvit?
Asiakasrekkarin piti luulisi olevan hankalaa?

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Muuten samaa mieltä, mutta esimerkiksi Saksasta ja Alankomaista tutut bordellit toimivat hyvin ilman ongelmia parituksesta ja ne pystyvät tarjoamaan seksityöntekijöille turvallisemman työympäristön kuin yksityisesti omissa tiloissa työskennellessä. Kannatan siis seksikaupan täyttä laillistamista, myös yhteisten yritysten kautta organisoidusti. Alalle tulee kuitenkin saada myös normaali työturvallisuusvalvonta, jotta väärinkäytöksiltä vältytään. Länsi-Euroopassa tämä onnistuu, myös Kristillisdemokraattien (CDU) hallitsemassa maassa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En tietystikkään tarkoita tällaisen suuremman yritystoiminnan vastustamista muilla aloilla, vaan nimen omaan tässä seksin myynnissä, koska sen myötä tulisi nuo haitalliset lieveilmiöt kuten huumeet, paritus, pakottaminen,...joiden valvomiseen ja tutkimiseen valtio ts. poliisi joutuisi taas satsaamaan lisäresursseja. Yksityisellä ammatinharjoittajalla ei olisi tarvetta myydä sivubisneksenä esim. huumeita, koska viivan alle jäisi riittävästi ilman välikäsejä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Bordelleisa työskentelee ulkomaalaisia, ja kaikki tietävät, että ulkomaalaiset ovat yleensä kauheita rikollisia.

Siis ainakin niiden mielestä, jotka eivät halua pitää nollatoleranssia rasismin suhteen.

Käyttäjän KimmoPohjanen kuva
Kimmo Pohjanen
Matti Jalagin

Herra Lavikainen.

Olette oikealla asialla ja oikeassa vaikka poliittisella kannallanne ei merkitystä olekaan.

Perustuslakimme nimittäin takaa ja turvaa elinkeinon vapauden eikä sen yli aivan heppoisin eväin kävellä, mutta esim. malli, jossa palveluita tarjoava rekisteröi itsensä ammatinharjoittajaksi omasta vapaasta tahdostaan saattaa kuulostaa parempien ihmisten mielessä suorastaan väärältä, on se oikea tapa.

Juuri, kuten sanoit, on kyse omasta valinnasta ja jos joku haluaa tarjota seksuaalisia palveluja toiselle, ei silloin ole kyse ihmiskaupasta vaan perustuslain tarkoittamasta asiasta eli oikeudesta valita ammattinsa.

Mutta kuten yllä kirjoitin, tulen aikoinani vaatimaan, että kaikkien mahdollisten vaihdantavälineiden käyttö (ml. immateriaaliset) avioliitossa tullaan yhdenvertaisuuperiaatteen nimissä myös lailla kieltämään.

On nimittäin kyse siitä, onko Suomi oikeusvaltio vai pimeyden sivistymö.

Jaakko Tuononen

Seksi on aina ollut kauppatavaraa, ja tulee myös olemaan. Se, vaihtaako raha omistajaa aktin yhteydessä, ei ole merkittävä asia.

Nainen käyttää valtaa mieheen seksin avulla. Onko sekin tuomittavaa? Näissä ihmisten seksuaalisuuteen, rakkauteen ja kiintymykseen liittyvissä leikeissä ei taida hirveästi olla tilaa kristilliselle moraalikäsitykselle. Vaikka siitä niin hirveästi vouhotetaankin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Seksikauppa on maailman vanhimmista ammateista!
Hyvä tai huono totuus on näin, mutta uskovaiset eivät halua sitä hyväksyä.

Jorma Kassinen

Se on maailman toiseksi vanhin ammatti.
Vanhin on omenanpoimija.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Hmmhh... miten sitten ehkäisy on perusteltavissa Raamatun näkökulmasta?

"Älä laske siementäsi maahan" vai miten se nyt meni? Joka tapauksessa ainoa paikka, mihin ejakulaation tuotoksen pitäisi mennä on sellainen paikka, jossa siitä voi syntyä lapsi. Eikö muka Jumala tarkoittanut, että miehen orgasmi on tarkoitettu lapsen alulle saattamiseen? Minusta sen pitäisi olla uskovaiselle ilmiselvää.

Jos ei halua lapsia, niin pidättäytyy. Jos usko on vahva, niin siihen pystyy, eikö?

Vilho Juntunen

Kyllä pyyrystä kannattaa maksaa jos ei saa sitä ilmaiseksi.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Vilho,

Toisaalta riippuu miten maksua käsitellään ;)
Esim. jos mies ostaa vaimolleen kultakorun tai jokin lahjan ja sen jälkeen pyytää häneltä kunnon seksiä yöllä, niin eikö mies tavallaan ole ostanut seksiä omalta vaimoltaan? ;)

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Aimo, kuulemma keittiössäkin onnistuu kunhan rouva ei vastaanottaisi kaulimella tai kuumalla pannulla ;)
Tietysti taksikuski, joka on ollut yövuorossa ansaitsee sitä päiväseksiä...

Heikki Polojärvi

Aimo: ihmisen tarpeet on jo laitettu tärkeysjärjestykseen: http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow%27s_hierarchy_...

Farzad: aioin laittaa samanlaisen kommentin mutta ehdit ensin :/

Käyttäjän KimmoPohjanen kuva
Kimmo Pohjanen

Jos seksin osto kiellettäisiin, toki se tulisi kieltää raiskauksen tavoin myös avioliitossa ja tähän tulisi vara poliisin resursseja. Lain tulee olla kaikille sama, eikä avioliitto saa olla turvapaikka rikollisille.

Johan Lom

Toki on sinänsä loogista todeta, että kun näyttöä on vaikea saada, niin vastaavasti omaisuusrikoksienkin rangaistavuus tulisi poistaa. Tuollainen rinnastus on vain siinä mielessä pieleen menevä, että omaisuusrikoksessa tuotetaan poikkeuksetta haittaa ja kärsimystä. Seksin myyminen ja ostaminen ilman paritusta tai pakottamista aikuisten kesken puolestaan tuo molemminpuolista hyötyä ja iloa.

Pitäisikö vaikkapa käytettyjen autojen kaupppa kieltää sillä perusteella, että kaupan kohde voi olla varastettu?

Ylivoimaisesti valtaosa prostituutiosta tapahtuu vapaaehtoisesti kahden aikuisen välillä. Jos kaupan käynti kiellettäisiin, niin se todellakin huonontaisi prostituoitujen asemaa. Heiltä menisi ainoa tulolähde ja se aiheuttaisi heille kosolti ongelmia.

Miksi haluat ajaa ihmisiä ahdinkoon?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Räsänen haluaa, että seksiä harjoitettaisiin vain avioliitossa. Ja vain heteroseksiä.

Siksi hänen pitää keksiä joku perustelu, jonka mukaan tilapäiset seksisuhteet pitäisi kieltää. Kun hän ei muuta keksi, niin hän väittää, että tilapäiset seksisuhteet johtavat väkivaltaan ja rikoksiin.

Meillä on pitkä perinne tarinoista, joissa äidit ovat varoittaneet tyttäriään, ja naiset toisia naisia siitä, että naiselle, joka harjoitti tilapäistä seksiä, kävi huonosti.

Jaakko Tuononen

Seppo Lavikainen: Niinpä. Koko avioliitto-institutio on seksin myynti ja ostopaikka. Hyi sentään. Sitten, kun ei enää kiinosta, niin sitten tapellaan lapsista. On tää aika sairasta koko homma. Nimim: kokemusta on.

Kristitty maailma pitäisi vapauttaa seksuaalisesti ja moraalisesti. Vain tasa-arvo ja oikeus seksuaalisuuteen ja rakkauteen voi vapauttaa ihmiskunnan. Kristinuskon moraalikäsitys ei sovi tähän päivään. Se lukitsee ihmisen tuhansia vuosia vanhaan kulttiin, jonka jo soisi menevän hautaansa ja historiankirjoihin.

Rauni Viren

"Seksin ostamisen täyskieltoa on vastustettu vetoamalla siihen, että ostamisesta olisi hankala saada näyttöä ja että rikos olisi hankala selvittää. Tuskin kenenkään mieleen tulee, että koska alle puolet näistä omaisuusrikoksista selvitetään, rikoslaista voidaan poistaa koko omaisuusrikoksen käsite."

Rikoslaissa ei ole sellaista rikosta kuin tavaran (ylipäänsä) myyminen. Analoginen seksuaalirikoksen kanssa on varkaus ja ryöstö, ei osto ja myynti.

Huolestuttavaa tässä on logiikan puute, mutta myös vertaaminen omaisuuteen ylipäänsä. Nainen ei ole kauppiaan omaisuutta, kuten vertaus esittää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun olin pikkupoika, kerrostalomme alakerrassa oli "Osto- ja myyntiliike":)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Äiti ja tytär pitivät: Vanhaa tavaraa ja posliinia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

" Tuskin kenenkään mieleen tulee, että koska alle puolet näistä omaisuusrikoksista selvitetään, rikoslaista voidaan poistaa koko omaisuusrikoksen käsite."

Tuo vertaus ei toimi, koska kyse on aivan eri asioista. Omaisuursikos on käsitteenä hyvin selkeä. Seksin ostaminen taas ei ole. Miten tulkitaan tilanne, missä mies esimerkiksi tarjoaa naiselle 200 euroa maksaneen ravintolaillan, ja pääsee sen ansiosta harrastamaan seksiä? Entä, jos mies antaa naiselle jonkin arvokkaan lahjan, esimerkiksi kultakorun tai kultarahan? Entä, jos mies maksaa seksistä tarjoamalla naiselle asunnon tai suorittamalla jonkin remonttiurakan? Tai entä, jos prostituoitu myy vaikkapa ruusuja parillasadalla eurolla kappale? Mitkä edellä mainituista kuuluisivat seksinostokiellon piiriin?

Jorma Kassinen

Minusta miehiltä pitäisi kieltää kaikenlainen naisten lahjominen ja korruptoiminen seksin toivossa.
Tai no ainakin suuret lahjat pitäisi ilmoittaa verottajalle ja maksaa niistä lahjavero.

Rauni Viren

Oikeastaan ongelma on vielä monisyisempi, mutta epäilemättä se on Ruotsissa ratkaistu feministisen onnistuneesti.

Aki Häkkilä

Vuosia sitten muistan kuulleeni tarinan Itä-Euroopan maasta, jossa rajan tuntumassa myytiin melkoisen ylihinnoiteltuja puutarhatonttuja. Vähän edempänä saattoi törmätä paikallisiin seuraa kaipaaviin naisiin. Paikallisiin tapoihin kuului antaa esimerkiksi puutarhatonttu lahjaksi "treffien" aluksi.

Jukka Korhonen

"Tutkimustiedot" ja "tilastot" Ruotsista ovat kaikki yhtä tyhjän kanssa.

Siellä on tuotettu vain sellaisia tutkimuksia, joiden lopputuloksen on sikäläinen feministimafia hyväksynyt jo etukäteen.

Lyhyesti voisi todeta Ruotsista ja yleisemminkin:

- Prostituutio ei ole vähentynyt yhtään.

- Työ on painunut maan alle ja vaikeuttaa prostituoitujen asemaa.

- Ihmiskauppaa ei tapahdu Suomessa prostituution piirissä.

P.S.
Mikä on se ihme syy, miksi prostituutio pitäisi kieltää?
Koska Päivi Räsänen ja hengenheimolaisensa eivät pidä asiasta?

P.S.2
Ruotsin seksinostokielto on asettanut maan lainsäädännön naurettavaan asemaan: osto on kiellettyä, myynti ei.
Vrt. Huumeiden osto on kiellettyä, myynti ei.
Onko tässä mitään järkeä?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tilapäisen seksin myyntiä ei voi kieltää niissä maissa, jotka ovat liittyneet Euroopan ihmisoikeussopimukseen. Suomestakin jouduttiin poistamaan irtolaispykälä, kuin Suomi liittyis sopimukseen.

Ruotsin laki pitää tuomiot niin lievinä, että se voidaan katsoa järjstyslaiksi, ja siksi sen ei katsota rikkovan ihmisoikeussompimuksia. Vähän samaan tapaan kuin Suomessa on kielletty seksin myynti ja osto yleisillä paikoilla, järjestyslaissa.

Johan Lom

Sen lisäksi, että kieltäminen onnistuessaan ajaisi prostituoituja ahdinkoon, se ajaisi myös sellaisia asiakkaita ahdinkoon, jotka eivät muutoin saa seksiä. On vaikea välttää ajatusta, että Päivi Räsänen tällaisine ehdotuksineen on hyvin ilkeä ja sadistinen ihminen.

Jorma Kassinen

"Seksin ostamisen kieltäminen antaisi lisää välineitä ihmiskaupan ja paritusrikollisuuden sekä alaikäisten hyväksikäytön kitkemiseen Suomesta."

Eikös näiden kitkemiseen ole välineet jo nytkin?

Johan Lom

Jos jokin asia kielletään sillä perusteella, että yksi prosentti siihen liittyvästä toiminnasta on epähyväksyttävää tai lain vastaista, niin kaikki yritystoiminta voitaisiin kieltää sillä perusteella, että sitä kautta torjuttaisiin harmaa talous.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Yksi prosentti on räikeää liioittelua. Esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa paljon puhutaan ihmiskaupasta, viime vuonna syyte nostettiin 120 tapauksessa, joka oli kaikkien aikojen huippuluku. Tässä luvussa on kuitenkin mukana kaikki ihmiskauppatapaukset, eivät vain seksityöhön liittyvät tapaukset.

Samanlaisia luvut ovat muissa maissa. Ihmiskaupasta puhutaan paljon, ja sitä kerrotaan olevan valtavat määrät, mutta poliisi ei kuitenkaan löydä tapauksia.

Kyse on siitä, että osa ihmisistä toivoo, että ihmiskauppaa esiintyisi laajasti, jotta sillä perusteella voitaisiin ryhtyä lainsäädäntötoimiin. Tämä toive on yleisön mielessä kiinteästi yhteydessä rasistisiin uskomuksiin, joiden mukaan ulkomaalaiset ja maahanmuuttajat ovat rikollisia.

Ihmiskauppapuhe ei niinkään ole seksuaalipoliittinen ja seksuaalimoraalinen kysymys, kuin heijastusta ihmisten peloista siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa kohtaan. Valitettavasti vastuuttomat poliitikot käyttävät ihmisten taipumusta projisoida ulkomaalaisiin uskomuksia rikollisuudesta ja väkivallasta hyväkseen oman agendansa ajamisessa. Rasisteille ei kuitenkaan pidä antaa periksi ja taistelua rasismia vastaan on jatkettava tälläkin rintamalla.

Lauri Korhonen

Höpsistä Päivi. Et voi olla tosissasi?

Seksi on parasta huumetta. Poista stressiä ja rentouttaa. Valitettavasti siihen jää koukkuun mutta sivuvaikutuksia ei juurikaan ole.

Rikollisen toiminnan torjujaksi täyskiellosta ei ole. Tarjonta ja kysyntä vain muuttavat muotoaan. Oikeasti meillä on suurempiakin ongelmia jotka pitäisi ratkaista ensin.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Minun moraalikäsitykseeni ei yksinkertaisesti sovi, miten seksin myyminen tai ostaminen pitäisi tai edes voitaisiin kieltää.

Sitä en vain yksinkertaisesti ymmärrä.

Antaisihan esimerkiksi vaikkapa yleinen ulkonaliikkumiskielto iltayhdeksän jälkeen välineitä vaikka minkä kitkemiseen.

Kaikki saatani sitä on.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kiellättekö Räsänen seksin invalideilta?
Kiellättekö seksin ostamisen normisuhteeseen kykenemättömältä ja pakotatte hänet raiskauksiin? Lastenkin hyväksikäyttöön.
Kieltäkää myös avioliitot. Siinähän seksisuhde ostetaan puolin ja toisin ihan loppuiäksi.
Itkisin, jos en olisi mies. Miksi tehdä normaalista asiasta näin vaikea?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ennemminkin on kyse siitä, että seksi halutaan kieltää pienituloisilta mihiltä, joille seksin saanti on erittäin suuri, ellei mahdoton ongelma. Naiset suosivat hyvätuloisia miehiä ja syrjivät pienituloisia miehiä parinvalinnassaan, ja Suomessa alimman tuloluokan miehistä ilman naista elää 43 %, kun taas ylimmässä tuloluokassa ilman naista elää 2 %.

Suomessa elää puoli miljoonaa sinkkumiestä, ja tämän ryhmän seksuaalisuuden kieltäminen on raakaa ja ihmisarvoa polkevaa politiikkaa. Hyväosaiset vain sanovat näille pakkoselibaatissa eläville pienituloisille miehille: "Älkää valittako, saatte seksi sitten kun menette naimisiin tai alatte seurustella".

Mutta kun pienituloinen ei kelpaa eikä koskaan saa sitä puolisoa.

Kannustaisin tässä suhteessa kaikki pienituloisia sinkkumiehiä kapinaan, puolustajaan oikeuksiaan näitä hyväosaisia vastaan, jotka sylkevät heidän päälleen.

Käyttäjän KimmoPohjanen kuva
Kimmo Pohjanen

Entisenä fundamentalistina ymmärrän kristillisdemokraattien halua rajoittaa seksin harrastamista. Jos seksinostokiellosta tehtäisiin poikkeuksia, niin ne voitaisiin tehdä invalideille. Tosin silloin rumille pitäisi määrätä rangaistuksia itsensä vahingoittamisesta.

Pentti Juhani Järvinen

Eikö tuota Suomen jatkuvaa "pakkoruotsittamista," naapurin ottamista "hyväksi esimerkiksi" myös silloin, kun se on täysin naurettava, voisi vähitellen alkaa rajoittaa? Mitä järkeä muka on siinä, että "seksin osto" on laitonta, kun sen myynti on laillista? Kyllä lakien, jopa täystorvissa Pohjoismaissa, tulee kunnioittaa logiikan alkeita. Tuo asetelma ei sitä tee. Sehän asettaa samaan syyllistyneet eri arvoon lain edessä. Ei sitä saa tehdä! Ja mitä oikein tuo "seksin osto" on? Rikollistetaanko myös köyhän naiva rikas? Jos tämä pää avataan, niin demarit jatkavat panemalla kaikella nainnille progressiivisen veron.

Tärkeä asia tässäkin on yksilön oikeuksien takaaminen - eli ns. "reilu peli." Merimiehille on kautta aikojen ollut joka satamassa sekä hyviä että huonoja bordelleja. Kaikkien on siis oltava "kyllin hyviä." Eikö se ole "laillinen tavoite." Homman yksityisillä ja heidän asiakkaillaan on myös oltava turva ja oikeus.

Jos seksin myyntiä, sitä avion ulkopuolella pitää syntinä, asiasta voi saarnata. Pelastusarmeijan voi ehkä mobilisoida. Eivätkö ministerit voi ottaa virkavapaata, muuttaa vakaumus saarnoiksi sen vormuissa? Sillä karmeaahan se on, jos poliisi pannaan ahdistelemaan tarpeessa olevia mieseläjiä ja sillä ansaitsevia tyttöjä. Tai päinvastoin. Onko sekin muuten mukana lakien ehdotuksissa ja toteutuksissa?

Jaakko Pyykkölä

En ymmärrä logiikkaa, jonka mukaan myyminen voi olla sallittua mutta ostaminen kiellettyä. Sama kun huumeiden ostaminen olisi kiellettyä, mutta myyminen sallittua. Eiköhän nyt voitaisi jo laillistaa prostituutio, saataisin veromarkat sieltä ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miten päin. Onhan joissain maissa huumeiden myynti kielletty, mutta ostaminen ei. Myös USA ja sen eteläiset maat kiistelevät siitä, ovatko huumeongelmaan syyllisiä USA ja siellä asuvat huumeiden ostajat, vai huumeiden tuottajamaat. Mexikossakin on huumesodissa kuollut jo kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Onko Afganistanin kurjuuteen syynä maan huumeviljelijät vai ne maat,jotka ostavat siellä tuotetun huumeen?

Vastaava esimerkki voisi myös olla nigerialainen nainen, yksinhuoltaja, joka on veloissa. Hänet värvätään velkojen maksamiseksi huumekuriiriksi matkalle USA:han, jossa hän jää kiinni, ja saa 15 vuotta vankeutta. Taloudellinen kurjuus Nigeriassa ajaa naisen huumekuriiriksi tai seksin myyjäksi rikkaisiin maihin. Miksi naista rangaistaisiin, miksi ei rangaista huumeen ostajaa niin kuin rangaistaan seksin ostajaa Ruotsissa?

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Minusta tässä puututaan kahden aikuisen ihmisen väliseen vapauteen päättää asioistaan. Jos joku haluaa myydä toiselle vaikka käsillään, aivoillaan tai jaloillaan tuottamiaan palveluksia, miten se loppujen lopuksi eroaa kyseenä olevasta asiasta? Rikollisiin toimiin kuten parittamiseen, alaikäisyyteen ja ihmiskauppaan voidaan puuttua jo nykyisellä lainsäädännöllä.

Jaakko Tuononen

Juuri näin. Samaa mieltä. Ihminen joutuu aina myymään itseään, jos ei ole rikasta isiä. Miksi uskovaisille sukupuolielimet ovat saaneet niin suuren merkityksen?

Jouko Maksimainen

Koska uskonto on kieroutunutta ja ihmisyydelle haitallista.

Varoitustarrat raamattuihin ja Päivi Räsäseen!
"Sisältää hulluutta".

Jorma Kassinen

Onko kauniin naisen katsominen jo kriminalisoitu?

Se on sitten menoa sen jälkeen koko miesten surkealle sukukunnalle.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Noh, siihen loppui sitten lahjojen antaminen..kuinka pitkä tauko pitää olla lahjan antamisen ja seksin välissä? Entä jos tarjoaa illallisen seksin toivossa, mutta jää ilman..syyllistyykö silloin törkeään seksin oston yritykseen? Miten pano..eiku parisuhteessa olevien missien ja jääkiekkoilijoiden ansiotason eroa tulisi käsitellä? Missä kohtaan naiset hyötyvät liikaa avaamalla haaransa?

Jorma Kassinen

Suomen jääkiekkomaajoukke pitää laittaa tyrmään koko sakki.
Noin aluksi.

Sen jälkeen on poliisin ryhdyttävä tutkimaan millä tavoin ne kotivaimojen kauppakassit, timanttikorut ja turkit on hankittu.
Onko ne ostettu varmasti aidosti rakkaudesta?

Niin ja kaikki miehet jotka ovat käyneet parturissa.
Koska kaikkihan me tiedämme että "Kaikki parturit ovat ... mutta kaikki ... eivät ole partureita."

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

On olemassa eräänlainen 20 dollarin sääntö tai raja.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Päivi hyvä, toivon että sinulla on edes hyvät aikomukset mutta kokemukset seksin täyskiellosta näyttäisivät kutakuinkin poikkeuksetta siltä, että prostituoidut kärsivät seksin myymisen laittomuudesta vain entistä enemmän.

Toivonkin ettet tee prostituoitujen elämää entistä kurjemmaksi vain ääniesi keräämisen tähden.

Tässä sinulle vähän luettavaa, Ruotsista:
http://www.petraostergren.com/pages.aspx?r_id=40716

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

En oikein ymmärrä, jos SEKSI on niin paha juttu, niin miksi koko ajan kardinaalit, piispat ja papit kärähtävät juuren sen tekia?
Ja muuten, miten voi edes todistaa kahden ihmisen seksin harrastuksen olevan maksullinen vai vapaaehtoinen?

