*

Päivi Räsäsen blogi Sisäministeri, Kansanedustaja, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, Lääkäri

Seksin ostamiselle täyskielto

Seksin ostamiselle täyskielto 

Olen ilahtunut oikeusministeri Henrikssonin näkemyksestä, että seksin ostaminen kiellettäisiin kokonaan. Kannatan esitystä lämpimästi. 

Seksin ostamisen kieltäminen antaisi lisää välineitä ihmiskaupan ja paritusrikollisuuden sekä alaikäisten hyväksikäytön kitkemiseen Suomesta. Ruotsissa seksin oston kriminalisointi on ehkäissyt prostituutiota. Järjestäytynyt naiskaupparikollisuus karttaa Ruotsia. Katuprostituutio on Ruotsissa vähentynyt puoleen vuodesta 1999 samalla kun se on naapurimaissa lisääntynyt merkittävästi. Tanskassa ja Norjassa katuprostituoitujen määrän arvioitiin olevan kolminkertainen Ruotsiin verrattuna. 

Seksin ostamisen täyskieltoa on vastustettu vetoamalla siihen, että ostamisesta olisi hankala saada näyttöä ja että rikos olisi hankala selvittää. Tuskin kenenkään mieleen tulee, että koska alle puolet näistä omaisuusrikoksista selvitetään, rikoslaista voidaan poistaa koko omaisuusrikoksen käsite. 

On ilmaistu pelko, että lain tiukennuksella vaikeutettaisiin prostituoitujen asemaa. Näiden oletetaan joutuvan karttamaan tukea antavia viranomaiskontakteja ja tekemään työtään yhä enemmän piilossa, alttiina esimerkiksi väkivallalle. Kriminalisoinnista huolimatta tarvitaankin edelleen sosiaali- ja terveyspalveluita sekä etsivää sosiaalityötä. Prostituoitujen suojelun tavoite edellyttää käytännössä muutakin puuttumista prostituution syihin sekä prostituoitujen monipuolista tukemista. 

Seksin ostaminen alle 18-vuotiaalta on kielletty, vaikka sitäkin lainmuutosta aikanaan vastustettiin. Alaikäisiltä seksiä ostaneita ei kuitenkaan aina saada vastuuseen, koska on vaikea todistaa asiakkaiden tienneen tytön oikeaa ikää. Teon rangaistavuus edellyttää tahallisuutta, ja siksi vaaditaan, että tekijä on ollut tietoinen siitä, että hän on ollut sukupuoliyhteydessä tai tehnyt seksuaalisen teon alaikäisen kanssa. Kriminalisoimalla seksuaalipalvelujen osto kokonaan suojellaan myös alaikäisiä nykyistä tehokkaammin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Risto Jääskeläinen

Tämähän on herkkä ja problemaattinen asia, jossa on myös monenlaisen väärnkäsityksen mahdollisuuksia. Otan esimerkin:

Minulle on syntynyt sellainen käsitys, ettei ministeri Räsänen olisi myymässäkään.
Jos nyt sitten tuohon lisään, että "hyvä niin", niin siitäkin voi joku käsittää asiat jotenkin loukkauksena, vaikka käsitykseni arvatenkin on oikea ja hyvä.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Ostamisesta on puhe, vaikka kyllä minä hänelle ehkä voisin myydäkin.

Kannattaa uhrata ajatus myös raiskauksien ehkäisyyn ja erityisryhmien tarpeisiin ennenkuin lähdetään keksimään uusia lakeja ja rajoituksia.
Jos korkeimman oikeuden tuomari saa piilottaa osan kauppasummasta ilman mainittavaa oikeusseuraamusta, voi maailman vanhimman vaihdon välineenkin jättää seuraamusten ulkopuolelle.

Kyllä ihmiskauppa on oltava löydettävissä muutenkin, ja alaikäisiin sekaantuvat pedofiilit saadaan tuomita nyt jo.

Risto Jääskeläinen

Minusta on vähän outo tilanne sekin, että jos palvelua x myynti on lailla suojattu ja sen ostaminen rangaistavaa. Ei ihan osu oikeustajuuni, vaikka en nyt just prostitutiota kannatakaan. Niin tästäkin syystä tuli myyminen puheeksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Loogista olisi kieltää kaikki alan osto- ja myyntiliikkeet:)

Simo Narkala

Tuskin kävisi edes mielessä myydä, ja nyt viimeistään pakko uskoa, edes ostaa !

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Risto,

Rouva Räsäsnen kai on unohtanut psykkisen periaatteen, jonka mukaan sitä, mitä kielletään enemmän kysytään.
Islamilaiset mollahat kielsivät alkoholin käyttöä, mutta nyt kansa juo enemmän kuin mikään muu kansa. Itse ollessani Iranissa tein viiniä ja tislasin viinaa itselleni kotona!

Simo Narkala

Farzad !
En tiedä miten hyvin tunnet Norjan tilanteen, voi olla totaalisesti toinen kuin 80- luvun puolivälissä. Koko maassa oli 98 valtion kohtuuttoman kallista alkoholi myymälää.
Saattoivat liioitella sanoessaan, että kolmikerroksisesta talosta sai paremman hinnan, koska siihen pstyi rakentamaann korkeamman tislauskolvin :)
Lakia katsottiin kauttaaltaa läpi sormien, jopa poliiseille tarjottiin kotikonjakkeja, koska tiedettiin niiden omista pannuista.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

S. Narkala,

Sen verran anniskelupassin omistajana tiedän että norjalaiset tulevat nykyään Suomeen ostamaan sitä promiiliä ;)
Siis se itsestään kertoo tarpeeksi meille molemmille!

Jorma Kassinen

Kieltolaki pitää Suomessa (varmaan muuallakin) sellaista kunniakasta paikkaa että se on koko itsenäisen Suomen ajan vähiten noudatettu laki.
Sitä ei noudattanut yksinkertaisesti kukaan eivät papit, poliisit, tuomarit eikä kansa.

Varmaan lopulta todettiin että näillä leveysasteilla tuontyyppinen laki vain ei yksinkertaisesti toimi.

Ja tuo on aika hyvä saavutus noin yleisesti suomalaiset ovat aika lainkuuliaista porukkaa.

Johan Lom

Itse asiassa kieltolain aikana alkoholimyrkytysten lukumäärä nousi suorastaan sietämättömiin sfääreihin. 100%:nen pirtu virtasi käytännössä vapaana. Vanha kansa ei yleensä puhukaan kieltolakiajasta, vaan "pirtuajasta".

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuo käsitys oli minullakin, että kyllä Iranissa osataan tehdä viiniä. Kotitislauksella ikävä kyllä voi olla kohtalokkaat seuraukset, ellei hallitse hommaa. Niitäkin tapauksia siellä tiettävästi sattui.

Simo Narkala

Farzad !

Toimitko todellakin Lapissa, vai oletko kuullut tuon kollegoiltasi.

Tuon mitä sanoit Iranilaisten alkoholin käytöstä, täsmää muiden ns. islamilaisista maista tuntemieni kollegojeni kautta ( tutkijoita )
annahan kun muistelen; Egyptistä, Marokosta, Sudanista, Pakistanista peräisin olevat tuttavat sanoivat jotkut alkoholin käytön olevan "melkein" samanlaista kuin suomessa, paitsi, että se tapahtuu tiukasti kodin piirissä.

Eihän tämä ole mikään hyvä uutinen, mutta SE, joka saa suomalaisen ajattelemaan että HEI - nuohan ovat kuin me !!

Perkele !, paheetkone yhdistää ??

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Simo Narkkala,

Lukeehan profiilissani, että olen vaasalainen ja asunkin täällä ;)
Sanoin, että omistan anniskeluluvan ja sen koulutuksen kautta sain tietää, muuten olen ihan eri alalla.
Et edes voi kuvitella kuinka alkoholin salaa juominen maistuu luoettavassa ystäväpiirissä;) Voi helkari kun maistuu :)

Matti Jalagin

Farzad hyvä.

Sinä olet kotoutunut Suomeen.

Ei kukaan muu kuin aito suomalainen henkensä ja kaiken hyljeksinnän uhalla valmista itselleen pontikkaa hetken hurmion saadakseen.

Matti Jalagin

Ongelmallisinta lienee määrittää vaihdantavälineen laatu, sillä oston voi suorittaa niinkin laillisessa instituutiossa kuin pyhässä avioliitossa esim. uusilla korkokengillä tai sillä, että hyväksyy anopin jouluvieraaksi.

Eli kun osto ensin kielletään huonojen ihmisten kohdalla, onko lopullinen seuraus se, että se kielletään kaikilta ja kaikin mahdollisin tavoin?

Be aware of opening the Pandoras' box 'cause closing it isn't easy.

Käyttäjän MikaSamuel kuva
Mika Samuel Kiekkijev

Mitä jos keskityttäisiin nyt ensin kieltämään konkurssissa olevien valtioiden velkakirjojen ostaminen ja palataan seksiin sitten kun sitä on ansaittu?

Jukka Kaulanen

Useimmat naisministerit (Kiuru, Räsänen, Henriksson,Kyllönen, Arhinmäki) eivät ilmeisesti hallitse suuria kuvioita ja sen vuoksi näpräävät pikkuisten kieltojen kanssa.

Suomessa ryöstetään kymmeniä vanhuksia ja invalideja päivässä, ulkomaiset romanilapset on tuotu mukaan ryöstelyyn ja suoranainen maantierosvouskin on jo alkanut, mutta sisä- ja oikeusministeri eivät osaa niille mitään tehdä vaan haluavat vain lisää suomalaisiin miehiin kohdistuvaa rankaisuvaltaa. Jota sitten jo liian pieniksi supistetut poliisivoimat ei tietenkään pysty valvomaan.

Tyhjänpäiväisiä ministereitä, kuten Katainen halusikin.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/51728-poliisi-huol...

Seppo Lavikainen

Seksin myynti ammatinharjoittajana tulisi laillistaa. Alalle tulisi tehdä säännöt ja laki aivan kuten muidenkin ammatinharjoittajien kohdalla. Ammatin harjoittaminen tulisi sallia vain yksityshenkilönä. Siihen loppuis ongelmat ja valtiokin saisi osansa. (ongelmilla tarkoitan paritusta ja ihmiskauppaa,....)

Pekka Roivanen

Ammatinharjoittaminen tekee seksin myymisestä liiketoimintaa. Tietääkseni Saksassa on pörssilistattu bordelliyhtiö. Ruotsissa seksinmyyjille tarjotaan sosiaaliturva ja tunnustetaan myyminen ammatiksi. Asiakkuudet on vain kielletty.

Ammattina ja liiketoimintana seksin myymisen kieltäminen taitaisi mennä EU:n vapaan kaupan rajoittamisen puolelle.

Seppo Lavikainen

Just nuita yhtiöitä en hyväksyisi, koska kuvaan astuisi mukaan paritus,....

Jorma Kassinen

"Ruotsissa seksinmyyjille tarjotaan sosiaaliturva ja tunnustetaan myyminen ammatiksi. Asiakkuudet on vain kielletty."

Joutuvatko pitämään kirjanpitoa ja makselemaan alvit?
Asiakasrekkarin piti luulisi olevan hankalaa?

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Muuten samaa mieltä, mutta esimerkiksi Saksasta ja Alankomaista tutut bordellit toimivat hyvin ilman ongelmia parituksesta ja ne pystyvät tarjoamaan seksityöntekijöille turvallisemman työympäristön kuin yksityisesti omissa tiloissa työskennellessä. Kannatan siis seksikaupan täyttä laillistamista, myös yhteisten yritysten kautta organisoidusti. Alalle tulee kuitenkin saada myös normaali työturvallisuusvalvonta, jotta väärinkäytöksiltä vältytään. Länsi-Euroopassa tämä onnistuu, myös Kristillisdemokraattien (CDU) hallitsemassa maassa.

Seppo Lavikainen

En tietystikkään tarkoita tällaisen suuremman yritystoiminnan vastustamista muilla aloilla, vaan nimen omaan tässä seksin myynnissä, koska sen myötä tulisi nuo haitalliset lieveilmiöt kuten huumeet, paritus, pakottaminen,...joiden valvomiseen ja tutkimiseen valtio ts. poliisi joutuisi taas satsaamaan lisäresursseja. Yksityisellä ammatinharjoittajalla ei olisi tarvetta myydä sivubisneksenä esim. huumeita, koska viivan alle jäisi riittävästi ilman välikäsejä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Bordelleisa työskentelee ulkomaalaisia, ja kaikki tietävät, että ulkomaalaiset ovat yleensä kauheita rikollisia.

Siis ainakin niiden mielestä, jotka eivät halua pitää nollatoleranssia rasismin suhteen.

Käyttäjän KimmoPohjanen kuva
Kimmo Pohjanen
Matti Jalagin

Herra Lavikainen.

Olette oikealla asialla ja oikeassa vaikka poliittisella kannallanne ei merkitystä olekaan.

Perustuslakimme nimittäin takaa ja turvaa elinkeinon vapauden eikä sen yli aivan heppoisin eväin kävellä, mutta esim. malli, jossa palveluita tarjoava rekisteröi itsensä ammatinharjoittajaksi omasta vapaasta tahdostaan saattaa kuulostaa parempien ihmisten mielessä suorastaan väärältä, on se oikea tapa.

Juuri, kuten sanoit, on kyse omasta valinnasta ja jos joku haluaa tarjota seksuaalisia palveluja toiselle, ei silloin ole kyse ihmiskaupasta vaan perustuslain tarkoittamasta asiasta eli oikeudesta valita ammattinsa.

Mutta kuten yllä kirjoitin, tulen aikoinani vaatimaan, että kaikkien mahdollisten vaihdantavälineiden käyttö (ml. immateriaaliset) avioliitossa tullaan yhdenvertaisuuperiaatteen nimissä myös lailla kieltämään.

On nimittäin kyse siitä, onko Suomi oikeusvaltio vai pimeyden sivistymö.

Jaakko Tuononen

Seksi on aina ollut kauppatavaraa, ja tulee myös olemaan. Se, vaihtaako raha omistajaa aktin yhteydessä, ei ole merkittävä asia.

Nainen käyttää valtaa mieheen seksin avulla. Onko sekin tuomittavaa? Näissä ihmisten seksuaalisuuteen, rakkauteen ja kiintymykseen liittyvissä leikeissä ei taida hirveästi olla tilaa kristilliselle moraalikäsitykselle. Vaikka siitä niin hirveästi vouhotetaankin.

Seppo Lavikainen
Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Seksikauppa on maailman vanhimmista ammateista!
Hyvä tai huono totuus on näin, mutta uskovaiset eivät halua sitä hyväksyä.

Jorma Kassinen

Se on maailman toiseksi vanhin ammatti.
Vanhin on omenanpoimija.

Pekka Lampelto

Hmmhh... miten sitten ehkäisy on perusteltavissa Raamatun näkökulmasta?

"Älä laske siementäsi maahan" vai miten se nyt meni? Joka tapauksessa ainoa paikka, mihin ejakulaation tuotoksen pitäisi mennä on sellainen paikka, jossa siitä voi syntyä lapsi. Eikö muka Jumala tarkoittanut, että miehen orgasmi on tarkoitettu lapsen alulle saattamiseen? Minusta sen pitäisi olla uskovaiselle ilmiselvää.

Jos ei halua lapsia, niin pidättäytyy. Jos usko on vahva, niin siihen pystyy, eikö?

Vilho Juntunen

Kyllä pyyrystä kannattaa maksaa jos ei saa sitä ilmaiseksi.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Vilho,

Toisaalta riippuu miten maksua käsitellään ;)
Esim. jos mies ostaa vaimolleen kultakorun tai jokin lahjan ja sen jälkeen pyytää häneltä kunnon seksiä yöllä, niin eikö mies tavallaan ole ostanut seksiä omalta vaimoltaan? ;)

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Kylläkai minä olen uskaltanut harrastaa seksiä päivälläkin, koska ihmiselämässä tärkeysjärjestyksessä se on neljännellä sijalla. Ensiksi on vesi,uni,ravinto ja seksi. Keksiikö jokin paremman järjestyksen?

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Aimo, kuulemma keittiössäkin onnistuu kunhan rouva ei vastaanottaisi kaulimella tai kuumalla pannulla ;)
Tietysti taksikuski, joka on ollut yövuorossa ansaitsee sitä päiväseksiä...

Käyttäjän Hep0nen kuva
Heikki Polojärvi

Aimo: ihmisen tarpeet on jo laitettu tärkeysjärjestykseen: http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow%27s_hierarchy_...

Farzad: aioin laittaa samanlaisen kommentin mutta ehdit ensin :/

Käyttäjän KimmoPohjanen kuva
Kimmo Pohjanen

Jos seksin osto kiellettäisiin, toki se tulisi kieltää raiskauksen tavoin myös avioliitossa ja tähän tulisi vara poliisin resursseja. Lain tulee olla kaikille sama, eikä avioliitto saa olla turvapaikka rikollisille.

Johan Lom

Toki on sinänsä loogista todeta, että kun näyttöä on vaikea saada, niin vastaavasti omaisuusrikoksienkin rangaistavuus tulisi poistaa. Tuollainen rinnastus on vain siinä mielessä pieleen menevä, että omaisuusrikoksessa tuotetaan poikkeuksetta haittaa ja kärsimystä. Seksin myyminen ja ostaminen ilman paritusta tai pakottamista aikuisten kesken puolestaan tuo molemminpuolista hyötyä ja iloa.

Pitäisikö vaikkapa käytettyjen autojen kaupppa kieltää sillä perusteella, että kaupan kohde voi olla varastettu?

Ylivoimaisesti valtaosa prostituutiosta tapahtuu vapaaehtoisesti kahden aikuisen välillä. Jos kaupan käynti kiellettäisiin, niin se todellakin huonontaisi prostituoitujen asemaa. Heiltä menisi ainoa tulolähde ja se aiheuttaisi heille kosolti ongelmia.

