Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Tukea vain vakuuksia vastaan

Vakuuksien vaatiminen ERVV:n kautta myönnettävässä kriisituessa kirjattiin hallitusohjelmaan eikä tästä linjasta voida poiketa. Ilman vakuuksia edellyttävää hallitusohjelmakirjausta puolueemme ei olisi hallitukseen lähtenyt mukaan. 

Vaadimme vakuuksia jo oppositioaikana ja vakuuksien kirjaaminen hallitusohjelmaan oli edellytyksemme hallitusyhteistyölle. Vakuuksilla rajataan suomalaisten veronmaksajien riskejä ja turvataan se periaate, että jokainen EU-maa lopulta vastaa omista veloistaan ja omasta taloudestaan. 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori kyseenalaisti tänään lausunnossaan Suomen vakuusvaatimukset. Hallituksen sisällä vakuuksista kuitenkin vallitsee yksimielisyys. Toisin kuin oppositiosta väitetään, hallitus ei ole vakuuskysymyksen vuoksi kriisissä. 

Kaikki hallituspuolueet ovat sitoutuneet hallitusohjelman kirjaukseen ja valtiovarainministeri Urpilaisella on hallituspuolueiden täysi tuki vakuusneuvotteluissa. 

Äkillinen ja hallitsematon kriisin leviäminen olisi suomalaisten kannalta kaikkein tuhoisin vaihtoehto. Puolueemme vastusti aikoinaan Suomen liittymistä rahaliittoon, sillä osasimme jo silloin ennakoida yhteisvaluutan aiheuttamia ongelmia varsin eritavoin toimivien talouksien alueelle. Euroalueen romahdus tai hallitsematon eurosta irtautuminen olisi kuitenkin Suomen etujen vastaista. Vaikka tähänastiset euroalueen talouksien vakautustoimet eivät ole toimineet toivotulla tavalla, äkillinen romahdus on pystytty estämään. Kriisi ei ole kuitenkaan helpottamassa lähitulevaisuudessa ja Suomen on oman etunsa kannalta tehtävä kipeitä päätöksiä kuten Espanjan pankkitukeen osallistumisen. Yksinkertaisia ja helppoja ratkaisuja ei ole olemassa. 

Euroopan rahamarkkinoiden vakaus on välttämätön Suomelle jo pelkästään taloutemme kannalta elintärkeän vientiteollisuuden vuoksi. Suomi ei kestä toista rahoitusmarkkinat totaalisesti halvaannuttavaa kriisiä. Olemme vasta toipumassa vuoden 2009 romahduksesta. Hallituksen tulee tehdä kaikkensa suomalaisten etujen turvaamiseksi. Suomalaisten etu ei ole epävarmuuden ja kaaoksen aikaansaaminen eurooppalaisilla markkinoilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Peukut Päville vaikka on erittäin epätodennäköistä, että kukaan noita velkoja koskaan maksaa pätkääkää takaisin. (Osin kuuluu systeemiin ao. velkakuvio).

Ps. Ja oikeasti hallittu eroaminen olisi mahdollista (osuus alle 2 %) ja viisasta koska etelän ketkut ei sitä kuitenkaan tee..

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Päivi Räsänen kirjoitti:
"Vaadimme vakuuksia jo oppositioaikana..." Missä ihmeessä tällainen tapahtui?
Ei ainakaan KD:n vaaliohjelmassa.

KD:n vaaliohjelma:
"Suomen ei tule ottaa vastattavakseen talouttaan huonosti hoitaneiden EU- jäsenmaiden velkoja tai kansainvälisten rahoituslaitosten riskejä minkään järjestelyn kautta, kuten esimerkiksi yhteisten velkakirjojen tai Euroopan Keskuspankin suorittamien jäsenmaiden velkakirjojen ostojen kautta."
______________________________

Hyvin selkeästi sanottu - sitten tuli takinkääntö.