Jorma Kassinen

Voi kumpa ne papit ja kardinaalit kärähtäisivätkin normaalista heteroseksistä prostituoidun kanssa.
Sen kirkon PR pystyisi vielä jotenkuten hoitamaan.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Tunnetusti nunnat vehtaa keskenään. Ainakin täällä interwebissä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pakottaako Räsänen ihmisen homouteen, sehän on tänään sallittua, jotta emme ihan kokonaan itseemme käpertyisi?
Ja paskat. Myyväthän miehetkin itseään. Olen kuullut.

Merja Heikka

Hyvä Päivi Räsänen! Ihmislapset eivät ole myyntiartikkeleita. Jokainen normaalipäinen ihminen sen asian ymmärtää.

Suomi on mennyt omituiseksi paikaksi. Päivi Räsäsiä tarvittaisiin enemmän Suomenmaahan! Tosin yksi vastannee jo sataa ei-Päiviä.

Johan Lom

Ihmislapset eivät ole myyntiartikkeleita eikä kukaan ole sellaista esittänytkään.

Sen sijaan aikuinen ihminen on oikeutettu tarjoamaan maksusta haluamiaan palveluita. Eihän hierojakaan tai jalkahoitaja "myy itseään" vaan tarjoamaansa palvelua.

Oletko pöhkö?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tässä olaan sen peruskysymyksen äärellä, onko seksi pyhää vai profaania. Eli onko seksi arkipäiväinen juttu, vai onko se nostettava johonkin erityisasemaan.

Määriteltmät: Profaanit asiat ovat tavallisia, arkipäiväisiä asioita. Pyhät asiat ovat hieman määritelmästä riippuen tavalla tai toisella tavallisuudesta poikkeavia, kutsuvia mutta toisaalta vaarallisia ja erityistä käsittelyä vaativia asioita.

Lapsen ja vanhemman suhde voisi olla siinä mielessä pyhä, että lasta ei saa myydä rahasta, tai ihmisen keho voi olla pyhä, niin että munuaista ei saa myydä rahasta.

Jos ajatellaan seksi pyhäksi asiaksi, niin voidaan tulkita, että sitä saa harjoittaa vain toisiinsa rakastuneet ihmiset jolloin rakkaus tai avioliitto pyhittää ihmisten seksin. Muunlainen seksi on pyhyyden rikkomista, syntiä.

Mutta sitten voi olla se kanta, että seksi on profaania arkipäiväistä toimintaa. Seksiin ei liittyisi sen kummoisempia kommervenkkejä, ja kaksi ihmistä voisi käväistä sängyssä pitämässä hauskaa, jos heistä niin tuntuu. Seksin jälkeen sitten vedetään sukkia ja housuja jalkaan, ja puhellaan vaikka säästä tai eurokriisistä tai julkkisjuoruista. Arkipäiväistä, tavallista touhua, aivan kuin olisi selvitetty yhdessä tietokoneongelmaa puoli tuntia.

Meillä on nyt kaksi poliittista kantaa. Toisen mielestä seksi täytyy säilyttää pyhänä. Toisen poliittisen kannan mukaan seksin tulee olla arkipäiväistä profaania toimintaa.

Seksin pyhyyden kannattajat ovat usein myös sitä mieltä, että homoseksi rikkoo seksin pyhyyttä, ja siksi sitä on oikein vastustaa.

Seksin pyhyys kietoutuukin yhteen avioliiton pyhyyden ja suuren rakkauden pyhyyden kanssa.

Toisaalta taas etenkin sinkut kannattavat profaania näkemystä seksistä, ja tietyssä mielessä onnistunut sinkun seksielämä vaatiikin profaania suhtautumista seksiin, joka tapahtuu lyhytaikaisissa suhteissa.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Rva Päivi Räsänen pitäisi kieltää.

Toiseksi pitäisi kieltää kaikki muut hänen hengenheimolaisensa, jotka kieltävät Raamatun sanoman.

Raamattu on täynnä insestiä, raiskauksia, murhia, seksin myymistä ja ostamista jne., ja Jumalan hyväksymänä.

Tällaiseenko pitäisi meidän poloisten uskoa.

Mieluummin tiedän jotain, kuin uskon. Olisi turvallisempaa elää.

Päivi Räsänen on tekopyhyyden huippu ja valitettavasti kuva yhteiskuntamme vallanhimosta. Siis muiden kustannuksella.

Pentti Juhani Järvinen

Päivi on aivopestyn uskon yhden muodon esiintymä. Sharian maissa hänet olisi jo kivitetty tyhmästä pään aukomisesta, tai sitten hän kulkisi ympäriinsä kuusinkertaisen hunnun, siveysvyön ja suutulpan alla. Onhän hänellä oikeus tulla autuaaaksi omalla uskollaan, muttei oikeutta ryhtyä rasittamaan tai häiritsemään "tasavallan kansalaisia" sillä. Ei siis edes ministerinä!

Nämä jutut ovat Suomessa aina ollet häiriintyneitä, kun uskonnon rooli ns. kulttuurissa, eli sen puutteessa, oli liian suuri. Pulma on sama - ja selvästi - Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa. Yhdessäkään ei oikein osata erottaa uskoa, politiikkaa ja lakia toisistaan. Ne ovat oikeaa "Euroopan luoteista heimorajaa," verratavissa Pakistanin ja Afganistanin raja-alueisiin. Kun tähän lisää ns. "feminismin," niin tuloksena ovat Assange-jutut, Brevikit.

Koko Euroopassa vain Norja kilpailee näissä asioissa Suomen kanssa. Onhan se käsittämättömän omituista, ettei esimerkisi Suomen tapaisessa tosi takapajulassa, jossa mm. presidenttitason maanpetoksia ei ole sotien jälkeen selvitetty, näissä jutuissa "vastuulinen ministeri" jatkaa perverssejä sotkeutumisia kansalaisten oikeuksiin "kristillisyyden varjolla." Missä ovat oikeat selitykset?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Eihän tässä kuten ei missään muussakaan Räsäsen vuodatuksessa ole kyse mistään todellisten ongelmien torjunnasta, vaan vanhoilliskristillisen ajatusmaailman levittämisestä poliittisin keinoin. Tässä ihan todellisessa elämässä seksiä on kuitenkin saatava, ja jos joku onneton ei onnistu parisuhdetta sitomaan niin sitten se on ostettava. Mitkä ovat vaihtoehdot?

Jorma Kassinen

Yökerhoissa ja baareissa ei muuta tehdäkään kuin esitellään, tarjoillaan ja vongataan inhottavaa seksiä.
Ja juodaan kansanterveydelle haitallista alkoholia.

Kiinni kaikki vaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Laki pedofiliasta on jo, Heikka, sekä väkisinnussimisesta. Uusia lakeja ei tarvita, kunhan voimassa olevia kovennetaan ja pistetään täytäntöön.

Merja Heikka

Lauros lukee nyt uudelleen tuon Päivi Räsäsen blogin, ja kommentoi sitten uudelleen Heikalle.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Heikalle; Luin, enkä löytänyt uutta.
Seksin alueella tulee kriminalisoida ainoastaan lapsiin sekaantuminen ja väkisin makaaminen. Näillä alueilla kun annetaan jo lain sallimat ylimmät tuomiot, niin katsotaan sitten. Ei ole lievää väkisinpanoa, kohdistuu se sitten aikuiseen tai lapseen.
Kaiken muun kriminalisointi seksin alueella on kuin kieltäisi atomivoiman, mikä kielto johtaisi fossiilisten(hiilen ja toisten paheiden)uudelleen käyttöön.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Prostituutio ei sinänsä ole sen ihmeellisempää eikä vaarallisempaa kuin tavallinen hierontakaan. Mikäli prostituutio laillistettaisiin kokonaan, niin oikeuslaitoksella kuten myös poliiseilla olisi enemmän resursseja oikeasti haitallisten ilmiöiden - joihin ei kuulu se, että kaksi täysjärkistä ihmistä sopivat vapaaehtoisen sopimuksen - torjumiseen. Räsäsen suhtautuminen asiaan perustuu rappeutuneeseen konservatiivikristilliseen elämänkatsomukseen, jonka piiriin Räsänen kaltaistensa kanssa yrittää pakottaa myös kaikki ne, jotka eivät tunnusta kyseistä elämänkatsomusta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mutta me olemmekin monikulttuurinen kansakunta, joka kunnioittaa toisten uskontojen tapoja.

Siksi Suomessakin tulee hyväksyä monissa islamilaisissa maissa vallassa oleva käytäntö, jossa avioliitto voidaan solmia yhdeksi päiväksi. Näin ei ole ostonkaan kanssa ongelmia, sillä Räsäsenkin mielestä rahan antaminen seksikumppanille on täysin hyväksyttävää, jos pari on aviossa.

Ja jos väitättäe vastaan, niin Illman nostaa syytteen teitä vastaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kuinka monissa? Yhden maan tiedän, sitä en tiedä miten laajalti ja usein väliaikaista avioliittoa sovelletaan.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Kansa, perheet ja lapset kärsivät, ja juristit vai vaurastuvat kaikissa ”sivistysmaissa”. Ei ole mukava asia, ei! Millainen mahtaa olla syy avioeroon useimmiten, ja miten se jakautuu miesten ja naisten kesken?

Vuonna 2010 avioeroon päättyneitä avioliittoja, joissa kumpikin puolisoista oli ensimmäisessä avioliitossaan, oli 70 prosenttia kaikista avioeroista. Vuonna 1990 vastaava prosenttiosuus oli vielä 80:

vuonna 2010:
solmitut avioliitot: 29952
avioerot:13619

http://www.stat.fi/til/ssaaty/2010/ssaaty_2010_201...

Johan Lom

En tiedä niistä syistä, mutta seksin ostobisneksen kanssa sillä ei liene mitään tekemistä.

Käyttäjän vesakauhajarvi kuva
Vesa Kauhajärvi

Jos ei itse saa, sitä ei tarvitse kostaa koko maailmalle.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tulisiko myös seksillä ostaminen kieltää ?
Montakohan virkaa, työpaikkaa, ylennystä, ... on "ostettu" seksillä ? Myös uskovaisten parissa. Viitsi tässä nyt ketään mainita, mutta edustajammekin on kyseistä kauppaa harjoittanut. Tällainen tietysti voitaisiin katsoa mielummin lahjonnaksi, kuin Ostamiseksi. Tulkinnan varainen juttu, koska maksuvälineeksi voidaan katsoa myö muu "tavara" tai palvelu.

Jorma Kassinen

Taksikuski-indeksi voisi valaista asiaa?

Onko matkoilla vingutettu muutakin kuin Visaa ja kenen aloitteesta?

Tapio Ahti

Ruotsissa on tullut julki pari tapausta, jossa nainen on syyttänyt miestä seksin ostosta kiristystarkoituksessa. Ainakin yhdessa tapauksessa mies oli julkkis, olisiko ollut jääkiekkoilija. Rikollinen tietysti ajatteli, että julkkista on helpompi kiristää, koska maineen menetys on suurempi uhka kuin medel-svenssonille.

Kukaan ei tietenkään tiedä, kuinka paljon näitä tapauksia on ollut kaikkiaan, eli kuinka moni on suostunut maksamaan rikollisille tai jättänyt maksamatta ja tuomittu rangaistukseen väärän ilmiannon perustella. Onkohan ollut paljonkin tapauksia, joissa on ensin maksettu seksistä ja sitten lisää kiristyksen uhrina? Prostituoiduthan ovat usein rikollisia tai toimivat rikollisuuden liepeillä esimerkiksi huumeriippuvuuden takia, joten on luonnollista olettaa kaikenlaista filunkia tapahtuvan.

Muitakin hyviä syitä prostituution myymisen kieltämiselle löytyy. Siis jos ostaminen päätetään kieltää. Onhan esimerkiksi omituista, että rikokseen ylyttäminen ei olisi juuri tässä mutta kaikissa muissa tapauksissa rikollista.

No, argumenteista viis, onhan tässä vastakkain pahis- ja uhrisukupuoli! Kaikki toki tietävät, miten silloin pitää toimia, vaikka oma mielipide olisi millainen tahansa.

Itse en ole prostituution ystävä. Vapauden ystävä olen kuitenkin sen verran, että nykymeno on alkanut hirvittää. Kohta eduskunnan nimeksi pitänee muuttaa holhous- ja kieltämislaitos.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Elät ajassa, jolloin seksikauppaan liittyi rikollisuutta sen vuoksi, koska se oli laissa säädetty rikolliseksi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Avolin:Kommentoitte "sivu asiasta innostuneita miehiä täynnä". Oletteko tekin nimimerkillä toimiva jätkänköriläs?
Kuvan jos saisi, ei Marilynin vaan ihan oman.

Käyttäjän JariLehtonen kuva
Jari Lehtonen

Tässä asiassa voisi olla sukupuolidiskriminoiva.

Naisilta kiellettäisiin seksin ostaminen
Miehiltä kiellettäisii seksin myyminen ja välittäminen(jolloin esim paritus tulisi kiellettyä).

Jorma Kassinen

"Naisilta kiellettäisiin seksin ostaminen
Miehiltä kiellettäisii seksin myyminen ja välittäminen(jolloin esim paritus tulisi kiellettyä)."

Heidi Fleissiin vai mikä se nyt oli tuo olisi purrut aika huonosti.

Käyttäjän MikkoLaakso kuva
Mikko Laakso

Eli jos seksin ostaminen kielletään, mutta pornografian tuottaminen on laillista niin eikö tämä tarkoita sitä, että seksin osto on laillista vain mikäli akti kuvataan ja laitetaan internetlevitykseen?

Johan Lom

Tsot tsot, kyllä se Päivi on valmis pornografiankin kieltämään.

Jorma Kassinen

Ron Jeremystä ainakin löytyy todistusaineistoa niin paljon että mies istuisi Ruotsissa elinkautisen (4 vuotta?).

Tai ehkä jos molemmille maksetaan työsuhteenomaista kertakorvausta homma ei ole laitonta?

Mitenkä tuo nyt sitten menee jos yritys palkkaa kaksi henkeä harrastamaan keskenään seksiä rahasta ja myy videoita sievoisella katteella se on hyväksyttävää?

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Californian malli. Naurettava tapa. Levitystä ei vaadita, yksi vaivainen valokuva riittää.

Seksin ostaminen kusee terminäkin jo pahasti, sillä Räsänen tietysti kieltäisi myös tunnin tissinimemisen tai kultaiset suihkut, mikäli niistä maksetaan. Seksiähän noissa ei olisi. Myös hauska tarina tutulta alan tytöltä panee mietityttämään seksin määritelmää: olivat kahteen tyttöön ajaneet sträppäreillä yhtä ukkoa tunnin putkeen ja sivutuotetta koko tilan joka kolkassa. Kyllä siinäkin tytöt saivat rahansa, mutta kristillistä seksiä se sessio ei ollut.

Heikki Polojärvi

Päivin tarkoitus on periaatteessa hyvä koska seksikauppaan kuuluu paljon äärimmäisen inhottavaa rikollisuutta ja ihmisoikeuksien poljentaa.

Seksikauppaa on vain vähän vaikeaa valvoa jos se painetaan maan alle. Silloin siitä hyötyvät vain ja ainoastaan rikollisjärjestöt.

Pitäisin parempana laillistettua prostituutiota, jossa työntekijöillä on samat oikeudet, ja velvollisuudet, kuin muillakin työntekijöillä. Näin prostituoidut nauttisivat lain ja sosiaaliturvan suojaa eläkkeineen kaikineen, ja vastineeksi pulittaisivat siitä veroja kuten kaikki muutkin. Toiminta tapahtuisi valvotuissa ja rekisteröidyissä paikoissa kuten esim. alkoholin anniskelukin.

Näin prostituoitujen asemaa työntekijöinä ja ihmisolentoina voitaisi myös valvoa ja tukea nykyistä paremmin. Molemmat hyötyisivät, sekä prostituoitu että valtio kansalaisineen.

Johan Lom

Niin, jos Päivin ensisijainen tarkoitus olisikin kitkeä inhottavaa rikollisuutta ja ihmisoikeuksien poljentaa, niin ehdotus olisi ymmärrettävä, joskin virheellinen.

Mutta onhan toki ilmiselvää, että hänen tarkoituksensa on ainoastaan alistaa miessukupuolta kokonaisuutena.

Heikki Polojärvi

Enpä usko. Miessukupuolen alistaminen kuuluu telaketjufeministien repertuaariin, ja sellaisia löytyy lähinnä vihervasemmistosta.

Prostituution vieroksuminen kuuluu kristinuskoon, siitä tällainen ehdotus. Oli vain jäänyt siinä mielessä puolitiehen että lakia pitäisi myös pystyä valvomaan. Jos laki määrätään "moraalisen viestin" takia, syntyy tulkinnanvarainen linja jossa vähiten syylliset kärsivät eniten, ja lain arvostus heikkenee. Ainakaan itse en halua tähän maahan amerikan malliin säädyllisyyspoliiseja jotka kyttäävät jossain kadunkulmassa riittävän epäonnekasta pimpan/pepunvonkaajaa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

eve avolin yllä kirjoitti:
"Ymmärrän, että on hätä. Kun ei viitsitä selvittää sitä, miten saat tytön hymyilemään, ammatin kaikkinainen laillistaminen tuntuu toimivalta ratkaisulta. "

Minun tukeni seksin ostamisen pitämisenä sallittuna liittyy laajempiin juttuihin kuin viitsimiseen, ja sen tietysti eve sinäkin tiedät.

Ylempänä mainitut satamakaupunkiesimerkit avaavat hieman moninaista problematiikkaa, ja olen varma että monet merimiehet ovat tottakai saaneet ilmaiseksikin. Mutteivät kaikki. Luulenpa myös, että ns satamakaupungeissa ovat raiskausluvut olleet pienempiä kuin muualla.

Meidän normityyppien on helppoa irvailla vaikkapa liikenneonnettomuudessa kasvonsa menettäneelle, että linnaan joudut jos ostat seksiä, kun et sitä muuten saa edes juhlapäivinäsi. Noin esimerkkinä, ja lisää esimerkkejä hetken mietittyä keksitte ihan takuulla lisääkin.

Pelkääköhän oikeusministerimme, että ostoseksi vaikuttaa myös kielellisiin etuoikeuksiin, ilmeisesti, kun tällainen lakialoite on tullut mieleen.

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Minä varmaankin naisena sitten saan puolustaa vammaisten tai vammautuneiden oikeutta seksiin? Työssäni kun tulee vastaan tilanteita joissa huomaa, että kysymyksessä on yksi ihmisen perustarpeista.

Kyllähän sitä ilmankin voi ihminen olla ja eri elämäntilanteissa joutuukin, mutta edelleenkin jos kyseessä on kahden aikuisen ihmisen välinen vapaaehtoinen sopimus (rahasta tai ilman), siihen väliin ei tarvita poliisia tai lakipykäliä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jostain luin, että sairaanhoitajien tulisi antaa potilaille seksiä.
Olin isommassa leikkauksessa ja heti kun hoidon jälkeen tuli hoitureita katsellessa seksistiä ajatuksia, katsoivat minut valmiiksi kotihoitoon.
Voihan paska.

Jorma Kassinen

Minusta Suomessa voitaisiin kokeilla 2 viikkoa kunnollista elämää kristityssä hengessä.
- ei esiaviollista seksiä
- ei tupakkaa
- ei viinaa
- ei kiroilua
- ei tumputtelua

Nähtäisiin minkalaisia lieveilmiöitä tuollainen elämä toisi tullessaan.
Hermostuneita tupakkamiehiä ja naisia varmasti olisi paljon.

Mitähän siitä seuraisi?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Hyvä ehdotus, mutta mitä tekemistä kristillisyydellä on luettelemiesi asioiden kanssa?

Jorma Kassinen

En tiedä.
Pyhäkoulusta rupeaa olemaan jo 20 vuotta aikaa.

Oletin että nuo ovat kaikki kiellettyjen asioiden listalla.
En tiedä ovatko.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Sairasta, kertakaikkiaan sairasta! Katsoin äsken iltalehden sivuilla asiasta olevaa äänestystä ja 76% vastaajista oli sitä mieltä ettei seksin ostamista tulisi kieltää!

Joten eikö oikeusministerin ja sisäministerin tehtäviin kuulukaan toteuttaa kansan tahtoa, vaan ajaa oma agendaansa kansan tahtoa vastaan?

Tämänkaltaiset poliitikot ovat kadottaneet todellisuuden tajunsa ja ovat ymmärtämättömiä siitä miksi heidät on palkattu tehtäviinsä ja on ilmiselvää että molempien tulisi erota välittömästi!

Vaaleissa saatu mandaatti kansalta, tarkoittaa sitä että mandaatilla toimitaan kansan enemmistön tahdon mukaisesti ja silloin kun poliitikot alkavat ajaa omia agendojaan kansan tahdon vastaisesti, tulisi kansan heittää moiset päättäjät pihalle!

Tämä juttu muistuttaa hyvin paljon keskustelua ruotsin kielen asemasta, vaikka yli 90% kansasta on saanut tarpeekseen pakkoruotsista, ruotsinkielen opiskelun aloittamista aikaistetaan!

Meillä on siis poliitikkoja, jotka kaikin keinoin estävät kansalaisten haluamien asioiden toteutumisen. Vaikka kansa on antanut mandaatin sille että he toimisivat kansan enemmistön tahdon mukaisesti ja rakentaisivat yhteiskuntaa sen mukaisesti!

Erotkaa, lähtekää nyt jo kiitämään niiltä päättäjänpaikoiltanne, ennen kuin kansa saa todellakin tarpeekseen kaltaisistanne kansaa kuuntelemattomista diktaattoreista!

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Markku Laitinen, olen samaa mieltä, miten olisi suora demokratia? ;)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suora demokratia olisi parasta mitä maallemme voisi tapahtua, mutta poliittiset voimat tässä maassa ajavat asioita aivan toiseen suuntaan, kuten tämänkin ketjun aloituskirjoituksesta näemme.

Mutta sen minkä minä olen huomannut aivan äskettäin, on se että hyvin monet tavallisetkin kansalaiset alkavat ymmärtää asioita ja tajuavat että näennäisdemokratia jota myös edustukselliseksi demokratiaksi kutsutaan, on tullut tiensä päähän. Juuri siitä johtuu kaikki maamme nykyiset ongelmat!

Nyt pitäisi vain saada nämä oikean demokratian vastaiset poliittiset toimijat, poistumaan valta-asemistaan!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

En ole koskaan toiminut prostituoituna ja tällä ikää tuskin enää olisi edes mahdollisuuksia kyseiselle alalle.

Mutta mitä helvettiä se kellekään sivulliselle kuuluu, mitä aikuinen nainen kehollaan tekee?

Nuo kieltolait eivät suojaa ketään paritukselta, mutta tekevät ammatin laillisen harjoittamisen mahdottomaksi. Paritus on kiellettyä jo nytkin. Nykyinen lainsäädäntö kuitenkin aiheuttaa sen, että asiakkaat eivät enää uskalla ilmoittaa poliisille paritusepäilyistään.

Voisitteko ystävälliset kanssaäänestäjäni jatkossa äänestää niitä ehdokkaita, jotka eivät tahdo kieltää seksiä muiltakin kuin itseltään?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Hihhuleiden ongelma on se, että sukupuolielimet ovat jossain Jumalan erityissuojeluksessa, ja niiden käytön sääntely tuhatvuotisten aabrahamilaisten paimentolaiskäytäntöjen mukaisesti on koko ideologian vankkumaton perusta. Telaketjufemakot eivät tästä oikeastaan eroa mitenkään. Sekulaarissa, valistuneessa ihmiskäsityksessä puolestaan seksuaalisuus nähdään keskeisenä osana ihmisyyttä, ja sen toteuttamisen tulisi olla aivan jokaisen vapaasti valittavissa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eve Avolin.