Miksi haluat ajaa ihmisiä ahdinkoon?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Räsänen haluaa, että seksiä harjoitettaisiin vain avioliitossa. Ja vain heteroseksiä.

Siksi hänen pitää keksiä joku perustelu, jonka mukaan tilapäiset seksisuhteet pitäisi kieltää. Kun hän ei muuta keksi, niin hän väittää, että tilapäiset seksisuhteet johtavat väkivaltaan ja rikoksiin.

Meillä on pitkä perinne tarinoista, joissa äidit ovat varoittaneet tyttäriään, ja naiset toisia naisia siitä, että naiselle, joka harjoitti tilapäistä seksiä, kävi huonosti.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

H.Polojärvi, älä nyt luota tuohon vaan mieti uudelleen. minä olen sen kokenut henkilökohtaisesti, eli kaksiviikoa ilman unta.

Jaakko Tuononen

Seppo Lavikainen: Niinpä. Koko avioliitto-institutio on seksin myynti ja ostopaikka. Hyi sentään. Sitten, kun ei enää kiinosta, niin sitten tapellaan lapsista. On tää aika sairasta koko homma. Nimim: kokemusta on.

Kristitty maailma pitäisi vapauttaa seksuaalisesti ja moraalisesti. Vain tasa-arvo ja oikeus seksuaalisuuteen ja rakkauteen voi vapauttaa ihmiskunnan. Kristinuskon moraalikäsitys ei sovi tähän päivään. Se lukitsee ihmisen tuhansia vuosia vanhaan kulttiin, jonka jo soisi menevän hautaansa ja historiankirjoihin.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Kysymyshän on kirkkoisien keksimästä pyhästä sakramentistä, josta aikoinaan on täytynyt maksaa, siis avioliittoon vihkiminen on kirkkoomme alkuseurakuntien jälkeen tullutta kirkkoisien perinnettä.

Rauni Viren

"Seksin ostamisen täyskieltoa on vastustettu vetoamalla siihen, että ostamisesta olisi hankala saada näyttöä ja että rikos olisi hankala selvittää. Tuskin kenenkään mieleen tulee, että koska alle puolet näistä omaisuusrikoksista selvitetään, rikoslaista voidaan poistaa koko omaisuusrikoksen käsite."

Rikoslaissa ei ole sellaista rikosta kuin tavaran (ylipäänsä) myyminen. Analoginen seksuaalirikoksen kanssa on varkaus ja ryöstö, ei osto ja myynti.

Huolestuttavaa tässä on logiikan puute, mutta myös vertaaminen omaisuuteen ylipäänsä. Nainen ei ole kauppiaan omaisuutta, kuten vertaus esittää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun olin pikkupoika, kerrostalomme alakerrassa oli "Osto- ja myyntiliike":)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Äiti ja tytär pitivät: Vanhaa tavaraa ja posliinia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

" Tuskin kenenkään mieleen tulee, että koska alle puolet näistä omaisuusrikoksista selvitetään, rikoslaista voidaan poistaa koko omaisuusrikoksen käsite."

Tuo vertaus ei toimi, koska kyse on aivan eri asioista. Omaisuursikos on käsitteenä hyvin selkeä. Seksin ostaminen taas ei ole. Miten tulkitaan tilanne, missä mies esimerkiksi tarjoaa naiselle 200 euroa maksaneen ravintolaillan, ja pääsee sen ansiosta harrastamaan seksiä? Entä, jos mies antaa naiselle jonkin arvokkaan lahjan, esimerkiksi kultakorun tai kultarahan? Entä, jos mies maksaa seksistä tarjoamalla naiselle asunnon tai suorittamalla jonkin remonttiurakan? Tai entä, jos prostituoitu myy vaikkapa ruusuja parillasadalla eurolla kappale? Mitkä edellä mainituista kuuluisivat seksinostokiellon piiriin?

Jorma Kassinen

Minusta miehiltä pitäisi kieltää kaikenlainen naisten lahjominen ja korruptoiminen seksin toivossa.
Tai no ainakin suuret lahjat pitäisi ilmoittaa verottajalle ja maksaa niistä lahjavero.

Rauni Viren

Oikeastaan ongelma on vielä monisyisempi, mutta epäilemättä se on Ruotsissa ratkaistu feministisen onnistuneesti.

Aki Häkkilä

Vuosia sitten muistan kuulleeni tarinan Itä-Euroopan maasta, jossa rajan tuntumassa myytiin melkoisen ylihinnoiteltuja puutarhatonttuja. Vähän edempänä saattoi törmätä paikallisiin seuraa kaipaaviin naisiin. Paikallisiin tapoihin kuului antaa esimerkiksi puutarhatonttu lahjaksi "treffien" aluksi.

Jukka Korhonen

"Tutkimustiedot" ja "tilastot" Ruotsista ovat kaikki yhtä tyhjän kanssa.

Siellä on tuotettu vain sellaisia tutkimuksia, joiden lopputuloksen on sikäläinen feministimafia hyväksynyt jo etukäteen.

Lyhyesti voisi todeta Ruotsista ja yleisemminkin:

- Prostituutio ei ole vähentynyt yhtään.

- Työ on painunut maan alle ja vaikeuttaa prostituoitujen asemaa.

- Ihmiskauppaa ei tapahdu Suomessa prostituution piirissä.

P.S.
Mikä on se ihme syy, miksi prostituutio pitäisi kieltää?
Koska Päivi Räsänen ja hengenheimolaisensa eivät pidä asiasta?

P.S.2
Ruotsin seksinostokielto on asettanut maan lainsäädännön naurettavaan asemaan: osto on kiellettyä, myynti ei.
Vrt. Huumeiden osto on kiellettyä, myynti ei.
Onko tässä mitään järkeä?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tilapäisen seksin myyntiä ei voi kieltää niissä maissa, jotka ovat liittyneet Euroopan ihmisoikeussopimukseen. Suomestakin jouduttiin poistamaan irtolaispykälä, kuin Suomi liittyis sopimukseen.

Ruotsin laki pitää tuomiot niin lievinä, että se voidaan katsoa järjstyslaiksi, ja siksi sen ei katsota rikkovan ihmisoikeussompimuksia. Vähän samaan tapaan kuin Suomessa on kielletty seksin myynti ja osto yleisillä paikoilla, järjestyslaissa.

Johan Lom

Sen lisäksi, että kieltäminen onnistuessaan ajaisi prostituoituja ahdinkoon, se ajaisi myös sellaisia asiakkaita ahdinkoon, jotka eivät muutoin saa seksiä. On vaikea välttää ajatusta, että Päivi Räsänen tällaisine ehdotuksineen on hyvin ilkeä ja sadistinen ihminen.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Eikös kysymys ole maailman toiseksi vanhemmasta ammatista, josta on mainintoja jopa Hammurabin laissa ja Raamatussamme,Esimmäinen Mooseksenkirjan 38 luvussa kerrotaan seuraavaa;
13.Kun Tamar sai tietää,että hänen appensa oli menossa Timnaan keritsemään lampaitaan.
14.Hän riisui leskenpukunsa, koristautui peitti kasvonsa hunnulla ja istuutui Enaimin risteykseen Timnan tien varteen.Hän oli näet huomannut, ettei häntä haluttu antaa Selalle vaimoksi, vaikka tämä oli jo aikuinen.
15. Juuda näki Tamarin ja luuli häntä portoksi, koska Tamar oli peittänyt kasvonsa.
16. Hän poikkesi Tamarin luo tien sivuun ja sanoi:"Minä haluan maata kanssasi."Hän ei tiennyt,että nainen oli hänen miniänsä. Tamar kysyi:Mitä annat minulle siitä, että saat maata kanssani?"
17.Juuda vastasi:"Minälähetän sinulle vuohen laumastani," Tamar sanoi:"Hyvä on,kunhan annat minulle pantin siihen asti, kun lähetät sen."
18.Juuda kysyi:" Mitä minun pitäisi antaa sinulle pantiksi?" Tamar vastasi;"Sinetti kaulastasi ja tuo sauva joka sinulla on kädessäsi". Juuda antoi ne Tamarille ja makasi hänen kanssaan. ja Tamar tuli hänestä raskaaksi.
21.Hira kyseli paikkakunnan miehiltä:"Missä on se pyhäkköportto, joka istui Enaimin tienristeyksessä?" He vastasivat:"Ei täällä ole mitään pyhäkköporttoa."
Vieläkö joku väittää, ettei pyhäkköportto ollut kunniallinen ammatti,
tosin Timnassa ei ollut kysyntää riittävästi edes yhdelle päätoimiselle pyhäkköportolle, mutta suuremmissa yhteisöissä varmaankin oli, koska heitä oli ammatinharjoittajina ja sosiaalisentyöntekijöinä.

Jorma Kassinen

"Seksin ostamisen kieltäminen antaisi lisää välineitä ihmiskaupan ja paritusrikollisuuden sekä alaikäisten hyväksikäytön kitkemiseen Suomesta."

Eikös näiden kitkemiseen ole välineet jo nytkin?

Johan Lom

Jos jokin asia kielletään sillä perusteella, että yksi prosentti siihen liittyvästä toiminnasta on epähyväksyttävää tai lain vastaista, niin kaikki yritystoiminta voitaisiin kieltää sillä perusteella, että sitä kautta torjuttaisiin harmaa talous.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Yksi prosentti on räikeää liioittelua. Esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa paljon puhutaan ihmiskaupasta, viime vuonna syyte nostettiin 120 tapauksessa, joka oli kaikkien aikojen huippuluku. Tässä luvussa on kuitenkin mukana kaikki ihmiskauppatapaukset, eivät vain seksityöhön liittyvät tapaukset.

Samanlaisia luvut ovat muissa maissa. Ihmiskaupasta puhutaan paljon, ja sitä kerrotaan olevan valtavat määrät, mutta poliisi ei kuitenkaan löydä tapauksia.

Kyse on siitä, että osa ihmisistä toivoo, että ihmiskauppaa esiintyisi laajasti, jotta sillä perusteella voitaisiin ryhtyä lainsäädäntötoimiin. Tämä toive on yleisön mielessä kiinteästi yhteydessä rasistisiin uskomuksiin, joiden mukaan ulkomaalaiset ja maahanmuuttajat ovat rikollisia.

Ihmiskauppapuhe ei niinkään ole seksuaalipoliittinen ja seksuaalimoraalinen kysymys, kuin heijastusta ihmisten peloista siirtolaisuutta ja maahanmuuttoa kohtaan. Valitettavasti vastuuttomat poliitikot käyttävät ihmisten taipumusta projisoida ulkomaalaisiin uskomuksia rikollisuudesta ja väkivallasta hyväkseen oman agendansa ajamisessa. Rasisteille ei kuitenkaan pidä antaa periksi ja taistelua rasismia vastaan on jatkettava tälläkin rintamalla.

Lauri Korhonen

Höpsistä Päivi. Et voi olla tosissasi?

Seksi on parasta huumetta. Poista stressiä ja rentouttaa. Valitettavasti siihen jää koukkuun mutta sivuvaikutuksia ei juurikaan ole.

Rikollisen toiminnan torjujaksi täyskiellosta ei ole. Tarjonta ja kysyntä vain muuttavat muotoaan. Oikeasti meillä on suurempiakin ongelmia jotka pitäisi ratkaista ensin.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Minun moraalikäsitykseeni ei yksinkertaisesti sovi, miten seksin myyminen tai ostaminen pitäisi tai edes voitaisiin kieltää.

Sitä en vain yksinkertaisesti ymmärrä.

Antaisihan esimerkiksi vaikkapa yleinen ulkonaliikkumiskielto iltayhdeksän jälkeen välineitä vaikka minkä kitkemiseen.

Kaikki saatani sitä on.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kiellättekö Räsänen seksin invalideilta?
Kiellättekö seksin ostamisen normisuhteeseen kykenemättömältä ja pakotatte hänet raiskauksiin? Lastenkin hyväksikäyttöön.
Kieltäkää myös avioliitot. Siinähän seksisuhde ostetaan puolin ja toisin ihan loppuiäksi.
Itkisin, jos en olisi mies. Miksi tehdä normaalista asiasta näin vaikea?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ennemminkin on kyse siitä, että seksi halutaan kieltää pienituloisilta mihiltä, joille seksin saanti on erittäin suuri, ellei mahdoton ongelma. Naiset suosivat hyvätuloisia miehiä ja syrjivät pienituloisia miehiä parinvalinnassaan, ja Suomessa alimman tuloluokan miehistä ilman naista elää 43 %, kun taas ylimmässä tuloluokassa ilman naista elää 2 %.

Suomessa elää puoli miljoonaa sinkkumiestä, ja tämän ryhmän seksuaalisuuden kieltäminen on raakaa ja ihmisarvoa polkevaa politiikkaa. Hyväosaiset vain sanovat näille pakkoselibaatissa eläville pienituloisille miehille: "Älkää valittako, saatte seksi sitten kun menette naimisiin tai alatte seurustella".

Mutta kun pienituloinen ei kelpaa eikä koskaan saa sitä puolisoa.

Kannustaisin tässä suhteessa kaikki pienituloisia sinkkumiehiä kapinaan, puolustajaan oikeuksiaan näitä hyväosaisia vastaan, jotka sylkevät heidän päälleen.

Käyttäjän KimmoPohjanen kuva
Kimmo Pohjanen

Entisenä fundamentalistina ymmärrän kristillisdemokraattien halua rajoittaa seksin harrastamista. Jos seksinostokiellosta tehtäisiin poikkeuksia, niin ne voitaisiin tehdä invalideille. Tosin silloin rumille pitäisi määrätä rangaistuksia itsensä vahingoittamisesta.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Voisihan sitten järjestää ostamiseen poikkeuslupia syrjäytyneille rikkaimmat maksaisivat itse ja sosiaalitoimi varattomille jolloin perustuslain henki toteutuisi myös tässäsuhteessa. Kuten nuorramiessä toivottiin,kun sais pi**ua vaikka pinenpääkin.

Pentti Juhani Järvinen

Eikö tuota Suomen jatkuvaa "pakkoruotsittamista," naapurin ottamista "hyväksi esimerkiksi" myös silloin, kun se on täysin naurettava, voisi vähitellen alkaa rajoittaa? Mitä järkeä muka on siinä, että "seksin osto" on laitonta, kun sen myynti on laillista? Kyllä lakien, jopa täystorvissa Pohjoismaissa, tulee kunnioittaa logiikan alkeita. Tuo asetelma ei sitä tee. Sehän asettaa samaan syyllistyneet eri arvoon lain edessä. Ei sitä saa tehdä! Ja mitä oikein tuo "seksin osto" on? Rikollistetaanko myös köyhän naiva rikas? Jos tämä pää avataan, niin demarit jatkavat panemalla kaikella nainnille progressiivisen veron.

Tärkeä asia tässäkin on yksilön oikeuksien takaaminen - eli ns. "reilu peli." Merimiehille on kautta aikojen ollut joka satamassa sekä hyviä että huonoja bordelleja. Kaikkien on siis oltava "kyllin hyviä." Eikö se ole "laillinen tavoite." Homman yksityisillä ja heidän asiakkaillaan on myös oltava turva ja oikeus.

Jos seksin myyntiä, sitä avion ulkopuolella pitää syntinä, asiasta voi saarnata. Pelastusarmeijan voi ehkä mobilisoida. Eivätkö ministerit voi ottaa virkavapaata, muuttaa vakaumus saarnoiksi sen vormuissa? Sillä karmeaahan se on, jos poliisi pannaan ahdistelemaan tarpeessa olevia mieseläjiä ja sillä ansaitsevia tyttöjä. Tai päinvastoin. Onko sekin muuten mukana lakien ehdotuksissa ja toteutuksissa?

Käyttäjän jaakkopyyk kuva
Jaakko Pyykkölä

En ymmärrä logiikkaa, jonka mukaan myyminen voi olla sallittua mutta ostaminen kiellettyä. Sama kun huumeiden ostaminen olisi kiellettyä, mutta myyminen sallittua. Eiköhän nyt voitaisi jo laillistaa prostituutio, saataisin veromarkat sieltä ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miten päin. Onhan joissain maissa huumeiden myynti kielletty, mutta ostaminen ei. Myös USA ja sen eteläiset maat kiistelevät siitä, ovatko huumeongelmaan syyllisiä USA ja siellä asuvat huumeiden ostajat, vai huumeiden tuottajamaat. Mexikossakin on huumesodissa kuollut jo kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Onko Afganistanin kurjuuteen syynä maan huumeviljelijät vai ne maat,jotka ostavat siellä tuotetun huumeen?

Vastaava esimerkki voisi myös olla nigerialainen nainen, yksinhuoltaja, joka on veloissa. Hänet värvätään velkojen maksamiseksi huumekuriiriksi matkalle USA:han, jossa hän jää kiinni, ja saa 15 vuotta vankeutta. Taloudellinen kurjuus Nigeriassa ajaa naisen huumekuriiriksi tai seksin myyjäksi rikkaisiin maihin. Miksi naista rangaistaisiin, miksi ei rangaista huumeen ostajaa niin kuin rangaistaan seksin ostajaa Ruotsissa?

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Minusta tässä puututaan kahden aikuisen ihmisen väliseen vapauteen päättää asioistaan. Jos joku haluaa myydä toiselle vaikka käsillään, aivoillaan tai jaloillaan tuottamiaan palveluksia, miten se loppujen lopuksi eroaa kyseenä olevasta asiasta? Rikollisiin toimiin kuten parittamiseen, alaikäisyyteen ja ihmiskauppaan voidaan puuttua jo nykyisellä lainsäädännöllä.

Jaakko Tuononen

Juuri näin. Samaa mieltä. Ihminen joutuu aina myymään itseään, jos ei ole rikasta isiä. Miksi uskovaisille sukupuolielimet ovat saaneet niin suuren merkityksen?