KD:n vaaliohjelma jatkuu:
"EU 2020 -strategia tulee panna täytäntöön alueen maailmanlaajuisen kilpailukyvyn parantamiseksi. EU:n ja jäsenmaiden antamien julkisten tukien tulee olla tasapuolisia, eivätkä ne saa vääristää kilpailua. Työllisyys- ja yritystuet kuuluu rahoittaa kansallisesti samoin reaktiot nopeisiin rakennemuutoksiin, eli globalisaatioon sopeutumisrahasto tulee purkaa."
______________________________

Jos jopa rahastoja tulee purkaa, niin miten ihmeessä te olette mukana niitä perustamassa? (EVM)
Tässä käänneettiin vieläpä paita.

KD:n vaaliohjelma jatkuu:
"EU:n budjetti säilytetään noin yhden prosentin osuutena alueen bruttokansantulosta. Torjumme pyrkimykset EU:n omiin rahoituslähteisiin, kuten EU-veroihin. Rahoitusvirtojen valvontaa ja petosten estämistä tulee tehostaa.
Kasvu- ja vakaussopimusta tiukennetaan ja estetään vapaamatkustaminen toisten jäsenmaiden kustannuksella.
On pidettävä kiinni tavoitteesta saada julkinen velka alle 60 prosentin bktosuuteen kaikkien jäsenmaiden, myös suurten, kohdalla."
______________________________

Miten on totuudessa pysymisen kanssa? Vai eikö se enää koske ministereiksi päässeitä?

http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelma?tunniste=kdv...

Henry

Jukka Mäkinen

Eikös tuo vakuuksien vastaanottaminen ole vähän ikäänkuin seksin myymistä.
Jutalla vielä verkkosukatkin. Kieltää pitää tuollaiset vakuudet. Hyi sentään.

Markku Talikka

Noudatetaan jo laadittua Lissabonin sopimusta, ei noiden ongelmien ratkaisu sen merkillisempää rakettitiedettä ole.

Käyttäjän matiassinkkonen kuva
Matias Sinkkonen

Pitäiskö tähän sanoa että: AAMEN!! ei mitään lisättävää

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

On kummallista, että poliitikot ovat täysin sivuraiteella näissä tukipaketeissa. Eikö Päivi Räsänen todellakaan ymmärrä, että 123 ja 125 artikla kieltävät nämä avustukset. On siis täysin turhaa näperrellä vakuuksien kanssa, kun Suomen EI tarvitse osallistua LAINKAAN näihin tukiin. Riittää kun asiasta vain ilmoittaa Brysselissä, että Suomi noudattaa tehtyjä sopimuksia ja irtisanoutuu muistakin jo aikaisemmin tehdyistä soppareista.

Mitä olisi Suomen hyöty tästä?? Tietenkin se, että vastuumme ulkomaisten pankkien holtittomasta luotonannosta putoaisi NOLLAAN. Hesarin keväisen laskelman mukaan meillä on jo 51,5 miljardin vastuut sellaisesta, joka ei edes kuulu meidän maksettavaksi. Maksakoot lainansa ne, jotka ovat ne tehneetkin, mitä hattua se meille kuuluu???

Tästä on kysymys, arvoisa Päivi Räsänen, ei mistään vakuuksien saamisesta. Te vääristelette tahallanne asiaa ja olette ajautuneet täysin sivuraiteelle suomen etujen ajamisessa. Luulisi , että lääkäriaivoillanne pystyisitte tajuamaan näin yksinkertaisen asian. Vai oletteko te niin ahne, että ministeripalkan vuoksi olette valmis ajamaan tämän valtion perikatoon ja EVM:n kynsiin ryöstettäväksi???

Kari Ahlava

Mietitäänpäs nyt uudestaan käsillä olevaa ongelmaa.

Siis suurin vaikeus on nyt se, että markkinat vaativat yhä korkeampaa korkoa ylivelkaisilta mailta.

Kyllä tämä on helppo hoitaa. Antaa markkinoiden tehdä omat päätöksensä ja johtopäätöksensä.

Lopetetaan tälläinen kokouksissa juokseminen ja lausuntojen antaminen. Vakuuksia ei ehdi junailemaan sitä tahtia, mitä niitä olisi tarvis olla käsillä.