Viimeksi kun katsoin peiliin, sieltä kurkisti nainen vastaan. Minä kannatan avointa protituutiota, kunhan verot maksetaan ja muukin sosiaalihuolto ja työturvallisuus on kunnossa.

Vai tuliko minusta sittenkin mies, koska kuulun Piraattipuolueeseen?

Jorma Kassinen

"Tällä kysymyksellä ei ole niinkään tekemistä uskonnon kanssa"

Kyllä tuo on aika raju yksinkertaistus.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Eve, en kannata prostituutiota.

Vastustan sen lakaisemista maan alle. Vastustan rikollisuuden, turvattomuuden ja viranomaisvallan lisäämistä.

Sosiaaliset ongelmat eivät katoa kieltämällä, ne vain muuttavat muotoaan. Yhä kierommiksi, yhä vaarallisemmiksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Somaliassa tytöt selittävät, että he menevät mielellään ympärileikattavaksi, koska muuten heistä tulisi prostituoituja. Näin heille on kerrottu ja näin he uskovat.

Uskonnoissa on tosiaan se puoli esillä, että ne vastustavat prostituutiota.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eve. Se törkyjoukko voidaan vapauttaa vaikka heti. Muista, että suomalaisilla prostituoiduilla on mahdollisuus valita asiakkaansa. Kun vedetään matto alta itäparittajilta, kaikkien olo on parempi. Todelliset törkyilijät saavat jatkossakin tumputella.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Eipäs vähätellä vanhoja huoria.

Itse kuvittelisin kyseisen palvelun ostamista esim. vanhana, jolloin vaimo on kuollut ja uutta ei voi tulla, koska vaimoja voi olla vain yksi tällaiselle yksinkertaiselle ateistille. 66-vuotiaana ei kuule enää nuori horo maistuisi, vaan hyvin kypsytetty liha mieluummin.

Tosin kuolen ainakin 20 vuotta ennen vaimoa, mikäli onnettomuuksia ei satu.

Harri Räsänen

Osto kielletty mutta myynti ei.
Kuinka sitten varmistutaan siitä että ostaja varmasti tietää tekevänsä rikoksen?
Yleensä on niin, että jos myynti on sallittua, niin sitten on ostaminenkin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

eve kirjoitti yllä:
"Mitäs me keksitään liikenneonnettomuudessa kasvonsa menettäneelle naiselle? Ai niin, yhytetään se yhteen sen toisen kanssa, joka myös on menettänyt kasvonsa liikenneonnettomuudessa. Se on mies. Prostituutio voidaan lopettaa tarpeettomana."
Kyllä liikenneonnettomuudessa tai muussa kasvonsa tai jäsenensä tai ilmaisukykynsä tai minkävaan menettäneellä naisella pitää olla yhtäsuuri oikeus saada ostaa myös seksuaalisuuteen liittyviä palveluja kuin miehelläkin.

"Olen nähnyt terveiden miesten puolustavan vammaisten oikeuksia ainostaan silloin, kun puhutaan prostituutiosta."
Vammaisten oikeuksia pitää puolustaa sekä terveiden että sairaiden naisten ja miesten, niin paljon niissä on parantamisen varaa.
Minä en ole koskaan ostanut seksiä, enkä aio sitä vastakaan tehdä, mutta vapaan maan vapaan kansalaisen oikeuksista haluan pitää kiinni, ja puolustaa niitä.

"Se on yhtä jaloa kuin ateistit puolustamassa homojen kirkkohäitä."
Vammaisten oikeuksien puolustaminen ei ole jaloa, sitä vaan on pakko tehdä, koska yhteiskunnan päättäjät uskikset muiden muassa eivät sitä tee.
Heikompien puolustaminen ei ole agendassa, mutta järjettömien kieltojen ja lakien valmistelu on.

Markku Talikka

Räsäskä näpertelee kestoaiheiden parissa, kun ei tähdellisempääkään juuri nyt keksinyt, mutta äänessä pitää olla, että huomattaisiin.
Näin toimii linssilude!

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tämä toimisi varmasti ainakin yhtä hyvin kuin huumeiden kieltolaki.

Olihan tarkoituksena siis syrjäyttää ja tehdä lainsuojattomiksi sekä prostituoidut että heidän asiakkaansa? Rangaista heitä sukupuolimoraalin puutteestaan, tekemällä heistä rikollisia? Nerokasta!

Samalla voimme edistää sukupuolitautien leviämistä.

Eikä pitää unohtaa, että luomme kosolti töitä julkiselle sektorille (terveydenhuoltoon, poliisille, oikeuslaitokselle ja rikosseuraamusvirastolle noin aluksi).

Seuraavaksi voidaankin sitten kieltää homostelu, haureus, salavuoteus, alkoholi, tupakka ja kahvi.

Elias Määttänen

7 syytä miksi seksinostoa ei pidä kieltää

1. Uuden-Seelannin lainsäädännöstä saadut kokemukset
2. Kansainväliset ihmisoikeussopimukset ja -suositukset, EU-maiden (muidein kuin Ruotsi ja Norja) laisäädäntö, Euroopan Neuvoston päätöslauselma 1579
3. Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomio Asia C-268/99
4. Ruotsin seksiostolaki ei toimi
5. Mielipidemittaukset osoittavat ettei kansalaiset halua seksinoston kieltolakeja
6. Seksipalvelujen ostaja ei ole linkki pitkässä rikollisuuden ketjussa - seksipalveluiden kysyntä ei ole ihmiskaupan syy sen enempää kuin ravintolapalveluiden kysyntä on ihmiskaupan syy
7. Seksuaalinen itsemääräämisoikeus

http://eliasm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59487-7-syy...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Seksin ostokielto olisi hyvä alku yritykselle karsia siveetöntä käyttäytymistä. Valitettavasti myystikieltoa ei tulla samaan aikaiseksi samanaikaisesti. Myöskin myynti- ja ostoyritykset tulisi kriminalisoida.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Olipa monta sanaa käytetty kertomaan että omasta mielestä asia on moraalisesti ja eettisesti väärin.

Kaltevan pinnan ajatteluvirhe havaittu. Tällä samalla perustelulla voidaan kieltää kaikki seksi. Loppu voidaan kieltää turvallisuusnäkökohdilla ja vähemmistöön tai pienokaisiin vetoamalla.

Kielletään kaikki, varsinkin rekisteröidyn liiton ulkopuolinen seksi varmuuden vuoksi. On erittäin vaikea osoittaa onko seksistä maksettu ja onko sakkoraja ylitetty muuten. Voihan asiaan liitty ihmiskauppaa ja rikollisuutta. 5 vuoden sisään on löytynyt ainakin 5 ihmiskauppaa; yksi on ollut romanialainen tyttö ja muutamia vuosi sitten ajatusrajoitteinen virolainen IS mukaan. Muu ihmiskauppa on ollut lähinnä kohtuuttoman huonoa palkkaa muusta työstä. Ihmiskauppaa ohjaa ja valvoo Suomessa noin 50 virkanaista ja -miestä.

Seksi aiheuttaa myös paljon harmia ja vaaratilanteita. Kansalaiset voivat olla ihan hyvin ilman. Energiaa voi purkaa muulla tavalla vaikkapa Kataisen tavalla juoksemiseen tai Stubin mukaisesti maratooneja tarpeen mukaan. Kansan terveyskin paranee.

Planeetta voi paremmin jos ihmisten määrä vähenee. Ilmaston lämpeneministä voidaan ehkäistä ja voidaan pysyä paremmin tavoitteissa. Taas koittaa aika jolloin aurinko paistaa ja sateenkaaren alla nautitaan puhtaasta elämästä ja moraalista.

Hallitus voisi alkaa tutkimaan seksiä. Ryhmään mahtuu varmasti kokonainen parlamentaarinen jengi. Ja voisi käyttää vähemmän aikaa Suomen rahojen levitykseen maailmalle ja keskittyä muuhun hommaan. Oltaisiin nyt 60 mrd rikkaampia.

On havaittu, että pornografia on kansan kiihotusta. Siihen tulisi suhtautua myös vakavasti. Sama parlamentaarinen jengi voisi tutkia asiaa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Avolinille: Kun teitä kesämekossanne ahdistellaan, tekeekö sitö Inmpivaaran vai muualta tulleet veljekset?
Tosi hyvännäköistä kohdetta lähestyy tosin kaikki vaistojen varaiset urokset.

Jukka Korhonen

Voiko tämä olla totta?

Tämän täytyy olla pahaa unta!

Räsänen on hallituksessa lahjoittamassa kymmeniä miljardeja Eurooppaan suomalaisten rahoja ja ainoa asia, josta hän haluaa puhua meille on seksin ostokielto.

Tämän täytyy olla pahaa unta!

Elias Määttänen

Tämä sama keskustelu käytiin jo 7 vuotta sitten.

Samat argumentit puolesta ja vastaan pätee edelleenkin, joten aloittakaa vaikka tästä:

Anna Kontula/Punainen Eksodus
http://acta.uta.fi/pdf/978-951-44-7579-5.pdf

Ja jatkoa:

Seksityöhön liittyviä ongelmia ei ratkaista kielloilla
http://seksualisti.blogspot.com/2011/09/seksityoho...

Ensimmäisenä Suomessa: Seksiä myyvä Milla antaa asiakkaalle kuitin
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/11946...

Sano ei seksinoston kriminalisoimiselle
http://www.sihteeriopisto.net/nayta_artikkeli.php?...

Seksialan Liitto SALLI ry/Lausunto Eduskunnan hallintovaliokunnalle Hallituksen esityksen HE 221/2005 vp
johdosta
http://www.ladyjohanna.com/salli/kanta/2006/ek/hav...

Seksialan Liitto SALLI ry/Lausunto oikeusministeriölle
seksinostokiellon soveltamisesta 14.9.2009
http://www.ladyjohanna.com/salli/kanta/2009/om-lau...

Seksialan Liitto SALLIn lausunnot ja julkilausumat 2002-2010 http://www.ladyjohanna.com/salli/kanta/index.html

Johanna Sirkiä/Vapaaehtoisuus seksissä ja työssä...ja seksityössä
http://www.sihteeriopisto.net/nayta_artikkeli.php?...

Aviisi 5/2005/Maksullisen seksin mysteeri
http://www.aviisi.fi/artikkeli/?num=05/2005&id=d6f...

Critiques of Swedish Prostitution Law
http://www.bayswan.org/swed/swed_index.html

International Union of Sex Workers
http://www.iusw.org/

Naiskauppa puhuttaa feministejä
http://plaza.fi/ellit/wall-street/ymparisto-yhteis...

Johanna Sirkiä/Onko prostitoitu ihminen
http://www.sexpert.fi/pro/onkoproihm.rtf

Vastine hallituksen esitykseen seksuaalipalvelujen ostamisen säätämisestä rangaistavaksi
http://www.secretaryacademy.net/nayta_artikkeli.ph...

The Vancouver Sun 18.06.2007/Most prostitutes don't work streets, says study
http://www.canada.com/vancouversun/news/westcoastn...

Göran Pettersson
http://dinledamot.blogspot.com/2008/06/har-kvinnof...

Medicalnewstoday/Queensland's Female Sex Workers Generally Happy In Their Work
http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?ne...

Kaisa Jalis

Asiaa. Vihdoin joku tekee tälle asialle jotain. Olin todella tyrmistynyt edellisen hallituksen päätöksistä.

Onneksi alkaa nää Ilkka Kanervat kumppaneineen väistyä politiikan keskiöstä.

Se, kuinka monet perussuomalaiset suhtautuvat prostituutioon (hyväksyvät sen, koska samaistuvat peräkammarinpojan selkärangattomaan, loisivaan elämäntyyliin ajattelematta naisia), on yksi syy, miksi en heitä naisena tule koskaan äänestämään. Monet heidän poliittisista agendoistaan on ihan ok, mutta suhtautuminen naisiin on välillä verrattavissa mihin tahansa musliminilkkiin.

Merja Heikka

Tottahan tuo tietysti on, mutta on ymmärryskyvyttömiä muissakin piireissä. Itse en osaisi kuvitellakaan, että joku (Tornionlaakso)kylänmiehistäni kannattaisi jotain hemmetin prostitutiota. Sitä pidetään irtolaisuuteen ja kerjäämiseen verratavana roskasakin, rikollisten puuhana. Ja ihan sama ketä äänestää, gallup-tulos olisi sama kaikissa puljuissa.

Niin että tuo "perämetsien mörrit" :) tai umpiuskovaiset ei oikein tässä asiassa ole jakolinja. Itsekin olen pakanalapsi.

Johan Lom

Ne tornionjokilaaksolaiset miehet eivät ole kertoneet sinulle totuutta. Lestadiolaisuus kun on siellä vahvaa. Kuulisitpa mitä he keskenään pakisevat!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Upeaa huomata, että pohjoisesta vielä löytyy kylänmiestensä suhteen sinisilmäisiä neitokaisia.
Ei tämä maailma niin paha olekaan.

Merja Heikka

Luulo ei ole tiedon fäärti. Prostitution puolustajilla on vääristynyt ihmiskuva, eivät ole saaneet tarpeeksi hellyyttä lapsena. Isi on käynyt ehkä vieraissa, on alistanut äiskää jne.

Johan Lom

Suurin osa suomalaisista on "prostituution puolustajia".

Johan Lom

Enpä viitsi kaivaa. Joku taisi tässäkin ketjussa viitata nettigalluppiin, jossa 78% suomalaisista vastustaa seksin oston kieltämistä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Jorma Kassinen

"Se, kuinka monet perussuomalaiset suhtautuvat prostituutioon (hyväksyvät sen, koska samaistuvat peräkammarinpojan selkärangattomaan, loisivaan elämäntyyliin ajattelematta naisia), on yksi syy, miksi en heitä naisena tule koskaan äänestämään. Monet heidän poliittisista agendoistaan on ihan ok, mutta suhtautuminen naisiin on välillä verrattavissa mihin tahansa musliminilkkiin."

Piraattipuolue rakastaa naisia.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tämä nyt vaan on vähän isompi asia kuin Ilkka Kanerva tai perussuomalaiset, eikä peräkammarinpojan selkärangattomuuskaan ja naisia ajattelematon loisiva elämäntyyli ole tässä se ydin.
Eikä suhtautuminen naisiinkaan ole se juttu.

Vaan järjettömien kieltojen vastustus.

Vai siitäkö sittenkin on asenteessasi kyse, jos peräkammarinpoika saa rahalla, ei sen tarvii ottaakkaan muijaa elätettäväkseen?

Saahan niitä miehiäkin rahalla kaveriksi, tämä nyt ei ole tasa-arvo-asiakaan. Vai onko sittenkin, mieskaveri kun lienee kalliimpi?

Kaisa Jalis

Kirjoitin tämä prostituutio-keskusteluun muussa keskustelussa, mutta en jaksa kirjoittaa näitä uusiksi:

Haluaisin todella kuulla jotain muita perusteita prostituution puolesta, muita kuin

- uhmaikäisten "MINÄ tahdon" -juttuja ilman MITÄÄN ITSE-reflektiota. En itsekään toimi koko ajan kuten rajoja hakeva murrosikäinen, joka tekee mitä huvittaa muista piittamatta. Ihminen elää jatkuvasti sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja on vastuussa muistakin ihmisistä.

- ainahan on ollut prostituutiota. Aina on ollut myös naisiin kohdistuvaa muunkinlaista väkivaltaa.

- Isältä pojalle: lapsuuden aikainen seksuaalinen tai muu henkinen hyväksikäyttö on vahva tekijä alalle hakeutumisessa. LUE: http://www.katariinakatla.com/syyllisyys_ja_hapea....

- miehillä penis on uloke, joka roikkuu kehosta ulospäin. Naisen elimet ovat taas sisäänpäin, yhteydessä vatsaan ja koko kehoon erittäin syvällisellä tavalla. Kuka hullu haluaa päästää omalle erittäin intiimille alueelle tuntemattomia ihmisiä? Kyllä itseään täytyy kyetä osata suojella.

- itsensä ja tunteiden kovettaminen käy raskaaksi prostituoidulle. Lasku tulee vasta vuosien päästä, kun omat todelliset tunteet pääsevät pintaan. Sitten itketään: miksi olen antanut itseäni kohdella näin? Enkö ansaitse parempaa?

- salaisuudet ja häpeä - voimakas tekijä prostituutiossa

- valheet kumppaneille ja lapsille: pettymys erittäin suuri, kun totuus paljastuu. Avioero, jossa lapset menettävät isänsä, on enemmän kuin todennäköinen seuraus. Kuka itseään kunnioittava nainen voisi enää olla suhteessa tällaisen miehen kanssa?

- käyttäjällä pitää olla oma pimeä psyykkinen soppi (mihin he sitä TARVITSEVAT - salaisuuksien maailmaa?), missä nuhjertaa salaisuuksineen, mutta ne ei kestä minuuttiakaan päivänvaloa, joten maailma rajautuu hyvin kapeaksi

- kuka kertoo sukukokouksissa prostituution käytöstään? Kuka prostitutoitu kertoo sukukokouksissa olevansa prostituoitu? Sosiaalinen eristäytyminen on faktuaalinen seuraus.

- prostituoitu ei kysele, onko partnerilla tyttöystävää tai aviopuolisoa. Hänelle itsekkäänä ihmisenä kaikki käy. Raha on ainoa moraalin perusta.

- prostituoitu on äärimmäisen itsekeskeinen ja typerä olento, minkä olen huomannut keskustellessani heidän kanssaan netissä. Ilmeisesti itseihannointi estää katsomasta todelliseen peiliin: mies haluaa minua... olen seksikäs... parempi kuin vaimo...

- asiakas on selkärangaton, luovuttaja psyykkisesti. Henkisesti vahvoja siellä ei tapaa. Ja mä puhun TODELLA VAHVOISTA, en mistään uhoojista, vaan sellaisista, jotka näkevät itsensä ulkopuolelle horisonttiin - tarkoitan siis viisaita.

- MIES sanoi: en ymmärrä, miksi haluaisin päästää itseni lähelle naisen, joka haluaa minusta vain rahaa? Kuka itseään oikeasti kunnioittava mies käyttää hyväkseen muita ihmisiä?

- käyttäjä käyttää muita ihmisiä. Miksi hän käyttää? Eikö osaa muuta? Onko häntä aina vain käytetty, ettei edes tajua parempaa olevankaan? Käyttäjä käyttää ensisijaisesti itseään: huora on hänen sisäinen minuutensa: siis HUORA. Hän huoraa itsensä ja muut.

- miesten sokeus ja kyvyttömyys kohdata prostituution (psykologista) todellisuutta on todella kypsyttävää

- en ikinä haluaisi olla suhteessa mieheen, joka hyväksyy prostituution. Kaiken huippu olisi mies, joka olisi käyttänyt naissukukuntaa tällä tavalla. Sanon samantien hyvästit yli puolelle 2-jalkaisista!

Mitä perusteita käyttäjällä on itsereflektion jälkeen sille, mihin prostituutiota tarvitsee? Ja tarpeet ei kelpaa vastaukseksi. Tarvitsen vähän syvempää, että ymmärtäisin, ja - ehkä voisin oikeasti hyväksyä edes 5%:sesti toiminnan. Nyt en hyväksy ollenkaan.

Jorma Kassinen

Löi hiukan ressin puolelle?

Käyppä sama lista läpi ihan ilman maksullisuutta koskien vaikka rehellistä, punaposkista syrjähyppyä.
Mitä eroja siitä löydät?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

En lähde saivartelemaan raamatun tulkinnoilla, se varsinaista energiaa haaskaavaa varjonyrkkeilyä on.

Prostituutiossa on ongelmansa, jota ei voi kiistää. Eli naisten alistaminen ja vallankäyttö. Joilla ei ole tekemistä uskonnollisuuden kanssa. Enpä toivoisi, että joku naispuolinen läheiseni valitsisi ammatikseen prostituution.

Mutta taas se, mistä lähtökohdista Räsänen näitä blogejaan kirjoittelee. Olipa tässä taannoin ajankohtaisohjelma, jossa Räsästä pyydettiin vastaamaan suoraan, kuinka paljon hänen näkemystään esille ottamaansa asiaan määrittää uskonto. Poliitikkomaisesti kierrellen hän ei myöntänyt, että se 100 %. Kysymys kuuluu, että jos se uskonvakaumus on, niin miksi sitä pitää julkisesti vaientaa? Eikös tuo ole epärehellistä ja mitä se partasuinen jumalukkokin siitä sanoo.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

En jaksa lukea kaikkia viestejä, mutta kyllähän täyskielto on pelkästään hyvä asia. Silloin loppuu prostituutio. Huumeitakaan ei enää täällä ole kun ne on kielletty. Puuttuu enää se alkoholin täyskielto jotta loppuisi tämä järjetön kansantaloutta rasittava alkoholinkäyttö.

Se on helppoa ja yksinkertaista kun sen oikein oivaltaa.

Kun seksiä ei saa ostaa eikä myydä, niin prostituutio loppuu. Loppuu maailman vanhimman ammatin harjoittaminen ja ihmiskauppa siihen paikkaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

. (tuli kolminkertaisesti viesti)

Kaisa Jalis

Tässä yhden stripparin tarina. Tuskin poikkeeaa kovastikaan muidenkaan seksityöläisten tarinoista: vivahde-eroja ja eroja siin., missä vaiheessa traumatisoivia juttuja on tapahtunut. Itselleeen voi selitellä kaikenlaista, mutta jossain vaiheessa ihminen joutuu peilin eteen kuitenkin.

http://www.katariinakatla.com/syyllisyys_ja_hapea....

Kaisa Jalis

Kassinen, prostituutti vetää rahat, eikä tunteita ole mukana, kylmää touhua. Liukastusvoiteita on, ettei limakalvot mene säpäleiksi.

Prostituutin ylin arvo on RAHA, jolla kuitataan emotionaaliset ongelmat, moraaliset ongelmat... henkisesti köyhäähän toi touhu on. Ihmishaamuja korsettien kokoonkasaamina.

Prostituutti myös ottaa sisäänsä jopa satoja tuntemattomia vuodessa. Naisena tiedän, miltä yhdenkin kusipään sisäänottaminen tuntuu, enkä toistaisi sitä kokemusta mistään hinnasta uusiksi.

Miehelle se on yhden illan hupi, prostituutin koko identiteetti värjäytyy siitä. Kyllä nykypäivänä miehiltä nainen voi odottaa hieman suurempaa henkistä kapasiteettia, kuin näiltä prostituution lässyn lässyn kannattajilta. Ainakin itse odotan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

On myös mies prostituoituja !

Jorma Kassinen

Koko yhteiskunnan ylin arvo on raha.

Onko sillä nyt oikeasti kauheasti väliä harrastaako seksiä himosta, ahneudesta, vallanhalusta, rahasta, omaisuudesta, aikansa kuluksi tai työkseen.

Tai vain siksi että se tekee höpöä?

Ongelmat ovat naisten alistaminen ja mahdollinen rikollisuus.
Mutta niitä nyt sattuu päivittäin ihan ilman prostituutiotakin normaalissakin miesten ja naisten kanssakäymisessä.
Ihmismieli on vaikea tapaus.

"Kassinen, prostituutti vetää rahat, eikä tunteita ole mukana, kylmää touhua. "
Elämä on.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Valitettavasti tutkimukset kertovat toista. Tanskalaisista seksityöläisistä suurin osa manitsi seksin pääsyyksi alalle siirtymiseen. Puolet haastatelluista ilmoitti siirtyneensä alalla uteliaisuuden johdosta. 67 % mainitsi seksuaalisen uteliaisuuden syyksi. Raha on tutkimuksen mukaan pääsyy alalla pysymiseen, mutta seksityöläiset yhdistävät työhön oman seksuaalisuutensa ja nauttivat työstään.

http://videnskab.dk/kultur-samfund/prostituerede-g...