Jouko Maksimainen

Koska uskonto on kieroutunutta ja ihmisyydelle haitallista.

Varoitustarrat raamattuihin ja Päivi Räsäseen!
"Sisältää hulluutta".

Jorma Kassinen

Onko kauniin naisen katsominen jo kriminalisoitu?

Se on sitten menoa sen jälkeen koko miesten surkealle sukukunnalle.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Noh, siihen loppui sitten lahjojen antaminen..kuinka pitkä tauko pitää olla lahjan antamisen ja seksin välissä? Entä jos tarjoaa illallisen seksin toivossa, mutta jää ilman..syyllistyykö silloin törkeään seksin oston yritykseen? Miten pano..eiku parisuhteessa olevien missien ja jääkiekkoilijoiden ansiotason eroa tulisi käsitellä? Missä kohtaan naiset hyötyvät liikaa avaamalla haaransa?

Jorma Kassinen

Suomen jääkiekkomaajoukke pitää laittaa tyrmään koko sakki.
Noin aluksi.

Sen jälkeen on poliisin ryhdyttävä tutkimaan millä tavoin ne kotivaimojen kauppakassit, timanttikorut ja turkit on hankittu.
Onko ne ostettu varmasti aidosti rakkaudesta?

Niin ja kaikki miehet jotka ovat käyneet parturissa.
Koska kaikkihan me tiedämme että "Kaikki parturit ovat ... mutta kaikki ... eivät ole partureita."

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

On olemassa eräänlainen 20 dollarin sääntö tai raja.

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Päivi hyvä, toivon että sinulla on edes hyvät aikomukset mutta kokemukset seksin täyskiellosta näyttäisivät kutakuinkin poikkeuksetta siltä, että prostituoidut kärsivät seksin myymisen laittomuudesta vain entistä enemmän.

Toivonkin ettet tee prostituoitujen elämää entistä kurjemmaksi vain ääniesi keräämisen tähden.

Tässä sinulle vähän luettavaa, Ruotsista:
http://www.petraostergren.com/pages.aspx?r_id=40716

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

En oikein ymmärrä, jos SEKSI on niin paha juttu, niin miksi koko ajan kardinaalit, piispat ja papit kärähtävät juuren sen tekia?
Ja muuten, miten voi edes todistaa kahden ihmisen seksin harrastuksen olevan maksullinen vai vapaaehtoinen?

Jorma Kassinen

Voi kumpa ne papit ja kardinaalit kärähtäisivätkin normaalista heteroseksistä prostituoidun kanssa.
Sen kirkon PR pystyisi vielä jotenkuten hoitamaan.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Eikös nunnat ole sitten helpottamassa tilannetta?

poika heinänen

Tunnetusti nunnat vehtaa keskenään. Ainakin täällä interwebissä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pakottaako Räsänen ihmisen homouteen, sehän on tänään sallittua, jotta emme ihan kokonaan itseemme käpertyisi?
Ja paskat. Myyväthän miehetkin itseään. Olen kuullut.

Merja Heikka

Hyvä Päivi Räsänen! Ihmislapset eivät ole myyntiartikkeleita. Jokainen normaalipäinen ihminen sen asian ymmärtää.

Suomi on mennyt omituiseksi paikaksi. Päivi Räsäsiä tarvittaisiin enemmän Suomenmaahan! Tosin yksi vastannee jo sataa ei-Päiviä.

Johan Lom

Ihmislapset eivät ole myyntiartikkeleita eikä kukaan ole sellaista esittänytkään.

Sen sijaan aikuinen ihminen on oikeutettu tarjoamaan maksusta haluamiaan palveluita. Eihän hierojakaan tai jalkahoitaja "myy itseään" vaan tarjoamaansa palvelua.

Oletko pöhkö?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tässä olaan sen peruskysymyksen äärellä, onko seksi pyhää vai profaania. Eli onko seksi arkipäiväinen juttu, vai onko se nostettava johonkin erityisasemaan.

Määriteltmät: Profaanit asiat ovat tavallisia, arkipäiväisiä asioita. Pyhät asiat ovat hieman määritelmästä riippuen tavalla tai toisella tavallisuudesta poikkeavia, kutsuvia mutta toisaalta vaarallisia ja erityistä käsittelyä vaativia asioita.

Lapsen ja vanhemman suhde voisi olla siinä mielessä pyhä, että lasta ei saa myydä rahasta, tai ihmisen keho voi olla pyhä, niin että munuaista ei saa myydä rahasta.

Jos ajatellaan seksi pyhäksi asiaksi, niin voidaan tulkita, että sitä saa harjoittaa vain toisiinsa rakastuneet ihmiset jolloin rakkaus tai avioliitto pyhittää ihmisten seksin. Muunlainen seksi on pyhyyden rikkomista, syntiä.

Mutta sitten voi olla se kanta, että seksi on profaania arkipäiväistä toimintaa. Seksiin ei liittyisi sen kummoisempia kommervenkkejä, ja kaksi ihmistä voisi käväistä sängyssä pitämässä hauskaa, jos heistä niin tuntuu. Seksin jälkeen sitten vedetään sukkia ja housuja jalkaan, ja puhellaan vaikka säästä tai eurokriisistä tai julkkisjuoruista. Arkipäiväistä, tavallista touhua, aivan kuin olisi selvitetty yhdessä tietokoneongelmaa puoli tuntia.

Meillä on nyt kaksi poliittista kantaa. Toisen mielestä seksi täytyy säilyttää pyhänä. Toisen poliittisen kannan mukaan seksin tulee olla arkipäiväistä profaania toimintaa.

Seksin pyhyyden kannattajat ovat usein myös sitä mieltä, että homoseksi rikkoo seksin pyhyyttä, ja siksi sitä on oikein vastustaa.

Seksin pyhyys kietoutuukin yhteen avioliiton pyhyyden ja suuren rakkauden pyhyyden kanssa.

Toisaalta taas etenkin sinkut kannattavat profaania näkemystä seksistä, ja tietyssä mielessä onnistunut sinkun seksielämä vaatiikin profaania suhtautumista seksiin, joka tapahtuu lyhytaikaisissa suhteissa.

eve avolin

Minä lähettäisin nämä pojat kadulle myymään itseään, kun se on niin kannatettava ajatus.

Lisäksi siinä on juristin tulot ja vapaat työajat. Ainakin jos ei ole nirso asiakkaidensa suhteen.

Jos ihmisen ruumis on kaupan, se väistämättä laskee ihmisarvoa, joka on itseisarvo ja siksi luovuttamaton. Lainsäätäjällä on myös oikeus määrätä, ettei kukaan myy toista munuaistaan tai lastaan rahapulassaan, se rajoittaa peräsuolen tai muiden elinten vuokrausta.

"Luovuttamattomat oikeudet viittaavat ihmisoikeuksiin, joita ei katsota hallituksen antamiksi, ja näistä ei voi antaa periksi." (Wikipedia)

Johan Lom

Miksi sinä ketään mihinkään "lähettäisit"?

Eikös ole parempi, että elämme vapaassa maassa, jossa jokainen voi itse päättää omasta elinkeinostaan?

eve avolin

Tämä sivuhan on asiasta innostuneita miehiä täynnä. Eivätköhän he mielellään halua vuokrata peräsuoltaan juristin tuntipalkasta.

Jorma Kassinen

"Lainsäätäjällä on myös oikeus määrätä, ettei kukaan myy toista munuaistaan tai lastaan rahapulassaan, se rajoittaa peräsuolen tai muiden elinten vuokrausta."

Eikun lainsäätäjällä on oikeus määrätä että kukaan ei saa ostaa toisen munuaista tai lasta vaikka tarjottaisiin.
Mutta myydä kyllä saa täysin vapaasti?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Jostain kumman syystä miespuolisille prostituoiduille ei kuitenkaan löydy riittävästi kysyntää. Etologisten, biologisten ja evoluutiopsykologisten havaintojen perusteella epäilisin, että kyse on jostain niin syvällisestä tekijästä ihmisyydessä, mitä ei saada lainsäädännöllä pois kitkettyä, kuten nyt vaikka esimerkiksi miesten ja naisten eri lähtökohdista alkava pariutumismentaliteetti. Moni mies jakaisi seksuaalisia palvelujaan aivan ilomielin jos sillä itsensä elättäisi, ja monet vaikka ilmaiseksikin.

Jorma Kassinen

"Minä lähettäisin nämä pojat kadulle myymään itseään, kun se on niin kannatettava ajatus."

Aijai mutta kun se parittaminen on kiellettyä.

Johan Lom

eve avolin: "Tämä sivuhan on asiasta innostuneita miehiä täynnä. Eivätköhän he mielellään halua vuokrata peräsuoltaan juristin tuntipalkasta."

Epäilen, että hyvin harva haluaisi ja siksi ketään ei sellaiseen pidä pakottaakaan. Mutta jos joku haluaa, niin siitä vaan!

eve avolin

Ymmärrän, että on hätä. Kun ei viitsitä selvittää sitä, miten saat tytön hymyilemään, ammatin kaikkinainen laillistaminen tuntuu toimivalta ratkaisulta. Toinen vaihtoehto on tylysti keskittyä itsetutkiskeluun ja tehdä sitä, mitä brittimiehet pitävät parhaana seksinä.

Voi kulua jokunen hetki, ennen kuin tähän yhteiskunnalliseen ongelmaan löytyy miessukupuolta miellyttävä lopullinen ratkaisu. Sillä aikaa kannattaa ihan itsensä vuoksi keskittyä tähän: http://www.kimallus.fi/?page=7702377&id=6832869

Johan Lom

Kuulepas nyt eve,

Suomessa on satojatuhansia miehiä, jotka eivät milloinkaan pääsisi kokeilemaan mitään seksitekniikkojen toimivuutta tai naisen tyydyttämistä, jos heidän pitäisi osata valloittaa nainen ilman "dopingia" (=maksua).

Tietysti voit sanoa, että "kärsikööt nahoissaan". Niin kepeältä kuin tuollainenkin toteamus saattaa kuulostaa, se on elämän ja kuoleman asia seksuaalisesti aktiiviselle nuorelle miehelle, joka muutoin olisi käytännössä "out" mistään kanssakäymisestä.

eve avolin

Elämä on. Kaikilla ei ole mahdollisuutta työpaikkaan tai kunnolliseen mieheen. Kuten kaikki tässäkin todistavat, että prostituutiota on aina ollut, eikä se mihinkään katoa, vaikka olisi minkälaiset lait.

Miesten on vain vaikea käsittää, miltä tuntuu, kun pari miestä bemarista yrittää ostaa sinut kadulta. Voi, miksei isäni myynyt minua 50 kamelista parempiin piireihin?

Jorma Kassinen

"Ymmärrän, että on hätä. Kun ei viitsitä selvittää sitä, miten saat tytön hymyilemään, ammatin kaikkinainen laillistaminen tuntuu toimivalta ratkaisulta. Toinen vaihtoehto on tylysti keskittyä itsetutkiskeluun ja tehdä sitä, mitä brittimiehet pitävät parhaana seksinä."

Jotkut maksavat vain siitäkin että saavat jutella hetken ystävällisen naisen kanssa.

eve avolin

Psykologit myyvät juttelupalvelua, hintakin on samaa luokkaa.

Johan Lom

En ole koskaan nähnyt tapausta, jossa pari miestä bemarista yrittäisi ostaa seksiä satunnaiselta ohikulkijalta. En usko, että tuollainen tilanne on siinä määrin yleinen, että sen torjumiseksi tulisi laatia paljon suurempiin kokonaisuuksiin liittyvää lainsäädäntöä.

Tietysti mies ei ehkä sitä tunnetta käsitä, mutta toisaalta on hyvin mahdollista, että moni nainen sellaisessa tilanteessa tuntisikin itsensä kehutuksi. Ainakin miesten kohdalla asia olisi pikemminkin näin.

Nainen ei pääsääntöisesti puolestaan käsitä sitä seksin puutteen tuskaa, joka miehellä saattaa olla ongelmana.

Merja Heikka

"Miksi ei isäni myynyt 50 kamelista minua parempiin piireihin." Kiitos nauruista Eve. Vaikka asia onkin vakava.

eve avolin

Vai, sinä et ole nähnyt, no sittenhän sitä ei ole. Oletkos nähnyt, kun nainen ostetaan netistä tai ravintolasta? Jos et, sitäkään ei ole. Eihän meillä ole koko prostituutiota, kun sitä ei ole nähty.

Tarttisko jotain tehdä, että saisimme vähän paremmin näkyvää katuprostituutiota Suomeenkin?

Johan Lom

Otan Merja osaa kohtaloosi, kun varmaan päivittäin joudut niiden bemarimiesten ahdistamaksi.

Johan Lom

"Vai, sinä et ole nähnyt, no sittenhän sitä ei ole. Oletkos nähnyt, kun nainen ostetaan netistä tai ravintolasta? Jos et, sitäkään ei ole. Eihän meillä ole koko prostituutiota, kun sitä ei ole nähty."

Olen nähnyt, kun nainen ostetaan ravintolasta tai netistä. Ja prostituutiota olen myös nähnyt. Mutta tuo bemarikuvaus meni kokemukseni ulkopuolelle. Siksi en usko, että sellainen on häiritsevän yleistä.

"Tarttisko jotain tehdä, että saisimme vähän paremmin näkyvää katuprostituutiota Suomeenkin?"

Kyllä asiaa voisi tuolta pohjalta harkita. Homma toimii hyvin esimerkiksi Hampurissa, Amsterdamissa ja Frankfurtissa. Kadut tiedetään eikä sinne ole kenenkään pakko mennä.

eve avolin

Taidat olla kovin nuori ja kokematon, kun et tiedä, että Helsingissä prostituutio on ollut näkyvästi kaduilla 90-luvun lamasta alkaen.

Eikös Kurfürstendamm ole esim. Berliinin pääostoskatu, jossa myynti on varsin avointa? Miten pidät kunnialliset, tavalliset naiset poissa ostoskadulta?

Jorma Kassinen

"Miesten on vain vaikea käsittää, miltä tuntuu, kun pari miestä bemarista yrittää ostaa sinut kadulta. Voi, miksei isäni myynyt minua 50 kamelista parempiin piireihin?"

Paljonko sinusta tarjottiin?
Oletko 100%:en varma että eivät halunneet vain ilmaista näytettä?

Koska naisille bemarista huutelua kai ei ole vielä kriminalisoitu?
Eikä vielä tässä vaiheessa ole tarkoituskaan?

Johan Lom

"Taidat olla kovin nuori ja kokematon, kun et tiedä, että Helsingissä prostituutio on ollut näkyvästi kaduilla 90-luvun lamasta alkaen."

Nuoruus ja kokemattomuus on suhteellinen määrite, mutta kiitos nyt kuitenkin imartelusta!

Miten olettamus nuoruuteen ja kokemattomuuteen sitten liittyy tietämättömyyteen siitä, että "Helsingissä on prostituutio ollut näkyvästi kaduilla 90-luvun lamasta alkaen", on minulle puolestaan hiukan kysymysmerkillä varustettava lausunto. Eikös nuoruus ja kokemattomuus pikemminkin estäisi tietämästä sellaista, mikä on ollut joskus aiemmin?

Tosin katuprostituutio ei ole Helsingissä institutionalisoituneessa muodossa, kuten Hampurin Herbertstrassella, jonne sinua ei edes päästettäisi puomien läpi.

Jorma Kassinen

"Psykologit myyvät juttelupalvelua, hintakin on samaa luokkaa."

Hyväksyt että naispsykologit hoitaisivat tuota asiaa rahasta?

eve avolin

Helsingissä on toki olleet tietyt kadut, jotka ovat vähän vaihdelleet vuosien saatossa. Mutta minkäs teet, jos on asiaa sinne? Tästähän ovat kärsineet sekä asuntojen hinnat että lailliset, veroja maksavat yrittäjät.

Osaan kyllä erottaa institutionalisoidunkin katuprostituoidun berliiniläisestä rouvasta, joka odottelee miestään noutamaan.

Johan Lom

"Osaan kyllä erottaa institutionalisoidunkin katuprostituoidun berliiniläisestä rouvasta, joka odottelee miestään noutamaan."

Siinä tapauksessa kyseisellä rouvalla ei ole mitään ongelmaa, etenkin jos kaikki muutkin osaavat hänet vastaavasti erottaa joukosta.

Kävelethän sinä varmaan Kauppatorillakin ilman, että pelkäät tulla sekoitetuksi mansikkakauppiaaseen. What's the problem?

eve avolin

Minullahan ei ole muuta ongelmaa kuin, että muutaman kerran minua ei ole osattu erottaa prostituoidusta.

Se on vain ikävää näin kesähelteillä, jos täytyy alkaa pukeutua suoria housuja ja takkia peittävämpään asuun, jottei luulla huoraksi, jos sattuu käymään töissä esim. Helsingin ydinkeskustassa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Eihkä ei kannattaisi kirjoitella homoprostituution hinnoista ja tavallisen miehen mahdollisuuksista alalla, jos tiedot aiheesta ovat alle bottom-tasoa.

Olet kylläkin oikeassa rinnastaessasi ehdotuksessasi miesten menemisen homoprostituoiduksi naisten seksin myynnin yhteydessä. On nimittäin niin, että miehet eivät oikeasti ymmärrä sitä valtavaa sosiaalista painetta, joka naisten seksuaalisuuteen kohdistuu toisten naisten taholta. Ne vaatimukset, jotka naiset kohdistavat toistensa siveyteen ja niihin tiukkoihin ehtoihin, joilla naisen katsotaan voivan suostua seksiin miesten kanssa, jäävät miehiltä lähes tyystin piiloon. Miehet eivät ymmärää, kuinka vaikeaa naisille on rikkoa näitä naisten seksuaalisuutta sääteleviä sääntöjä ja kuinka suuresta asiasta naisille on kyse. Miehet eivät ymmärrä, että yksi yhden yön suhde voi naiselle olla samanlainen häpeällinen ja leimaava kokmeus, kuin jos mies erehtyisi homoilemaan, ja kaikki kaverit saisivat tietää. Tämä johtuu siitä, että kun naiset vahtivat toistensa seksuaalisuutta, niin se tapahtuu paljolti mihiltä piilossa naisten omissa piireissä.

eve avolin

Paine ei kylläkään tule ollenkaan naisten taholta vaan miesten.