Espanjassa on tosi rikkaita ihmisiä. Kyllä siellä voisi näille asettaa parin tuhannen euron kriisiveron, jota vastaan annettaisiin niitä pankkiosakkeita, mitä suomalaisille veronmaksajille on tarjolla nyt.

Nehän voisivat itse myydä osakkeet voitolla, kun ajat paranevat.

Mediasotaa olisi käytävä kansainvälisillä areenoilla. Amerikkalaiset eivät suinkaan ymmärrä Suomen asemaa ilman ja sikäläisillä on suuri vaikutus meidän ja Merkelin tekemisiin.

Viime yönä Suomen aikaa Washington Post julkaisi Urpilaista koskevan uutisen. Sinne kannattaa mennä kommentoimaan oma näkemyksensä. Hyvähän täälläkin on kirjoittaa, mutta maailma on pieni nyt.

http://uutisvahti.com

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Vakuudet ovat pelkkä demareiden vaalitemppu ja myötähäpeää herättävää kansan huijaamista, vailla todellisuuspohjaa.

Jos valtioilla olisi antaa vakuuksia, niiden ei lähtökohtaisesti tarvitsisi mennä Euroopan sosiaalitoimiston luukulle, vaan ne saisivat rahaa oikeilta markkinoilta. Jos annetuilla vakuuksilla olisi jotain todellista arvoa, ne kiinnostaisivat muitakin kun suomalaisia. Ja jos ne olisivat vakuuttavat, niitä ei salattaisi valtiovarainministeriön toimesta.

Missä muuten on tällä hetkellä KD:n linja siitä, että Euroopan maat hankkikoot itse pelimerkkinsä? Sivu jossa julistatte tätä iskulausetta, löytyy edelleen tätä kirjoittaessa puolueenne kotisivulta. Ehkä se kannattaisi takinkäännön kunniaksi tai edes hygieniasyistä retusoida pois?

Käyttäjän matiassinkkonen kuva
Matias Sinkkonen

Puheet toista, teot toista. Mikään ei kohtaa missään. Pelkkää p..... puhumista ja oman kilven kiillotamista. Tätä se on koko hallitukselta, pois lukien kokomuus joka on pysynyt suunnitelmissaan Suomen itsenäisyyden tuhoamisessa.

Jarmo Makkonen

P. Räsänen: "Äkillinen ja hallitsematon kriisin leviäminen olisi suomalaisten kannalta kaikkein tuhoisin vaihtoehto."

Oli se hyvä että Kreikan talouskriisille saatiin palomuuri ettei levinnyt Irlantiin, Portugaliin, Espanjaan, Italiasta puhumattakaan.

Johan Lom

Optimaalisinta olisi yhteinen pohjoiseurooppalaisten maiden rahaunioni. Latinot voisivat sitten perustaa omansa.

Sekä latinot että Pohjois-Euroopan maat pärjäävät hyvin omalla tyylillään, mutta samaan muottiin niistä ei ole.

Tässä kohden Soini oli oikeassa meloneineen ja omenoineen.

Edwin Blumeaux

Suomalaiset politiikot eivät näytä ymmärtäneen nykyisen tiedon kulkemisen nopeutta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Vakuuksia ei saada. Suomea pidetään jo pilkkana.
Vasemmisto ja Kd:t pettivät äänestäjänsä.
Manuelin ja Jorgoksen elintaso laskee Kreikassa ja Espanjassa lähelle nälkärajaa.

Eero Kivelä

Mitkä ne vakuudet ovat? Ei niitä konkreettisesti ole olemassa. Aino vakuus rivikansalaiselle on maksaa ja kokea päättäjien valta selkänahassaan.

Kyllästynyt olen ja suututtaa perin pohjin poliitikkojen toilaulut.

Mikä merkillinen heitä riivaa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sanon vain lyhyesti. Mielestäni KD hallituksessa on aivan väärässä seurassa.

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Niin höpö höpö juttu kuin vain voi olla. (siis tämä sinun blogisi) Pitäähän sitä seisoa hallitusohjelman takana ainakin julkisesti, vaikka sydän sanoisi muuta. Jos pystyt sydämestäsi sanomaan, että rahan lapioiminen pankkitukiin on mielestäsi oikea, kirjoita siitä. Mutta jos vain kohteliaisuussyistä ja hallitusohjelman takia sen teet, on parempi olla hiljaa.
Oletko muuten koskaan kysynyt, mitä KD:n kannattajat ovat asiasta? Kun katsoo kannatustukimuksia huomaa vain saman ilmiön kuin Nokian pörssikursissa. Onko KD:lla vara hävitä kunnallisvaalit. Kyllä nyt ylimääräisessä eduskunnan istunnossa pitää hypätä pois hallituksesta.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Muistaa tuo Toimi Kankaanniemi Kristillidemokraattien kannan tukiin
puolueen oppositioajalta vähän erilailla
http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Päivi Räsänen. Tämä blogi on vain omien kulmaryppyjesi tasoittelemista. Vetoat hallitusohjelmaan, jossa on sovittu takauksien myöntämisestä. Paljonko olette sopineet riittäväksi prosentiksi annettavien takausten tai suorien lainojen määrästä? Onko se 0,5% vai kenties 100% annettavasta summasta ?
Oletteko sopineet Audeja jakaessa, ettei mitään prosenttimäärää sovita, vaan riittää kun kansalaisille kerrotaan, että saimme takuut ?
Mitä siellä hallitusohjelmakirjauksessa lukee ?
Voitko kertoa sen kansalaisille ja palstan lukioille ?

Vastaako tulevan EU-maalle myönnettävä valtio veloistaan(Espanja), jos Suomi antaa tukea suoraan pankeille , eikä valtiolle ?
Onko Espanjan valtio tuen saaja vai espanjalaiset pankit ?

Kuten kirjoituksessasi väität, niin onko Espanja nyt vastuussa , jos annamme pankeille suoraa tukea vai Espanjalaiset pankit?

"Vakuuksilla rajataan suomalaisten veronmaksajien riskejä ja turvataan se periaate, että jokainen EU-maa lopulta vastaa omista veloistaan ja omasta taloudestaan." , kirjoitat.

Oletko sinä antanut pikkusormen pahalle ? Espanjan valtio ei ole vastuussa Santanderille annetuista lainoista tai takauksista , vaan pankki.EU-maa nimeltä Espanja ei ole vastuussa veloista jotka myönnetään suoraan pankkeille !

Annat seuraavaksi koko käden, että Audin penkki säilyisi, mutta sori vaan, ainut mitä nyt annat on Sari Essayahille lisää kannatusta ja itse menet sen pahan mukana sinne, minne kuulutkin.

Hallitusko ei olisi vakuuskysymyksien takia kriisissä? Miksi ei? Onko teillä siellä hallituksessa yksimielisyys siitä, että tuetaanko pankkeja vai valtiota ? Onko teillä yksimielisyys siitä mikä on riittävä vakuus Espanjan Pankkien tukemisesta ? Mitä sinä oikein yrität selittää lukioille ? Väität, että hallituksen sisällä on yksimielisyys vakuuksista. Mikä ja paljonko se on ?

Tuohon loppuun missä maalaat kauhukuvia hallitsemattomasta kriisin leviämisestä, niin voisin sanoa, että tuo jos joku on populismia. Hallitsematonta kriisiä ei edes ole olemassa tai sitten sitä pitäisi kutsua nimellä sota.

Lopun kirjoituksessa yrität puhua kauniisti suomalaisten edusta ja suomalaiseten etujen turvaamisesta. Tässä kohti olet jo antanut koko käden pahalle, sillä suomalaisten veronmaksajien rahojen mättäminen Espanjalaisten pankkien ja sijoittajien pelastamiseksi ei ole suomalaiseten etu, vaan suomalaisten ryöstö !

Eno le Nuija

Herran Jumala, mitä populismia !!!

Ku EVM:n käytöstä päätettiin, niin (jumalan) arvoitettu sisäministerimme Päivi Räsänen oli kiinnostunut lähinnä Parkkisakoista:
http://paivirasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110167-yksityisille-parkkifirmoille-jäämässä-vain-avustava-rooli

tai seksin ostamisen kieltämisestä
http://paivirasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/110786-seksin-ostamiselle-täyskielto

Nyt kun gallupit näyttävät täyttä vastalausetta tukipaketeille, niin Räsänen kirjoittaa kerrankin asiasta, mutta jonninjoutavaa pa..aa.

Voiko mitään naurettavampaa olla kuin uskovainen, joka on menettänyt täydellisesti
uskottavuutensa ???

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ei näissä tukipaketeissa ole kyse mistään vakuuksista, Päivi, vaan siitä, ettei meilla pienenä kansana ole yksinkertaisesti varaa tällaiseen. Miksi olet hurahtanut näiden eurouskovaisten porukkaan. Muijani äänesti teitä ja mentyänne tähän petturihallitukseen, hän ei enää teitä äänestä missään vaaleissa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kankaanniemi kaivoi KD:n vaaliohjelmaa, ja totesi sen olevan selkeää tekstiä vakuuksien osalta, mutta täysin päinvastainen kuin mitä te nyt tuossa ylhäällä väitätte.

Toiseksi, mitä KD:n vastustaminen tässä rahaliittoon liittymisessä oikein on? Millä perusteilla? Osasitte ennakoida? Hyvänen aika, ette osaa edes historiassa jo tapahtuneita asioitakaan käsitellä.

Tässä eduskuntaryhmänne puheenjohtajan tyylinäytettä:

P. Östman: "Arvoisa puhemies! Edustaja Soini totesi omassa puheenvuorossaan moneen otteeseen, että euro ei toimi siksi, että se ei ole toimiva valuutta, ja että Eurooppa olisi menettänyt kilpailukykynsä euron takia. Kysyn: miksi Suomi sitten menetti kilpailukykynsä 90-luvulla? (Mauri Pekkarinen: Se oli ihan eri tilanne!) Meillähän oli oma valuutta, meillä oli oma valuutta Suomen markka. Silloin, kun edustaja Soini muun muassa oli opiskelemassa politiikan retoriikkaa, tuhannet pienyrittäjät painoivat töitä niska limassa, allekirjoittanut mukaan lukien, ja maksoivat miljoonien edestä ylimääräisiä lainoja Suomen pankkisektorille. (Välihuutoja) Kriiseissä on aina maksajia. Suomen pienyrittäjät olivat myös veronmaksajien roolissa 90-luvulla. Se siitä oman valuutan toimivuudesta suhteessa euroon ja tästä oikeudenmukaisuudesta."

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh...

P. Östman toki toistaa tästä samaa virheellistä käsitystä vielä vastauspuheenvuorossaan:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh...

90-luvun lamamme johtui kilpailukyvyn menettäneestä Suomen markasta, joka oli sidottu euron "esi-isään" ja tätä kurssia pidettiin tarkoituksella liian korkealla. Tilanne on nyt teknisesti sama kuin silloin. Silloin olimme vapaaehtoisesti sidonneet valuuttamme arvon, nyt se on sidottu ilman meidän mahdollisuuksia vaikuttaa siihen.

Edwin Blumeaux

"Suomi ei kestä toista rahoitusmarkkinat totaalisesti halvaannuttavaa kriisiä."

Kyllä Suomi kestää. Suomi on kestänyt pahempiakin kriisejä.

Kestävätkö politiikot, jotka nämä kriisit kerta toisensa jälkeen aiheuttavat, olisi aiheellinen kysymys.

Aikamoisen listan naulasi Räsänen virtuaaliseinälle. Ei ole propaganda muuttanut tyyliään sitten Neuvostoliiton, nyt on vain toiset käskijät.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Koko vakuuspelleily ja erityisesti Vapaavuoren ulostulo on vain laskelmoitua äänestäjien kusetusta.
Nyt ei pääkirjoituksissa ja blogeissa enää kiistellä siitä, onko Espanjan pankkien auttamisessa suomalaisten veronmaksajien rahoilla mitään järkeä. Nyt niissä pohditaan näitä vakuuksia.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Blogissa on kaksi tärkeää kohtaa, jotka tulee huomata:

1) Räsänen ei vastaa yhteenkään hänelle esitettyyn kysymykseen, joten mistään "keskustelublogista" on lapsellista puhua. Räsänen vain haluaa näyttää aktiiviselta.

2) Räsänen ei kerro, mitä nuo vakuudet olisivat, tai edes voisivat olla. Puhdasta populismia siis, josaa Soinikin jää kakkoseksi.

Käyttäjän JariLehtonen kuva
Jari Lehtonen

Kysyn kun en tiedä.

Onko maailmalla tapana vaatia veloille takuita?

Miten on Suomen ja suomalaisten ulkomailta lainaama raha, onko niille muuta takuuta kuin Suomen maine?.

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Kun on maksukyvytön tai epäily siitä, tulee laittaa vakuudet tai takaajat. Nämä velkamaat itse myöntävät, että rahaa ei ole edes palkkoihin tai entisten lainojen maksuun. Jos et tarvii takuita, lainaa mulle 2.500.000 e. Maksan takaisin korkoineen 30 vuoden päästä velan ja korot. Luotathan sanaani. Näinhän Suomikin antaa lainaksi sinun ja minun veroeuroja.

Ossi Onni

Valtion veloilla ei ole koskaan mitään muuta maine. Kansainväliset kiinteät vakuudet eivät ole missään oikeudessa sitovia. Maa voi aina halutessaan lunastaa itselleen tällaiset "vakuudet." Poikkeus on, jos on valmis lähettämään armeijan perintämatkalle.

Koko näytelmä on farssi, ei Suomi Espanjalta saa senttiäkään. Ehkä yksityisltä pankeilta suoraan voisi jotain saada.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ennen vaaleja kaikki KD:laiset edustajat lupasivat vastustaa yhtään mitään eurotukiaisia. Ei silloin ollut puhe mistään vakuuksista.

Asiaintilan näin ollen en anna mitään painoarvoa millekään KD:n edustajan tekemille lupauksille. Punnittu ja kevyeksi havaittu.

Sama koskee toki vasemmistoliittoa, isoa osaa demareista ja erinäisiä kokoomuslaisia.

Sirpa Abdallah

Kommenttien kirjoittelu taitaa olla turhaa, sillä tuskin Päivi edes lukee niitä? Joten näin tällä erää.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Eipä taida lukea niin, kunhan käy täällä julistamassa.

Mutta omapa on asiansa. Mitä useampi äänestäjä tämän touhun irvokkuuden näkee, sen parempi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Arvoisa ministeri Päivi Räsänen!

Suomen ei tarvitse vaatia vakuuksia, koska Suomen ei tarvitse millään tavalla auttaa eurokriisissä.

Perusteluni:

Suomi ei ole koskaan tehnyt päätöstä Markalla hoidettavasta omasta raha- ja talouspolitiikasta luopumiseksi.

Kyseessä on Mauno Koiviston määräyksillä tehty petos, jossa käytettiin tekaistua EMU-varaumaa eduskunnan harhauttamiseen.

Markan hävittämiseksi nimittäin olisi pitänyt säätää Hallitusmuodon 72 §:n muutos, jonka hyväksymiseen ei olisi löytynyt 5/6 enemmistöä. Tässä on syy, miksi turvauduttiin petokseen.

Petoksen pohja luotiin 20.12.1993 ja petoksen jatko eli tulevaisuuteen siirretyn ongelman ratkaisu suoritettiin Lipposen hallituksen toimesta.

Eurosta poispääsemiseksi ei tarvita edes eduskunnan äänestyksiä.
Tarvitaan vain kansalaisten painetta päättäjiin totuuden myöntämiseksi.

Laittakaa kotisivuni osoite jakeluun kansalle!

Jorma Jaakkola
Kokemäki
Salaisen EMU-varaumapöytäkirjan asianosainen 1.12.1999 alkaen
Kotisivu:
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/historia.php

Petteri Sahinjoki

Mihin se Rossin tästä aiheesta kirjoittamasi blogi kommentteineen täältä usarista hävisi ?

Sen otsikko oli :
"Miltä tuntuu olla valehtelija Päivi Räsänen?"

Kaikesta muusta saa täällä keskustella, mutta ei hallituspuolueiden poliitikkojen rehellisyydestä.

Ohessa vielä tänäänkin kristillisten omilta web-sivuilta löytyvät vaaliteema lauseet mustaa valkoisella,

"1. Suomen ei tule ottaa vastattavakseen talouttaan huonosti hoitaneiden EU- jäsenmaiden velkoja tai kansainvälisten rahoituslaitosten
riskejä minkään järjestelyn kautta"

http://www.kd.fi/KD/www/fi/politiikka/Ohjelmat/Vaa...

Ohessa oikein 2011 vaalikyltti :)

http://www.kd.fi/KD/www/fi/kuvat/Kyltti_Jasenvalti...

Näin siis KD kajautteli lupauksia ennen vaaleja 2011.

Haluatteko että kaivan Vasemmiston Paavo Arhimmäen kevään 2011 vaalilupaukset ?

Noh.

Niitä tulee tässä,

http://www.youtube.com/watch?v=FI9qHASYvI4

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Kun vakuuksista niin paljon puhutaan, niin onko joku nähnyt tai kuullut, mitä nämä meidän vakuudet ovat? Minun korviini ei ole vielä kantautuneet, vaikka foliopipokin on tuolla naulakossa.

Tuosta, että Suomi ei kestä toista rahoitusmarkkinoita halvaannuttavaa kriisiä. Yli kahden vuoden aikana tehdyistä toimenpiteistä huolimatta, olemme siltikin entistä lähempänä tuota tilannetta. Nyt olemme sitouttamassa itsemme yhä syvemmälle uppoavaan laivaan - kun puhutaan Espanjan tukemisesta.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Viime hallituksessa, jossa Keskusta oli, oppositio vastusti kovasti, koska mitään takuuvaatimuksia ei kriisimaille pyydetty. Eli jos ollaan tarkkoja, niin Kokoomus on eri linjoilla kuin silloin. Oli auliimpi jakamaan rahoja tuolloin. Joka tapauksessa eroaminen eurosta nyt ei olisi mun mielestä viisasta, koska hätiköityjä päätöksiä ei kannata tehdä.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Tukipaketit kiinni, kiitos riittää. Katsotaan mitä tapahtuu. Valtaavatko heinäsirkat maan?

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Tukipaketit kiinni, kiitos riittää. Katsotaan mitä tapahtuu. Valtaavatko heinäsirkat maan?

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Voi olla duplikaattinakin. Hyvän asian puolesta..

Juha Kuittinen

Kun antaa pikkusormen niin se vie koko käden.

Käyttäjän JariLehtonen kuva
Jari Lehtonen

Tuossa aikaisemmin tuli tietoa siitä, että valtioiden lainatessa rahaa ei yleensä käytetä takuita.

Tämän vuoksi olen nyt vahvasti sitä mieltä että Jan Vapaavuori on oikeassa kun hänen mielestään Espanjaltakaan ei takuita vaadita jos sille rahaa lainataan.

Eri asia sitten on että lainataanko Espanjalle saati Espanjan pankeille rahaa. Itse lainaisin kyllä mieluummin Espanjalle, sillä luotan Espanjaan enemmän kuin Espanjan pankkeihin.

Miten on - ovatko Saksan (ja Espanjan sekä Italian) pankit vaatineet takuita kun ovat lainanneet Kreikalle tai kreikkalaisille pankeille.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Julkisyhteisöt, kuten valtio ja kunnat, eivät normaalisti anna lainoistaan vakuuksia. Ns. nimivakuus riittää. Tämä perustuu verotusoikeuteen. Tavallisesti valtiot saavatkin lainaa markkinoilta, eivät toisilta valtioilta.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Espanja ja Kypros eivät ole normaalitapauksia. Ne eivät enää saa lainaa markkinoilta lainkaan tai korko on sietämättömän korkea. Pian Italiakin löytynee tuolta listalta.

Kun valtio tai pankki markkinoilta ei lainaa saa, mutta rahantarve on polttava, ei auta muu kuin pyytää kaverilta vippiä. Noiden "hulttiovaltioiden" kavereita ovat Saksa, Hollanti, Itävalta ja Suomi, joilla on vielä lainansaanti edullisesti mahdollista. Myös muut kahdeksan euromaata antavat rahaa, lainaavat tai takaavat ERVV:n tai EVM:n hankkimaa rahaa ja näitä yhteisvastuullisia varoja annetaan noille, jotka ovat ylivelkaantuneet.

Kun Espanja ottaa lainaa markkinoilta, se joutuu maksamaan 6-7%:n koron. Me annamme sille ERVV:n tai EVM:n kautta lainaa paljon halvemmalla. Näin Espanja ym voi jatkaa matalalla verotuksella.

EU:n Lissabonin sopimus kieltää jäsenmaita tukemasta toisiaan tai ottamasta vastuita toistensa veloista. Tämän johdosta tukijärjestelmät on luotu EU-säädösten ulkopuolelle. Esim. EVM, joka alkaa rahoittaa espanjalaisia pankkeja, on luxemburgilainen osakeyhtiö, ei EU-orgaani. Suomi olisi voinut jäädä sen ulkopuolelle ja olisi voinut jatkaa halutessaan EU:ssa ja eurossa. Kataisen hallitus halusi vapaaehtoisesti mennä mukaan tuohon yhtiöön. Vanhasen hallitus antoi Kreikalle vakuudetonta lainaa suoraan kahdenvälisellä sopimuksella ohi EU-järjestelmän.

Sopimukset ovat olemassa ja ne ovat tältä osin yksiselitteisiä. Ne vain on kierretty. Näin Suomen veronmaksajat palvelevat kansainvälisiä suurpankkeja ja -sijoittajia.

Panemalla raha- ja takuuhanat kiinni pakotettaisiin nuo kehnosti asiansa hoitaneet maat panemaan taloutensa kuntoon, mm. verotuksen taso ja verojen perintä Suomen tasolle. Samalla ongelmat poistuisivat melko nopeasti. Mutta miksi ne tekisivät noin nyt, kun muiden maiden hölmöt hallitukset rahoittavat edullisesti nykymenon.

Käyttäjän RistoSuvanto kuva
Risto Suvanto

Vakuusvaatimus on pikku juttu. MInä kaipaan ministerin kannanottoa tähän Jutta Urpilaisen eduskunnassa 13.6 esittämään kantaan:

Yhteisvastuuseen perustuvaa pankkiunionia Suomi ei kuitenkaan voi hyväksyä. Euroopan pankkiviranomaiselle EBA:lle voisi silti antaa nykyistä voimakkaimpia keinoja, joilla se voi varmistua kansallisesti harjoitetun valvonnan tehokkuudesta. Tämä ei saa kuitenkaan muuttaa periaatetta, että valvonta hoidetaan ensisijaisesti kansallisesti.

Tätä mieltä hallitus oli siis vielä 13.6, mutta sitten tuli huippukokous ja Jyrki Katainen muutti kannan täysin päinvastaiseksi tai myöntyi Italian Montin tahtoon. Eurovakaus mukamas vaatii.

Tästä haluaisin kuulla ministerin kannan nyt. HYväksytkö yhteisvastuuseen perustuvan pankkiunionin ja ylikansallisen pankkien valvonnan?

Kiitos vastauksesta !

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Tässä blogiketjussa ei ollut yhtään krissuja tai Räsästä puolustavaa tekstiä tai kannanottoa. Mistä se kertoo?

Kansa on tyytymätön hallituksen ajamaan politiikkaan. Toivottavasti se näkyy selvästi kunnallisvaaleissa. Niiden tulos vaikuttaa hallitukseen, ainakin henkisesti.

Toimituksen poiminnat