Yhteiskunnassamme on kuitenkin voimakkaita normeja, jotka kieltävät naisia puhumasta tällä tavalla, sillä sen myöntäminen, että myös naiset voivat nauttia tilapäisistä seksisuhteista miesten lailla, on yksi yhteiskuntamme suurimmista tabuista. Meillä on sääntö, jonka mukaan seksistä puhuttaessa naisten on aina sanottava, että tilapäiset seksisuhteet ovat kauhistus ja nainen ei voi niistä nauttia.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Seksipalveluiden kaupankäyntikielto on perusteltua silloin kun sen osapuolena on ihmiskaupan uhri tai alaikäinen. Oikeusministeri Henrikssonin täyskieltoesitys perustuu siihen, ettei nykyinen laki toimi. Suomi ei voi olla ihmiskauppiaita houkutteleva maa. On ollut erittäin vaikea osoittaa seksin ostajan voineen tietää, että seksikaupassa hyväksikäytetty henkilö on ollut parituksen tai ihmiskaupan uhri, hän perustelee.

Täyskieltoa voidaan perustella myös muilla syillä. Uskonnolliset ovat niistä yksi. Ovat ne mitkä tahansa, jokaisen yksityinen mielipide on yhtä arvokas.

Ministerit Henriksson ja Räsänen perustelevat kieltoa Ruotsin ruusuisilla kokemuksilla. Täyskiellon hyödyistä on myös vähemmän ruusuista kerrottavaa. Kielto on ajanut seksityöntekijät entistä ahtaammalle ja viranomaisten ulottumattomiin. Tilastot näyttävät laskusuuntaa. Todellisuudesta tiedämme entistä vähemmän. Ministerit tekevät yksioikoisia johtopäätöksiä Ruotsin hyödyistä. Sekin heille sallittakoon.

Asiallinen keskustelu näin vaikeasta aihepiiristä ei ole helppoa. Seuraavassa eräitä näkökantoja, joita ei pidä ainakaan kättelyssä unohtaa.

Laiton prostituutio on piilorikollisuutta pahimmillaan ja sellaisen paljastaminen on työlästä ja kallista. Juttujen selviämisen sattumanvaraisuus lisääntyy. Suurin osa seksityöntekijöistä harjoittavat “bisnestäään” vapaaehtoisesti ja omasta vakaasta tahdosta. Merkittävä osa asiakkaista ovat sellaisia, jotka eivät muulla tavalla saa tarpeitaan tyydytetyksi. Tähän kategoriaan kuuluvat myös liikuntarajoitteiset.

Kun ministereiden vilpitön tahto on suojella seksikaupan uhreja ja alaikäisiä, täyskielto pitää asettaa keinovalikoiman häntäpäähän. Kärkeen tulevat toimenpiteet, joilla uhreille tarjotaan luotettavia viranomaispalveluita ja toimivaa suojelua. Jos ihmiskaupan uhrin kohtalo tuomioistuinkäsittelyn jälkeen on joutuminen parittajiensa armoille ja pahimmassa tapauksessa maasta poistaminen, se ei houkuttele viranomaisyhteistyöhön.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mielestäni seksityöntekijää ei tarvitse suojella, vaan rankaista! Ihmiskaupan uhrit voidaan tietenkin jättää rankaisematta ja toimittaa takaisin lähtömaihinsa.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Pertti - ei viranomaistoiminnan tavoitteena voi olla ihmiskaupan uhrin (rikoksen uhrin) rankaiseminen ja heitteille jättäminen. Palauttaminen kotimaahan tarkoittaisi käytännössä sitä, että hän joutuisi vaaraan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Pertti - ei viranomaistoiminnan tavoitteena voi olla rikoksen ihmiskaupan uhrin rankaiseminen ja heitteille jättäminen. Palauttaminen kotimaahan tarkoittaisi käytännössä sitä, että hän joutuisi vaaraan."

Ihmiskaupan uhrin hyväksikäyttäjiä rankaisee tietenkin Suomen oikeuslaitos. Maa, josta ihmiskaupan uhri on lähtöisin, vastaa ensisijaisesti ko. henkilön kohtelusta ja turvallisuudesta. Tämä on järjenmukainen toiminta tässä tapuksessa. Tietenkin voidaan ottaa humanitääriset syyt huomioon karkoituksesta päätettäessä tai mahdollinen yhteistyö viranomaisten kanssa asiaan liittyvää rikosvyyhtiä selvitettäessä.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Pertti - ajatuksesi on jalo - siis se, että uhrin lähtömaa huolehtisi uhrista. Käytännössä sen varaan ei voi laskea.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Thomas,

Mielipiteesi on ehkä poliittisesti korrekti, mutta se on järjetön ja juridisestikin pitämätön. Jokainen valtiohan vastaa kansalaistaan tai pysyvistä asukkaistaan. Tietenkin joissakin erityisissä humanitaarisuutta vaativissa tapauksissa tai tutkinnallisista syistä johtuen voidaan Thomaksen ajatustapaa noudattaa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kiitos kommentista,
kovin olen samaa mieltä.

Mirjami Parant

Seksi on myyntituote, josta kaikki, seksiteollisuuden alat ja yksittäiset parittajat vahtikoirina hyödyntävät toimeentuloaan.

Yksityishenkilöiden kohdalla, hyötynäkökulmat ovat usein häikäilemättömien, jopa raakojen rahastajien aluistussuhteita.

Vartaloaan myyvät nuoret ovat usein joko parittajien palkkaamia tai helpon rahan toivossa, epätoivoisia.

On tärkeää, että maassamme ryhdytään toimenpiteisiin seksin ostamisen kriminalioimiseen. On erittäin tärkeää, että lain avulla voidaan kitkeä ainakin äärimmäisiä hyväksikäyttäjiä.

Sisäpiiriostajien löytäminen lienee työlästä, mutta kriminalisointi joka tapauksessa rajoittaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mirjami on oikeassa, mutta myyminen on myöskin kriminalisoitava. Tietenkin ihmiskaupan uhriksi joutuminen on otettava huomioon lieventävänä asianhaarana prostituoitua tuomittaessa.

Jorma Kassinen

Niin ja akuutti sinipallisuus ja pitkä selibaatti lieventävänä asianhaarana asiakkaiden osalta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuuluuko Jorma Kassinen manitsemiinsa ryhmiin?

Jorma Kassinen

"Kuuluuko Jorma Kassinen manitsemiinsa ryhmiin?"

Neitsyt.

Johan Lom

"On erittäin tärkeää, että lain avulla voidaan kitkeä ainakin äärimmäisiä hyväksikäyttäjiä."

Pyh! Äärimmäinen hyväksikäyttö on jo nykylaissa kiellettyä. Ei sen kaksinkertainen kieltäminen mitään parnnusta tuo. Prostituution painuminen enemmän maan alle sen sijaan vaikeuttaa hyväksikäytettyjen asemaa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ei taida perheterapeutin hommat mennä oikein hyvin, jos sinulla on noin kielteinen ja ahdas asennoituminen seksuaalisuuteen.

Kannattaa lukea kesälomalla tuo väitöskirja ajatuksella, ja pohtia miten näkemyksemme lopulta muotoutuvat sosiaalisen ympäristömme kautta

http://www.finnqueer.net/pdf/Homoseksuaalisuuden.pdf

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mikko Ahola:

Suuruusluokkana, monenko eri naisen kanssa olet maannut? Kummelissa oli eräs hahmo, jota ihailtiin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kuulun Muuri-veljeskuntaan, jonka periaatteisiin kuluu ehdoton vaitiolo kaikesta, mitä naisten kanssa on tehty. Totaalinen vaitiolo.

Jorma Kassinen

"Vartaloaan myyvät nuoret ovat usein joko parittajien palkkaamia tai helpon rahan toivossa"

Eikö helppo raha ole hyvä asia?

Tapio Ahti

Kirjoituksesi loukkaa prostitutioituja, kuten on käynyt ilmi lukuisia kertoja edellisten kierrosten aikana, kun asiasta on keskusteltu. Itseään myyvät ihmiset eivät halua, että heitä pidetään uhreina, kun kerran vapaaehtoisesti työtään tekevät.

Pakotettuja on prosentin murto-osia siitä päätellen, että poliisi ei ole onnistunut löytämään käsittääkseni kuin yhden pakkotapauksen viime vuosien aikana -- vaiko ei yhtään, en nyt ole ihan varma. On älytöntä pakottaa ja ottaa vankilan ja korvausten riski, kun kerran vapaaehtoisiakin löytyy.

Parittajille työskentelevät prostitutioidut ovat jenkkitutkimuksen mukaan paremmassa turvassa ja tienaavat enemmän kuin yksityisyrittäjät. Suomen laki yrittää kuitenkin prostuuttien asemaa heikentää kieltämällä parituksen, jos siis Suomessa kuten USA:ssa paritetut ovat parempiosaisia.

Toki prostitutioitujen joukossa on säälittäviäkin tapauksia. Mutta niin on kaikenlaisissa muissakin ryhmissä.

Pentti Juhani Järvinen

Väänäselle & Mirjamille,

Ei Mirjami ole oikeassa, ei alkuunkaan. Syy on siinä, että tapa lähestyä ongelmaa on "laiton." Se asettaa heti alkuun samaan rikokseen syyllistyneet eri asemaan lain edessä. Maissa, joissa lain looginen kunnioitus on imperatiivi, koko esitys naurettaisiin alas - esittäjien mukana. Pohjoismaissa tällaisia harmeja ei ole kulttuurissa.

Ja mikä peruste on "ovat usein sitä sun tätä," mikä sekin sisältää idean, että joku sivulinen tietää - ja ratkaisee - mitä muut ajattelevat. Se on suoralla, josta nuo "arvatut ajatukset" voi seuraavaksi rikollistaa. Orwellin 1984 oli siis satiiri, ei käsikirja.

Nämä "lain keinot" olivat jo käytössä mm. Kekkosen ja Koiviston Suomessa, selvistä poliittisista syistä. Molemmat käyttivät mm. "vartaloaan myyviä" alaikäisiä, kun mm. ikävää toimitajaa piti yrittää diskreditoida. Jos se ei onnistunut, syytettiin homoksi, kun homottelukin oli rikos.

Nykyvaltiolla on selviä pulmia selviytyä, kun vanhoja keinoja ei ole enää käytössä, ja kansalaiset vaativat katetta veroilleen. Uusi versio vanhasta olisi saatava paikalleen ja tavanmukaista "feminististä" tyhmyyttä, kritillisyydellä vahvistettuna, käytetään hyväksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kekkos- tai koivistoslovakkian ummehtuneeseen moraalittomuuteen vetoaminen on kestämätöntä.
Tarvitsemme uutta polittiikkaa tässä suhteessä. Päivi Räsäsen avaus on oikean suuntainen, mutta riittämätön.

Pentti Juhani Järvinen

Väänänen,

Minä yritän huomauttaa, että Ruotsin laki on lakina kelvoton; se jo asettaa "samaan syyllistyneet" eri asemaan lain edessä. Ei sitä saa tehdä, vaikka se tehdään jatkuvasti pohjoismaisissa takapajuloissa, joissa ei yhdessäkään ole edes Perustuslakituomioistuinta. Uskonto, politiikka ja laki ovat eri asioita.

Lisäksi epäilen, että hallituksen kaksi tyttöstä on työnnetty tekemään melua asiasta, jotta aktuellempia, tosi pulmia taas voidaan sillä peittää.

Minkä lisäksi tiedän henkilökohtaisesti, miten valtio(t) ja puoluetoimistot, ml. Suomen, Ruotsin, Tanskan valtio, ml. yhdessä brittien SIS:n kanssa, ovat touhunneet juuri tässä ja samassa - ja moninkertaisia maan- ja muita petoksia ja rikoksia peittääkseen.

Yksi tällainen "taistelupari" päätyi Tanskassa televisioon. Pimuli oli valittu Lahden kotikadun kouluajan tyttöystävän kopiona, mikä sekin toisti samaa noin kymmenennen kerran. Ja touhun takana oli Tanskan ohessa mm. Suomen Supo ja UM ja PlM ja demarit. Miksei näitä paritteluja jo selvitetä?

Tämäkin alkoi, kun Supo yritti kutsua huoraus- ja ryyppyjuhliinsa - peittäkseen faktaa, ettei se voinut selvittää tosi maanpetoksia. Touhu alkoi 1974 ja on yhä päällä! Mutta Supohan vain "myi" seksiään.

Jorma Kassinen

Mitäs mieltä täällä ollaan Julian Assangen raiskaussyytteistä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

On oikein pistää se huijari syytteeseen!

Jorma Kassinen

Se on ihan merirosvo koko jätkä.

Mutta onko raiskaaja?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruotsin lainsäädännön ja oikeuskäytänteiden mukaan hän voi olla hyvinkin sellainen. Ruotsissahan on jätetty väliin kokonaan ns. mamuihin liittyvä raiskausdebatti, mutta lainsäädöntöä on kiristetty tilanteeseen sopivalla tavalla.

Jorma Kassinen

Mamuhan se on Australialaisena.
Tai seksituristi?
Tai merirosvo?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Australialainen luuli tässä tapuksessa olevansa Mestari, jolle kaikki oli sallittu. Näin ajattelen käräjien lopputulemasta huolimatta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Toivottavasti Ruotsi ei luovuta häntä Syyriaan vastaamaan Assadin hallinnon sähköpostien julkaisemiesta.

Pentti Juhani Järvinen

Juttu on jotenkin tyypillinen, jos on kokemusta "Ruotsin valtion edun" operaatioista, heidän tavoistaan panna joku yksilö kontrollin eli hyödyntämisen alle. Se hommaili näissä asioissa suorassa yhteistyössä sekä Kekkosen että Koiviston Suomen kanssa, mihin jopa Brittien Secret Service osallistui. Uskoisin, että Assange lähinnä järjestettin sen valvontaan. Mutta kyllä naisten, ml. juuri "naispoliisien" väärinkäytöt olivat selviä näissä jutuissa Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kaikissa jutut delegoidaan aina viimeksi naisille, kun ne alkavat mennä pieleen, minkä lisäksi brittien SIS toi katraaseen omansa.

Kun olen joskus kuullut, että fabuloin, niin mainitsenpa, että mm. yksi näin käytetty "brittipimu" päätyi "special service" miehensä kanssa Tanskan TV:hen, kun touhut menivät "liian pitkälle." Pimu oli valittu kopiona suomalaisesta "tyttöystävästä," mikä osoitti, että Suomen valtio oli mukana - maanpetoksellisesti. Ja tämä piti muka hyväksyä!

Merja Heikka

He joilla riittää kyvyt itsensämyymiseen, riittää kyvyt myös muuhun rikollisuuteen. Huumeet ja prostitutiohan liittyvät toisiinsa. Tosin ei aina. keminmaalla naapurivaltion naiset myivät samalla viinaa ja tupakkaa. :) Sitten ostelivat potkuhousuja näistä saamillaan rahoilla paikaöllisissa marketeissa. No, ei kait se mikään vitsi. Mutta joskus komiikalta ei voi välttyä.

Jorma Kassinen

"He joilla riittää kyvyt itsensämyymiseen, riittää kyvyt myös muuhun rikollisuuteen. "

Koittakaa nyt päättää pitääkö sinne linnaan paiskoa niitä asiakkaita vai palveluntarjoajia.

Merja Heikka

Ei kait niitä linnaan sentään. Sakot vaan, ja maastakarkoitus.

Tai oikeastaan, jos mie voisin olla Sisäministeriöän neuvonantaja, suosittelisin tukka pois ja putkaan yön yli -metodia. Tosin se olisi "asiakkalle" lievempi tuomio kuin "palvelun tarjoajille". Kaljupäisethän ovat muodissa mukana.

Jorma Kassinen

"Ei kait niitä linnaan sentään. Sakot vaan, ja maastakarkoitus"

Kait suomen kansalaiset selviävät pelkillä sakoilla?

Johan Lom

Jos Merjalta kysyt, niin kaitpa hän olisi halukas karkoittamaan heidät Haaparantaan.

Jorma Kassinen

"keminmaalla naapurivaltion naiset myivät samalla viinaa ja tupakkaa. :) Sitten ostelivat potkuhousuja näistä saamillaan rahoilla paikaöllisissa marketeissa."

Minä olenkin aina pitänyt ruotsalaisia naisia vähän hupakkoina.

Merja Heikka

Myönnän, että venäläisten naisten hädänalaisen aseman ilkkuminen on jotensakin törkeää. Se vain on kulttuurikonflikti, ja se synnyttää naurun ennenkuin säälin. Raakaa ehkä. Täältä lähdettiin sotien jälkeen Ruotsiin, maataloihin navettapiioiksi kun oli leivästä pula. Emn ole kuullut, että kukaan olisi "niihin hommiin" lähtenyt. On väärin halveksia ihmisiä, koska ei tiedä heidän elämästään ja elinolosuhteistaan juuri mitään. Kyllä mie sen tiedostan. En tiedä mistä johtuu ilkkumismentaliteetti. Varmaan rasismista. Vaikka toisaalta pidänkin venäläisistä, mutta ihan yksilöinä joita tunnen. Moneen junaan on kulkijoita niin isossa maassa.

Johan Lom

"Täältä lähdettiin sotien jälkeen Ruotsiin, maataloihin navettapiioiksi kun oli leivästä pula. Emn ole kuullut, että kukaan olisi "niihin hommiin" lähtenyt.

Sodan aikana ja sodan jälkeisinä muutamana vuotena olikin miespula Suomessa eikä prostituutiolle ollut kunnolla markkinoita. Naisia (myös nuoria leskinaisia) oli tarjolla yllin kyllin eloon jääneille nuorukaisille.

Jorma Kassinen

"En ole kuullut, että kukaan olisi "niihin hommiin" lähtenyt"

Varmaan silti joku lähti?

Merja Heikka

Kassinen ja Lom, missä pussissa te olette eläneet, kun ette tunne suomalaista kulttuuria laisinkaan. Vai oletteko jotain babeja Herttoniemestä. Kaikkien kanssa tässä "kommunikoi". :)

Pentti Juhani Järvinen

Toivottavasti et sentään pidä omia hölötyksiäsi "suomalaisen kulttuurin" esimerkkeinä, vaikka sitä ne - siis sen puutetta - valitettavasti ovat. Ehdottaisin, että katsot jostakin hakuteoksesta mitä "kulttuurilla" tarkoitetaan. Ei sitä todella ole Pohjoismaissa ns. "lakiasioissa." Luoteis-Euroopan heimoalueet eivät ole vielä omaksuneet eroja uskonnon, politiikan ja lain vällä, mikä oli muualla ns. "kulttuurin" edellytys - noin 1500-luvun puolivälistä.

Kuningatar Kristiina yritti tuottaa nuo perusjutut Ranskasta aikanaan. Mutta hra Descartes joko myrkytettiin tai kuoli kylmään Tukholmassa ja Kristiina häipyi maasta. Siihen se yritys jäi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Hyvä kun sinä rikollisuuden asiantuntijana otat osaa keskusteluun.

Ensinnäkään seksin myynti ei ole rikos, joten seksin myyjä ei ole mikään rikollinen. Seksin myynti poistettiin rikoksena poistettiin laista, kun Suomi liittyi Euroopan ihmisoikeussopimukseen.

Ennen seksin myyntiä pidettiin rikoksena, koska yhteiskunnassa pidettiin naisten makaamista monien miesten kanssa moraalisesti vääränä tekona. Samalla tavoin homoseksuaalisuutta pidettiin moraalisesti vääränä, ja se oli rikos Suomen lain mukaan. Asiat ovat kuitekin muuttuneet, ja enää ei katsota rikoksiksi sitä, että joku harjoittaa seksiä eri tavoin kuin muut, ja monet eivät enää moraalisestikaan tuomitse sitä, että ihmiset harjoittavat seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa tai naiset makaavat monien miesten kanssa.

Ennen seksi oli väärää, jos se oli epäsiveellistä tai se oli kielletty Raamatussa. Enää näitä perusteita ei voida pitää yleispätevinä syinä tuomita jonkun ihmisen seksuaaliset teot.

Kun näitä perusteluita ei voi enää käyttää, niin on kun naiset ovat kuitenkin huolissaan siitä, että heidän miehet voivat mennä pettämään heitä, jos siihen tarjoituu helppoja mahdollisuuksia, niin on yritetty keksiä uusia perusteluita, jotta seksin myynti voitaisiin kieltää. Siksi on keksitty näitä väitteitä, että seksi tilapäisissä suhteissa johtaa väkivaltaan. Tai että tilapäiset seksisuhteet liittyisivät jotenkin rikollisuuteen.

On pakko väittää, että tilapäiset seksisuhteet liittyvät rikollisuuteen, sillä mitään muuta syytä niiden paheksuntaan tai moraaliseen tuomitsemiseen ei enää ole. Niin kuin Eva Biaudet totesi Radio Rockin haastattelussa: "Seksikappa olisi mielestäni täysin OK ja hyväksyttävää, jos siihen ei liittyisi väkivaltaista rikollisuutta".

Mutta miksi seksi tilapäisissä suhteissa aiheuttaisia aina rikollisuutta? Miksi seksi avioliitoissa ja paristuhteissa on rakkauden sinetti, mutta tilapäisissä suhteissa naisen pahoinpitelyn sinetti? Mikä on se mekanismi, että tilapäiset seksisuhteet johtavat väkivaltaan?

Onko kuitekin niin, että ei ole mitään lainmukaisuutta, jonka vuoksi tilapäiset seksisuhteet johtaisivat aina väkivaltaan? On vain niin, että yritetään epätoivoisesti keksiä perustetta tilapäisten seksisuhteiden tuomitesmiseksi.

Tiivistäen: Ennen tilapäiset seksisuhteet kiellettiin perustelulla, että ne olivat syntiä ja epäsiveellisiä. Nykyisn tilapäiset seksisuhteet kielletään perustelulla, että niihin liittyy väkivallan ja rikosten riski.

Tässä uudessa perustelussa on kuitenkin se riski, että se ei toimi kuin hetkellisesti, korkeintaan joitakin vuosia.

Kaisa Jalis

"Koko yhteiskunnan ylin arvo on raha."

Selvä. Siksi en äänestäkään Kokoomusta. Pidän myös suomalaisia, jotka äänestävät kyseistä puoluetta, isänmaan ja suomalaisen sisun & selkärangan, oikeudentunnon pettäjinä. Katsos, tällaisten tyyppien kaveri ei ole pakko olla.

"Onko sillä nyt oikeasti kauheasti väliä harrastaako seksiä himosta, ahneudesta, vallanhalusta, rahasta, omaisuudesta, aikansa kuluksi tai työkseen."

On sillä. Tiedä tasan, millaista on olla sängyssä miehen kanssa, joka rakastaa mua ja miehen kanssa, joka käyttää mua. Et muuten maininnut rakkautta listassasi. Miksi?

Jorma Kassinen

Oletin että se rakkaudesta (ja avioliitossa) on hyväksyttyä noin aika yleisesti.
:D

persut ja kokoomus on ulkona, mutta piraattipuolue vain rakastelee naisia eikä koskaan alista ja ei missään olosuhteissa tarjoa mitään korvausta.