Jos nainen on kerran periaatteessa ostettavissa, niin nainen kuin nainen on ostettavissa ja siten myös omistettavissa.

Tämä on mielestäni ydinkysymys koko prostituution sääntelyn vaikutuksessa yhteiskuntaan ja sen suhtautumisessa naiseen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

eve avolin: Yritätkö jotenkin väittää, että miehet, eivätkä nimenomaan naiset, painostavat naisia välttämään tilapäisiaä seksisuhteita ja pitämään jalkansa ristissä?

Jos olet sitä miltä, että miehet eivät saa omistaa naisia, niin miksi ei sitten aloitettaisi avioliitoista ja rahan siirtämisestä miehiltä naisille niissä? Miksi aloitetaan tilapäisistä seksisuhteista, joissa liikkuu vain pikkurahaa. Eli naiset lopettaisivat kaiken rahan ja taloudellisten etujen vastaanottamisen aviomiehiltään.

eve avolin

Kukaan aikuinen suomalaisnainen ei kerro ainakaan laajasti ystävilleen harjoittavansa prostituutiota, yhden illan juttuja tai tekevänsä abortin. Nämä asiat ovat tabuja.

Puhun yhteiskunnan ilmapiiristä ja yleisestä suhtautumista naiseen, mitä mitataan molempiin suuntiin suhteessa prostituutioon. Olemassa oleva lainsäädäntö kertoo, kuinka vapaita ja itsenäisiä naiset ovat, ja kuinka riippuvaisia he ovat miestä.

Toisaalta mitä vapaamielisemmin prostituutioon suhtaudutaan, sitä ahtaammaksi käy se tila, kuinka itsenäinen nainen saa vallitsevan ilmapiirin mukaan olla.

"Avioliitto on laillistettua prostituutiota" oli naisasianaisen, Mary Wollstonecraftin lausahdus aikana, jolloin aviovaimo oli lain edessä miehensä omaisuutta.

Nykyisin naiset ovat miehiä koulutetumpia, ja pian kait tienaavatkin enemmän. Mitähän sitten tehdään?

Jorma Kassinen

"Minullahan ei ole muuta ongelmaa kuin, että muutaman kerran minua ei ole osattu erottaa prostituoidusta."

Minä luulen että sinulla on tuossa vain hyvää tuuria.
Onko tuo nyt sinusta joku ongelma?

eve avolin

Se on yhtä paljon tai vähän minulle ongelma, kuin olisi sinulle, jos sinulta tulisi kadulla joku mies kysymään ns. hintaasi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Muuten hyvä, mutta ajatuksesi perustuu olettamukseen, että seksuaalinen pidättäytyminen on ihmisarvon mittari. Voi se olla ihmisarvon mittari katolilaisille naisille, mutta se ei ole universaali ihmisravon mittari.

eve avolin

Are you talking to me? Ajatus on outo.

Naisen seksuaalisuus näyttäisi sen sijaan olevan sekä naisen että miehen ihmisarvon mittari siinä mielessä, kuinka vapaasti se on miehen käytössä.

Seksuaalinen häirintä on kyllä ihan hauskaa niin kauan, kun sitä ei harjoita henkilö, jolla on valta päättää työpaikastasi, koska siitä tulee vallankäyttöä yli naisen vapauden.

Sama koskee kadulla vapaasti kävelyä. Onneksi minulla ei kyseisille kaduille ole muulloin juurikaan asiaa ollut.

Raimo Nurmi

Rva Päivi Räsänen pitäisi kieltää.

Toiseksi pitäisi kieltää kaikki muut hänen hengenheimolaisensa, jotka kieltävät Raamatun sanoman.

Raamattu on täynnä insestiä, raiskauksia, murhia, seksin myymistä ja ostamista jne., ja Jumalan hyväksymänä.

Tällaiseenko pitäisi meidän poloisten uskoa.

Mieluummin tiedän jotain, kuin uskon. Olisi turvallisempaa elää.

Päivi Räsänen on tekopyhyyden huippu ja valitettavasti kuva yhteiskuntamme vallanhimosta. Siis muiden kustannuksella.

Pentti Juhani Järvinen

Päivi on aivopestyn uskon yhden muodon esiintymä. Sharian maissa hänet olisi jo kivitetty tyhmästä pään aukomisesta, tai sitten hän kulkisi ympäriinsä kuusinkertaisen hunnun, siveysvyön ja suutulpan alla. Onhän hänellä oikeus tulla autuaaaksi omalla uskollaan, muttei oikeutta ryhtyä rasittamaan tai häiritsemään "tasavallan kansalaisia" sillä. Ei siis edes ministerinä!

Nämä jutut ovat Suomessa aina ollet häiriintyneitä, kun uskonnon rooli ns. kulttuurissa, eli sen puutteessa, oli liian suuri. Pulma on sama - ja selvästi - Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa. Yhdessäkään ei oikein osata erottaa uskoa, politiikkaa ja lakia toisistaan. Ne ovat oikeaa "Euroopan luoteista heimorajaa," verratavissa Pakistanin ja Afganistanin raja-alueisiin. Kun tähän lisää ns. "feminismin," niin tuloksena ovat Assange-jutut, Brevikit.

Koko Euroopassa vain Norja kilpailee näissä asioissa Suomen kanssa. Onhan se käsittämättömän omituista, ettei esimerkisi Suomen tapaisessa tosi takapajulassa, jossa mm. presidenttitason maanpetoksia ei ole sotien jälkeen selvitetty, näissä jutuissa "vastuulinen ministeri" jatkaa perverssejä sotkeutumisia kansalaisten oikeuksiin "kristillisyyden varjolla." Missä ovat oikeat selitykset?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Eihän tässä kuten ei missään muussakaan Räsäsen vuodatuksessa ole kyse mistään todellisten ongelmien torjunnasta, vaan vanhoilliskristillisen ajatusmaailman levittämisestä poliittisin keinoin. Tässä ihan todellisessa elämässä seksiä on kuitenkin saatava, ja jos joku onneton ei onnistu parisuhdetta sitomaan niin sitten se on ostettava. Mitkä ovat vaihtoehdot?

Jorma Kassinen

Yökerhoissa ja baareissa ei muuta tehdäkään kuin esitellään, tarjoillaan ja vongataan inhottavaa seksiä.
Ja juodaan kansanterveydelle haitallista alkoholia.

Kiinni kaikki vaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Laki pedofiliasta on jo, Heikka, sekä väkisinnussimisesta. Uusia lakeja ei tarvita, kunhan voimassa olevia kovennetaan ja pistetään täytäntöön.

Merja Heikka

Lauros lukee nyt uudelleen tuon Päivi Räsäsen blogin, ja kommentoi sitten uudelleen Heikalle.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Heikalle; Luin, enkä löytänyt uutta.
Seksin alueella tulee kriminalisoida ainoastaan lapsiin sekaantuminen ja väkisin makaaminen. Näillä alueilla kun annetaan jo lain sallimat ylimmät tuomiot, niin katsotaan sitten. Ei ole lievää väkisinpanoa, kohdistuu se sitten aikuiseen tai lapseen.
Kaiken muun kriminalisointi seksin alueella on kuin kieltäisi atomivoiman, mikä kielto johtaisi fossiilisten(hiilen ja toisten paheiden)uudelleen käyttöön.

Andreas Pyy

Prostituutio ei sinänsä ole sen ihmeellisempää eikä vaarallisempaa kuin tavallinen hierontakaan. Mikäli prostituutio laillistettaisiin kokonaan, niin oikeuslaitoksella kuten myös poliiseilla olisi enemmän resursseja oikeasti haitallisten ilmiöiden - joihin ei kuulu se, että kaksi täysjärkistä ihmistä sopivat vapaaehtoisen sopimuksen - torjumiseen. Räsäsen suhtautuminen asiaan perustuu rappeutuneeseen konservatiivikristilliseen elämänkatsomukseen, jonka piiriin Räsänen kaltaistensa kanssa yrittää pakottaa myös kaikki ne, jotka eivät tunnusta kyseistä elämänkatsomusta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mutta me olemmekin monikulttuurinen kansakunta, joka kunnioittaa toisten uskontojen tapoja.

Siksi Suomessakin tulee hyväksyä monissa islamilaisissa maissa vallassa oleva käytäntö, jossa avioliitto voidaan solmia yhdeksi päiväksi. Näin ei ole ostonkaan kanssa ongelmia, sillä Räsäsenkin mielestä rahan antaminen seksikumppanille on täysin hyväksyttävää, jos pari on aviossa.

Ja jos väitättäe vastaan, niin Illman nostaa syytteen teitä vastaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kuinka monissa? Yhden maan tiedän, sitä en tiedä miten laajalti ja usein väliaikaista avioliittoa sovelletaan.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Kansa, perheet ja lapset kärsivät, ja juristit vai vaurastuvat kaikissa ”sivistysmaissa”. Ei ole mukava asia, ei! Millainen mahtaa olla syy avioeroon useimmiten, ja miten se jakautuu miesten ja naisten kesken?

Vuonna 2010 avioeroon päättyneitä avioliittoja, joissa kumpikin puolisoista oli ensimmäisessä avioliitossaan, oli 70 prosenttia kaikista avioeroista. Vuonna 1990 vastaava prosenttiosuus oli vielä 80:

vuonna 2010:
solmitut avioliitot: 29952
avioerot:13619

http://www.stat.fi/til/ssaaty/2010/ssaaty_2010_201...

Johan Lom

En tiedä niistä syistä, mutta seksin ostobisneksen kanssa sillä ei liene mitään tekemistä.

Käyttäjän vesakauhajarvi kuva
Vesa Kauhajärvi

Jos ei itse saa, sitä ei tarvitse kostaa koko maailmalle.

Seppo Lavikainen

Tulisiko myös seksillä ostaminen kieltää ?
Montakohan virkaa, työpaikkaa, ylennystä, ... on "ostettu" seksillä ? Myös uskovaisten parissa. Viitsi tässä nyt ketään mainita, mutta edustajammekin on kyseistä kauppaa harjoittanut. Tällainen tietysti voitaisiin katsoa mielummin lahjonnaksi, kuin Ostamiseksi. Tulkinnan varainen juttu, koska maksuvälineeksi voidaan katsoa myö muu "tavara" tai palvelu.

Jorma Kassinen

Taksikuski-indeksi voisi valaista asiaa?

Onko matkoilla vingutettu muutakin kuin Visaa ja kenen aloitteesta?

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Täytyy myöntää maksuksi tarjotun, mutta totesin kysymyksessä olevan niin suuren rahan etten voi vastata,toisten puolesta olen jäävi vastaamaan ovatko
syöneet kuormasta vai eivät. Olosuhteet ovat kyllä otolliset kun kapakasta ei ole saanut ketään, niin luullaan sitten taksikuskin velvollisuudeksi.

Tapio Ahti

Ruotsissa on tullut julki pari tapausta, jossa nainen on syyttänyt miestä seksin ostosta kiristystarkoituksessa. Ainakin yhdessa tapauksessa mies oli julkkis, olisiko ollut jääkiekkoilija. Rikollinen tietysti ajatteli, että julkkista on helpompi kiristää, koska maineen menetys on suurempi uhka kuin medel-svenssonille.

Kukaan ei tietenkään tiedä, kuinka paljon näitä tapauksia on ollut kaikkiaan, eli kuinka moni on suostunut maksamaan rikollisille tai jättänyt maksamatta ja tuomittu rangaistukseen väärän ilmiannon perustella. Onkohan ollut paljonkin tapauksia, joissa on ensin maksettu seksistä ja sitten lisää kiristyksen uhrina? Prostituoiduthan ovat usein rikollisia tai toimivat rikollisuuden liepeillä esimerkiksi huumeriippuvuuden takia, joten on luonnollista olettaa kaikenlaista filunkia tapahtuvan.

Muitakin hyviä syitä prostituution myymisen kieltämiselle löytyy. Siis jos ostaminen päätetään kieltää. Onhan esimerkiksi omituista, että rikokseen ylyttäminen ei olisi juuri tässä mutta kaikissa muissa tapauksissa rikollista.

No, argumenteista viis, onhan tässä vastakkain pahis- ja uhrisukupuoli! Kaikki toki tietävät, miten silloin pitää toimia, vaikka oma mielipide olisi millainen tahansa.

Itse en ole prostituution ystävä. Vapauden ystävä olen kuitenkin sen verran, että nykymeno on alkanut hirvittää. Kohta eduskunnan nimeksi pitänee muuttaa holhous- ja kieltämislaitos.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Elät ajassa, jolloin seksikauppaan liittyi rikollisuutta sen vuoksi, koska se oli laissa säädetty rikolliseksi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Avolin:Kommentoitte "sivu asiasta innostuneita miehiä täynnä". Oletteko tekin nimimerkillä toimiva jätkänköriläs?
Kuvan jos saisi, ei Marilynin vaan ihan oman.

eve avolin

Nettihenkkarini mukaan pankkini todistaa minun olevan yli 18-vuotias nainen.

Käyttäjän JariLehtonen kuva
Jari Lehtonen

Tässä asiassa voisi olla sukupuolidiskriminoiva.

Naisilta kiellettäisiin seksin ostaminen
Miehiltä kiellettäisii seksin myyminen ja välittäminen(jolloin esim paritus tulisi kiellettyä).

eve avolin

Seta nostaistaisi tuosta kyllä seksuaalivähemmistöjä syrjivän kanteen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Jorma Kassinen

"Naisilta kiellettäisiin seksin ostaminen
Miehiltä kiellettäisii seksin myyminen ja välittäminen(jolloin esim paritus tulisi kiellettyä)."

Heidi Fleissiin vai mikä se nyt oli tuo olisi purrut aika huonosti.

Käyttäjän MikkoLaakso kuva
Mikko Laakso

Eli jos seksin ostaminen kielletään, mutta pornografian tuottaminen on laillista niin eikö tämä tarkoita sitä, että seksin osto on laillista vain mikäli akti kuvataan ja laitetaan internetlevitykseen?

Johan Lom

Tsot tsot, kyllä se Päivi on valmis pornografiankin kieltämään.

Jorma Kassinen

Ron Jeremystä ainakin löytyy todistusaineistoa niin paljon että mies istuisi Ruotsissa elinkautisen (4 vuotta?).

Tai ehkä jos molemmille maksetaan työsuhteenomaista kertakorvausta homma ei ole laitonta?

Mitenkä tuo nyt sitten menee jos yritys palkkaa kaksi henkeä harrastamaan keskenään seksiä rahasta ja myy videoita sievoisella katteella se on hyväksyttävää?

poika heinänen

Californian malli. Naurettava tapa. Levitystä ei vaadita, yksi vaivainen valokuva riittää.

Seksin ostaminen kusee terminäkin jo pahasti, sillä Räsänen tietysti kieltäisi myös tunnin tissinimemisen tai kultaiset suihkut, mikäli niistä maksetaan. Seksiähän noissa ei olisi. Myös hauska tarina tutulta alan tytöltä panee mietityttämään seksin määritelmää: olivat kahteen tyttöön ajaneet sträppäreillä yhtä ukkoa tunnin putkeen ja sivutuotetta koko tilan joka kolkassa. Kyllä siinäkin tytöt saivat rahansa, mutta kristillistä seksiä se sessio ei ollut.

Käyttäjän Hep0nen kuva
Heikki Polojärvi

Päivin tarkoitus on periaatteessa hyvä koska seksikauppaan kuuluu paljon äärimmäisen inhottavaa rikollisuutta ja ihmisoikeuksien poljentaa.

Seksikauppaa on vain vähän vaikeaa valvoa jos se painetaan maan alle. Silloin siitä hyötyvät vain ja ainoastaan rikollisjärjestöt.

Pitäisin parempana laillistettua prostituutiota, jossa työntekijöillä on samat oikeudet, ja velvollisuudet, kuin muillakin työntekijöillä. Näin prostituoidut nauttisivat lain ja sosiaaliturvan suojaa eläkkeineen kaikineen, ja vastineeksi pulittaisivat siitä veroja kuten kaikki muutkin. Toiminta tapahtuisi valvotuissa ja rekisteröidyissä paikoissa kuten esim. alkoholin anniskelukin.

Näin prostituoitujen asemaa työntekijöinä ja ihmisolentoina voitaisi myös valvoa ja tukea nykyistä paremmin. Molemmat hyötyisivät, sekä prostituoitu että valtio kansalaisineen.

Johan Lom

Niin, jos Päivin ensisijainen tarkoitus olisikin kitkeä inhottavaa rikollisuutta ja ihmisoikeuksien poljentaa, niin ehdotus olisi ymmärrettävä, joskin virheellinen.

Mutta onhan toki ilmiselvää, että hänen tarkoituksensa on ainoastaan alistaa miessukupuolta kokonaisuutena.

Käyttäjän Hep0nen kuva
Heikki Polojärvi

Enpä usko. Miessukupuolen alistaminen kuuluu telaketjufeministien repertuaariin, ja sellaisia löytyy lähinnä vihervasemmistosta.