Mutta sen jälkeen puolue kyllä pistää maskarat naamaan huivin päähän ja seilaa pullein purjein seuraavaan satamaan.
Voitko hyväksyä Piraattipuolueen?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Miksi määrittelemme, miten naapurin tulee elää, jos hän ei minulle kipeetä tee? Eikä tule tontilleni kutsumatta.

Jorma Kassinen

Mitäs teet jos naapurin leskirouva lupaa päiväkahvit jos korjaat ruohonleikkurin?

Joudut uuden lainsäädännön mukaan kieltäytymään joko päiväkahveista tai sitten jättämään ruohonleikkurin korjaamatta.

Se on herrasmiehelle vaikea valintatilanne.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jätän leikkurin korjaamatta.

Jorma Kassinen

"Jätän leikkurin korjaamatta."

Kuinka pian aktin jälkeen sen saa käydä tankkaamassa ilman että syyllistyy rikokseen?
24h, viikko?

Elias Määttänen

6.7.2012 19:38 eve avolin

"Erityisen kiinnostava löydös on se, että seksin ostamisen kieltävällä lailla on Ruotsissa suuri kannatus – 71 prosenttia ilmoittaa haluavansa säilyttää lain." http://www.norden.org/fi/ajankohtaista/uutiset/ihm...

Tämän tutkimuksen kysymyksiä ja kysymysasettelua ei ole julkaistu, vain tutkijan lopputulkinta. Ei ole mitään tietoa millä kysymyksillä ja millä aineistolla tähän on päädytty.

Muutamia muita huomioita liittyen Prostituutio Pohjoismaissa-projektin loppuraporttiin.

1. Kiinnittäisin ihan aluksi huomiota, että Prostituutio Pohjoismaissa-projektin alkuperäisessä loppuraportissa on käännösvirhe/tulkintavirhe ruotsista suomeen tehdyssä käännöksessä (tai tarkoituksella tehty virheellinen informaatio)

sivu 18:
Spanger diskuterar hur uppskattningar av transnationell prostitution
och människohandel används av danska myndigheter och semioffentliga
aktörer som objektiva och sanningsenliga siffror. Genom att uppvisa ett
högt antal offer för människohandel, menar Spanger, tilldelas kampen
mot människohandel hög politisk prioritet. Spanger hänvisar bland annat
till Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter (NEC) som ställer
sig frågande till den offentliga debatten om människohandel i Danmark.
NEC ser en diskrepans mellan den dominerande uppfattningen, som är att
människohandel är ett stort problem i Danmark, och polisens identifiering
av ett relativt lågt antal offer.

sivu 60:
Spanger kirjoittaa, että tanskalaiset viranomaiset ja puoliviralliset toimijat
käyttävät kansainvälisen prostituution ja ihmiskaupan määräarvioita
objektiivisina ja totuudenmukaisina lukuina. Esittämällä ihmiskaupan
uhrien lukumäärä suurena saadaan ihmiskaupan vastainen taistelu priorisoitua
poliittisesti korkeaan asemaan, väittää Spanger. Spanger viittaa
pohdinnoissaan myös Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenteriin
(NEC), joka kyseenalaistaa Tanskan ihmiskaupasta käytävän julkisen
keskustelun, mikä on jyrkässä ristiriidassa vallitsevan näkemyksen kanssa.
NEC:n mukaan ihmiskauppa on Tanskassa suuri ongelma, ja poliisin
tilastoissa on suuri määrä ihmisiä, jotka ovat seksuaalisiin tarkoituksiin
suuntautuneen ihmiskaupan uhreja.

Käännös pitäisi olla juuri päinvastoin:
---SPANGER VIITTAA MM. NEC:N, JOKA KYSEENALAISTAA TANSKAN IHMISKAUPASTA KÄYTÄVÄN JULKISEN KESKUSTELUN. JULKISEN VALLALLA OLEVAN KESKUSTELUN MUKAAN IHMISKAUPPA ON TANSKASSA SUURI ONGELMA. NEC.N
MUKAAN NÄIN EI OLE, VAAN ON EROAVUUS/RISTIRIITA JULKISEN VALLALLA OLEVAN KESKUSTELUN (JONKA MUKAAAN IHMISKAUPPA OLISI SUURI ONGELMA) JA POLIISIIN IDENTIFIOIMIEN HYVIN ALHAISTEN SEKSISUAALISIIN TARKOITUKSIIN SUUNTAUTUVAN IHMISKAUPAN UHRILUKUJEN VÄLILLÄ.

Tätä tukee esimerkiksi Tanskan Poliisin kansallisen tutkimuskeskuksen NEC:n johtaja rikostarkastaja Kim Kliverin haastattelussaan 06.11.2006: maksimisaan vain n.1% ulkomaalaisista seksityöläisistä Tanskassa on ihmiskaupan uhreja. Kliverin mielestä mediassa halutaan virheellisesti nähdä kaikki ulkomaalaiset seksityöntekijät ihmiskaupan uhreina. "-Det er en myte, at de prostituerede, som kommer til Danmark er blevet tvunget hertil uden deres viden. Vores erfaring siger, at mak-simalt én procent kommer hertil på den måde. De fleste kommer "frivilligt", og ved godt, hvad de skal, konstaterer han."

Tätä tukee myös se, mitä tanskalainen Nell Rasmunssen sanoi paneelikeskustelussa Prostitution i Norden konferensissa 16-17.10: "Nell Rasmussen, vid Servicestyrelsen, som på regeringens uppdrag arbetar med kunskap och sociala insatser på prostitutionsområdet, menar att debatten har ideologiserats.
- Det sägs i den offentliga debatten att utländsk prostitution exploderat och att alla kvinnor är offer för människohandel. Det påstås också att kvinnor i prostitution har varit utsatta för sexuella övergrepp i barndomen. Det är svårt att hitta ett mer idealiskt offer.
- Det som är problemet med debatten är att det finns nästan inget empiriskt underlag för vad som sägs, säger Nell Rasmussen.
- Debatten blir kunskapstom och bara åsiktbaserad. På senare har det producerats väldigt lite ny forskning."

Ja jo pelkästään kappalen alkuosasta pitäisi huomata, että loppuposa on virheellinen. Tämän kaltainen käännös- tulkintavirhe panee miettimään, miten paljon vastaanvanlaisia virheitä loppuraportissa kenties on lisää.

2. Ihmiskaupasta

Silmäänpistävää on, että koko tutkimuksen loppurapottti on yhtä ihmiskauppa-poseerausta ja ihmiskauppa-sanan väärinkäyttöä ja ihmiskauppa -höttöä - eikä todellakaan anna mitään kattaavaa objektiivista uutta tietoa ihmiskaupasta tai uutta näkökulmaa seksistä vaihtosuhteessa. Loppuraportista puuttuu kokonaan käsitteiden määrittely; ihmiskauppa-sanaa, seksuaalinen ihmiskauppa-sanaa ja prostituutio-sanaa käytetään toistensa synonyymeina- ikäänkuin itsestäänselvyytenä - läpi koko raportin.

Loppuraporttia hallitsee kaksi prostituutiomyyttiä, joista toinen korostaa seksityöntekijöiden yhteyttä kansainväliseen rikollisuuteen ja toinen kuvaa heidät hyväksikäytön uhreina. Rikollismyytissä seksityö useimmiten kytketään ihmiskauppaan, paritukseen huumerikollisuuteen, Uhridiskurssissa naiset taas ovat pelkistetty "seksiorjiksi", joiden uskotaan ajautuvan alalle vastentahtoisesti ja seksin myyymisen aiheuttavan harjoittajassaan psyykkisiä vaurioita. Uhripuhetta ei esiinny pelkästään rajat ylittävän kaupallisen seksin yhteudessä, vaan siitä on tullut ihmiskauppa kontekstin myötä virheellisesti eräänlainen maksullisen seksin yleismääre. Lisäksi loppuraportille tuntuu olevan tyypillistä moraalinen lataus ja ajatus seksin vahingollisuudesta jo sinänsä.

Vaikka ihmiskaupan ja prostituution yhdistävät yleistykset ja myytit ja oletukset on toistuvasti kyseenalaistetu ja osoitettu virheellisiksi ja harhaanjohtaviksi lukuisissa tutkimuksissa, kansainvälisissä ihmisoikeussopimusten suosituksissa (jopa osa naisten ihmiskauppaa vastustavan CATW-järjestön (coalition against the trafficking of women) entisistä aktiiveista on perustanut uuden naisten ihmiskauppaa vastustavan GAATW- järjestön, joka ei jaa näkemystä ihmiskaupan ja prostituution liitosta), yhä edelleen tässäkin Prostituutio Pohjoismaissa-projektissa kaupallinen seksi ja ihmiskauppa liian automaattisesti ja itsestäänselvästi kytketään toisiinsa.

Kansainvälisen Siirtolaisjärjestön IOM:n raportti osoittaa, etteivät ihmiskaupan uhrit ensisijaisesti ole seksityöntekijöitä - suurin osa ihmiskaupasta tapahtuu muilla aloilla kuin seksialalla. 75 % kaikesta ihmiskaupasta ja orjuuden kaltaisesta pakkotyöstä tapahtuu esim. ravintola-alalla, maanviljelyksessä, hedelmän -ja marjanpoiminnassa, rakennusalalla, kerjäämisessä, tehdastyössä, kotitaloustyössä. IOM:n tutkimuksessa tutkittiin ihmiskauppaa viidestä Euroopan suurimmasta ihmiskaupan lähtömaista, Ukrainasta, Moldaviasta, Valkovenäjältä, Bulgariasta ja Romaniasta vuoden 1991 jälkeen.

hmiskauppa eli Trafficking in human being -käsite on monitahoinen ilmiö, joka liittyy pakkotyöhön tai muunlaiseen työvoiman hyväksikäyttöön, orjuuden kaltaisissa olosuhteissa tapahtuvaan työhön ja pimeisiin työmarkkinoihin. Siihen voi kuulua mm. ihmisten laitonta salakuljetusta, kidnappauksia, laittomia adoptiota, ihmisten värväämistä kerjääjiksi tai varkaiksi.

Ihmiskauppaan liittyy aina pakottamista ja/tai voimankäyttöä ja/tai voimankäytöllä uhkaamista ja/tai erilaista hyväksikäyttöä ja/tai petosta ja/tai harhaanjohtamista ja/tai huijaamista. Ihmiskaupan uhreja voivat olla hyvin erilaisissa tilanteissa olevat kaikenikäiset sekä miehet että naiset.

Samoin ilmiön syyt ja juuret ovat moninaiset. Ihmiskaupan lähtöalueilla syyt ovat poliittisissa, sosiaalisissa ja taloudellisissa rakenteissa eli köyhyys, epätasa-arvo sekä koulutusmahdollisuuksien puute. Tästä seuraa siirtolaisuutta ja muuttoa paremmat elämisen mahdollisuudet tarjoaviin maihin. Tätä tilannetta kansainväliset rikollisuusjärjestöt käyttävät hyväkseen. Kohdealueilla ihmiskauppaa lisäävinä tekijöinä toimivat kysyntään vaikuttavat seikat, kuten esim. harmaa talous.

Suurin osa ihmiskaupasta Suomessakin tapahtuu esim. ravintola-alalla, rakennusalalla, kotitalostyössä, siivousalalla, maanviljelyksessä, tehdastyössä, puutarha-aloilla, hedelmän -ja marjanpoiminnassa, kerjäämisessä.

Suomessa ihmiskaupan uhrit on mielletty usein pelkästään seksialalla oleviksi nuoriksi naisiksi, johtuen naisjärjestöjen ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan yksipuolisesta harhaanjohtavasta propagandasta, jonka tarkoituksena on ollut seksinoston yleinen kriminalisointi väittämällä ja korostamalla ja liioittelemalla, että ihmiskauppa/naiskauppa/orjuus ja seksikauppa/maksullinen ovat automaattisesti synonyymejä.

Naisjärjestöjen ja TANE:n vaatimukset pelkästään heidän ideologisiin tarpeisiinsa räätälöidystä seksipalvelujen oston yleisestä kriminalisoinnista ihmiskaupan vastustamisen nimissä ovatkin viime vuosiin saakka syrjäyttäneet keskustelusta ihmiskaupan perimmäiset syyt ja potentiaalisesti tehokkaimmat keinot ihmiskaupan torjunnassa. Voisikin sanoa, että Suomen profiili on ollut aivan viime aikoihin saakka sekä kansainvälisesti että kansallisesti vertailtuna tavallaan väärä

Meillä on jo nyt yksi maailman tiukin ihmiskauppalainsäädäntö ja se koskee kaikkia aloja ja elämän alueita, joilla ihmiskauppaa voi esiintyä, myös kerjäämistä. Kyse onkin siitä, että viranomaisten ja poliisin toiminta ja voimavarat pitäisi kohdentaa oikein ja keskittyä ihmiskaupan perimmäisiin syihin sekä lähtö- että kohdemaassa, Suomessa erityisesti harmaan talouden torjuntaan.

Sen sijaan meillä on yksi maailman löperöin maahanmuuttolainsäädäntö ja maahanmuuttopolitiikka, joka mahdollistaa monet ihmiskauppa tapaukset. Tässä suhteessa lainsäädännösä olisi paranettavaa. Kannattaa huomata, että ihmiskaupan uhrien lisäksi myös monet ihmiskauppiaat ovat maahanmuuttajia/maahanmuuttajataustaisia, jotka käyttävät löperön lainsäädännön porsaanreikiä hyväkseen.

Ihmiskauppakeskustelua pitäisikin käydä nimenomaan yhteydessä siirtolaisuuteen ja pimeisiin työmarkkinoihin, eikä pelkästään maksulliseen seksiin liityen. Pelkästään seksialaan räätälöity ihmiskauppalaki ja seksipalvelujen oston yleinen kriminalisointi ihmiskaupan vastustamisen nimissä syrjäyttävät ihmiskaupan perimmäiset syyt ja potentiaalisesti tehokkaammat keinot ihmiskaupan torjunnassa. Seksipalvelujen oston yleinen kriminalisointi vaikeuttaa ihmiskaupan torjuntaa esim. siksi koska silloin suljetaan seksipalvelujen ostajat ulos niistä verkostoista, joiden kautta todellisia ihmiskaupan uhreja on mahdollista tunnistaa. Jos profiili on väärä ja ihmiskauppa käsitettä käytetään väärin, se vaikeuttaa kaikkien uhrien tunnistamista.

Kiinnitinkin huomioita nimenoman siihen, että loppuraportissa jätetään mainitsematta Suomen osalta, että Suomessa vähistäkin ihmiskaupan uhriepäilyistä huomattava osa on ollut nimenomaan muussa pakkotyössä ja pakkotyönkaltaisessa työssä kuin seksityössä hyväksikäytetyksi joutuneita miehiä, tunnetuimpana tapauksena kiinalaisten kivityömiesten tapaus. Vastaavaa media-arvoa kuin myytillä kellariin kahlehdituista seksiorjista sillä ei kuitenkaan ollut, vaikka tapaus pitkälti täyttikin ihmiskaupan tunnusmerkit. Ihmiskauppa seksuaalisiin tarkoituksiin on Suomessa varsin harvinainen ilmiö. Vain muutama seksuaalinen ihmiskauppa -juttu on saanut oikeudessa langettavan tuomion. Antiprostituutiofeministien usein käyttämä lähes kymmenen vuotta vanhaan arvioon perustuva lukumäärä, että Suomessa olisi tällä hetkellä vuosittain 12000-15000 naista seksuaalisen ihmiskaupan uhrina ei voi pitää paikkaansa. Esimerkiksi Työhallinnon julkaisussa Ihmiskaupan uhrien auttaminen 2006 arvioidaan Suomeen suuntautuvan tai Suomen kautta kulkevan ihmiskaupan määräksi muutamia kymmeniä tai joitakin satoja tapauksia. Näiden tietojen pohjalta voisi varovaisesti arvioda, että seksuaalisen ihmiskaupan uhreja Suomessa on muutamia yksittäistapauksia noin viidessä vuodessa. Ihmiskauppa käsitteenä on erotettava myös siihen usein liittetystä käsitteestä eli parituksesta. Käytännössä lähes kaikki ulkomailta Suomeen tulleet seksinmyyjät tulevat tänne vapaaehtoisesti, vaikka heillä onkin parittaja.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id64289.html
http://www.heuni.fi/Satellite?blobtable=MungoBlobs...

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194737304950/arti...

http://yle.fi/uutiset/tyoperaisesta_ihmiskaupasta_...

3. Kuten odotettua, silmäänpistävää on, että myös seksityöntekijän ja asiakkaan näkökulma loistaa possaolollaan loppuraportissa. Uhrinäkökulman varaan rakennetulle kaupallisen seksin määrittelylle ja säätelylle onkin tyypillistä nimenomaan seksityöntekijän toimijuuden ja subjektiuden häivyttäminen uhrimyytin taakse, ja rajat ylittävän seksityön osalta tätä voidaan pitää jopa rasismina. Vallitsevia uskomuksia ja uhrimyyttiä tukevan ja vahvistavan tutkimuksen heikkoutena on sen keskittyminen kaupallisen seksin kaikkein ongelmallisempaan segmenttiin ja sieltä kerätyn aineiston suruttomaan universaaliin yleistämiseen koskemaan kaikkea seksipalvelujen kauppaa/seksityötä/maksullista seksiä/seksiä vaihtosuhteessa.

4. Prostituutio Pohjoismaissa-projekti on tietoista poliittista peliä, jolla yritetään muokata lainsäätäjien, viranomaisten ja kansalaisten mielipiteitä haluttuun suuntaan ja pehmittää maaperää seksinoston yleiselle kriminalisoinnille kaikissa pohjoismaissa. Redusoimalla seksipalvelujen kauppa pelkästään Lilja4ever-elokuvaksi ja "valikoivalla" suhtaumisella ihmiskauppaan ja luomalla voimakas mielleyhtymä seksipalvelijen kaupan ja ihmiskaupan välille, pyritään rajamaan tilaa, jossa julkinen keskustelu käydään. Seksipalvelujen kauppa on laillista ja hyväksyttävää lukuisissa maissa, mutta ihmiskaupan suhteen mitään liikkumavaraa ei ole. Jos kaikki seksipalvelujen kauppa mielletään ihmiskaupaksi (väite, jota tutkittu ja tilastoitu tieto ei tue), seksin ostajan leimaaminen ja lavastaminen rikolliseksi on helpompaa.

Prostituutio Pohjoismaissa-projekti on erinomainen esimerkki siitä, miten valtavirran feministinen tasa-arvotutkimus toistaa vielä 2000-luvulla 70-luvun ultraradikaalifeministien Andrea Dworkinin ja Sheila Jeffreysin esittämiä sekavia käsityksiä sukupuolista; nainen on aina uhri ja mies on aina syyllinen. 30 vuotta ajastaan jäljessä laahaava, vanhoja yleisiä myyttejä ja mielikuvia seksipalvelujen kaupasta uusintava sekä huorastigmaa ylläpitävä tutkimus, joka ignoroi kokonaan seksityöntekijöiden ja seksityöntekijöiden järjestöjen äänen ja seksityöntekijöiden ihmisoikeudet, ei kelpaa aikuisten seksipalvelujen kauppaa koskevan lainsäädännön pohjaksi missään ihmisoikeuksia kunnioittavassa maassa.

Pentti Juhani Järvinen

Juttusi on hyvä, mutta voisit supistaa sitä olennaisimpaan, jos haluat sen luetuksi. Se on hyvä, koska se kuvaa Pohjoismaiden tilanteita. Ne ovat täynnä "käännös- ja tulkintavirheitä." Myös selvät "asiakirjaväärennykset," ovat tavallisempia kuin uskotaan. Myös mm. maanpetosasioissa, eli törkeässä rikollisuudessa. Ruotsissa ja Tanskassa touhussa ovat yleisimmin demarit, Suomessa kaikki puolueet.

Olen henkilökohtaisesti kokenut kaikissa kolmessa maassa mm. tulkinnallisia, harkittuja "dokumenttiväärennnyksiä." Kaikissa kolmessa maassa mm. puoluetoimistot ovat sitten yrittäneet järjestää omia "parituksiaan" pannakseen kontrollinsa alle. Mikähän tämän touhun nimi olisi? Ja mm. niissä on käytetty harkiten omia ja maahan tuotuja prostituoituja, joita sitten metelöiden "vastustetaan." Suomessa tätä erityisesti yritteli mm. Kepun SS-mies Arvo Pentin johtama Supo, jonka agentit ravasivat perverssiyksineen perässä ympäri Eurooppaa. Ja DDR:n tunnustajien myöhempi seksuaalinen liberaalisuus oli osin "väärennys."

Juuri ministeri Räsänen voisi - ja juuri nyt - puhdistaa hiukan valtion omia talleja, katsoa vähän niitä hepoja, jotka kaikkea vetää jaksavat. Kuka sen tekee, jos hän ei sitä tee? Oikeuselintä tarkoitukseen ei ole! Nyt on hallitus, jonka "nuoret" eivät - vielä - ole liian syvällä rikollisissa parituksissa itse.

Kaisa Jalis

"30 vuotta ajastaan jäljessä laahaava, vanhoja yleisiä myyttejä ja mielikuvia seksipalvelujen kaupasta uusintava sekä huorastigmaa ylläpitävä tutkimus, joka ignoroi kokonaan seksityöntekijöiden ja seksityöntekijöiden järjestöjen äänen ja seksityöntekijöiden ihmisoikeudet, ei kelpaa aikuisten seksipalvelujen kauppaa koskevan lainsäädännön pohjaksi missään ihmisoikeuksia kunnioittavassa maassa."

Lähetin aiemmin tänne postaamani kyseenalaistavan listani myös lässyn-lässy-SALLIin. Vastausta ei kuulunut.

Raha = moraali = ihmisarvo... jne... lässyn lässy

Ihmisraatoja korsettien puristuksessa. Heiltä ei voida odottaa henkisesti kovinkaan korkeatasoista tietoa.

Jouko Maksimainen

"Heiltä ei voida odottaa henkisesti kovinkaan korkeatasoista tietoa."

Loistavan ironinen kommentti kun ottaa huomioon että sanojana oli Kaisa Jalis.

Eikka Jormanainen

Mielummin seksikauppa veronalaiseksi, kuin totaalikielto, silloin voitaisiin oikeasti vahtia ettei prostituuteilla ole ongelmia työturvallisuuden kanssa ja jos nuo tytöt testattaisiin kerran kk:essa, niin olisi turvallisempaa miehen käydä porttolassa kuin kiikuttaa lihaa baarista kotiin.

Kaisa Jalis

Kansainvälisen markkinatalouden annetaan muokata arvojamme. Se myös vaikuttaa kansainväliseen prostituutioon kasvattaen sen volyymiä. Kaikki on myynnissä.

Minä valitsen muita arvoja ihan itsenäisen ajattelun ja elämänkokemuksen pohjalta. Oletko sinä kapitalismin orja, juoksutettavissa kuin aivoton idiootti?

Johan Lom

Kapitalismin orja ...

Missään muualla en ole koskaan nähnyt yhtä paljon prostituutiota kuin entisissä sosialistisissa maissa. Ne olivat bordelleja, joissa vain taivas oli kattona.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Uskomatonta, että ministeri määrittelee, kuinka kansaisen tulee itsensä tyydyttää jos se ei kenellekään ulkopuoliselle kipeää tee.
Elämme varmaankin jossain Pohjois-Koreassa, isää aurinkoista oikeaoppisesti rakastaen.

Johan Lom

No, suotakoon ministerille oikeus esittää pähkähulluja ja kansan oikeustajun vastaisia mielipiteitä. Sehän juuri todistaa, että emme elä Pohjois-Koreassa, vaan poikkeavatkin mielipiteet sallitaan.

Kaisa Jalis

"Rikollismyytissä seksityö useimmiten kytketään ihmiskauppaan, paritukseen huumerikollisuuteen, Uhridiskurssissa naiset taas ovat pelkistetty "seksiorjiksi", joiden uskotaan ajautuvan alalle vastentahtoisesti ja seksin myyymisen aiheuttavan harjoittajassaan psyykkisiä vaurioita. Uhripuhetta ei esiinny pelkästään rajat ylittävän kaupallisen seksin yhteudessä, vaan siitä on tullut ihmiskauppa kontekstin myötä virheellisesti eräänlainen maksullisen seksin yleismääre."

...Minun on ylipäätänsä ollut aina hyvin vaikeaa näyttää omaa haavoittuvuuttani ja heikkouttani, joten koen uhrin määritelmän vieläkin itselleni vieraana. Näen itseni mieluummin aktiivisena toimijana hyväksikäytössä ja näin ollen leimaudun omissa silmissäni ennemmin syylliseksi, kuin suostun ajattelemaan itseäni passiivisena uhrina, jolla ei ole ollut valtaa omaan ruumiiseensa tai elämäänsä. Uhrin roolin omaksuminen ja syyllisyyden taakasta vapautuminen on minulle vieläkin todella vaikeaa, vaikka pystyn käsittelemään asiaa jo älyllisellä tasolla. Tunnekokemuksiini asti asioiden sisäistäminen ei ole vielä kovin oleellisesti yltänyt....

...Yleisessä tiedossa on seksuaalisen hyväksikäytön yksilön toimintakykyä heikentävät seuraukset, mutta esimerkiksi prostituoituihin, päihteiden väärinkäyttäjiin ja itselleen, sekä muille ihmisille vahingollisiin yksilöihin suhtaudutaan pääsääntöisesti kuin he olisivat itse osansa valinneet. Syihin puuttumisen sijasta hoidetaan useimmiten pelkkiä seurauksia. En väitä, että jokaisen prostituoidun tai alkoholistin kohdalla olisi kyse seksuaalisesta hyväksikäytöstä, insestistä tai seksuaalisesta väkivallasta lapsuudessa, mutta mahdollisesti näihin yhteiskunnan halveksimiin rooleihin ajautuville ihmisille voitaisiin tuoda hieman lähemmäksi mahdollisuus hakea apua myös mahdollisiin traumoihin?...

http://www.katariinakatla.com/syyllisyys_ja_hapea....

Kaisa Jalis

Jarmo Lauros, oletko niin naiivi, että kuvittelet prostituoidun tyydyttävän itseään? Hän vahingoittaa itseään - ja sinä olet osallisena.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olen Jalis tarkoittanut, että ihmisellä tulee olla seksuaaliseen purkautumiseen mahdollisuus vaikka rahalla, jos hän ei siihen "normaalein" keinoin kykene. Mieluummin rahalla kuin väkivallalla.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Miksi ihmiselle normaalien tarpeiden tyydytys halutaan kriminalisoida, jos se ostetaan palveluna?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Olisi virkistävää jos Räsänen joskus vaatisi jonkin asian sallimista, eikä aina kieltämistä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, koskeeko seksin ostamisen täyskielto myös avioliiton tai laillistetun parisuhteen raameissa tapahtuvaa seksuaalista kanssakäymistä , missä raha ei varsinaisesti siirry välittömänä tilisiirtona eli panona henkilöltä toiselle, mutta olosuhteet huomioon ottaen kyseessä on taloudellisilla etuuksilla hyvitetty seksiakti ?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Ehkä saamme korkeimman oikeuden päätöksen aiheesta muutaman vuosikymmenen kuluttua, siihen asti mennään ihan fiilispohjalta.

Elias Määttänen

Syy, miksi minä osallistun tähän keskusteluun on periaatteellinen.

Seksinoston täyskielto on kaikista lakihankkeista kaikkein kestämättömimmin perusteltu laki, johon olen elämäni aikana törmännyt.

Tätä keskustelua käydään näköjään n. kymmenen vuoden välein ja aina on samat argumentit. Seksin oston kriminalisointi keskustelu pyörii samojen peruskysymysten ja teemojen ympärillä joka kierroksella. Naisliike puhuu maksullisesta seksistä sukupuolittuneenä hyväksikäyttönä ja naisiin kohdistuvana väkivaltana, seksityöntekijät ja heidän etuliikeensä argumentoivat ihmisoikeuksien puolesta ja että asia pitäisi nähdä seksityönä ja palveluammattina.

Ensimmäisen kerran keskustelua 1990-luvun puolivälissä. Jo tuolloin mm. filosofi Juha Varto ositti naisjärjestöjen perustelut seksin täyskiellon puolesta kestämättömiksi. Perustelut löyty mm. hänen kirjasta Lihan Viisaus.

Toisella kierroksella 2000-luvun puolivälissä päädyttiin nykyiseen lakiin. Kertaan lyhyesti, miksi seksuaalipalvelujen ostamista ei Suomessa kriminalisoitu yleisesti koskemaan kaikkia ostamistilanteita, vaan tilanteita, jossa seksuaalipalvelujen ostaminen liittyy parituksen tai ihmiskaupan yhteydessä esiintyvään toimintaan.

Eduskunnassa punnittiin tuolloin perusteellisesti mitä haittavaikutuksia seksuaalipalvelujen ostamisen säätämiseen yleisesti rangaistavaksi katsottiin liittyvän. Punninta suoritettiin perusteellisesti, koska esimerkiksi eri valiokunnissa kuultiin suurta joukkoa asiantuntijoita.Tuolloin todettiin mm, että seksuaalipalvelujen ostamisen yleiseen kriminalisointiin liittyy paljon ongelmia ja arveluttavia piirteitä.

Rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen mukaan rikostunnusmerkistön on oltava täsmällinen ja tarkkarajainen. Perustuslain 8 §:ssä vahvistettu rikosoikeudellinen laillisuusperiaate sisältää vaatimuksen sääntelyn täsmällisyydestä. Sen mukaan kunkin rikoksen tunnusmerkistö on ilmaistava laissa riittävällä täsmällisyydellä siten, että säännöksen sanamuodon perusteella on ennakoitavissa, onko jokin toiminta tai laiminlyönti rangaistavaa. Kriminalisoinnin kattaessa kaikki ostamistapahtumat, rikostunnusmerkistöön liittyy juuri kriminalisoinnin laaja-alaisuuden, yleisyyden ja epämääräisyyden vuoksi useita rikoslainopillisia ongelmia. Kriminalisoinnin kattaessa kaikki ostamistapahtumat, tunnusmerkistö kattaa laajalti myös sellaisia - esimerkiksi parisuhteisiin ja ihmisten välisiin ystävyys- ja seurustelusuhteisiin liittyviä - tilanteita, joiden rangaistavuudelle ei ole esitettävissä hyväksyttäviä perusteita: esimerkiksi tilapäiseksi luonnehdittavissa oleva suhde tai kanssakäyminen sellaisen henkilön kanssa, joka ammatikseen tarjoaa maksua vastaan seksuaalipalveluja.

Seksuaalipalvelujen ostamisen säätämiseen yleisesti rangaistavaksi liittyy myös muita, esimerkiksi kriminalisoinnin oikeasuhtaisuuteen ja tekojen vähäisyyteen liittyviä ongelmia.Tällainen kriminalisoinnin laaja-alaisuus ja siihen liittyvä etääntyminen perusoikeusjärjestelmään kiinnittyvistä pääasiallisista tavoitteista muodostavat ongelman kriminalisoinnin oikeasuhtaisuuden näkökulmasta, etenkin, kun on kysymys on varsin intiimille yksityiselämän osa-alueelle kohdistuvasta kriminalisoinnista.

Erityistä painoa pantiin sille, että seksuaalipalvelujen ostamisen yleinen kriminalisointi rajoittaisi olennaisella tavalla seksuaalipalvelun ostajan ja myyjän seksuaalista itsemääräämisoikeutta. Yksilön itsemääräämisoikeus kiinnittyy useisiin perusoikeuksiin, erityisesti perustuslain 7 §:n säännöksiin henkilökohtaisesta vapaudesta ja 10 §:n säännöksiin yksityiselämän suojasta. Perustuslailla suojatun yksityiselämän piiriin kuuluu muun muassa yksilön oikeus vapaasti solmia ja ylläpitää suhteita muihin ihmisiin sekä oikeus määrätä itsestään ja ruumiistaan samoin kuin vapaus päättää sukupuolisesta käyttäytymisestään. Seksuaalipalvelujen tarjoajan näkökulmasta sääntely on merkityksellistä myös perustuslain 18 §:n 1 momentin kannalta, sillä kriminalisointi voi vaikuttaa oikeuteen tehdä työtä ja harjoittaa ammattia tai elinkeinoa.

Vastaavan kriminalisoinnin Ruotsissa katsottiin tuovan mukanaan myös seuraavia haittavaikutuksia: Prostituution painumista maan alle ja paritusrikosten tutkinnan vaikeutumista. Seksuaalipalvelujen ostamisen yleinen kriminalisointi heikentää prostituutioon liittyvien vakavien rikosten tutkintamahdollisuuksia, koska se vähentää näiden palvelujen ostajien halukkuutta toimia yhteistyössä poliisin kanssa esimerkiksi paritusrikollisuutta selvitettäessä. Seksuaalipalvelujen ostamisen säätämisen yleisesti rangaistavaksi on katsottu aiheuttavan sen, että prostituutiota prostituutiota harjoitetaan nykyistä enemmän salassa. Tämän taas on arvioitu johtavan siihen, että parittajien valta prostituoituihin lisääntyy. Tällaisen kriminalisoinnin arvioitiin myös saattavan seksipalvelujen myyjät muutoinkin huonompaan asemaan, koska se vähentää heidän mahdollisuuksiaan valita asiakkaitaan.

Olisi perin merkillistä, jos nämä perusteet, joilla täyskielto on jo kerran tyrmätty nyt kumottaisin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kiitos asiantuntevasta kommentistasi keskusteluun.

Käyttäjän VilleManner kuva
Ville Manner

Kaikkea kanssa. Sittenhän myyminenkin pitää kieltää. Jos nainen myy persettään niin onko se reilua jonkun mielestä että mies joutuu linnaan ja nainen ei saa mitään?

Artturi Noitalahti

Samaa olen ihmetellyt. Miten voi markkinoida seksipalveluja syyllistymättä rikokseen yllyttämiseen?
Pitäisikö huumekauppaakin ryhtyä torjumaan vapauttamalla huumeiden myyminen?

Kaisa Jalis

Pekka Toivonen,

toivon, ettet ole niin huono rakastelija, ettei myös vaimosi nauti jaetusta seksistänne! Koetko, että seksi on sitä, että saat itse nauttia vaimosta piittamatta?

Ei ihme, että joillain palstoilla mustien miesten suorituskykyä: 3 stondista / yhdyntää peräkkäin on vakiokuvio, ja huolehtivat kuulemma, että nainenkin nauttii...

Johan Lom

Onko tuo ymmärrettävä niin, että suomalaiset miehet saavat mielestäsi oikeutetusti kärsiä seksin puutteesta siksi, että heillä ei stondaa kolmea kertaa peräkkäin tunnin sisään? Pitääkö niitä miehiä syyllistää tai pitääkö heidän vain muuten tuntea siitä häpeää?

No, naisillahan ei moista ongelmaa ole ...

Mutta toisaalta, eikö se yksikin akti olisi naiselle parempi kuin ei mitään?

Jukka Mäkinen

juu, ei millään kerkiä kolmee kertaa tunnissa kun kertaan menee kolme varttia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Voi kuulostaa oudolta, mutta kaikki täällä kommentoijat eivät puhu pelkästään omasta itsestään kuten luultavasti Kaisa Jalis.
Jos pitää kaikkia avioliittoja ja rekisteröityjä parisuhteita pyyteettöminä ja tasa-arvoisina rakkausliittoina , on elämässään vielä kovasti kokematon ja ihanteissaan pettymään joutuva haaveilija.

Kaisa Jalis

"Olen Jalis tarkoittanut, että ihmisellä tulee olla seksuaaliseen purkautumiseen mahdollisuus vaikka rahalla, jos hän ei siihen "normaalein" keinoin kykene. Mieluummin rahalla kuin väkivallalla.

(En jostain tietokoneen asetuksista johtuen pysty vastaamaan suoraan, joten aina täytyy kirjoittaa näin uusi kappale.)

Niin: jotkut kehtaavat väittää, että raiskaukset vähenee prostituution sallimisen myötä. Tai että vammaisten tulee saada seksiä. Vammaisten liitto on jo sanonut, että prostituutiota ei tule heidän takiaaan sallia.

Raiskaajat on eri tyyppejä, kuin ukkomiehet, jotka käy huorissa. Raiskaajilla on ihan oma psykodraamansa. Miksi esim. sosiaalituilla elävät somalialaiset puskaraiskaajat eivät käy huorissa? Usein raiskaajat ovat monista syistä syrjäytyneitä / kyvyttömiä ihmisiä. Tällä en tarkoita leimata kaikkia somaleita, mutta huorat maksaa, eikä raiskaaja vaivaudu maksamaan. Eri kuvio kyseessä.

Koetko, että naisen kroppaa voi käyttää WC:n kaltaisena sylkykuppina miesten hyväksi? Hyväksikäyttöä isältä pojalle? Jos miehillä olisi ollenkaan itsekunnioitusta, he osaisivat myös kunnioittaa naisia - ja siten nainenkin voisi kunnioittaa miehiä.

Tällä pelillä ette kunnioitusta ainakaan minulta saa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

"Raiskaajat on eri tyyppejä, kuin ukkomiehet, jotka käy huorissa. Raiskaajilla on ihan oma psykodraamansa. Miksi esim. sosiaalituilla elävät somalialaiset puskaraiskaajat eivät käy huorissa? Usein raiskaajat ovat monista syistä syrjäytyneitä / kyvyttömiä ihmisiä. Tällä en tarkoita leimata kaikkia somaleita, mutta huorat maksaa, eikä raiskaaja vaivaudu maksamaan. Eri kuvio kyseessä."

Ja hyvä niin. Huorissa käyminen ukkomiesten osalta ei liity raiskauksiin, mutta mainitsemasi etnisen ryhmän osalta kyllä.

Lähtökohtaisesti vastikkeellinen seksi maksaa. Eri kuvio kyseessä. No mani.

Johan Lom

Tuli mieleeni tapaus, jossa muuan nimeltä mainitsematon liikemies tapasi Manilassa Filippiineillä hotellin baarissa parikymppisen neitokaisen, jonka kanssa sukeutui juttua.

No, siinä sitten juttua jatkettiin hotellihuoneessa myöhemmin ja kyseisen neitokaisen jäädessä kyseisen herrasmiehen huoneeseen yöksi kapealla sängyllä vierekkäin nukkuessa tapahtui mitä tapahtui.

Aamulla neitokainen sanoi, että on kiire luennolle, kun hän opiskelee tietotekniikkaa. Tuli kuitenkin maininneeksi, että on aika köyhä ja lompakkokin varastettiin pari päivää sitten. Kyseiselle liikemiehelle olisi tullut halvemmaksi, jos hän olisi voinut vedota lain suojaan todeten, että rahan antaminen ei nyt ikävä kyllä tule kysymykseen. Sellainenhan on laitonta!

(Tietystä syystä minulla ei ole syytä epäillä tarinan todenperäisyyttä)

j.olavi heikkinen

ruotsin tilanteestahan tiedotusvälineet juurikin kertoivat, että siellä prostituutiosta on tehty viranomaispäätöksellä legitiimi ammatti, jolloin valtio verottamalla yrittäjänä toimivaa prostituoitua toimii itse parittajana. samalla veroja maksavana yrittäjänä prostituoitu pääsee sosiaaliturvan piiriin ja hänelle maksetaan mm. sairaspäiviltä ansiosidonnaista sairauspäivärahaa kuten myös eläkekertymä karttuu tulojen mukaan.

loogisesti tuossa tilanteessa muut viranomaiset eivät siten saa häiritä ammatinharjoittamista esimerkiksi hätyyttelemällä tai yrittämällä pidättää asiakkaita, ammatinharjoittamisen tulee oikeusvaltiossa olla suojattua.

ruotsin veroviranomaisen ratkaisu johtaa myös muihin oikeuskäytännöllisiin kysymyksiin, kuten kuluttujasuojaa koskeviin sekä vakuutusoikeudellisiin. myös työturvallisuusseikat tulisi mielestäni huomioida ajantasaisesti.

Johan Lom

Onkohan muuten läppärisssäni joku "bugi", kun toistaiseksi ei näy yhtään suosittelijaa tälle Räsäsen blogimerkinnälle?

Kaisa Jalis

"Ensimmäisen kerran keskustelua 1990-luvun puolivälissä. Jo tuolloin mm. filosofi Juha Varto ositti naisjärjestöjen perustelut seksin täyskiellon puolesta kestämättömiksi. Perustelut löyty mm. hänen kirjasta Lihan Viisaus."

Ihan hienoa, että MIES selittää, kuinka naisten tulisi kollektiivisesti ja yksilöinä kokea asioita. Tyypillistä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kukaan ei ole selittänyt naisen kokemisista yhtään mitään.

Valitettavasti olet niin syvällä omissa kokemuksissasi että näkemyksesi on käsittääkseni vääristynyt, puhumme eri asioista.

Seksiin liittyvien tarpeiden tyydytys on kaikille tärkeää. Miehille ja naisille. Tyydytyksen mekanismit ovat valitettavsti osin erilaiset, ja siksi asiat eivät ole yksinkertaisia.

Kaikkea hyvää toivottaen,

j.olavi heikkinen

suomessa seksin totaaliostokiellolle ei ole kannatusta, mm. vaikutusvaltaisen sihteeriopisto-verkkosivuston teettämissä tutkimuksissa enemmistö vastaajista pitää kieltolakia turhana.

ruotsissa vuoden 1999 jälkeen, jolloin siellä tuo mainittu kieltolaki tuli voimaan, on seksuaalirikosten kokonaismäärä moninkertaistunut. kieltolailla on siis yksinkertaisen selkeästi negatiivinen vaikutus.

Johan Lom

Niin tosiaankin! Julkisuudessahan on ihmetelty Ruotsin raiskaustilastoja, jotka ovat räjähtäneet käsiin.

Kaisa Jalis

Kuvitteletko, että moni normijärkinen nainen jollain sihteeriopiston sivuilla viihtyy?

j.olavi heikkinen

aika moni naistutkija on hakenut autenttista materiaalia noilta sivuilta, yleismediassa liikkuva "tieto" kun on usein poliittisesti propagoitunutta.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Luettuaan tämän viestiketjun olen ainakin vakuuttunut siitä että seksinoston kriminalisointi olisi täysin paikallaan. Olenhan tiennyt että osa miesväestä ajattelee aika ajoin lähinnä sillä toisella päällä, mutta silti olen yllättänyt että näin yksinkertaisia ja iljettäviä ajatuksia seksin ostamisesta näiden "herrojen" päässä liikkuu.

Eivät taida porukka paljon ymmärrä prostituutiosta, kun kutsuu sitä vapaaehtoiseksi ja kahden aikuisen keskenäiseksisopimukseksi, sekä puhuvat molemminpuolisesta ilosta!

Vaikkeivät kaikki prostitoidut olekaan parittajan ja seksipomojen orjuudessa, niin harvat ne naiset jotka eivät ole jonkun muun asian "pakottamana" seksiä myymässä; kun kerran itsearvotunteensa on menettänyt helpompi on jatkaa myymistä rahan tarpeen edessä, mutta taitaa pala palalta rikkoutua yhä enemmän.Iloa siitä on kaukana. Harvat ne prostitoidut naiset jotka eivät halusi/ olisi halunneet jotain aivan muuta "ammattia "

Taitaa olla niin että tämä miesväki, omissa haluissaan ja oman ilonsa ylläpitämiseksi, vierastaa totuutta ja huijaavat itseänsä koskien prostitoidun ankeaa ja menetettyä elämää.
Iljettävää että kehtaa hakea nautintoa itselleen toisten elämän onnettomuutta hyväksikäyttäen. Eivätkä edes ota opikseen ja uskoakseen yhtään mitään.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Voi sentään.
Ihmiskauppa ja parittaminen ja mitä niitä onkaan, ne ovat laissakin kiellettyjä.

Jos nykyisen habitukseni sijasta olisinkin nainen, kaunis, sopusuhtainen, himottava, ja seksuaalisesti aktiivinen, olisiko minun väärin seurata kehoni kutsua, jopa niin että suostuisin palkkioihin seurastani?

Tähän kuvioon ei oikein sovi kertomasi: "Iljettävää että kehtaa hakea nautintoa itselleen toisten elämän onnettomuutta hyväksikäyttäen."

Johan Lom

"Eivät taida porukka paljon ymmärrä prostituutiosta, kun kutsuu sitä vapaaehtoiseksi ja kahden aikuisen keskenäiseksisopimukseksi, sekä puhuvat molemminpuolisesta ilosta!"

Voisiko olla mahdollista, että niillä herroilla on enemmän omakohtaista empiiristä tietoa asiasta kuin sinulla?

"Vaikkeivät kaikki prostitoidut olekaan parittajan ja seksipomojen orjuudessa, niin harvat ne naiset jotka eivät ole jonkun muun asian "pakottamana" seksiä myymässä; kun kerran itsearvotunteensa on menettänyt helpompi on jatkaa myymistä rahan tarpeen edessä, mutta taitaa pala palalta rikkoutua yhä enemmän.Iloa siitä on kaukana. Harvat ne prostitoidut naiset jotka eivät halusi/ olisi halunneet jotain aivan muuta "ammattia ""

Työn ilo ei aina ole aitoa - siinä olet oikeassa. Mutta asiakkaita metsästäessään ne naiset ovat kyllä iloisia jokaisesta pokasta, jonka saavat. Iloisempia kuin menetetyistä asiakkaista. Rahan tarve on pakottava ja todellinen silloin, kun sellainen on käsillä. Jos sinulla itselläsi on hyvin pullat uunissa, niin miksi et soisi muille mahdollisuutta huolehtia taloudestaan sillä ainoalla tavalla, joka heillä tässä ja nyt on käytettävissään? Vai oletko sitä mieltä, että "joutukoot maksuhäiriöisiksi mieluummin"?

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

"Voisiko olla mahdollista, että niillä herroilla on enemmän omakohtaista empiiristä tietoa asiasta kuin sinulla?"

-Vaikka näin on, taitaa kuitenkin olla niin että minulla naisena on enemmän empiiristä kokemuksia naisten seksielämästä ja siitä miten nainen reagoi, kokee ja tuntee seksiin liittyeen. Näin ollen epäilen "herrojen" empiirisen kokemuksen perustuvan enemmän omiin kuvitelmiin kuin ostetun naisen tunteisiin ja elämätilanteeseen. Myyjänä he tietenkin joutuu pitämään asiakkaana "oikeissa" ja sovittamaan tuotteensa asiakkaan haluihin ja toiveisiin.

Jorma Kassinen

"Taitaa olla niin että tämä miesväki, omissa haluissaan ja oman ilonsa ylläpitämiseksi, vierastaa totuutta ja huijaavat itseänsä koskien prostitoidun ankeaa ja menetettyä elämää.
Iljettävää että kehtaa hakea nautintoa itselleen toisten elämän onnettomuutta hyväksikäyttäen. Eivätkä edes ota opikseen ja uskoakseen yhtään mitään."

Siinä tuli taas täyslaidallinen sitä itseään.