Prostituution vieroksuminen kuuluu kristinuskoon, siitä tällainen ehdotus. Oli vain jäänyt siinä mielessä puolitiehen että lakia pitäisi myös pystyä valvomaan. Jos laki määrätään "moraalisen viestin" takia, syntyy tulkinnanvarainen linja jossa vähiten syylliset kärsivät eniten, ja lain arvostus heikkenee. Ainakaan itse en halua tähän maahan amerikan malliin säädyllisyyspoliiseja jotka kyttäävät jossain kadunkulmassa riittävän epäonnekasta pimpan/pepunvonkaajaa.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Kyllähän uskonkiihkoilijat näkevät viekoittelevaa syntiä jokapaikassa Haapajärvinen lesdatialainen matkasaarnaa kielsi uskonsisaria käyttämästä potkukelkkaa kun pässinpökkimät välihousut vilahtelivat."Henki on altis, mutta liha on heikko."

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

eve avolin yllä kirjoitti:
"Ymmärrän, että on hätä. Kun ei viitsitä selvittää sitä, miten saat tytön hymyilemään, ammatin kaikkinainen laillistaminen tuntuu toimivalta ratkaisulta. "

Minun tukeni seksin ostamisen pitämisenä sallittuna liittyy laajempiin juttuihin kuin viitsimiseen, ja sen tietysti eve sinäkin tiedät.

Ylempänä mainitut satamakaupunkiesimerkit avaavat hieman moninaista problematiikkaa, ja olen varma että monet merimiehet ovat tottakai saaneet ilmaiseksikin. Mutteivät kaikki. Luulenpa myös, että ns satamakaupungeissa ovat raiskausluvut olleet pienempiä kuin muualla.

Meidän normityyppien on helppoa irvailla vaikkapa liikenneonnettomuudessa kasvonsa menettäneelle, että linnaan joudut jos ostat seksiä, kun et sitä muuten saa edes juhlapäivinäsi. Noin esimerkkinä, ja lisää esimerkkejä hetken mietittyä keksitte ihan takuulla lisääkin.

Pelkääköhän oikeusministerimme, että ostoseksi vaikuttaa myös kielellisiin etuoikeuksiin, ilmeisesti, kun tällainen lakialoite on tullut mieleen.

eve avolin

Mitäs me keksitään liikenneonnettomuudessa kasvonsa menettäneelle naiselle? Ai niin, yhytetään se yhteen sen toisen kanssa, joka myös on menettänyt kasvonsa liikenneonnettomuudessa. Se on mies. Prostituutio voidaan lopettaa tarpeettomana.

Johan Lom

Sinähän se varsinainen parittaja olet!

eve avolin

Olen nähnyt terveiden miesten puolustavan vammaisten oikeuksia ainostaan silloin, kun puhutaan prostituutiosta.

Se on yhtä jaloa kuin ateistit puolustamassa homojen kirkkohäitä.

Johan Lom

Ensinnäkin ateistin mielestä voi todellakin olla jaloa puolustaa homojen oikeutta kirkkohäihin. Tuskinpa hän ketään niihin kuitenkaan olisi pakottamassa.

Toiseksi, minkälaisia esimerkkejä voit esittää siitä, että terveet miehet pääsääntöisesti olisivat muilla elämän saroilla yrmimässä vammaisia?

Tämä blogi keskittyy seksibisnekseen ja siksi nyt puhutaan siitä.

eve avolin

Olisitko valmis prostituution täyskieltoon, muilta kuin vammaisilta, ja silloinkin lääkärin määräyksellä?

Johan Lom

"Olisitko valmis prostituution täyskieltoon, muilta kuin vammaisilta, ja silloinkin lääkärin määräyksellä?"

En sellaista puolla. Vastustan kaikkia turhia kieltoja. Olisitko itse valmis ihohoidon täyskieltoon muilta kuin lääkärin määräämiltä ihopotilailta?

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Minä varmaankin naisena sitten saan puolustaa vammaisten tai vammautuneiden oikeutta seksiin? Työssäni kun tulee vastaan tilanteita joissa huomaa, että kysymyksessä on yksi ihmisen perustarpeista.

Kyllähän sitä ilmankin voi ihminen olla ja eri elämäntilanteissa joutuukin, mutta edelleenkin jos kyseessä on kahden aikuisen ihmisen välinen vapaaehtoinen sopimus (rahasta tai ilman), siihen väliin ei tarvita poliisia tai lakipykäliä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jostain luin, että sairaanhoitajien tulisi antaa potilaille seksiä.
Olin isommassa leikkauksessa ja heti kun hoidon jälkeen tuli hoitureita katsellessa seksistiä ajatuksia, katsoivat minut valmiiksi kotihoitoon.
Voihan paska.

Jorma Kassinen

Minusta Suomessa voitaisiin kokeilla 2 viikkoa kunnollista elämää kristityssä hengessä.
- ei esiaviollista seksiä
- ei tupakkaa
- ei viinaa
- ei kiroilua
- ei tumputtelua

Nähtäisiin minkalaisia lieveilmiöitä tuollainen elämä toisi tullessaan.
Hermostuneita tupakkamiehiä ja naisia varmasti olisi paljon.

Mitähän siitä seuraisi?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Hyvä ehdotus, mutta mitä tekemistä kristillisyydellä on luettelemiesi asioiden kanssa?

Jorma Kassinen

En tiedä.
Pyhäkoulusta rupeaa olemaan jo 20 vuotta aikaa.

Oletin että nuo ovat kaikki kiellettyjen asioiden listalla.
En tiedä ovatko.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Sairasta, kertakaikkiaan sairasta! Katsoin äsken iltalehden sivuilla asiasta olevaa äänestystä ja 76% vastaajista oli sitä mieltä ettei seksin ostamista tulisi kieltää!

Joten eikö oikeusministerin ja sisäministerin tehtäviin kuulukaan toteuttaa kansan tahtoa, vaan ajaa oma agendaansa kansan tahtoa vastaan?

Tämänkaltaiset poliitikot ovat kadottaneet todellisuuden tajunsa ja ovat ymmärtämättömiä siitä miksi heidät on palkattu tehtäviinsä ja on ilmiselvää että molempien tulisi erota välittömästi!

Vaaleissa saatu mandaatti kansalta, tarkoittaa sitä että mandaatilla toimitaan kansan enemmistön tahdon mukaisesti ja silloin kun poliitikot alkavat ajaa omia agendojaan kansan tahdon vastaisesti, tulisi kansan heittää moiset päättäjät pihalle!

Tämä juttu muistuttaa hyvin paljon keskustelua ruotsin kielen asemasta, vaikka yli 90% kansasta on saanut tarpeekseen pakkoruotsista, ruotsinkielen opiskelun aloittamista aikaistetaan!

Meillä on siis poliitikkoja, jotka kaikin keinoin estävät kansalaisten haluamien asioiden toteutumisen. Vaikka kansa on antanut mandaatin sille että he toimisivat kansan enemmistön tahdon mukaisesti ja rakentaisivat yhteiskuntaa sen mukaisesti!

Erotkaa, lähtekää nyt jo kiitämään niiltä päättäjänpaikoiltanne, ennen kuin kansa saa todellakin tarpeekseen kaltaisistanne kansaa kuuntelemattomista diktaattoreista!

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Markku Laitinen, olen samaa mieltä, miten olisi suora demokratia? ;)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suora demokratia olisi parasta mitä maallemme voisi tapahtua, mutta poliittiset voimat tässä maassa ajavat asioita aivan toiseen suuntaan, kuten tämänkin ketjun aloituskirjoituksesta näemme.

Mutta sen minkä minä olen huomannut aivan äskettäin, on se että hyvin monet tavallisetkin kansalaiset alkavat ymmärtää asioita ja tajuavat että näennäisdemokratia jota myös edustukselliseksi demokratiaksi kutsutaan, on tullut tiensä päähän. Juuri siitä johtuu kaikki maamme nykyiset ongelmat!

Nyt pitäisi vain saada nämä oikean demokratian vastaiset poliittiset toimijat, poistumaan valta-asemistaan!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

En ole koskaan toiminut prostituoituna ja tällä ikää tuskin enää olisi edes mahdollisuuksia kyseiselle alalle.

Mutta mitä helvettiä se kellekään sivulliselle kuuluu, mitä aikuinen nainen kehollaan tekee?

Nuo kieltolait eivät suojaa ketään paritukselta, mutta tekevät ammatin laillisen harjoittamisen mahdottomaksi. Paritus on kiellettyä jo nytkin. Nykyinen lainsäädäntö kuitenkin aiheuttaa sen, että asiakkaat eivät enää uskalla ilmoittaa poliisille paritusepäilyistään.

Voisitteko ystävälliset kanssaäänestäjäni jatkossa äänestää niitä ehdokkaita, jotka eivät tahdo kieltää seksiä muiltakin kuin itseltään?

eve avolin

Ei muuta kuin piraatteja äänestämään. Onkohan piraattiprostituutio vain teeskentelyä vaiko aitoa ihastusta asiakkaan kykyihin?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Mitä on piraattiprostituutio?

eve avolin

Uskoisin sen olevan prostituution laillistettu muoto, jota piraattipuolue edistää.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä en näe mitään syytä mikseivät kaikki puolueet voisi kannattaa laillista prostituutiota. Sellaista, jossa maksetaan verot, kerrytetään eläkemaksuja ja muutenkin eletään normaalissa yhteiskunnassa.

Prostituutiota on kuitenin aina, joten miksi työntää prostituoidut yhteiskunnan ulkopuolelle?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Piraattiprostituutio on sitä, että annat meille äänesi, ja pyrimme toimimaan eduksesi.

Haluamme muun muassa lisätä vapauttasi tehdä mitä huvittaa, niin kauan kuin et loukkaa muiden vapauksia.

Yritämme myös käyttää omaa päätämme, emmekä ulkoista valtaa tai vastuuta millekään voitontavoittelijoille, moralisteille tai jumalille.

Jorma Kassinen

Minä kannatan sitten ainakin piraattiprostituutiota.
Ja Piraattipuoluetta muutenkin 70 vuoden tekinänoikeudet ovat häpeällistä ihmiskunnan kulttuuriaarteiden rahastusta.

Ja kannatan myös merirosvoja. En Somalian merirosvoja vaan 1600-luvun merirosvoja.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ville Hautakangas.

Onpas tämä hierarkia välillä vaikeaa..

Minä en vastusta prostituutiota, mutta paritusta ja ihmiskauppaa vastustan. Näissä tapauksissa kyse on aidoista sosiaalisista ongelmista.

Tuo Eve Avolinin kirjoitus taisi kuitenkin viitata siihen kauheaan paljastukseen, joka tein kun täällä oli Se Suuri Helena Eronen-Gate päällä.

Siis minä olen työskennellyt pornopuhelimessa. Moni varmasti tahtoisi nähdä minut jonkinlaisena uhrina. Minä olisin voinut kuitenkin saada muutakin työtä. Tämä kotona tehtävä puhelinduuni vain sopi sillä hetkellä itselleni parhaiten. Maksoin veroni ja kerrytin eläkettä siinä missä muutkin. Luuriduunissa tuo onkin helppoa, koska työnantaja hoitaa maksut.

Tunnen myös useita suomalaisia strippareita. Kaikki lähtivät vapaaehtoisesti alalle ja viihtyivät työssään. Kun homma alkoi tympiä, lähdettiin opiskelemaan tai muihin hommiin. Kukaan meistä ei koskaan ole tuntenut itseään minkäänlaiseksi uhriksi.

Tässä feministisessä maassa ei kuitenkaan saa sanoa, että olen aikuinen nainen. Kykenen huolehtimaan itsestäni ja elämästäni, enkä tarvotse kenenkään sääliä tai neuvoja!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eve Avolin.

Tuo sinun heittosi piraattiprostituutiosta oli silti asiaton.

Toivottavasti menee oikeaan lokeroon. Tätä hierarkiaa on vaikea seurata.

eve avolin

Kas, en muistanutkaan tuota. Suurin osa ainakin Helsingin prostituoiduista näyttäisi kuitenkin olevan ulkomaalaisia, jotka kiertävät maasta toiseen. Näille esim. sosaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen sekä verojen keräys olisikin aika haasteellsista.

Puhelinseksi tai strippaus ovat jo astetta lievempiä, ja minusta niistä ei pitäisikään keskustella tässä yhteydessä, vaikka kuuluvatkin samaan "toimialaan".

Piraattiprostituutiosta sen verran, että huumori toimii täällä netissä valitettavan huonosti. Saman voisi kuitenkin heittää muistakin puolueista, miltä kuulostaisivat:

Kristillinen prostituutio?
Vihreä prostituutio?
Sosialistinen prostituutio?
Perussuomalainen prostituutio?
Suomenruotsalainen prostituutio?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eikö tässä tilanteessa olisi järkevintä puolustaa suomalaisten naisten oikeuksia prostituutioon?

Suomalaiset naiset ovat erittäin harvoin parituksen uhreja. Jos suomalaisilla naisilla oli paremmat edellytykset hoitaa ammattiaan, näille paritetuille itätytöille jäisi vähemmän asiakkaita. Ihmiskauppa ei siis kannattaisi.

Tuossa suhteessa minäkin luotan suomalaisiin miehiin. Oli mitä possuja tai repuuseja hyvänsä, suurin osa kyllä ymmärtää mitä on ns. reilu peli...

eve avolin

Jos nainen on kerran periaatteessa ostettavissa, niin nainen kuin nainen on ostettavissa ja siten myös omistettavissa.

Tämä on mielestäni ydinkysymys koko prostituution sääntelyn vaikutuksessa yhteiskuntaan ja sen suhtautumisessa naiseen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eve Avolin.

Prostituutiossa kukaan nainen ei ole ostettavissa. Osa naisista voi toki olla vuokrattavissa hetkeksi. Pidätkö sinä ihan oikeasti miehiä täysinä älykääpiöinä?

eve avolin

Aika monilla on erikoinen käsitys naisesta. Jos hän menee sänkyyn satunnaisen tuttavan kanssa, hän menee sänkyyn kaikkien muidenkin tuttaviensa kanssa. Mielellään.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eve.

Minulla ei ole tuo käsitys. Olen kyllä matkani varrella hypännyt monenkin miehen punkkaan. Mutta vielä useammalle olen antanut pakit.

Tuo, että satunnaisesti lähtee jonkin irtonumeron matkaan, ei todellakaan tarkoita sitä, että ihan kaikki käy.

eve avolin

Niin, kyllä sinä ja minä tuon ymmärrämme, mutta mitä nuoremmasta miehestä on kyse, sitä vaikeampaa sitä on käsittää. Ja jotkuthan eivät kasva koskaan aikuisiksi.

Rauni Viren

"Jos nainen on kerran periaatteessa ostettavissa, niin nainen kuin nainen on ostettavissa ja siten myös omistettavissa."

+ Ei nainen ole ostettavissa kuin kehitysmaissa holhoojaltaan
+ Prostituutio ei ole "naisen ostamista" kuin sanallisesti. Se on seksin ostamista.
+ Slippery slope -virhe
+ Rattopoikavirhe

... ja ennen kaikkea:
+ Kielto ei lopeta prostituutiota. Myyn^H^H^H^HOstokielto ei lopeta edes markkinointia.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eve.

Asia on kyllä päinvastoin. Miehet tulevat fiksummiksi polvi polvelta. Ihan oikeasti, minä olen ehtinut seurata jo monta ikäpolvea miehiä.

Nykyisillä keski-ikäisillä miehillä vielä on noita käsityksiä. Nuorten miesten kohdalla nuo ovat jo harvinaisia.

Joka ikäpolvesta löytyy omat öykkärinsä, mutta pornon lisääntymisestä huolimatta nuoret miehet suhtautuvat naisiin asiallisemmin kuin aiemmat polvet.

Minä tiedän, mistä kirjoitan.

eve avolin

Tarkoitatko, että kun olemme odottaneet seuraavat 30-40 vuotta, jotta tämä törkyjoukko on saatu hautaan, prostituutio voidaan vapauttaa laajemminkin?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

eve avolin: "Jos nainen on kerran periaatteessa ostettavissa, niin nainen kuin nainen on ostettavissa ja siten myös omistettavissa."

Prostituutiossa ei osteta naista vaan vuokrataan nainen.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Eve, olikohan mahdollisesti pääemäntänä Johanneksessa kun suomalaiset sitä rakensivat. Kertoman mukaan pääemäntä oli alkanut poikia moittimaan kun kuljettivat paikallisia naisija kämppiinsä, johon pojat, jos itse alat antamaan ei muita tarvita.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Hihhuleiden ongelma on se, että sukupuolielimet ovat jossain Jumalan erityissuojeluksessa, ja niiden käytön sääntely tuhatvuotisten aabrahamilaisten paimentolaiskäytäntöjen mukaisesti on koko ideologian vankkumaton perusta. Telaketjufemakot eivät tästä oikeastaan eroa mitenkään. Sekulaarissa, valistuneessa ihmiskäsityksessä puolestaan seksuaalisuus nähdään keskeisenä osana ihmisyyttä, ja sen toteuttamisen tulisi olla aivan jokaisen vapaasti valittavissa.

eve avolin

Tällä kysymyksellä ei ole niinkään tekemistä uskonnon kanssa, vaan sen jakolinja menee aika selkeästi mies-naisakselilla. Miehet yleisemmin kannattavat ja naiset vastustavat prostituutiota.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eve Avolin.

Viimeksi kun katsoin peiliin, sieltä kurkisti nainen vastaan. Minä kannatan avointa protituutiota, kunhan verot maksetaan ja muukin sosiaalihuolto ja työturvallisuus on kunnossa.

Vai tuliko minusta sittenkin mies, koska kuulun Piraattipuolueeseen?

Jorma Kassinen

"Tällä kysymyksellä ei ole niinkään tekemistä uskonnon kanssa"

Kyllä tuo on aika raju yksinkertaistus.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Eve, en kannata prostituutiota.

Vastustan sen lakaisemista maan alle. Vastustan rikollisuuden, turvattomuuden ja viranomaisvallan lisäämistä.