Jorma Kassinen

Ihan vain avoimen tasapuolisen keskustelun nimissa:

Minusta suomalaisten naisten tulisi mennä itseensä.
Frigiditeetissään, körttiläisyydessään ja naistenlehtien sekä hertta-kirjojen lumoamina jättävät suomalaiset miehet tyytydyttämättä ja ilman seksiä.
He eivät osaa, halua eivätkä omaa edes perustaitoja miehen tyydyttämisestä.
Nämä vanhan luterilaisen uskontokäsityksen omaavat vääräsääriset pihtarit jotka pakottavat miehet henkensä uhalla hakemaan seksiä ulkomaisilta naisilta hädässään.

Hävetkää naiset.
Ryhtykää harrastamaan sitä seksiä ja opetelkaa edes kuinka se tehdään silloin harvoin kun ehditte sitä rahanahneudessanne harrastamaan.
Kaikki on tärkeämpää kuin miehen tyydyttäminen, työ, lapset, ystävät, sukulaiset, raha, vaatteet, korut....

Suomalainen nainen on häpeäpilkku maailman naisten joukossa miehen tyydyttämisessä.
Hän on myös huono kokki, ei pidä itsestään huolta ja usein haisee pahalta ja omaa perussuomalaisia luonteenpiirteitä (kiroilu, epänaisellinen käytös jopa piereskely).

Naisille pitäisi säätää uusi vero jolla monityydyttymättömien miesten prostituutio maksetaan turvallisesti ja tehokakaasti.
Ei täällä junttinaisten mekassa muuten mies jaksa.

Naiset ovat luistaneet näistä itse aiheuttamistaan kustannuksista aivan liian kauan joten ne tulisi nyt kerätä heiltä veroina pois.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

En ihmettele yhtään ettet tuolla asenteella ja naiskuvalla löydät nainen, joka sinut haluaa tyydyttää; sinähän vain esität omia tarpeita. Seksiä kuin ollakseen hyvää pitää olla molemminpuolista ja molempia tyydyttävää; naisen osalta siihen kuuluu myös hellyyden tunteita ja häntä oman itseänsä arvostamista.......pelkkä alapään käyttöä ei riitä.....
Sitäpaitsi jokainen joka etsii naisia monikossa, on jo sulkenut itseänsä naisen parhaan antaman seksin ulkopuolelle, seksin myyjä toki joutuu tyytyämään rahaan ja oman tyydyttämättömyyden ja itsearvon menettämiseen;miehelle tätä ei näköjään haittaa, kun ei tuota yläpäätä käyttää eikä toisista välittää.

Naisten haukkumisen tilasta, voisitte miettiä omia asenteita ja miten naista kohdellaan, jotta voisit siitä yhdestä naisesta houkutella parhaimmat seksipuolet esiin.

Jorma Kassinen

Kun taas miehen voi aina vapaasti haukkua pystyyn.

Jatkan vielä hetken aitoon feministityyliin.

"...Minusta sinä et ymmärrä miesten seksuaalisista tarpeista tai miellyttämisestä mitään.
Kuten eivät ymmärrä muutkaan frigidit körttiläisfeministiset suomalaisnaiset.

Mitä yhteistä on uusnatsilla ja suomalaisnaisella?
- siilitukka ja maihinnousukengät "

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miten arvelet, menettivätkö ne naiset itsearvostuksensa ja menivätkö rikki, jotka harjoittivat lesboseksiä aikana, jolloin homoseksuaalisuus tuomittiin yhteiskunnassa voimakkaasti?

Tai ehkä vielä tänäkin päivänä, jos nainen on yhtä aikaa lesbo ja uskovainen, ja liikkuu niiden uskovaisten hengellisissä piireissä, jotka eivät veiläkään hyväksy homoutta ja lesboutta?

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Ei...täysin eri asia, naisen itsearvotunteeseen liittyen.

(Mahdollisesti syyllisyydentuntoa ja erilaisuus-leiman kokemuksia, täysin eri asia.)

Kaisa Jalis

Lom:

"Onko tuo ymmärrettävä niin, että suomalaiset miehet saavat mielestäsi oikeutetusti kärsiä seksin puutteesta siksi, että heillä ei stondaa kolmea kertaa peräkkäin tunnin sisään? Pitääkö niitä miehiä syyllistää tai pitääkö heidän vain muuten tuntea siitä häpeää?

No, naisillahan ei moista ongelmaa ole ...

Mutta toisaalta, eikö se yksikin akti olisi naiselle parempi kuin ei mitään?"

Ei, vaan kyse oli siitä, että Toivonen tms. pitää avioliitto-seksiä maksuna jostain. Ihan kuin avioliitto-seksi ei olisi jaettua seksiä.

Jos se ei ole jaettua seksiä, niin silloinhan vain toisen nautinnolla on väliä. Naisen kannalta mies on tällöin itsekäs ja surkea rakastaja.

Itse en ainakaan maksu-seksiin suostuisi edes avioliitossa.
Niin halvaksi en alistu.

Niiden mustamies-juttujen mukaan seksi oli kestänyt 2 h. Ei tarvitse kestää 2 h eikä tarvitse edes seisoa, jos seksissä koetaan jokin tunneyhteys ja miehellähän on myös kädet, joilla naisen hyvästä olosta voi huolehtia. (Mustan tai valkean miehen pornomaiseen panoseksiin ei tarvitse naisen myöskään suostua, eikä sellaisesta tarvitse olla kateellinen kenellekään. Aerobic-tunnille voi mennä muutenkin.)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivonen tms. pitää avioliittoseksiä maksuna jostain esimerkiksi tilanteessa, jossa 70-vuotias miljonäärinainen avioituu 20-vuotiaan köyhän mutta miellyttävän nuorukaisen kanssa.
Toki voin olla täysin väärässä, mutta tällaisen miehen pyyteettömyys ja sokea rakkaus ovat muussa tapauksessa ainutlaatuinen jumalainen lahja vanhalle naiselle.

Kaisa Jalis

Tuomela:

"Jos nykyisen habitukseni sijasta olisinkin nainen, kaunis, sopusuhtainen, himottava, ja seksuaalisesti aktiivinen, olisiko minun väärin seurata kehoni kutsua, jopa niin että suostuisin palkkioihin seurastani?"

Elät harhoissa. Luuletko tosiaan, että prostituoitu toteuttaa kanssasi omaa seksuaalisuuttaan?

Tämä on tätä, kun pikkupojat on aivopesty pornoteollisuudella kuvittelemaan kaikenlaista naivia... hoh, hoijaa...

Kaisa Jalis

Siponen: "Ensinnäkin, prostituutio vähentää eroja ja perheiden hajoamisia, koska miehille luonnolliset tarpeet vieraan kanssa asioimisesta hoidetaan nopeasti ilman tunnesiteitä, toisinkuin, että alettaisiin suhteeseen vieraan kanssa, jotta saadaan seksiä. Tätä tarvetta ei edes Räsänen muuta."

Just. Itselläni on ainakin niin voimakas vaisto, että haistan valheet ja salaisuudet kilometrien päähän lähisuhteistani, että miehenkin huorissakäynnit paljastuisi ennemmin tai myöhemmin. (Itseni tuntien: ennemmin.)

Tästä nimenomaan seuraisi perheen hajoaminen, koska en MISSÄÄN TAPAUKSESSA kykenisis enää koskemaan pitkällä tikullakaan tähän 'mieheen'. Inho värittäisi arkea - ja sellaisessa tunnemaastossa en itse suostuisi kauaa elämään.

HALOO! Prostituutio TUHOAA perheet.

Johan Lom

Tuskinpa prostituutio perheitä sen tehokkaammin tuhoaa kuin syrjähypyt muutoinkaan. Vai olisitko tyytyväisempi, jos miehesi sanoisi, että "älä välitä, en maksanut mitään"?

Mutta todellinen pointti onkin siinä, että kaikilla ei ole perhettä eivätkä kaikki saa seksiä ilman prostituutiota lainkaan. Tietysti voit sanoa, että he ovat niitä ylijäämämiehiä, joiden kuuluukin darwinismin puitteissa jäädä ilman, mutta olematta mies et tiedä sitä tuskaa. Moni mies tuhoaa mieluummin elämänsä kuin on ilman seksiä.

Jouko Maksimainen

"HALOO! Prostituutio TUHOAA perheet."

Paskanmarjat. Prostituution käyttäminen vastoin parisuhteen toisen osapuolen suostumusta on vain seuraamusta faktasta, että jokin muu ON JO tuhonnut perheen, tai ainakin sen seksuaalisuuden ilmentymät. Älä sekoita tautia ja oiretta toisiinsa.

Kaisa Jalis

"vähentävät raiskauksia"...

Raiskaajat mitään suostu maksamaan seksistä. Luuletko, että traiskaaja on jokin normimies? Ne ovat psyyketapauksia. Kuinka usein ulkomaaliset, jotka Suomessakin raiskaavat suomineitoja, ovat käyneet raiskaamisen sijaan ostamassa seksiä? Raiskauksiahan ei olisi, jos logiikkasi olisi missäään milessä oikea. Raiskaaja on sairas, mutta toisaalta myös prostituutiossa naisia hyväksikäyttävä on minusta myös sairas.

Johan Lom

Onko myös prostituutiossa miehiä hyödyntävä nainen sairas? Varsinkin Saksassa on kirjoittamaton laki, että ilotalossa käyvän miehen pitää olla vihainen mies, muutoin häneltä putsataan rahat ja heitetään ulos ilman vastapalvelua tai puolivillaisella sellaisella. Prostitutoidulla on iso susikoira vahtinaan ja tilanne on asiakkaan kannalta kaikkea muuta kuin hallitseva.

Kaisa Jalis

"aika moni naistutkija on hakenut autenttista materiaalia noilta sivuilta, yleismediassa liikkuva "tieto" kun on usein poliittisesti propagoitunutta."

Anna Kontula, ex-prostituoitu, on lähes ainoa 'naistutkija', joka kannattaa prostituutiota. Halvalla lähtee.

Kaisa Jalis

Johan Lom, olisin huomattavan paljon tyytyväisempi, kun mieheni ei osallistuisi naisten systemaattiseen hyväksikäyttöön.

Tulisi huorista heti lähtökäsky.

Yksittäisen syrjähypyn voisi jollakin tavalla yrittää ymmärtää, jos kumppanin kanssa tulisi mietittyä, mikä omassa suhteessa sillä hetkellä mättää - ja löydettäisiin yhdessä tie ulos ongelmista. Mitään pettäjätyyppiä kenenkään naisen tule katsella.

Jorma Kassinen

"Mitään pettäjätyyppiä kenenkään naisen tule katsella."

18% naisista ja 12% miehistä pettää kumppaniaan jo ensimmäisen avioliittovuoden aikana.

"Miehet eivät tarvitse syytä pettämiseen. Parisuhdeterapeuttien mukaan miehet eivät tarvitse mitään erityistä syytä, esimerkiksi tyytymättömyyttä parisuhteeseen, pettääkseen. Naisten pettämisen takana on kuitenkin miltei aina merkkejä siitä, että hän on onneton."

Kun kuitenkin luultavasti enemmistö suomalaisista ei näitä körttiläisiä moraalisääntöjä enää noudata ja telaketjufeminismikin on menossa pois muodista niin eiköhän me voitaisi yrittää olla liberaaleja eurooppalaisia näissä asioissa.

Suomalaiset naiset voisivat yrittää olla hiukan naisellisempia ja suomalaiset miehet hiukan romanttisempia.

Kyllä se siitä lähtee kunhan ei lähdetä ketään tuomitsemaan.

Kaisa Jalis

Aivan, ja puolet avioliitoista päättyy eroon. Onko kulttuurimme 'pimeä' arvoiltaan - vai vain yksilöt? Luuletko, ettei pettäminen jätä pysyviä arpia, joita ei ehkä koskaan pystytä suhteessa parantamaan?

Se, että joku muu on idiootti, antaa tyhjäpäille tekosyyn olla idiootti. Kasvaisivat individuaaleiksi ja hankkisivat yksilöllistä ajattelua jostain.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Jätetäänpä hurskasteleva pyhimysmäisyys - seksiä on ostettu niin kauan kuin on ollut mies ja nainen ---
...

Aika-ajoin julkisuuteen pulpahtaa hyveellisiä kirjoituksia seksikaupan totaalisesta kieltämisestä. Kielloilla ja moralistamisella viitataan tasa-arvokeskusteluun miesten ja naisten välillä. Kielletty ja piiloon työnnetty seksikauppa synnyttää suuremman paheen liittännäisrikollisuudesta huumeineen ja väkivallan tekoineen. Ostettu seksi fyysisyyteen päättyvänä kontaktimuotona on alitajuntainen tarve tyydyttää normaalia miehen ja naisen välistä läheisyyttä. Seksi ja siihen liittyvä positiivinen nautinto normaalina tapahtumana ei ole mahdollista tasapuolisesti kaikille, erityisesti miehille. On myös naisia, joilla voi olla vaikeuksia saada sallittua rakkauden läheisyyttä ilman "ostettua seksiä".

Monissa maissa seksin saatavuus on ratkaistu tiukasti yhteiskuntavalvottuna liiketoimena, jota seurataan ja tutkitaan niin sosiaalisesti kuin lääketieteellisesti. Suomi on ratkaissut asiaa moraalisella keskustelulla ja kielloilla katukaupasta. Kaduilla ei haluta nähdä kauppatavaraa eikä siihen liittyviä kauppamenetelmiä hurskaana uskona, että seksin osto ja myynti siitä vähenee. Luonto tikanpojan puuhun ajaa kuten routa porsaan kotiin. Geenistössämme muhii ikiaikainen nautintaoikeus lisääntymisestä ja se on tehty mukavaksi, jotta suku jatkuisi vieden itsekkäitä geenejä tulevaisuuteen. Ihmisestä tuli jatkuvakiimainen luonnostansa vastoin joidenkin eläinlajien kautisuudelle.

Tasa-arvoon vetoajat mieltävät seksin kaupallisen operoinnin kohdistavan alemmuudenkäsitettä lähinnä naissukupuoleen. Tasa-arvokeskustelussa unohtuu se toinen puoli, joka ei saa tarpeilleen huomiota ja tyydykettä. Kaikilla ei ole edes luontaisia mahdollisuuksia normaaliin pariläheisyyteen, kuitenkin sen tarpeen ollessa mielissä ja huokosissa. Moni mm. saksalainen mies saa laillisesti, ilman väkivaltaa, ilman huumekytköksiä keskimäärin terveyttään vaarantamatta tyydykkeen tarpeilleen käymällä tarkasti valvotuissa bordelleissa. Olisi mielenkiintoista tietää Saksan ja muidenkin bordellilaitoksen hyväksyvien maiden raiskaus- ja väkivaltarikosten tilastot, kuin myös ne ongelmat, jotka ovat liittyneet laillisesti ostetun seksin ympärille.

Miksi yrittää kielloilla kieltää se historian vanhin tarve, kun se ei lailla ja poliiseilla kuitenkaan esty, vaan siirtyy sisätiloihin ja salaseuroihin. Poliisit, joilla on yhteiskunnassamme valvontavastuu, tietävät seksikaupan ongelmat ja ennenkaikkea liitännäisrikokset sen ympäriltä, he myös tietävät "kielletyn rakkauden" estämisen mahdottomuuden. Jos himoitusta asiasta tehdään yhteiskunnallinen tabu, tekee se siitä myös entistä halutumman ja nostaa hintoja. Hinnan nosto ja laittomuuden olemus kytkee siihen ne haitallisemmat muodot. Väkivalta, ryöstöt, todellinen ihmiskauppa, laiton ihmisvälitys muista maista, huumeet ja muut ilmiöt, kuten houkute normaaleille perheäideille saapua rahoittamaan pojan ja tyttären opiskelua, ovat seurausta korkeista hintalapuista.

Kieltäminen ei paranna asenteita. Asenteet ja toimintamallit luontuvat parhaimmin vapaaehtoisena ymmärtämisenä teoistansa ja niiden seurauksista. Kielto on houkute kokeiluun, koska se on jännittävää. Tapakasvatus lähtee kotoa ja läheisistä 'lapset - vanhemmat' kytköksistä. Kotiympäristö kasvattaa aina käytännössä niin hyvässä kuin pahassa uudet sukupolvet. Seksielämäkin vaatii tapakasvatusta. "Vitsauksena" lienee ihmisten jännityksen kaipuu.

Seksikauppa on arka puheenaihe; se jakaa miehet ja naiset kahteen leiriin, tästä ei saa kirjoittaa eikä siitä ääniä jaeta. Seksi ja siihen liittyvä kaupallisuus on toiminut tuhansia vuosia, siitä huolimatta miehet ja naiset ovat edelleen hyvissä väleissä - todisteena runsas lajiedustus pallollamme. Seksikauppaan ja sen liitännäisrikoksiin tulee puuttua reippaalla asennekeskustelulla lopputulemaksi mahdollisimman lieveilmeetön maailman vanhimman tarpeen luonnonmukainen toteutuminen niin tasa-arvoisesti kuin se vain on järkevästi mahdollista. Mikäli yhteiskunta antaa ymmärrystä syrjäytymiselle ja erakoitumiselle, niin kuinka niistä eroaa seksuaalinen syrjäytyneisyys?

Ilkka Luoma

Jorma Kassinen

Ihan vain tasapuolisuuden ja sukupuolitasa-arvon hengessä:

Miksi suomalainen nainen ei osaa nauttia seksistä?
-Hän luulee että häntä riistetään.

Mistä tietää että suomalainen nainen on menossa naimisiin?
- Hän ajaa kainalokarvansa

Mistä tunnistaa suomalaisen naisen kenkäkaupassa?
- Hän on ainoa joka ei pysy korkokengillä pystyssä

Mitä intiaaneilla ja suomalaisella naisella on yhteistä?
- Mokkasiinit

Miten suomalainen nainen laittautuu illalliselle?
- Hän laittaa ponihännän ja puhtaan t-paidan.

Miksi suomalainen nainen ei osaa suhtautua miesten huomionosoituksiin normaalilla tavalla?
- Tunnevammaisena hän sekoittaa ihailun sortoon.

Miten suomalaisnainen viimeistelee iltapukunsa juhlissa.
- pyöräilykypärällä ja rannesuojilla

Miksei suomalaista naista voi rakastaa.
- Tunnevammaisena hän sekoittaa sen hänen vapauksiensa rajoittamiseksi.

Mikä on 156 cm pitkä, haisee pahalta, kulkee kyyryssä ja on vääräsäärinen?
- Keskivertoa kauniimpi suomalaisnainen.

Mikä on valkoinen, omaa tuhdin rasvakerroksen ja röhkii kun harrastaa seksiä?
- Maitovalas tai suomalainen nainen

Mitä seuraavista ei kuulu joukkoon; olut, vehnäleipä, shamppanja ja suomalainen nainen?
- suomalainen nainen, siinä on aina liikaa hiivaa

Miksi Suomessa sulhanen tarkistaa vaimonsa hampaat häissä?
- koska suomalainen nainen ei hymyile koskaan

Miksi suomalaisnaisilta varastetaan keskivertoa vähemmän pankkikortteja?
- koska heidän lompakkonsa on ketjulla kiinni niittivyössä

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Jalis:

"Elät harhoissa. Luuletko tosiaan, että prostituoitu toteuttaa kanssasi omaa seksuaalisuuttaan?
Tämä on tätä, kun pikkupojat on aivopesty pornoteollisuudella kuvittelemaan kaikenlaista naivia... hoh, hoijaa..."

Ikävää, että haluat rajoitaa muiden ihmisten elämää omien ennakkoluulojesi pohjalta.
Ensinnäkään, minun kanssani ei prostituoitu harjoita omaa seksuaalisuuttaan.
En ole pikkupoika, enkä ole aivopesty pornoteollisuudella.

Minä vaan en halua rajoittaa kenenkään seksuaalisuutta, en sinunkaan.
Mitä sinulle muuten kuuluu?

Merja Heikka

Vanhat äijänkäppänät, jotka eivät saa muuten naista kuin ostamalla ja viagran voimalla, haukkuvat naisia frigideiksi. :)

Eiköhän se teidän useimpien kohdalla olisi jo ajankohtaisempaa keskittyä arkun hankintaan kuin pohtia seksin ostamista, kun ette naisen sielunelämästä mitään ymmärrä tuohon ikään mennessä.

Jorma Kassinen

Noin.
Miltä se nyt tuntuu aloittaa keskustelu?

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Miten niin aloitti....Merjahan on jo aikaisemmin kirjoittanut tässä ketjussa. Kyllä kohteliaisuuksia äkkiä karsiutuu pois teidän puheistanne.

Merja Heikka

Kiitos Ros-Britt! On totta, että olen kirjoittanut ketjuun jo aiemmin muutaman kommentin, ja tämä Kassinenkin kyllä sen tietää. Hänhän on niitä "kommentoinutkin", muiden muassa. Ja totta on sekin, että en kovin kauan jaksa pidätellä, jos vastapuoli suoltaa loukkauksiaan, on väärinymmärtävinään mitä sanon, tai koko blogin sanoman, pyrkii tuntematta ihmistä kertomaan mitä olet ja mitä kannatat. Se juuri, etten jaksa kovin kauan pidätellä sanomisiani erottaa minut uskovista ja niistä "perussuomalaisista". En ole ylpeä siitä. Ihailen tyynen rauhallisia ihmisiä, jotka kääntävät toisen poskensa.

Olen kumminkin itsestäni aika ylpeä, kun vasta tässä vaiheessa pimahdin. Kehitystä siis. :)

Ymmärrän kyllä sen, että kiusaajat juuri pyrkivätkin siihen, että vastapuoli menettäisi tyyneytensä. Jos pahan, kavalan ja kieron, antaa vain muhia tunnoissaan, se on pahin kosto. Olen mieki sen verran Raamattuakin plarannut, että siksikin sen jutun kyllä tiedän. Niinhän se menee. Se olisi se pahin kosto. Olla vaan, täysin olla.

Jorma Kassinen

Kuka persuilevan suomalaisnaisen karuun ja ilottomaan sieluelämään edes haluaisi tutustua?
:D

Te olette kyllä sellainen häpeäpilkku maailman naisten joukossa.

Merja Heikka

Frigiditeettiä kyllä kieltämättä aiheuttaa lukea US:n älyn jättiläisten psykopaattisia juttuja siitä, kuinka on mahtavaa jos naiset ovat kaupan. Vähän niinkuin Thaimaassa. "ton otan, kun se hymyilee".

Jorma Kassinen

"ton otan, kun se hymyilee"

Hymy ja hampaiden pesu on tärkeää.
Koittaisitte edes vähän olla viehättäviä.

Jos peilin edessä oikein harjoittelee niin kyllä sitä jonkun iloisen ilmeen viikossa oppii jota ei sekoita irvistykseksi.

Perussuomalaisuus on teissä naisissa niin syvällä.

Minusta on hyvä aloittaa aina keskustelut verisillä loukkauksilla ja hirvittävillä yleistyksillä.
Saatte vähän tuntumaa miltä miehistä tuntuu.

Merja Heikka

Itsehän olette räksyttäneet henkilökohtaisuuksia koko blogin verran. Nyt vasta kun sanoin mielipiteeni tästä jengistä, niin sitten ollaan niin loukkaantuneita, että. Eikö muuta vikaa löytynyt kuin hampaat. :) kerran minulle sanottiin, että nenä on ihan kesken jäänyt, kun en jaksanut lähteä tanssimaan. Aika hyvin siis näin vanhalta muorilta. Oletko muuten kommentoinut tämän blogin aiheeseen ollenkaan, eli ihmiskauppaan.

Jorma Kassinen

"Oletko muuten kommentoinut tämän blogin aiheeseen ollenkaan, eli ihmiskauppaan."