Sosiaaliset ongelmat eivät katoa kieltämällä, ne vain muuttavat muotoaan. Yhä kierommiksi, yhä vaarallisemmiksi.

eve avolin

Eri tutkimusten mukaan noin 15 prosenttia suomalaisista pitää itseään uskovaisina, enää 27 prosenttia uskoo Jumalaan.

Jos 85 prosenttia on täysin maallistuneita ihmisiä, eikö prostituutiota oltaisi tänä päivänä pikemminkin vapauttamassa kuin suitsimassa?

Toki uskovat, jopa miehet, vastustavat yleisemmin prostituutiota kuin muut, mutta kun heitä on nykyisin niin vähän.

Sari, yleistykseni ei tietenkään ole absoluutti, vaan poikkeuksia voi siihen mahtua suuntaan jos toiseenkin, eikä se sitä silti tee tyhjäksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Somaliassa tytöt selittävät, että he menevät mielellään ympärileikattavaksi, koska muuten heistä tulisi prostituoituja. Näin heille on kerrottu ja näin he uskovat.

Uskonnoissa on tosiaan se puoli esillä, että ne vastustavat prostituutiota.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Eve. Se törkyjoukko voidaan vapauttaa vaikka heti. Muista, että suomalaisilla prostituoiduilla on mahdollisuus valita asiakkaansa. Kun vedetään matto alta itäparittajilta, kaikkien olo on parempi. Todelliset törkyilijät saavat jatkossakin tumputella.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Älä ole turhan vaatimaton Sari, kyllä varmaankin antaisit hyvät kyydit jos haluaisit.

poika heinänen

Eipäs vähätellä vanhoja huoria.

Itse kuvittelisin kyseisen palvelun ostamista esim. vanhana, jolloin vaimo on kuollut ja uutta ei voi tulla, koska vaimoja voi olla vain yksi tällaiselle yksinkertaiselle ateistille. 66-vuotiaana ei kuule enää nuori horo maistuisi, vaan hyvin kypsytetty liha mieluummin.

Tosin kuolen ainakin 20 vuotta ennen vaimoa, mikäli onnettomuuksia ei satu.

Harri Räsänen

Osto kielletty mutta myynti ei.
Kuinka sitten varmistutaan siitä että ostaja varmasti tietää tekevänsä rikoksen?
Yleensä on niin, että jos myynti on sallittua, niin sitten on ostaminenkin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

eve kirjoitti yllä:
"Mitäs me keksitään liikenneonnettomuudessa kasvonsa menettäneelle naiselle? Ai niin, yhytetään se yhteen sen toisen kanssa, joka myös on menettänyt kasvonsa liikenneonnettomuudessa. Se on mies. Prostituutio voidaan lopettaa tarpeettomana."
Kyllä liikenneonnettomuudessa tai muussa kasvonsa tai jäsenensä tai ilmaisukykynsä tai minkävaan menettäneellä naisella pitää olla yhtäsuuri oikeus saada ostaa myös seksuaalisuuteen liittyviä palveluja kuin miehelläkin.

"Olen nähnyt terveiden miesten puolustavan vammaisten oikeuksia ainostaan silloin, kun puhutaan prostituutiosta."
Vammaisten oikeuksia pitää puolustaa sekä terveiden että sairaiden naisten ja miesten, niin paljon niissä on parantamisen varaa.
Minä en ole koskaan ostanut seksiä, enkä aio sitä vastakaan tehdä, mutta vapaan maan vapaan kansalaisen oikeuksista haluan pitää kiinni, ja puolustaa niitä.

"Se on yhtä jaloa kuin ateistit puolustamassa homojen kirkkohäitä."
Vammaisten oikeuksien puolustaminen ei ole jaloa, sitä vaan on pakko tehdä, koska yhteiskunnan päättäjät uskikset muiden muassa eivät sitä tee.
Heikompien puolustaminen ei ole agendassa, mutta järjettömien kieltojen ja lakien valmistelu on.

eve avolin

Repesin ihan täysin. Sinäkin varmaan olet sitten valmis prostituution täyskieltoon. Paitsi vammaisilta.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Toivottavasti sait itsesi jo kasaan,

En tietenkään ole valmis prostituution täyskieltoon. Olen ilmeisesti kirjoittanut liian epäselvästi tai sitten et tajua mistään mitään.

eve avolin

Jotta puheissasi olisi jotain järkeä, tässä on kaksi vaihtoehtoa.

Joko puolustat vammaisten oikeuksia ylipäätään muutenkin tai sitten tosiaan olet vain niin alhainen, että ajaaksesi prostituution asiaa, vetoat vammaisten oikeuksiin.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Mitä ihmeen pahaa vammaisten oikeuksien puolustamisessa on kun sitä tivaat?
Oma lapseni on syvästi kehitysvammainen, vaikkei se sinulle oikeastaan kuulukaan.

eve avolin

Pahaa se on silloin, jos oikeasti ei puhuta vammaisten oikeuksista vaan omista oikeuksista, mutta vetoamalla vammaisiin.

Onko tämä nyt noin vaikea käsittää, että vammaisia käytetään tässä yleisesti keppihevosena?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Aiempia kirjoituksiani seksin tiimoilta voit lukea täältä,

http://jouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82276-httpww...

en ole valmis prostituutiota enkä muutakaan kieltämään löyhin perustein.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Ärh,
en puhu omista oikeuksista, vaan oikeuksista yleensä. Herranjumala, mikä siinä on niin vaikeaa?

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

"He vapaaksi maaksi Suomemme loi," (Pienet kukkivat kummmut)

poika heinänen

Evelle ei varmaan juolahtanut mieleen, että rujo ja runneltu mies tai nainen saattaa haluta seksiä kauniilta yksilöltä. Rumien pakkonaittaminen keskenään kuulostaa hiukan omituiselta.

eve avolin

Olisiko parempi, että toiselle maksettaisiin, kummalle?

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Eve, minä uskon Jumalaan ja Raamatun Ensimmäisen Mooseksenkirjan 38 lukuun
maksullisista temppeliportoista, miksi olikaan maksulliset temppeliportot?

eve avolin

Jos et tiedä, esitä kysymys jollekin raamatunopettajalle, joka osaa vastata.

Markku Talikka

Räsäskä näpertelee kestoaiheiden parissa, kun ei tähdellisempääkään juuri nyt keksinyt, mutta äänessä pitää olla, että huomattaisiin.
Näin toimii linssilude!

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tämä toimisi varmasti ainakin yhtä hyvin kuin huumeiden kieltolaki.

Olihan tarkoituksena siis syrjäyttää ja tehdä lainsuojattomiksi sekä prostituoidut että heidän asiakkaansa? Rangaista heitä sukupuolimoraalin puutteestaan, tekemällä heistä rikollisia? Nerokasta!

Samalla voimme edistää sukupuolitautien leviämistä.

Eikä pitää unohtaa, että luomme kosolti töitä julkiselle sektorille (terveydenhuoltoon, poliisille, oikeuslaitokselle ja rikosseuraamusvirastolle noin aluksi).

Seuraavaksi voidaankin sitten kieltää homostelu, haureus, salavuoteus, alkoholi, tupakka ja kahvi.

Elias Määttänen

7 syytä miksi seksinostoa ei pidä kieltää

1. Uuden-Seelannin lainsäädännöstä saadut kokemukset
2. Kansainväliset ihmisoikeussopimukset ja -suositukset, EU-maiden (muidein kuin Ruotsi ja Norja) laisäädäntö, Euroopan Neuvoston päätöslauselma 1579
3. Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomio Asia C-268/99
4. Ruotsin seksiostolaki ei toimi
5. Mielipidemittaukset osoittavat ettei kansalaiset halua seksinoston kieltolakeja
6. Seksipalvelujen ostaja ei ole linkki pitkässä rikollisuuden ketjussa - seksipalveluiden kysyntä ei ole ihmiskaupan syy sen enempää kuin ravintolapalveluiden kysyntä on ihmiskaupan syy
7. Seksuaalinen itsemääräämisoikeus

http://eliasm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59487-7-syy...

eve avolin

"Erityisen kiinnostava löydös on se, että seksin ostamisen kieltävällä lailla on Ruotsissa suuri kannatus – 71 prosenttia ilmoittaa haluavansa säilyttää lain." http://www.norden.org/fi/ajankohtaista/uutiset/ihm...

Johan Lom

Ruotsalaiset ovatkin yksi maailman omituisimmista kansakunnista. Tässä tapauksessa kyse on lähinnä kaksinaismoralismista. Voisit mennä kysymään vaikka Ruotsin kuninkaalta, niin hän ilmoittaisi kannattavansa seksin oston kieltämisen jatkamista. ;D

eve avolin

Nimistä päätellen, sekä minulla että sinulla on sukujuuria tässä maailman omituisimmassa kansakunnassa. Tosin kuin Ruotsin kuninkaalla, jonka kaikki juuret ovat Euroopan kuningashuoneissa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Venäjällä taas kansa kannatta homoseksuaalisuutta rajoittavia lakeja. Homoseksuaalisuus on myös kielletty noin 90 maassa. Kansa kannattaa muutamassa Afrikan maassa myös kuolemantuomioita homoseksuaaleille. Kyllä kansa tietää.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Tottakai, kun kielletty hedelmä maistuu entistäkin paremmalta.

poika heinänen

Mulla tupakka väärään kurkkuun.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Seksin ostokielto olisi hyvä alku yritykselle karsia siveetöntä käyttäytymistä. Valitettavasti myystikieltoa ei tulla samaan aikaiseksi samanaikaisesti. Myöskin myynti- ja ostoyritykset tulisi kriminalisoida.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Olipa monta sanaa käytetty kertomaan että omasta mielestä asia on moraalisesti ja eettisesti väärin.

Kaltevan pinnan ajatteluvirhe havaittu. Tällä samalla perustelulla voidaan kieltää kaikki seksi. Loppu voidaan kieltää turvallisuusnäkökohdilla ja vähemmistöön tai pienokaisiin vetoamalla.

Kielletään kaikki, varsinkin rekisteröidyn liiton ulkopuolinen seksi varmuuden vuoksi. On erittäin vaikea osoittaa onko seksistä maksettu ja onko sakkoraja ylitetty muuten. Voihan asiaan liitty ihmiskauppaa ja rikollisuutta. 5 vuoden sisään on löytynyt ainakin 5 ihmiskauppaa; yksi on ollut romanialainen tyttö ja muutamia vuosi sitten ajatusrajoitteinen virolainen IS mukaan. Muu ihmiskauppa on ollut lähinnä kohtuuttoman huonoa palkkaa muusta työstä. Ihmiskauppaa ohjaa ja valvoo Suomessa noin 50 virkanaista ja -miestä.

Seksi aiheuttaa myös paljon harmia ja vaaratilanteita. Kansalaiset voivat olla ihan hyvin ilman. Energiaa voi purkaa muulla tavalla vaikkapa Kataisen tavalla juoksemiseen tai Stubin mukaisesti maratooneja tarpeen mukaan. Kansan terveyskin paranee.

Planeetta voi paremmin jos ihmisten määrä vähenee. Ilmaston lämpeneministä voidaan ehkäistä ja voidaan pysyä paremmin tavoitteissa. Taas koittaa aika jolloin aurinko paistaa ja sateenkaaren alla nautitaan puhtaasta elämästä ja moraalista.

Hallitus voisi alkaa tutkimaan seksiä. Ryhmään mahtuu varmasti kokonainen parlamentaarinen jengi. Ja voisi käyttää vähemmän aikaa Suomen rahojen levitykseen maailmalle ja keskittyä muuhun hommaan. Oltaisiin nyt 60 mrd rikkaampia.

On havaittu, että pornografia on kansan kiihotusta. Siihen tulisi suhtautua myös vakavasti. Sama parlamentaarinen jengi voisi tutkia asiaa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Avolinille: Kun teitä kesämekossanne ahdistellaan, tekeekö sitö Inmpivaaran vai muualta tulleet veljekset?
Tosi hyvännäköistä kohdetta lähestyy tosin kaikki vaistojen varaiset urokset.

eve avolin

Jos olisinkin pukeutunut kesämekkoon. Ensimmäisellä kerralla olin pukeutunut suoriin housuihin ja lyhythihaiseen neulepuseroon. Tosin minulla oli jalassani korkokengät, kuten aika usein.

Ehkäpä se oli virhe.

Toisella kerralla, kun muistan, minulla oli housut ja talvitakki. Tosin silloinkin talvikengissäni taisi olla korkoa aivan liikaa suomalaisen miehen käsiteltäväksi.

Auttaisiko, jos käyttäisin vain unisex-kenkiä, lenkkareita?

Johan Lom

Mikä on ongelmasi? Etkö voisi tuntea itseäsi imarrelluksi, jos sinusta ollaan kiinnostuneita? Suurin osa naisista varmaan tuntisi siten.

Ja jos luulet, että kiinnostuneet nimenomaan luulevat sinun olevan prostituoitu, niin siihen on helppo kertoa, että "en ole prostituoitu". Ihan sama kuin jos joku Kauppatorilla erehtyisi pitämään sinua mansikkakauppiaana. Sanot vain, että "sorry, en ole kauppias".

Lentokoneessa istuin kerran bisnesluokassa ja pitelin pikkutakkia polvillani. Kun sinihameinen nuori nainen käveli kiireisesti ohitseni, pysäytin hänet ja kysyin voisiko hän ottaa takkini ja ripustaa sen naulakkoon. Hän puisteli päätään sanoen: "Sorry I am not a stewardess".
Ei siinä sen kummempaa traumaa varmaan hänelle tullut.

eve avolin

Jos nainen on kerran periaatteessa ostettavissa, niin nainen kuin nainen on ostettavissa ja siten myös omistettavissa.

Tämä on mielestäni ydinkysymys koko prostituution sääntelyn vaikutuksessa yhteiskuntaan ja sen suhtautumisessa naiseen.

Johan Lom

"Jos nainen on kerran periaatteessa ostettavissa, niin nainen kuin nainen on ostettavissa ja siten myös omistettavissa.

Tämä on mielestäni ydinkysymys koko prostituution sääntelyn vaikutuksessa yhteiskuntaan ja sen suhtautumisessa naiseen."

Olet väärässä!

Jokainen nainen voi tykönään päättää haluaako hän maksusta tehdä seksipalveluja vai ei. Ja niin päättäessään hän ei miellä myyvänsä itseään vaan niitä palveluita. Ei selkähierojakaan itseään myy. Onko tämä niin vaikea ymmärtää?

eve avolin

Niin, ja jokainen mies voi mielessään päättää, että tuo nainen on myytävissä minulle ja toimia sen mukaisesti.

Johan Lom

"Niin, ja jokainen mies voi mielessään päättää, että tuo nainen on myytävissä minulle ja toimia sen mukaisesti."

Tietysti jokainen mies voi mielessään niin kuvitella, mutta ei "päättää" siinä mielessä, että hänellä olisi valta päättää siitä. Jos joku toimii epärationaalisesti omien illuusioidensa pohjalta, niin se on hänen henkilökohtainen ongelmansa.

Sen sijaan jokainen nainen voi AIDOSTI päättää haluaako hän myydä seksiä vai ei. Siinä ei ole kenelläkään muulla nokan koputtamista.

eve avolin

Niin, siis jokainen nainenhan ei voi vapaasti päättää, jos hän on siihen pakotettuna, tavalla taikka toiselle.

Toiseksi, jos nainen on ostettavissa, hän on ostettavissa, ja kynnys "omistamiseen" alenee.

Jos nyt jostain ihmeen syystä prostituutiota tästä radikaalisti vapautettaisiin tai se laillistettaisiin veroseuraumuksineen jne.

Johan Lom

"Niin, siis jokainen nainenhan ei voi vapaasti päättää, jos hän on siihen pakotettuna, tavalla taikka toiselle."

Jos joku lainvastaisesti johonkin pakotetaan, niin kyseessä on rikollinen erikoistapaus - poikkeama normaalista tilanteesta, eikä tällaisen rikollisen poikkeaman vuoksi tule normaaliin elämään kuuluvia asioita kieltää. Onhan sitä orjatyövoiman käyttöä teollisuudessakin, mutta en ole aivan varma olisistko siksi kaikkea teollisuutta alas ajamassa. Rikollisuuden kitkeminen on poliisille kuuluvaa toimintaa.

"Toiseksi, jos nainen on ostettavissa, hän on ostettavissa, ja kynnys "omistamiseen" alenee."

Ei suinkaan. Jos vuokraat asunnon, niin vuokralaisena olet hyvinkin tietoinen siitä, että et sitä asuntoa omista vaikka voitkin käyttää normaaliin tapaan asumiseen. Jos menet hierojalle, niin ostat häneltä palvelun, jossa hän käsittelee vartaloasi haluamallasi tavalla, mutta et miellä, että olet ostanut hänet ihmisenä.

"Jos nyt jostain ihmeen syystä prostituutiota tästä radikaalisti vapautettaisiin tai se laillistettaisiin veroseuraumuksineen jne."

Nimenomaan siinä tapauksessa edellä esittämäni näkökohdat entisestään korostuisivat totuudeksi.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Jokainen mies voi päättää, ryhtyykö hän pedikyristiksi vai ei. Luulen että nainenkin voi päättää samoin.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes
Jukka Korhonen

Voiko tämä olla totta?

Tämän täytyy olla pahaa unta!

Räsänen on hallituksessa lahjoittamassa kymmeniä miljardeja Eurooppaan suomalaisten rahoja ja ainoa asia, josta hän haluaa puhua meille on seksin ostokielto.

Tämän täytyy olla pahaa unta!

eve avolin

Mitäh, ovatko asian esille nostanut Anna-Maja Henriksson ja blogissaan sitä kommentoinut Päivi Räsänen sama ihminen?

"Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) mukaan nykyinen lainsäädäntö “saattaa houkutella ihmiskaupan harjoittajia Suomeen”.

– Ihmiskauppa ja ihmisten hyväksikäyttö prostituutiossa on nykypäivän orjuutta. Hyväksikäyttö jättää uhriin usein elinikäiset jäljet ja vaikuttaa kielteisesti koko yhteiskuntaan, Henriksson kertoo tiedotteessaan.

Henrikssonin mielestä seksin ostaminen pitäisi kieltää kokonaan Ruotsin ja Norjan mallin mukaan."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/51839-ministeri-kr...

Jorma Kassinen

Onko sinun motiivisi prostituution vastustajana täysin puhdas?

Ei mitään itsekkäitä tai sukupuoleen liittyviä tausta-ajatuksia?
Vain puhdas huoli ihmiskaupasta?

eve avolin

Suhtaudun tähän asiaan tavallisena keskivertonaisena, joka ei halua olla periaatteessa myytävissä muutamasta satasesta tai pitkäaikaisemmin, kuten mainitsin, 50 kamelista.

Minua ei voisi vähempää kiinnostaa muiden "siveettömyys", "synti" tai "sielun ikuisuus".

Liberaalina vain haluan kävellä vapaasti kadulla tai työpaikalla ilman pelon maantiedettä ja häirintää.

"Liberalismi on vakaumus, jonka mukaan jokaisella ihmisellä on vapaus elää omaa elämäänsä ja pyrkiä onnellisuuteen itse valitsemallaan tavalla, niin kauan kuin se ei loukkaa muiden vastaavaa vapautta." http://liberaalit.fi/politiikka/liberalismi/

Jorma Kassinen

"Suhtaudun tähän asiaan tavallisena keskivertonaisena, joka ei halua olla periaatteessa myytävissä muutamasta satasesta tai pitkäaikaisemmin, kuten mainitsin, 50 kamelista.

Minua ei voisi vähempää kiinnostaa muiden "siveettömyys", "synti" tai "sielun ikuisuus".

Liberaalina vain haluan kävellä vapaasti kadulla tai työpaikalla ilman pelon maantiedettä ja häirintää."

No mutta eihän seksin oston kriminalisoinnilla ole noiden asioiden kanssa mitään tekemistä.

eve avolin

Eikö? Onko kannabiksen vapauttamisella mitään tekemistä yleisellä suhtautumisella huumausaineisiin?

Jorma Kassinen

"Eikö? Onko kannabiksen vapauttamisella mitään tekemistä yleisellä suhtautumisella huumausaineisiin?"

Ei minusta ihmeempää. Minusta kannabis pitäisi vapauttaa (Paatero ensimmäisenä).

Mutta jos sitä lähdettäisiin vapauttamaan niin olisi se aika outoa jos myynti sallittaisiin mutta käyttö ei.
Tai jos tupakan poltto kiellettäisiin mutta myynti jatkuisi kaikilla huoltoasemilla.

eve avolin

Onko saivartelu noin kivaa?

Se, millaisella lainsäädännöllä säädellään prostituutiota kertoo siitä, miten yhteiskunta suhtautuu naiseen, ja mihin suuntaan suhtautumista naiseen halutaan ohjata.

Jorma Kassinen

"Se, millaisella lainsäädännöllä säädellään prostituutiota kertoo siitä, miten yhteiskunta suhtautuu naiseen, ja mihin suuntaan suhtautumista naiseen halutaan ohjata."

Minä haluaisin että yhteiskunta olisi liberaali seksuaalisesti ja tasa-arvoinen sukupuolten suhteen.
Siihen kuuluu minusta prostituution salliminen silloin kun se tapahtuu vapaasta tahdosta.

Seksin oston kriminalisoiminen on minusta epätasa-arvoista ja moraalisesti väärin sekä hyvin ahdasmielistä seksuaalisesti.

Yhteiskunnan on hyvä kertoa suhtautumisestaan myös mieheen ja hänen seksuaalisuuteensa.

Miehet kun muodostavat melkein 50% yhteiskunnasta ja tässä prostituutioasiassa 90% asianosaisista.

eve avolin

Sittenhän me olemme samaa mieltä.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Ei suinkaan, vaan hän haluaa panna kansakunnan asiat tärkeysjärjestykseen ja siksi onkin ministeri Kataisen hallituksessa.

Elias Määttänen

Tämä sama keskustelu käytiin jo 7 vuotta sitten.

Samat argumentit puolesta ja vastaan pätee edelleenkin, joten aloittakaa vaikka tästä:

Anna Kontula/Punainen Eksodus
http://acta.uta.fi/pdf/978-951-44-7579-5.pdf

Ja jatkoa:

Seksityöhön liittyviä ongelmia ei ratkaista kielloilla
http://seksualisti.blogspot.com/2011/09/seksityoho...

Ensimmäisenä Suomessa: Seksiä myyvä Milla antaa asiakkaalle kuitin
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/11946...

Sano ei seksinoston kriminalisoimiselle
http://www.sihteeriopisto.net/nayta_artikkeli.php?...

Seksialan Liitto SALLI ry/Lausunto Eduskunnan hallintovaliokunnalle Hallituksen esityksen HE 221/2005 vp
johdosta
http://www.ladyjohanna.com/salli/kanta/2006/ek/hav...

Seksialan Liitto SALLI ry/Lausunto oikeusministeriölle
seksinostokiellon soveltamisesta 14.9.2009
http://www.ladyjohanna.com/salli/kanta/2009/om-lau...

Seksialan Liitto SALLIn lausunnot ja julkilausumat 2002-2010 http://www.ladyjohanna.com/salli/kanta/index.html

Johanna Sirkiä/Vapaaehtoisuus seksissä ja työssä...ja seksityössä
http://www.sihteeriopisto.net/nayta_artikkeli.php?...

Aviisi 5/2005/Maksullisen seksin mysteeri
http://www.aviisi.fi/artikkeli/?num=05/2005&id=d6f...

Critiques of Swedish Prostitution Law
http://www.bayswan.org/swed/swed_index.html

International Union of Sex Workers
http://www.iusw.org/

Naiskauppa puhuttaa feministejä
http://plaza.fi/ellit/wall-street/ymparisto-yhteis...

Johanna Sirkiä/Onko prostitoitu ihminen
http://www.sexpert.fi/pro/onkoproihm.rtf

Vastine hallituksen esitykseen seksuaalipalvelujen ostamisen säätämisestä rangaistavaksi
http://www.secretaryacademy.net/nayta_artikkeli.ph...

The Vancouver Sun 18.06.2007/Most prostitutes don't work streets, says study
http://www.canada.com/vancouversun/news/westcoastn...

Göran Pettersson
http://dinledamot.blogspot.com/2008/06/har-kvinnof...

Medicalnewstoday/Queensland's Female Sex Workers Generally Happy In Their Work
http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?ne...

Kaisa Jalis

Asiaa. Vihdoin joku tekee tälle asialle jotain. Olin todella tyrmistynyt edellisen hallituksen päätöksistä.

Onneksi alkaa nää Ilkka Kanervat kumppaneineen väistyä politiikan keskiöstä.

Se, kuinka monet perussuomalaiset suhtautuvat prostituutioon (hyväksyvät sen, koska samaistuvat peräkammarinpojan selkärangattomaan, loisivaan elämäntyyliin ajattelematta naisia), on yksi syy, miksi en heitä naisena tule koskaan äänestämään. Monet heidän poliittisista agendoistaan on ihan ok, mutta suhtautuminen naisiin on välillä verrattavissa mihin tahansa musliminilkkiin.

Merja Heikka

Tottahan tuo tietysti on, mutta on ymmärryskyvyttömiä muissakin piireissä. Itse en osaisi kuvitellakaan, että joku (Tornionlaakso)kylänmiehistäni kannattaisi jotain hemmetin prostitutiota. Sitä pidetään irtolaisuuteen ja kerjäämiseen verratavana roskasakin, rikollisten puuhana. Ja ihan sama ketä äänestää, gallup-tulos olisi sama kaikissa puljuissa.

Niin että tuo "perämetsien mörrit" :) tai umpiuskovaiset ei oikein tässä asiassa ole jakolinja. Itsekin olen pakanalapsi.

Johan Lom

Ne tornionjokilaaksolaiset miehet eivät ole kertoneet sinulle totuutta. Lestadiolaisuus kun on siellä vahvaa. Kuulisitpa mitä he keskenään pakisevat!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Upeaa huomata, että pohjoisesta vielä löytyy kylänmiestensä suhteen sinisilmäisiä neitokaisia.
Ei tämä maailma niin paha olekaan.

Merja Heikka

Luulo ei ole tiedon fäärti. Prostitution puolustajilla on vääristynyt ihmiskuva, eivät ole saaneet tarpeeksi hellyyttä lapsena. Isi on käynyt ehkä vieraissa, on alistanut äiskää jne.

Johan Lom

Suurin osa suomalaisista on "prostituution puolustajia".

eve avolin

Johan kaivaa vielä sen tutkimuksen linkin, jonka mukaan näin on. Eikös niin?

Johan Lom

Enpä viitsi kaivaa. Joku taisi tässäkin ketjussa viitata nettigalluppiin, jossa 78% suomalaisista vastustaa seksin oston kieltämistä.

eve avolin

Minä en kehtaisi viitata nettigalluppiin, uskottavuushan jutuiltani menisi.

Seppo Lavikainen
Jorma Kassinen

"Se, kuinka monet perussuomalaiset suhtautuvat prostituutioon (hyväksyvät sen, koska samaistuvat peräkammarinpojan selkärangattomaan, loisivaan elämäntyyliin ajattelematta naisia), on yksi syy, miksi en heitä naisena tule koskaan äänestämään. Monet heidän poliittisista agendoistaan on ihan ok, mutta suhtautuminen naisiin on välillä verrattavissa mihin tahansa musliminilkkiin."

Piraattipuolue rakastaa naisia.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tämä nyt vaan on vähän isompi asia kuin Ilkka Kanerva tai perussuomalaiset, eikä peräkammarinpojan selkärangattomuuskaan ja naisia ajattelematon loisiva elämäntyyli ole tässä se ydin.
Eikä suhtautuminen naisiinkaan ole se juttu.

Vaan järjettömien kieltojen vastustus.

Vai siitäkö sittenkin on asenteessasi kyse, jos peräkammarinpoika saa rahalla, ei sen tarvii ottaakkaan muijaa elätettäväkseen?

Saahan niitä miehiäkin rahalla kaveriksi, tämä nyt ei ole tasa-arvo-asiakaan. Vai onko sittenkin, mieskaveri kun lienee kalliimpi?

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Kaisa, luuletko ettei iho tule pikälle muilta kuin perussuomalaisilta miehiltä."Himot ovat hiirelläkin ja tunteet diakonissallakin". Ainakin jokin kokoomuslainen on kunnostautunut jopa testareissa,eihän sinun Kaisa ole tätä pakko alkaa harrastamaan ja sinulla on oikeus mielipiteisiisi.

Kaisa Jalis

Kirjoitin tämä prostituutio-keskusteluun muussa keskustelussa, mutta en jaksa kirjoittaa näitä uusiksi:

Haluaisin todella kuulla jotain muita perusteita prostituution puolesta, muita kuin

- uhmaikäisten "MINÄ tahdon" -juttuja ilman MITÄÄN ITSE-reflektiota. En itsekään toimi koko ajan kuten rajoja hakeva murrosikäinen, joka tekee mitä huvittaa muista piittamatta. Ihminen elää jatkuvasti sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja on vastuussa muistakin ihmisistä.

- ainahan on ollut prostituutiota. Aina on ollut myös naisiin kohdistuvaa muunkinlaista väkivaltaa.

- Isältä pojalle: lapsuuden aikainen seksuaalinen tai muu henkinen hyväksikäyttö on vahva tekijä alalle hakeutumisessa. LUE: http://www.katariinakatla.com/syyllisyys_ja_hapea....

- miehillä penis on uloke, joka roikkuu kehosta ulospäin. Naisen elimet ovat taas sisäänpäin, yhteydessä vatsaan ja koko kehoon erittäin syvällisellä tavalla. Kuka hullu haluaa päästää omalle erittäin intiimille alueelle tuntemattomia ihmisiä? Kyllä itseään täytyy kyetä osata suojella.

- itsensä ja tunteiden kovettaminen käy raskaaksi prostituoidulle. Lasku tulee vasta vuosien päästä, kun omat todelliset tunteet pääsevät pintaan. Sitten itketään: miksi olen antanut itseäni kohdella näin? Enkö ansaitse parempaa?

- salaisuudet ja häpeä - voimakas tekijä prostituutiossa

- valheet kumppaneille ja lapsille: pettymys erittäin suuri, kun totuus paljastuu. Avioero, jossa lapset menettävät isänsä, on enemmän kuin todennäköinen seuraus. Kuka itseään kunnioittava nainen voisi enää olla suhteessa tällaisen miehen kanssa?

- käyttäjällä pitää olla oma pimeä psyykkinen soppi (mihin he sitä TARVITSEVAT - salaisuuksien maailmaa?), missä nuhjertaa salaisuuksineen, mutta ne ei kestä minuuttiakaan päivänvaloa, joten maailma rajautuu hyvin kapeaksi

- kuka kertoo sukukokouksissa prostituution käytöstään? Kuka prostitutoitu kertoo sukukokouksissa olevansa prostituoitu? Sosiaalinen eristäytyminen on faktuaalinen seuraus.

- prostituoitu ei kysele, onko partnerilla tyttöystävää tai aviopuolisoa. Hänelle itsekkäänä ihmisenä kaikki käy. Raha on ainoa moraalin perusta.

- prostituoitu on äärimmäisen itsekeskeinen ja typerä olento, minkä olen huomannut keskustellessani heidän kanssaan netissä. Ilmeisesti itseihannointi estää katsomasta todelliseen peiliin: mies haluaa minua... olen seksikäs... parempi kuin vaimo...

- asiakas on selkärangaton, luovuttaja psyykkisesti. Henkisesti vahvoja siellä ei tapaa. Ja mä puhun TODELLA VAHVOISTA, en mistään uhoojista, vaan sellaisista, jotka näkevät itsensä ulkopuolelle horisonttiin - tarkoitan siis viisaita.

- MIES sanoi: en ymmärrä, miksi haluaisin päästää itseni lähelle naisen, joka haluaa minusta vain rahaa? Kuka itseään oikeasti kunnioittava mies käyttää hyväkseen muita ihmisiä?

- käyttäjä käyttää muita ihmisiä. Miksi hän käyttää? Eikö osaa muuta? Onko häntä aina vain käytetty, ettei edes tajua parempaa olevankaan? Käyttäjä käyttää ensisijaisesti itseään: huora on hänen sisäinen minuutensa: siis HUORA. Hän huoraa itsensä ja muut.

- miesten sokeus ja kyvyttömyys kohdata prostituution (psykologista) todellisuutta on todella kypsyttävää

- en ikinä haluaisi olla suhteessa mieheen, joka hyväksyy prostituution. Kaiken huippu olisi mies, joka olisi käyttänyt naissukukuntaa tällä tavalla. Sanon samantien hyvästit yli puolelle 2-jalkaisista!

Mitä perusteita käyttäjällä on itsereflektion jälkeen sille, mihin prostituutiota tarvitsee? Ja tarpeet ei kelpaa vastaukseksi. Tarvitsen vähän syvempää, että ymmärtäisin, ja - ehkä voisin oikeasti hyväksyä edes 5%:sesti toiminnan. Nyt en hyväksy ollenkaan.

Jorma Kassinen

Löi hiukan ressin puolelle?

Käyppä sama lista läpi ihan ilman maksullisuutta koskien vaikka rehellistä, punaposkista syrjähyppyä.
Mitä eroja siitä löydät?

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Kaisa, meitä on moneksi, eräs suomalainen mies otti eestiläisen prostioidun vaimokseen. Kysyin häneltä, miksi, hän vastasi haluavansa henkilön joka osaa tyydyttää hänet seksuaalisesti, vietti on siis näin voimakas muulla ei ole väliä, me olemme yksilöitä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

En lähde saivartelemaan raamatun tulkinnoilla, se varsinaista energiaa haaskaavaa varjonyrkkeilyä on.

Prostituutiossa on ongelmansa, jota ei voi kiistää. Eli naisten alistaminen ja vallankäyttö. Joilla ei ole tekemistä uskonnollisuuden kanssa. Enpä toivoisi, että joku naispuolinen läheiseni valitsisi ammatikseen prostituution.

Mutta taas se, mistä lähtökohdista Räsänen näitä blogejaan kirjoittelee. Olipa tässä taannoin ajankohtaisohjelma, jossa Räsästä pyydettiin vastaamaan suoraan, kuinka paljon hänen näkemystään esille ottamaansa asiaan määrittää uskonto. Poliitikkomaisesti kierrellen hän ei myöntänyt, että se 100 %. Kysymys kuuluu, että jos se uskonvakaumus on, niin miksi sitä pitää julkisesti vaientaa? Eikös tuo ole epärehellistä ja mitä se partasuinen jumalukkokin siitä sanoo.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

En jaksa lukea kaikkia viestejä, mutta kyllähän täyskielto on pelkästään hyvä asia. Silloin loppuu prostituutio. Huumeitakaan ei enää täällä ole kun ne on kielletty. Puuttuu enää se alkoholin täyskielto jotta loppuisi tämä järjetön kansantaloutta rasittava alkoholinkäyttö.

Se on helppoa ja yksinkertaista kun sen oikein oivaltaa.

Kun seksiä ei saa ostaa eikä myydä, niin prostituutio loppuu. Loppuu maailman vanhimman ammatin harjoittaminen ja ihmiskauppa siihen paikkaan.

Käyttäjän VILENIN kuva
Aimo Remes

Mikko, luvattomat aseet ovat kielletty, siis niitä ei ole.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

. (tuli kolminkertaisesti viesti)

Kaisa Jalis

Tässä yhden stripparin tarina. Tuskin poikkeeaa kovastikaan muidenkaan seksityöläisten tarinoista: vivahde-eroja ja eroja siin., missä vaiheessa traumatisoivia juttuja on tapahtunut. Itselleeen voi selitellä kaikenlaista, mutta jossain vaiheessa ihminen joutuu peilin eteen kuitenkin.

http://www.katariinakatla.com/syyllisyys_ja_hapea....

Kaisa Jalis

Kassinen, prostituutti vetää rahat, eikä tunteita ole mukana, kylmää touhua. Liukastusvoiteita on, ettei limakalvot mene säpäleiksi.

Prostituutin ylin arvo on RAHA, jolla kuitataan emotionaaliset ongelmat, moraaliset ongelmat... henkisesti köyhäähän toi touhu on. Ihmishaamuja korsettien kokoonkasaamina.

Prostituutti myös ottaa sisäänsä jopa satoja tuntemattomia vuodessa. Naisena tiedän, miltä yhdenkin kusipään sisäänottaminen tuntuu, enkä toistaisi sitä kokemusta mistään hinnasta uusiksi.

Miehelle se on yhden illan hupi, prostituutin koko identiteetti värjäytyy siitä. Kyllä nykypäivänä miehiltä nainen voi odottaa hieman suurempaa henkistä kapasiteettia, kuin näiltä prostituution lässyn lässyn kannattajilta. Ainakin itse odotan.

Seppo Lavikainen

On myös mies prostituoituja !

Jorma Kassinen

Koko yhteiskunnan ylin arvo on raha.

Onko sillä nyt oikeasti kauheasti väliä harrastaako seksiä himosta, ahneudesta, vallanhalusta, rahasta, omaisuudesta, aikansa kuluksi tai työkseen.

Tai vain siksi että se tekee höpöä?

Ongelmat ovat naisten alistaminen ja mahdollinen rikollisuus.
Mutta niitä nyt sattuu päivittäin ihan ilman prostituutiotakin normaalissakin miesten ja naisten kanssakäymisessä.
Ihmismieli on vaikea tapaus.

"Kassinen, prostituutti vetää rahat, eikä tunteita ole mukana, kylmää touhua. "
Elämä on.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Valitettavasti tutkimukset kertovat toista. Tanskalaisista seksityöläisistä suurin osa manitsi seksin pääsyyksi alalle siirtymiseen. Puolet haastatelluista ilmoitti siirtyneensä alalla uteliaisuuden johdosta. 67 % mainitsi seksuaalisen uteliaisuuden syyksi. Raha on tutkimuksen mukaan pääsyy alalla pysymiseen, mutta seksityöläiset yhdistävät työhön oman seksuaalisuutensa ja nauttivat työstään.

http://videnskab.dk/kultur-samfund/prostituerede-g...

Yhteiskunnassamme on kuitenkin voimakkaita normeja, jotka kieltävät naisia puhumasta tällä tavalla, sillä sen myöntäminen, että myös naiset voivat nauttia tilapäisistä seksisuhteista miesten lailla, on yksi yhteiskuntamme suurimmista tabuista. Meillä on sääntö, jonka mukaan seksistä puhuttaessa naisten on aina sanottava, että tilapäiset seksisuhteet ovat kauhistus ja nainen ei voi niistä nauttia.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Seksipalveluiden kaupankäyntikielto on perusteltua silloin kun sen osapuolena on ihmiskaupan uhri tai alaikäinen. Oikeusministeri Henrikssonin täyskieltoesitys perustuu siihen, ettei nykyinen laki toimi. Suomi ei voi olla ihmiskauppiaita houkutteleva maa. On ollut erittäin vaikea osoittaa seksin ostajan voineen tietää, että seksikaupassa hyväksikäytetty henkilö on ollut parituksen tai ihmiskaupan uhri, hän perustelee.

Täyskieltoa voidaan perustella myös muilla syillä. Uskonnolliset ovat niistä yksi. Ovat ne mitkä tahansa, jokaisen yksityinen mielipide on yhtä arvokas.

Ministerit Henriksson ja Räsänen perustelevat kieltoa Ruotsin ruusuisilla kokemuksilla. Täyskiellon hyödyistä on myös vähemmän ruusuista kerrottavaa. Kielto on ajanut seksityöntekijät entistä ahtaammalle ja viranomaisten ulottumattomiin. Tilastot näyttävät laskusuuntaa. Todellisuudesta tiedämme entistä vähemmän. Ministerit tekevät yksioikoisia johtopäätöksiä Ruotsin hyödyistä. Sekin heille sallittakoon.

Asiallinen keskustelu näin vaikeasta aihepiiristä ei ole helppoa. Seuraavassa eräitä näkökantoja, joita ei pidä ainakaan kättelyssä unohtaa.

Laiton prostituutio on piilorikollisuutta pahimmillaan ja sellaisen paljastaminen on työlästä ja kallista. Juttujen selviämisen sattumanvaraisuus lisääntyy. Suurin osa seksityöntekijöistä harjoittavat “bisnestäään” vapaaehtoisesti ja omasta vakaasta tahdosta. Merkittävä osa asiakkaista ovat sellaisia, jotka eivät muulla tavalla saa tarpeitaan tyydytetyksi. Tähän kategoriaan kuuluvat myös liikuntarajoitteiset.

Kun ministereiden vilpitön tahto on suojella seksikaupan uhreja ja alaikäisiä, täyskielto pitää asettaa keinovalikoiman häntäpäähän. Kärkeen tulevat toimenpiteet, joilla uhreille tarjotaan luotettavia viranomaispalveluita ja toimivaa suojelua. Jos ihmiskaupan uhrin kohtalo tuomioistuinkäsittelyn jälkeen on joutuminen parittajiensa armoille ja pahimmassa tapauksessa maasta poistaminen, se ei houkuttele viranomaisyhteistyöhön.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mielestäni seksityöntekijää ei tarvitse suojella, vaan rankaista! Ihmiskaupan uhrit voidaan tietenkin jättää rankaisematta ja toimittaa takaisin lähtömaihinsa.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Pertti - ei viranomaistoiminnan tavoitteena voi olla ihmiskaupan uhrin (rikoksen uhrin) rankaiseminen ja heitteille jättäminen. Palauttaminen kotimaahan tarkoittaisi käytännössä sitä, että hän joutuisi vaaraan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Pertti - ei viranomaistoiminnan tavoitteena voi olla rikoksen ihmiskaupan uhrin rankaiseminen ja heitteille jättäminen. Palauttaminen kotimaahan tarkoittaisi käytännössä sitä, että hän joutuisi vaaraan."

Ihmiskaupan uhrin hyväksikäyttäjiä rankaisee tietenkin Suomen oikeuslaitos. Maa, josta ihmiskaupan uhri on lähtöisin, vastaa ensisijaisesti ko. henkilön kohtelusta ja turvallisuudesta. Tämä on järjenmukainen toiminta tässä tapuksessa. Tietenkin voidaan ottaa humanitääriset syyt huomioon karkoituksesta päätettäessä tai mahdollinen yhteistyö viranomaisten kanssa asiaan liittyvää rikosvyyhtiä selvitettäessä.

Käyttäjän thomaselfgren kuva
Thomas Elfgren

Pertti - ajatuksesi on jalo - siis se, että uhrin lähtömaa huolehtisi uhrista. Käytännössä sen varaan ei voi laskea.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Thomas,

Mielipiteesi on ehkä poliittisesti korrekti, mutta se on järjetön ja juridisestikin pitämätön. Jokainen valtiohan vastaa kansalaistaan tai pysyvistä asukkaistaan. Tietenkin joissakin erityisissä humanitaarisuutta vaativissa tapauksissa tai tutkinnallisista syistä johtuen voidaan Thomaksen ajatustapaa noudattaa.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kiitos kommentista,
kovin olen samaa mieltä.

Mirjami Parant

Seksi on myyntituote, josta kaikki, seksiteollisuuden alat ja yksittäiset parittajat vahtikoirina hyödyntävät toimeentuloaan.

Yksityishenkilöiden kohdalla, hyötynäkökulmat ovat usein häikäilemättömien, jopa raakojen rahastajien aluistussuhteita.

Vartaloaan myyvät nuoret ovat usein joko parittajien palkkaamia tai helpon rahan toivossa, epätoivoisia.

On tärkeää, että maassamme ryhdytään toimenpiteisiin seksin ostamisen kriminalioimiseen. On erittäin tärkeää, että lain avulla voidaan kitkeä ainakin äärimmäisiä hyväksikäyttäjiä.

Sisäpiiriostajien löytäminen lienee työlästä, mutta kriminalisointi joka tapauksessa rajoittaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mirjami on oikeassa, mutta myyminen on myöskin kriminalisoitava. Tietenkin ihmiskaupan uhriksi joutuminen on otettava huomioon lieventävänä asianhaarana prostituoitua tuomittaessa.

Jorma Kassinen

Niin ja akuutti sinipallisuus ja pitkä selibaatti lieventävänä asianhaarana asiakkaiden osalta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuuluuko Jorma Kassinen manitsemiinsa ryhmiin?

Jorma Kassinen

"Kuuluuko Jorma Kassinen manitsemiinsa ryhmiin?"

Neitsyt.

Johan Lom

"On erittäin tärkeää, että lain avulla voidaan kitkeä ainakin äärimmäisiä hyväksikäyttäjiä."

Pyh! Äärimmäinen hyväksikäyttö on jo nykylaissa kiellettyä. Ei sen kaksinkertainen kieltäminen mitään parnnusta tuo. Prostituution painuminen enemmän maan alle sen sijaan vaikeuttaa hyväksikäytettyjen asemaa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ei taida perheterapeutin hommat mennä oikein hyvin, jos sinulla on noin kielteinen ja ahdas asennoituminen seksuaalisuuteen.

Kannattaa lukea kesälomalla tuo väitöskirja ajatuksella, ja pohtia miten näkemyksemme lopulta muotoutuvat sosiaalisen ympäristömme kautta

http://www.finnqueer.net/pdf/Homoseksuaalisuuden.pdf

Pekka Lampelto

Mikko Ahola:

Suuruusluokkana, monenko eri naisen kanssa olet maannut? Kummelissa oli eräs hahmo, jota ihailtiin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kuulun Muuri-veljeskuntaan, jonka periaatteisiin kuluu ehdoton vaitiolo kaikesta, mitä naisten kanssa on tehty. Totaalinen vaitiolo.

Jorma Kassinen

"Vartaloaan myyvät nuoret ovat usein joko parittajien palkkaamia tai helpon rahan toivossa"

Eikö helppo raha ole hyvä asia?

Tapio Ahti

Kirjoituksesi loukkaa prostitutioituja, kuten on käynyt ilmi lukuisia kertoja edellisten kierrosten aikana, kun asiasta on keskusteltu. Itseään myyvät ihmiset eivät halua, että heitä pidetään uhreina, kun kerran vapaaehtoisesti työtään tekevät.

Pakotettuja on prosentin murto-osia siitä päätellen, että poliisi ei ole onnistunut löytämään käsittääkseni kuin yhden pakkotapauksen viime vuosien aikana -- vaiko ei yhtään, en nyt ole ihan varma. On älytöntä pakottaa ja ottaa vankilan ja korvausten riski, kun kerran vapaaehtoisiakin löytyy.

Parittajille työskentelevät prostitutioidut ovat jenkkitutkimuksen mukaan paremmassa turvassa ja tienaavat enemmän kuin yksityisyrittäjät. Suomen laki yrittää kuitenkin prostuuttien asemaa heikentää kieltämällä parituksen, jos siis Suomessa kuten USA:ssa paritetut ovat parempiosaisia.

Toki prostitutioitujen joukossa on säälittäviäkin tapauksia. Mutta niin on kaikenlaisissa muissakin ryhmissä.

Pentti Juhani Järvinen

Väänäselle & Mirjamille,

Ei Mirjami ole oikeassa, ei alkuunkaan. Syy on siinä, että tapa lähestyä ongelmaa on "laiton." Se asettaa heti alkuun samaan rikokseen syyllistyneet eri asemaan lain edessä. Maissa, joissa lain looginen kunnioitus on imperatiivi, koko esitys naurettaisiin alas - esittäjien mukana. Pohjoismaissa tällaisia harmeja ei ole kulttuurissa.

Ja mikä peruste on "ovat usein sitä sun tätä," mikä sekin sisältää idean, että joku sivulinen tietää - ja ratkaisee - mitä muut ajattelevat. Se on suoralla, josta nuo "arvatut ajatukset" voi seuraavaksi rikollistaa. Orwellin 1984 oli siis satiiri, ei käsikirja.

Nämä "lain keinot" olivat jo käytössä mm. Kekkosen ja Koiviston Suomessa, selvistä poliittisista syistä. Molemmat käyttivät mm. "vartaloaan myyviä" alaikäisiä, kun mm. ikävää toimitajaa piti yrittää diskreditoida. Jos se ei onnistunut, syytettiin homoksi, kun homottelukin oli rikos.

Nykyvaltiolla on selviä pulmia selviytyä, kun vanhoja keinoja ei ole enää käytössä, ja kansalaiset vaativat katetta veroilleen. Uusi versio vanhasta olisi saatava paikalleen ja tavanmukaista "feminististä" tyhmyyttä, kritillisyydellä vahvistettuna, käytetään hyväksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kekkos- tai koivistoslovakkian ummehtuneeseen moraalittomuuteen vetoaminen on kestämätöntä.
Tarvitsemme uutta polittiikkaa tässä suhteessä. Päivi Räsäsen avaus on oikean suuntainen, mutta riittämätön.

Pentti Juhani Järvinen

Väänänen,

Minä yritän huomauttaa, että Ruotsin laki on lakina kelvoton; se jo asettaa "samaan syyllistyneet" eri asemaan lain edessä. Ei sitä saa tehdä, vaikka se tehdään jatkuvasti pohjoismaisissa takapajuloissa, joissa ei yhdessäkään ole edes Perustuslakituomioistuinta. Uskonto, politiikka ja laki ovat eri asioita.

Lisäksi epäilen, että hallituksen kaksi tyttöstä on työnnetty tekemään melua asiasta, jotta aktuellempia, tosi pulmia taas voidaan sillä peittää.

Minkä lisäksi tiedän henkilökohtaisesti, miten valtio(t) ja puoluetoimistot, ml. Suomen, Ruotsin, Tanskan valtio, ml. yhdessä brittien SIS:n kanssa, ovat touhunneet juuri tässä ja samassa - ja moninkertaisia maan- ja muita petoksia ja rikoksia peittääkseen.

Yksi tällainen "taistelupari" päätyi Tanskassa televisioon. Pimuli oli valittu Lahden kotikadun kouluajan tyttöystävän kopiona, mikä sekin toisti samaa noin kymmenennen kerran. Ja touhun takana oli Tanskan ohessa mm. Suomen Supo ja UM ja PlM ja demarit. Miksei näitä paritteluja jo selvitetä?

Tämäkin alkoi, kun Supo yritti kutsua huoraus- ja ryyppyjuhliinsa - peittäkseen faktaa, ettei se voinut selvittää tosi maanpetoksia. Touhu alkoi 1974 ja on yhä päällä! Mutta Supohan vain "myi" seksiään.

Jorma Kassinen

Mitäs mieltä täällä ollaan Julian Assangen raiskaussyytteistä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

On oikein pistää se huijari syytteeseen!

Jorma Kassinen

Se on ihan merirosvo koko jätkä.

Mutta onko raiskaaja?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruotsin lainsäädännön ja oikeuskäytänteiden mukaan hän voi olla hyvinkin sellainen. Ruotsissahan on jätetty väliin kokonaan ns. mamuihin liittyvä raiskausdebatti, mutta lainsäädöntöä on kiristetty tilanteeseen sopivalla tavalla.

Jorma Kassinen

Mamuhan se on Australialaisena.
Tai seksituristi?
Tai merirosvo?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Australialainen luuli tässä tapuksessa olevansa Mestari, jolle kaikki oli sallittu. Näin ajattelen käräjien lopputulemasta huolimatta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Toivottavasti Ruotsi ei luovuta häntä Syyriaan vastaamaan Assadin hallinnon sähköpostien julkaisemiesta.

Pentti Juhani Järvinen

Juttu on jotenkin tyypillinen, jos on kokemusta "Ruotsin valtion edun" operaatioista, heidän tavoistaan panna joku yksilö kontrollin eli hyödyntämisen alle. Se hommaili näissä asioissa suorassa yhteistyössä sekä Kekkosen että Koiviston Suomen kanssa, mihin jopa Brittien Secret Service osallistui. Uskoisin, että Assange lähinnä järjestettin sen valvontaan. Mutta kyllä naisten, ml. juuri "naispoliisien" väärinkäytöt olivat selviä näissä jutuissa Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kaikissa jutut delegoidaan aina viimeksi naisille, kun ne alkavat mennä pieleen, minkä lisäksi brittien SIS toi katraaseen omansa.

Kun olen joskus kuullut, että fabuloin, niin mainitsenpa, että mm. yksi näin käytetty "brittipimu" päätyi "special service" miehensä kanssa Tanskan TV:hen, kun touhut menivät "liian pitkälle." Pimu oli valittu kopiona suomalaisesta "tyttöystävästä," mikä osoitti, että Suomen valtio oli mukana - maanpetoksellisesti. Ja tämä piti muka hyväksyä!

Merja Heikka

He joilla riittää kyvyt itsensämyymiseen, riittää kyvyt myös muuhun rikollisuuteen. Huumeet ja prostitutiohan liittyvät toisiinsa. Tosin ei aina. keminmaalla naapurivaltion naiset myivät samalla viinaa ja tupakkaa. :) Sitten ostelivat potkuhousuja näistä saamillaan rahoilla paikaöllisissa marketeissa. No, ei kait se mikään vitsi. Mutta joskus komiikalta ei voi välttyä.

Sivu 1 | 2 | 3 | »