Ohjeeni siihen on että pyrkii ostamaan halvalla isoja eriä ja myymään mahdollisimman kovaan hintaan esimerkiksi herätysjuhlilla tai muilla orjamarkkinoilla.

Valuuttariskin voi hajauttaa pitämällä euroja, ruplia ja dollareita pärekorissa.
Verot voi minimoida toimimalla puhtaasti käteiskaupalla.

Mutta reippaasti kun lähdet pikkuhiljaa liikkeelle niin kyllä se työ sitten varmaan tekijäänsä opettaa.

Muuta ohjetta en osaa tähän hätään antaa kun en asiasta oikeasti tiedä yhtään mitään.

Merja Heikka

Oon mie vain kova "uskovainen" perussuomalainen". Kannattaa kehittää ihmistuntemusta, käy flaksi paremmin. Eikö minun naamasta jo näy etten ole perus-suomalainen. Ja olen pakanalapsi. Eikä kannata roikkua vanhojen ämmien hameenhelmoissa, sekään ei edistä saantitodennäköisyyttä yhtään, "Jorma Kassinen". Turha maksaa sellaisesta, mitä ilmaiseksikin saa. Se on ehtymätön luonnonvara.

Se on merkillistä mitksi itseään vapaamielisinä pitävät ihmiset eivät salli tavallisen ihmisen esittää mielipidettään. Miksi pitää yrittää leimata joksikin. Kerron kyllä itse mitä olen. Kunnioitan uskovia ja arvostan Perussuomalaisia, mutta en ole minkään puolueen tai kirkkokunnan jäsen. Sellainen hakuammunta on jotensakin tympeää. Siksi oikeastaan kyllästyinkin tähän puheenvuoro-palstaan. Tämä ei ole kovin viisasten touhua.

Jorma Kassinen

"Siksi oikeastaan kyllästyinkin tähän puheenvuoro-palstaan. Tämä ei ole kovin viisasten touhua."

Älähän nyt.
MInä yritin vain demonstroida miltä se tuntuu, tuo ainainen miesten haukkuminen.

Että ei täällä tosissaan oltu.
Ja komia nainenhan sinä olet kaikin tavoin.

Kaisa Jalis

Mulle kuuluu sellaista, että kävin aikuisten diskossa tanssimassa. Minua lähestyi ainoastaan lauma muslimimiehiä, joista kukin vuorollaan koitti kepillä jäätä. Jää kesti.

Näin paljon ihmeellistä tuona iltana: bändi kehoitti ihmisiä harrastamaan irtosuhteita, 55-vuotias ruma akka hipelöi huuliaan ja teki sormillaan V-muodon ja työnsi kielensä ulos: poikaystävälleen, kai... kuvitteli varmaan olevansa timmissä vartalossaan, mustassa liehutukassaan ja korkokegissään seksikäs... Näin myös mukavan, kaikkia yhdistävän sydämellisen naisen, jonka kanssa kaikilla oli mukavaa tanssia yhdessä...

Muslimimies kysyi lähellä pilkkua tuntematta minua ollenkaan, että lähdenkö yöksi. Sanoin, etten, ja että en pidä islamista. Olen buddhalainen. Tyyppi jatkoi, että jossain muualla on nuorempaa porukkaa (oletti minun olevan nuori) ja että siinä paikassa kaikki ovat 18-35-vuotiaita, ei yhtään 40-vuotiaita. Kysyi, vanhako olen, johon sanoin: 40-v. Ei vieläkään masentunut. Kun en suostunut yrityksistä huolimatta tapaamaan edes lähipäivinä, sanoi, että tykkää kaltaisistani vahvoista naisista. Yritys on kova, siis - ja jopa 4-kymppiset kelpaa, lopulta. No, minulta ei irronnut, kenellekään. Nyt lepäilen, kun oli niin rankkaa juhlia.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kiitos.

Mutta kun ei liity seksin ostamisen kieltämiseen sitten mitenkään.
Kävin Turkissa kerran, siellä otti pattiin tyrkyttävät myyjät.
Seksin pyytämisen kielto tuntuu olevan tarpeissasi ennemminkin kuin ostokielto, puhumme siis eri asioista.
Sorry.

Kaisa Jalis

Traumatisoitunut ihminen saattaa kieltää traumansa ja tuskansa. Toivottavasti edes osa näistä prostituution kannattajista tajuaa psykologiaakin.

"Kompleksisen traumaperäisen stressihäiriön aiheuttaa pitkään (kuukausia tai vuosia) jatkunut, toistuva trauma, joka on käytännössä aina ihmisen aiheuttama. Trauman uhri on rikoksentekijän vallan alla, eikä voi paeta. Tällainen tilanne on esimerkiksi vangeilla ja monilla prostituoiduilla, mutta myös perheväkivallan uhrilla ja kaltoinkohdellulla lapsella."

http://koti.welho.com/marhalla/TR_kompleksinen_PTS...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Oletko sinäkin siis samaa mieltä minun ja Eva Biaudet'n kanssa, että prostituutio on ihan OK, jos vain siihen ei liittyisi väkivaltaa ja rikollista pakottamista?

Mehän olemme Evan kanssa samaa mieltä muten asiasta, mutta Eva uskoo, että seksikauppaan liittyy rikollisuutta, koska seksityöläiset ovat usein ulkomaalaisia, mutta minä taas elän paljon maahanmuuttajien parissa, ja en ole rasisti tai ennakkoluuloinen, enkä usko, että ulkomaalaiset ovat kauheita rikollisia.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Kun nainen myy itseänsä, jonkinlainen pakote on lähes aina (vaikka "ainoa vaihtoehto"), eikä kovin moni siitä traumatisoimatta selviää. NÄin ollen seksin ostaja on omalta osaltaan mukana tuhoamassa toista ihmistä -ja rikollinen, vaikka kuinka yrittää vetoa myyvän naisen vapaaseen tahtoon.

Siksi ei ensisijaisesti myymistä vain ostamista on syytä kriminalisoida, koska rangaistamisen vaikeudesta huolimatta, myyvän naisen on jo saanut oman julman rangaistuksensa "vapaasta tahdostaan" huolimatta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Uskomus siitä, että seksityö traumatisoisi naisia, on myytti. Ei ole olemassa vertaisarvioitua tieteellistä tutkimusta, jossa tämä olisi osoitettu.

Yhteiskunnassa on kyllä yleisiä uskomuksia siitä, että jos nainen harjoitta tilapäisiä seksisuhteita, niin niistä koituu hänelle psyykkisiä ongelmia tai traumoja. Mutta nämä ovat vain uskomuksia, jotka liittyvät siihen, että yhteiskunta haluaa rajoitta promiskuiteettista seksiä, koska liian vapaa seksi on tietyssä määrin uhka perheiden pysyvyydelle.

Ennen myös uskottiin, etä homoseksin harjoittaminen on vaara ihmisten mielenterveydelle, ja mm. tästä syystä perusteltiin homoseksuaalisuuden pitämistä sairausluokituksessa. Homoseksuaalisuuden medikalisaatiota pidetään nykyisin lääketieteen yhtenä suurimpana virheenä. Rinnakkainen ilmiö sille on naisten seksuaalisuuden hysterisointi. Lääketiedettä ja sen termejä on käytetty siis väärin perusteltaessa sosiaalisesti väärän laiseksi koettua seksuaalisuutta. Siksi tänä päivänä akateemiset tutkijat eivät lähde väittämään mitään seksuaalisuuden muotoa häiriön ilmentymäksi tai häiriön syyksi ilman, että hänellä on jotain empiiristä näyttöä tulkinnalleen.

Lääketieteen tai psykologian edustajat eivät esittäkään näitä väitteitä traumoista, seksi-addiktioista, insestikokemuksista, ym. vaan näiden väitteiden esittäjät ovat aina maallikkoja, kuten toimittajia, poliittisia toimijoita tai blogisteja, jotka yrittävät perustella poliittista sanomaansa lainaamalla tieteen termejä.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Mikko tekee ensinnäkin kohtalokkaan virheen rinnastamalla irtosuhteiden harjoittamista itseänsä myymisen kanssa. Kertonee ettei ymmärrä paljon mitään naisen seksuaalisuudesta.

Toiseksi tieteellisiin tutkimuksiin vetoaminen onkin joksenkin säälittävää koska kyse on kohderyhmästä, jotka ei niinkään validisesti pystytä tutkimaan; vaikka tutkimuksia tehtäisiin on oletettavaa että otanta ei olisi kovin edustavaa. Näin ollen pitää myös tarttua loogiseen ajatteluun, mututuntumaan ja elämänkertomuksiin.
Koska miehet ja naiset kokevat ja toteuttavat seksuaalisuudestaan hyvin erilaisella tavalla, on ymmärrettävää että nainen osaa paremmin eläytyä kokemuksiin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kysymys Päivi Räsäselle.

1. Jos Norja pyytää virka-apua sen selvittämiseksi, onko norjalainen ostanut seksiä Suomessa. Suostutko virka-apupyyntöön?
2. Jos Saudi-Arabia pyytää virka-apua sen selvittämiseksi, on Saudi-Arabian kansalainen syyllistynyt homoseksualisuuteen Suomessa. Suostutko virka-apupyyntöön?

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Vaikka Päivi Räsänen onkin monessa asiassa oikeilla hajuilla, niin kannattaako tuotakaan kieltää enempää kuin autossa kännykkään puhumista ajon aikana.

Epäkelvosta lainsäädännöstä kärsii ainoastaan ja korkeintaan kansakunnan moraali. Tuotakin ilmiötä tapahtuu myös jatkossa, oli siten lainsäädäntöä tai ei…

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Päivi taisi räjäyttää potin. Lähden siis heikoille jäille.

Olen siis Eve Avolinin kanssa samaa mieltä, että kyse on ihmisen luovuttamattomasta oikeudesta. Joten sen osto on kiellettävä. Lähin analogia on ääni. Sehän ei myöskään kulu, vaikka sitä käytettäisiin miten monta kertaa tahansa. Aina se on käytettävissä seuraavaan aktiin yhtä neitseellisenä kuin ensimmäiselläkin kerralla. Kuitenkin sen ostaminen on kiellettyä. (Myymisestä en tiedä, mutta Kanervahan on ilmeisesti saamassa tuomion jo siitä mahdollisuudesta, että hän olisi voinut toimittaa aineeettoman hyödykkeen, jossa henki olisi muuttunut lihaksi eli rakennusoikeudeksi.)

Ääntä siis et saa ostaa mutta saat kyllä tarjota kupillisen kahvia (ja 'luvata asunnon', jonka luovuttamiseen sinulla ei ole edes oikeutta). Siis se 'asunto' noin kuvaannollisesti. Et edes tiedä, saitko sillä kahvikupillisella sitä tavoittelemaasi hyödykettä. Vai onko niin, että on laitonta ostaa luovuttamatointa oikeutta, jonka saantoa et edes pysty tarkistamaan? Mutta voit tarjota hintaa, jos pystyt tarkistamaan, saitko hyödykkeen? En tiedä, onko urbaania legendaa, että Mikkelissä joku Timo Ääntenkalastaja sai tuomion tarjottuaan selvää setelirahaa.

Jari Möller

Prostituutio täysin lailliseksi!

Kieltolakipolitiikka ei toimi. Prostituutiota on aina ollut ja tulee aina olemaan.

Ainoa keino prostituution hallitsemiseksi on sen laillistaminen. Tästä on paljon hyviä kokemuksia mm. Hollannista. Paras keino järjestäytyneen rikollisuuden, parituksen ja ihmiskaupan raadollisimpien muotojen hillitsemiseksi ja hallitsemiseksi on juuri prostituution laillistaminen. Huorat, jotka parhaassa tapauksessa nauttivat työstään ja tuntevat ylpeyttä ammattitaitoisuudestaan, pääsevät nauttimaan työturvallisuuslainasäädännön mukanaan tuomista eduista ja saavat asianmukaista terveydenhoitoa, ohjausta työhönsä jne.

Päivi Räsänen on niin äärettömän naiivi kuin vain Päivi Räsänen voi olla. Se, että prostituutio ja sen jotkut muodot näyttävät tilastollisesti hävinneen jonnekin Ruotsista ei todellakaan tarkoita välttämättä muuta kuin katoamista tilastoista. Ruotsin esimerkkiä noudattaen ongelma voidaan lakaista kauniisti maton alle. Mutta niin kuin Räsänen itse ehdottaa, seksin ostamisen kriminalisoiminen tosiaankin ”ainoastaan hankaloittaa prostituoitujen asemaa”. Huorat ”joutuvat tekemään työtä piilossa alttiina esimerkiksi väkivallalle”.

Miksi prostituutioon pitäisi ylipäänsä suhtautua moralisoiden? Maailman vanhin ammatti voi olla täysin kunniallinen ammatti. Amsterdamin huorat lähinnä _rakastavat_ työtään. Avatkaa ihmiset silmänne! Ja sitä paitsi, mistä oletus, että huora olisi alistettu nainen? Prostituutio ei ole miehelle samalla tavalla alentavaa kuin se voi olla naiselle. Se, että joku maksaa miehelle seksistä, on miehelle säännöllisesti ylpeyden aihe ja se voi olla sitä myös naiselle.

Ja vaikka prostituutioon suhtautuisikin moralisoiden, miksi tästä moralismista pitäisi tehdä laki? Emme halua islamistista lainsäädäntöä, miksi sallisimme ”kristillisen” lainsäädännön? Miksi ihmiset pitäisi pakottaa noudattamaan Päivi Räsäsen KD-moraalia? Luulisi, että jopa kristillisdemokraatti kokee, että uskonnolliseen moraaliin pakottaminen ei tee ihmisistä oikeasti moraalisia. Moraalisuus on aitoa ainoastaan silloin, kun se syntyy vapaasta valinnasta.

Martti Kauppila

Mielestäni on kahden aikuisen ihmisen oma asias, haluaako vapaaehtoisesti ostaa/myydä seksiä. Kun sitä tapahtuu ihan joka tapauksessa.

Jukka Mäkinen

Eve Avolin:
"Jos nainen on kerran periaatteessa ostettavissa, niin nainen kuin nainen on ostettavissa ja siten myös omistettavissa.
Tämä on mielestäni ydinkysymys koko prostituution sääntelyn vaikutuksessa yhteiskuntaan ja sen suhtautumisessa naiseen."

Tässä juuri Eve kulta menet metsään. Eihän kukaan osta naista, jos ostaa seksiä. Seksi on akti, toimintaa. Kun asia on ohi, nainen on edelleen kokonainen, kaikki solut tallella.

Kysymys on palvelun ostosta ja suorittamisesta, ihan samalla lailla kuin insinööri ( MIES ;) ) myy osaamistaan ja aikaansa.

Jos mies joka myy aikaansa ja yläpäätään, ei myy itseään, mutta nainen joka myyaikaansa ja alapäätään myy itseään, niin ainoa looginen johtopäätös on se, että naisen itseys on perseessä.

Olen sitä kyllä kauan epäillyt.

Jari Möller

Poliittiselle uskonnollisuudelle ja uskonnolliselle politiikalle täyskielto!

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Aivan. Lisäksi tuo Päivin harjoittama lutherilaisuus-uskonto on aika synkkä, tuomitseva ja syyllistävä.

Esim. katolilaisuudessa nuo "pienet ilottelut" voi selvittää pienemmin tunnontuskin. Käydä tutulle pastorille tunnustamassa tekosensa ja sovittaa sen 10-15 ave-marian lausahduksella (määrää riippuu siitä, onko toiminut ilotytön vai naapurin rouvan kanssa).

Mutta vakavasti ottaen. Miten luonnollisista asioista voitaisiin tuomita ?

Jukka Mäkinen

Pete Yaller tuolla Teemu Tilaeuksen blogissa laittoi pistämättömästi :

"itse katson ihmiskauppiaiksi myös suomalaiset, jotka lennättävät somaleille nuoria tyttöjä vaimoiksi, tai kaikkia niitä, jotka humanitaarisesta bisneksestä nauttivat palkkansa."

Kaisa Jalis

"Miksi ihmiselle normaalien tarpeiden tyydytys halutaan kriminalisoida, jos se ostetaan palveluna?"

Siksi, kun se tehdään toisen ihmisen kustannuksella, eikä siinä päde normaalit ihmisten moraalikoodit.

Ja moraali ei lähde vain jostain uskonnosta, vaan kaikilla yhteisöillä ja yksilöillä on taju moraalista, ja eettistä pohdintaa on harjoitettu aina.

Useimmat ihmiset menevät naimisiin luulossa, että kykenevät rakastamaan toista myötä- ja vastoinkäymisissä. Käsittääkseni suurin osa avioliitoista solmitaan tämän rakkauden 'harhassa', eikä taloudellisena vaihtokauppana... emme elä menneisyydessä, jolloin suvut tekivät naimakaupat.

Se, että avioliitoissa on ongelmia, on fakta. Se, kuinka kyvykkäitä/kyvyttömiä ihmiset ovat ratkomaan omia ongelmiaan, on eri asia, eikä mikään taloudellinen kysymys.

Joku pakenee omaa kyvyttömyyttään ihmissuhteissa mm. huoriin. Huorat pakenee kyvyttömyyttään ihmissuhteisiin huoraamiseen.

Tällaista helppoheikkien maailmaa ei tule tukea, vaan osoittaa heille rajat ja se, ettei suunta ole oikea.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Siis lyhyesti. Olet sitä mieltä, että yksilön vapautta tulisi rajoittaa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaisa Jalis, olet innokas kommentoija . Jääkö sinulla riittävästi tai yleensä lainkaan aikaa tasa-arvoisen seksin harjoittamiseen ?

Kaisa Jalis

Tossavainen,

"Mutta vakavasti ottaen. Miten luonnollisista asioista voitaisiin tuomita ?"

Niin, kerran näin sorsanaaraan joukkoraiskauksen. Kai se on luonnollista...

Se ei ole kenellekään naiselle tervettä päästää jalkojensa väliin satoja/tuhansia tuntemattomia... edes kymmeniä/vuosi.

Oletteko aivan aivottomia?

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Se mikä toiselle näyttää mahdottomalta saattaa toiselle olla mahdollista.

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Ajattelevat sillä toisella aivopuoliskolla, siinä alemmassa päässä.......

Jouko Maksimainen

"Oletteko aivan aivottomia?"

Oletko sinä?

..anteeksi, taisin kysellä typeryyksiä itsestäänselvyyksistä.

Kaisa Jalis

Ai, niin. Unohdin, että hyvin monet miehet ovat itsekkäitä ja empatiakyvyttömiä. Oliko se niin, että jopa 10% oli jokin narsistinen häiriö? Välillä tuntuu siltä, että yli 50% on jokin tunnepuolen ja käsityskyvyn häiriö.

Koettakaa nyt jo kehittyä evoluutiossanne ja huomata, että nainen on paljon enemmän, kuin jalkovälinsä. Teitäkin voisi alkaa pitää aikuisina ihmisinä.

Niin kauan kuin näette naisen äidin, joka hoitaa ja antaa ruokaa, jatkeena ja kuvittelette narsistisessa fantasiassanne, että naisten jatkossakin tulee olla tarpeitanne tyydyttämässä, niin toivoa tasavertaisista ihmissuhteissa Suomessa ei ole. Olette kakaroita.

Mies, joka ei kykene kohtaamaan kokonaista naista, ei ole mies, eikä naisen arvoinen.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Kaisa. Mieshän nimenomaan yrittää löytää kumppanikseen naisen, joka olisi keskusteluihin pystyvä, rakastaja, hyvä äiti, kannustava, kuunteleva, iloinen, asioihin osallistuva jne.

Kuitenkin nuo avioerotilastot kertovat siitä, että luulot ja pettymykset
siitä "valitusta siipasta" onkin osoittautunut harhaluuloksi.

Nämä kysymykset eivät kuitenkaan liity millään tavalla miehen "biologiseen rakenteeseen".

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Tuleeko miehelle sitten mieleen että jos nainen pystyisi toteuttamaan koko tuon joksenkin ristiriitaisen ja utopisen listan, että mies vastaavasti kuuluisi silloin toteuttaa naisen (mahdollisesti utopisen) toivelistan?

Kaisa Jalis

"Siis lyhyesti. Olet sitä mieltä, että yksilön vapautta tulisi rajoittaa?"

Tottakai. Kaikella on rajansa. Se, joka kuvittelee jossain narsistisessa tyhjiössä elävänsä yksin ilman sosiaalista vastuuta muiden ihmisten hyvinvoinnista, on vaarallinen - ja tyhmä.

"Kaisa Jalis, olet innokas kommentoija . Jääkö sinulla riittävästi tai yleensä lainkaan aikaa tasa-arvoisen seksin harjoittamiseen ?"

Ei jää. On vaikea löytää miestä, joka olisi seksuaalisesti kiinnostava, henkisesti vahva ja fiksu. Matoja kyllä löytyy.

Kommentoin aihetta, koska se on sydäntä lähellä. Voisin ottaa naisten seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan taistelemisen elämäntehtäväkseni. Helposti.

Toisaalta voisin haluta kouluttaa 'miehiä' tajuamaan, miten naista ja kanssasisaria kohdellaan. Voisivat ehkä löytää jopa rakkauden, mikä on tämänkin kaiken epätoivon taustalla. Puetaan rakkauden tarve johonkin seksuaaliseen puutteeseen.

Jari Möller

Prostitution Information Center with Mariska Majoor by AdventuresInEurope.Com:

http://www.youtube.com/watch?v=ip3gSVS5RqQ

Tietoa prostituutiosta Amsterdamissa:

http://www.amsterdam.info/escorts/

Amsterdamin suosituimman miesescortpalvelun sivu:

http://www.people.nl/

Kaisa Jalis

Luulen, että noi Möllerin hutsutkin ovat täysin kyynistyneitä miesten suhteen.

Ei teistä ole mihinkään, tämän sivun perusteella.

Onneksi tunnen erilaisiakin miehiä, niin ei oma toivo ole täysin mennyt.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Kaisa

"Onneksi tunnen erilaisiakin miehiä, niin ei oma toivo ole täysin mennyt."

Onnea haulle.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Hyvä Päivi! Uskoisin tämän päätöksen vaikuttavan positiivisesti Suomessa suhtautumiseen naisiin, jossa vielä näkyy olevan tekemistä..harva uskaltaa ottaa tähän asiaan selkeästi Suomessa kantaa, kuten olen itsekin tehnyt. Se osoittaa selkärankaisuutta ja vahvuutta. Kuitenkin NYTKIS:issä jokainen eduskuntapuolue on tämän hyväksynyt ja sitä kannattaa, siis puolueiden naisjärjestöt, joten viestin siitä, mikä kanta suurimmalla osalla naisista tähän on, lienee selvä. Vahvoja naisia sitten taas ajamaan todella tätä agendaa eteenpäin, tarvitaan lisää. Kiitokset myös oikeusministerille. Nyt pitäisi nähdä vaan vielä niitä tekojakin.

Jari Möller

"Kuitenkin NYTKIS:issä jokainen eduskuntapuolue on tämän hyväksynyt ja sitä kannattaa, siis puolueiden naisjärjestöt."

Olisikohan olennaista kysyä myös niiden kantaa, joita asia konkreettisimmin koskee, eli prostituoiduilta itseltään?

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

P.S Miten meillä nykyään on niin munattomia mieskansanedustajia ja ministereitä, etteivät lähde tätä asiaa puoltamaan selkeästi ja ajamaan? Mikä estää? Vahvojen naisten pitää hoitaa NÄMÄKIN hommat.

Johan Lom

Koska eduskunta edustaa kansaa ja kansan tahtoa. Ei sinun eikä Päivi Räsäsen tahtoa! Diktaattoreitako haluaisitte olla?

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat