Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Suomi voisi ottaa vastaan useita satoja syyrialaispakolaisia

Syyrian konflikti on jatkunut jo lähes kaksi ja puoli vuotta ja vaatinut noin 100 000 kuolonuhria. Kriisin keskellä miljoonat ihmiset ovat myös joutuneet lähtemään kodeistaan. YK:n pakolaisvaltuutetun toimiston UNCHR:n mukaan Syyriasta paenneita pakolaisia on jo kaksi miljoonaa. Näiden lisäksi maan sisäisiä pakolaisia on arviolta yli neljä miljoonaa. Sisäministeriössä on huolestuneena seurattu tilanteen heikkenemistä ja samalla on käyty jatkuvia keskusteluja UNHCR:n kanssa siitä miten Suomi voisi pakolaistilanteessa auttaa. Pyynnöstäni sisäministeriö käynnisti kesällä varautumistyön sen miettimiseksi miten Suomi voisi Syyrian pakolaistilanteeseen vastata. Olemme sisäministeriön kautta mm. tarjonneet pakolaiskiintiön hätäkiintiön kohdentamista Syyrian pakolaisille sekä valmistelleet ensi vuoden kiintiön merkittävää kohdentamista Syyrian pakolaisille. Näiden toimenpiteiden lisäksi on sisäministeriön johdolla jatkuvasti valmisteltu vaihtoehtoja myös normaalin menettelyn ylittäville toimenpiteille. Tilanteen edelleen kärjistyessä on nyt ilmeistä, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa auttaminen normaalin pakolaiskiintiön puitteissa ei ole riittävää, vaan nyt tarvitaan poikkeuksellisia normaalin 750 henkilön pakolaiskiintiön ylittäviä menettelyjä. Sisäministeriössä valmistellaankin nyt ehdotusta ensi vuoden pakolaiskiintiön väliaikaiselle kasvattamiselle Syyrian tilanteen johdosta. Pidän mahdollisensa, että Suomi voisi jo heti ensi vuoden alussa vastaanottaa useita satoja pakolaisia, jotka ovat joutuneet pakolaiseksi Syyrian kriisin seurauksena. Myös taloudellisesti tiukkana aikana on Suomella oltava mahdollisuus auttaa lähimmäisiä keskellä äärimmäistä inhimillistä kärsimystä. Päätöksen pakolaiskiintiön mahdollisesta kasvattamisesta tekee hallitus yhdessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Asia on tärkeä. Mikä on sopiva määrä, siihen en ota kantaa. Muistetaan samalla, että näinä aikoina kun valtiontalous on mitä on, kansalaisten tuntoa on todellakin kuunneltava ja hyväksyttävä se, että valtio on instanssina vastuussa vain omille kansalaisilleen. Demokratiam pitää saada pääättää, mikä on oikea pakolaisten määrä.

ps. edit jälkeenpäin: http://perttupulkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14... Blogissa ehdotan, että seurakunnat voisivat 3 vuoden ajan huolehtia pakolaisperheistä, jonka jälkeen katsotaan mikä Syyrian tilanne on silloin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Miksi vain useita satoja? Miksi ei kerralla useita tuhansia?

Antti Jokinen

Ei yhtään pakolaista Syyriasta ja ei mistään muualtakaan. Ja vanhoja esim. somaleita pitäisi kiireen kaupalla alkamaan palauttamaan sinne mistä ovat tulleetkin. Pakolaisten ylläpitäminen Suomessa on järjettömyyden huippu.

Käyttäjän SeSo kuva
Šeida Sohrabi

Samalla periaatteella meidän juopot metsään pois normaalien keskuudesta. Kun elävät minun verorahoillani ja turmelevat tulevat lapseni.

Pakolainen on aina pakolainen ja ei ikinä sopeudu. Pakolaisen kulttuuri tosi pahaa. On pakolaisten syy, että joutuvat pakenememaan. Jäisivät taistelemaan maastaan eivätkä pelkurimaisesti pakenisi. Niin kuin karjalaiset pakeni ja suomalaiset pakolaiset pakeni pelkurimaisesti Ruotsiin.

Pakolainen on vain mustaihoinen tai kebab-tyyppi, ei ikinä suomalaiset ole olleet pakolaisina. Eivät edes maansisäiset pakolaiset, joita Suomessa oli kahteen kertaan reilu 400 000 yskilöä.

Huom. Tämä on provosoiva kirjoitus.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Juopot ovat muuten parhaita veronmaksajia, koska alvin lisäksi maksavat myös alkoholi ja sokeriveroa.Ja jos hakevat juomansa Virosta tai pakenevat etelään juomaan niin kuljetus vaatii polttoaineveronsa. Vain Jeesus voi pelastaa heidät veroilta muuttamalla veden viiniksi.

Pakolaisuus on sinänsä ikävä asia, joka voitaisiin välttää sillä ettei systeemimme palkitsisi kuluttamista. Esim. Kiiinan systeemissä lääkärit saavat parempaa palkka jos potilas ei tule uudestaan vastaanotolle. Tosin parantamisen varaa löytyy heidänkin systeemissä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"The UNHCR has traditionally seen resettlement as the least preferable of the "durable solutions" to refugee situations."

Keksikääs tuohon nyt joku parempi keino?

Miksi pakolaisleirit ovat niin kamalassa kunnossa?

Matias Härkönen

Vaikka jokainen EU-maa ottaisi 10 000 pakolaista, niin ei voitaisi auttaa kuin ehkä muutamaa sataa tuhatta pakolaista. Loput 3.8 miljoonaa jäisi yhä ilman apua. Eikö olisi järkevämpää kanavoida nämä rahat (joita meillä ei ole) vaikka pakolaisleireille, jolloin voitaisiin auttaa huomattavasti suurempaa määrää ihmisiä. Myös paluu kotia sodan jälkeen olisi helpompaa.

Elias Paatos

10 000 vahvinta ja voimakkainta nuorta miestä, kuten olemme aiemmin saaneet kokemuksesta oppia. Juuri niitä joita tarvittaisiin paikallisissa oloissa eniten.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ja taas sitä rahaa löytyisi näköjään, kun on kyse muista, kuin suomalaisista. Eikö näitä päiviräsäsiä yhtään edes hävetä tällainen potaskan jauhaminen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Katainen sanoi, että valtion taloutta pitää hoitaa kuin omaa taloutta.

Jos minulla on rahat loppu, niin en kyllä ottaisi lainaa, jotta voisin elättää joitain muita.

Petri Muinonen

Hmmm... Ei pidä ajatella, että kaikki tekisivät samoin. Jos voisin ottaa luokseni asumaan vaikka 10 nälkäkuoleman partaalla olevaa Afrikan pakolaista ja siten minulla olisi varmuus siitä että rahat menevät näiden ihmisten hengen pelastamiseksi, niin tekisin sen vaikka velaksi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Käy, jos vapaaehtoiset ottavat heidät perhemajoitukseen ja tulijat hoitavat oleskeluaikanaan isäntäperheen kodin sekä asuinkunnan ympäristönhoitotehtäviä ylöspitoa vastaan. Suomi ei ole mikään telttaleireilymaa, eikä vastikkeeton ylöspito vastaanottokeskuksissa ja kotoutumiskursseilla tule enää kyseeseen. Omille työttömillemme voi maksaa kunnon palkkaa työnjohtotehtävistä.

Jotta paluumuutto sujuisi sukkelaan ja turvallisesti, kartoittanee ministeri Räsänen Syyrian tilanteen paikan päällä ja myötävaikuttaa rauhan syntymiseen. Vähemmilläkin ansioilla on nobeleita pokattu. Samalla voisi Syyrialta udella vaivan korvaamista tuonnempana muutaman sadan tuhannen öljybarrelin vuositoimituksilla Suomeen sopuhinnalla.

Isäntäperheet voivat sitten saattaa vieraat kotiin, jossa heitä odottaa palkitseva uudelleenrakennustyö, mikäli emme heitä enää kehitysavun nimikkeellä riistä uuteen sotaan. Öljy voidaan vaihtaa sementtiin ja veteen, sun muuhun tarpeelliseen, josta pääsee elämän alkuun.

Mikko Tervo

Muutamalla sadalla tietyillä kriteereillä valituilla ostetaan kenties vain hyvää omaatuntoa. Entä ne tuhannet joita ei valita,riittääkö heille
apua,nämä voidaan siis unohtaa koska Suomi on jo leiviskänsä hoitanut.
Tekopyhyys on muodikasta,edustanee ns.yleistä mielipidettä.
Onneksi meitä hieman pidemmälle ajattelevia on yhä enemmän.
Olkaamme siis aina rohkeasti itsenäisiä myös mielipiteissämme.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Kun syriaatti Suomeen kilahtaa, sielu taivaaseen vilahtaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"syriaatti"? Mikä tämä on? Syriaanit minä tunnen. He ovat ns. Syyrian kirkon jäseniä.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola Vastaus kommenttiin #29

Bertil, du skall inte vara så allvarlig. Låt Päivi vara.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola Vastaus kommenttiin #29

Och Pertti. Skall man följa bibeln, ligger det till så här: http://www.jw.org/fi/raamatun-opetukset/perhe/laps...

Onko jotain selityksiä sille miksi en seuraisi tuota opetusta? Kuten tiedät, en ole niin innostunut raamatullisista opeista.

Ei tuo ihminen(Räsänen P.) kyllä paha ole. Olen sattumoisesta syystä oppinut ihmiskasvoista ja näiden käyttäytymisestä paljon kaksivuotiaasta lähtien. Toisinaan olen kenties väärässä.

Juha Nevalainen

Itse olen ajatellut, että nämä pakolaisia tänne Suomeen innokkaasti haluavat henkilöt eivät niinkään välitä siitä, miten suuret ongelmat saisi ratkaistua ja mahdollisimman paljon ihmisiä pelastettua, vaan he vain haluavat tänne muutamia avuttomia lemmikkejä, joita hyysäämällä saavat hoivaviettinsä tyydytettyä. Ei näitä hyysäreitä kiinnosta se, että kriisialueelle jää miljoonia kärsiviä ihmisiä, vaan heille on tärkeintä, että heitä pidetään hyvinä ihmisinä. Asiasta oli muutama vuosi sitten eräässä paikallislehdessä osuva lehtikuva, jossa näkyi, miten kokoomuksen poliitikko Marja Tiura seurasi vastaanottokeskuksessa, kun pakolaisille jaettiin toimeentulotukea. En tiedä, mikä siinä kuvassa oksettaa eniten--se, että pakolaisia nöyryytetään laittamalla heidät jonottamaan rahaa lehtikuvaajan kuvatessa, vaiko se, että populistipoliitikko änkeää samaan kuvaan nuoleskellakseen äänestäjiä.

Samuli Mikkola

"Muutamalla sadalla tietyillä kriteereillä valituilla ostetaan kenties vain hyvää omaatuntoa. Entä ne tuhannet joita ei valita,riittääkö heille
apua,nämä voidaan siis unohtaa koska Suomi on jo leiviskänsä hoitanut."

Se, ettei kaikkia voida auttaa ei kai ole mikään syy olla auttamatta ketään. Ne, jotka tänne pääsevät hyötyvät tilanteesta ilmeisen selvästi.

Elias Paatos

Entäs jos voidaan auttaa 50 000, mutta autetaankin vain viittäsataa, koska siitä saa enemmän henkilökohtaisia moralistipisteitä? Antaa niitten 49 500 jäädä oman onnensa nojaan, kaikkia kun ei voi auttaa? Lisättäköön vielä, että ne viisisataa ovat kuten aina ennenkin nuoria miehiä, joilla olisi parhaat edellytykset pärjätä paikallisissa oloissa ja auttaa muita. Pahennamme siis paikallista tilannetta tällä "auttamisella".

Rainer Salosensaari

Eikös se ole vähän kuin vaihtokauppaa, hyvin syötettyjä "nuoria miehiä" on lähtenyt Syyriaan heittelemään pommeja ja ampumaan umpimähkään konekivääreillä?

Jos tällä kertaa otettaisiin Syyrian vainottuihin vähemmistöihin kuuluvia pakolaisia, vaikkapa kristittyjä tai juutalaisia, ei islaminuskoisia.

Marko Huttunen

Miksi Syyriasta pitäisi pakolaisia raahata Suomeen asti? Ja jos sieltä tänne astii jollain ihmeen konstilla päätyy niin onneksi Ruotsi on huomattavan vetovoimaisempi heille. Ruotsi mm maksaa hieman paremmat tuet ja ennenkaikkea myöntää pysyvän oleskeluluvan Syyrian pakolaisille heti.

Eli Räsänen voisi ihmisoikeuksien nimessä vaatia Syyrian pakolaisten vastaanottoa Suomen sijaan Ruotsiin, koska siellä heillä on parempi vastaanotto. Heja Sverige!

Pelkästään viime viikolla Ruotsiin saapui 700 yli syyrialaista. Kaikenkaikkiaan Ruotsin portteja kolkutteli viime viikolla 2 000 humanitääristä tulijaa, hyvä niin.

Elias Paatos

Ei siinä mitään järkeä olekaan. Sillä rahalla kuin tuodaan yksi Syyrialainen tänne, autettaisiin tuhatta paikanpäällä tai naapurivaltiossa.

Arto Saarinen

Ruotsissa tilanne on jo karannut käsistä. Poliitikot eivät uskalla enää muuttaa pakolaispolitiikkaa, muutoin kansa voisi kysyä että onko jo vuosikymmeniä harjoitettu politiikka ollut täysin väärää. Nyt mennään avoimien ovien politiikkaa ja toivotaan, että syntyy laaja kansanliike tämän hullutuksen lopettamiseksi. Toivottavasti tämä piste saavutetaan pian, sillä olisi myös Suomen kannalta ikävää jos naapurina olisi Ruotsin islamilainen tasavalta.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Tätä avausta on kyllä vaikea käsittää.

On helppo ymmärtää miksi KD petti vaalilupauksensa europakettien osalta totaalisesti - oli pakko päästä hallitukseen estämään 3% valtakunnallinen äänikynnys ja puolueen lopullinen häviäminen poliittiselta kartalta.

Mutta nyt kun se on saatu hoidettua, mitä järkeä on ottaa kantoja jotka uhkaavat pudottaa puolueen poliittiselta kartalta, äänikynnyksen tulematta jättämisestä huolimatta?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eiköhän kristillisdemokraattien kannattajissa ole paljon sellaisia, jotka arvostavat lähimmäisten auttamista ja ovat huolissaan maailman hädänalaisista? Kaikki äänestäjät eivät ole nihilistejä ja yksisilmäisiä oman edun tavoittelijoita.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Eli hädänalaiset lähimmäiset ovat ilmeisesti loppu Suomesta? Ja myös muualta maailmasta?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #18

Eivät ole valitettavasti loppu ja siksi heitä pitää auttaa niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Syyriassa on tällä hetkellä valtavasti kärsimystä ja olisi hyvin epäinhimillistä ummistaa silmät syyrialaisten pakolaisten ja sodan jalkoihin joutuneiden siviilien hädältä. Onneksi Suomen hallituksella on tahtoa auttaa hädänalaisia eikä itsekkyys ole täysin kovettanut päättäjien sydämiä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #19

Kannattaisi miettiä sitä tehokkainta tapaa auttaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #27

Tästä on puhuttu niin monta kertaa. Käytännössä he, jotka eivät halua ottaa pakolaisia kriisimaista Suomeen turvaan eivät yleensä halua auttaa myöskään muilla tavoilla. Auttaminen lähialueella on vain tyhjä fraasi, jos siihen ei sitouduta todellisuudessa vaan sitä käytetään vain argumenttina pakolaisten vastaanottamista vastaan.

Toisaalta he, jotka haluavat ottaa pakolaisia Suomeen turvaan ovat yleensä valmiita auttamaan myös kriisimaan lähialueiden pakolaisleireillä olevia. Jos pitäisi valita, kohdistaisin enemmän varoja lähialueille koska se auttaa tehokkaammin mutta toisaalta pakolaisista on Suomelle hyötyä taloudellisesti heidän työpanoksensa muodossa. Molemmat ovat siis omalla tavallaan järkeviä keinoja eivätkä sulje toisiaan pois. Samalla tavalla valtion toimesta tapahtuva auttaminen ja yksityishenkilöiden lahjoitukset tukevat toisiaan eivätkä ole kilpailevia vaihtoehtoja.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #28

Niin,

No kysyinkin tuossa aiemmin että miksi pakolaisleireillä on niin huonot olot (ei toki tullut vastausta). Vaikuttaa siltä että paljon enemmän olisi helppo ja suht. halpaa tehdä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #30

Alueella on pakolaisleirejä, joissa on asuttu yli 60 vuotta. Ei ole mitään syytä olettaa, että Syyrian tilanne menee ohi nopeasti ja melko varmasti osa menettää kotinsa lopullisesti. Ehkä nyt leireille ajautuneet lapset ovat siellä koko loppuikänsä. Pakolaisleirien tilanne johtuu suurelta osin siitä, ettei ole tarpeeksi varaa ja halua auttaa. Naapurimaat eivät ole läheskään yhtä vakaita ja rauhallisia kuin vaikka Suomi.

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/...

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #37

"ettei ole tarpeeksi varaa ja halua auttaa"

That's my point...

Halua ei ole auttaa paikan päällä, mutta kovasti on halua ottaa pakolaisia.

Arto Saarinen Vastaus kommenttiin #28

No voihan Ville! Suomi tulee ottamaan tuhansia syyrialaisia pakolaisia lähivuosina. Sen lisäksi Suomi tulee antamaan kymmeniä miljoonia pakolaisleireille Syyriaan. Joten älä huoli, kyllä tässä mennään täysin äärisuvaitsevaiston ehdoilla.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #55

Toivon myös, että näin tapahtuisi. Kaikki apu on tarpeen.

Elias Paatos Vastaus kommenttiin #28

Ne jotka haluavat kriisimaista lisää moraalipistepakolaisia Suomeen, tuskin auttavat edes lähimmäistään. Siitä kun ei saa niin hyviä pisteitä taivaspaikkalaskuriin kuin kauimmaisten auttamisesta.

Tämä ihmisten lennättäminen tuhansien kilometrien päähän kotikulttuuriaan "pakoon" on 2000-luvun anekauppaa.

Marko Huttunen

"Ei yhtään pakolaista Syyriasta ja ei mistään muualtakaan. Ja vanhoja esim. somaleita pitäisi kiireen kaupalla alkamaan palauttamaan sinne mistä ovat tulleetkin. Pakolaisten ylläpitäminen Suomessa on järjettömyyden huippu."

Norjahan on jo neuvotellut Somalian viranomaisten kanssa somalialaisten palautuksesta kotimaahansa. Vastineeksi Norja tarjoaa investointeja tukemaan jälleenrakennuksessa.

Tanska on kehitellyt mallia jossa paluumuuttajille tarjotaan kotoutusrahaa porkkanaksi kotiin palaamiselle.

Näitä alotteita voisi kehitellä Suomessakin, Somalia tarvitsee jälleenrakentajia ja järjestyksen ylläpitäjiä. Kotiinpalaajista voitaisiin kouluttaa Suomessa poliisin ja puolustusvoimien runkohenkilöstöä. Elisabeth Rehnin ostamat kiinalaiset rynnäkkökiväärit kalustoksi mukaan ja muutama rekkalasti patruunoita rautavaippaluodilla jotta ei tarvitse tyhjää nyrkkiä puida.

Ei kähinä Somaliassa lopu koskaan, jos eivät he itse sitä lopeta.

Syyriassa sodan voittaja on joko paha diktaattori tai kansan kannalta vielä pahemmat islamistit. Jos nykyhallinto häviää, ei sota lopu, vaan eri islamistitlahkot jatkavat sotimista vielä muutaman sukupolven ajan. Siispä kannattaisi Venäjän tavoin kannattaa ja aseistaa nykyhallintoa jotta jihadistit saadaan niistettyä mahdollisimman tarkkaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Minä olisin kyllä valmis ottamaan nuo syyrialaiset tänne -yhdellä ehdolla: vastapalveluksena saisimme lähettää sinne koko hallituksen. Evästyksenä, että saa mielellään käyttää vaikka miinanetsijöina -siinä olisivatkin tosi hyviä, senhän he ovat osoittaneet astumalla joka ainoaan miinaan, jonka EU on meille asettanut - mutta palauttaa ei saa missään oloissa.

Jos nyt joku on vetämässä herneen nenään siitä, kuinka rumasti kommentoin, katsokoon ensin kuinka rumasti hallitus käyttäytyy. Olisivat jukoliste hekin tyytyneet vain puhumaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei taivaanrannamaalarit Suomesta lopu vaikka rahat loppuivatkin.

Käyttäjän PetriFriman kuva
Petri Friman

Arvoisa ministeri Räsänen,

Tarmokkuutesi kiintiöpakolaiskysymyksessä on todella mielenkiintoinen, mikäli haluat Suomen ottavan vastaan tämän ja ensi vuoden aikana vähintäänkin 300+200 kiintiöpakolaista.

Kiintiöpakolaisille on varattu valtion vuosittaiseen budjettiin resurssit, mutta meillä ei yhteiskuntana ole varaa hoivata ulkomaalaisia tällä hetkellä!

Unohtanutko olet poliisin etääntyneen kansalaisten läheisyydestä ja turvattomuuden lisääntyneen. Vastuuministerinä sinun pitäisi tietää, että ensin hoidetaan kotimaan asiat ja vasta tämän jälkeen katsotaan kuinka voidaan auttaa kansainvälisesti esimerkiksi pakolaiskysymysten ratkaisemisessa.

Tilannetaju on oltava koko kansa etu ja koko kansan etu ei toteudu hakemalla Suomeen 500 kiintiöpakolaista.

Marit Lindahl

Voi hyvä tavaton....ei suomikin!

Olen asunut Ruotsissa vuodesta 1996 ja voin sanoa että tuskin Suomi haluaa seurata Ruotsin jalanjälkiä pakolais asiassa. Meneppäs katsomaan miten siellä menee niin ymmärrät. Asuin siellä pakolais ghetossa ainoana pohjoismaalaisena enkä tavannut 8 vuoden aikana yhtäkään kiitollista pakolaista, päinvastoin. Jos luulette että pakolaiset ovat kiitollisia kristityille 'sioille' ja 'vääräuskolisille', erehdyt pahasti.

Nyt asun Tanskassa ja täällä on sama juttu: ongelmia ja ongelmia, olisivat vain auttaneet niitä siellä pakolaisleirillä niiden omassa maassa. Uskonkiihkoisuus ja viha kaikkia kohtaan on jokapäivää ja se on miedosti sanottuna rasittavaa ja surullista. Poliitikot jotka pakolaiset tänne tahtoivat eivät asu niiden kanssa edes samalla puolen kaupunkia ja jos he vierailevat ghetoissa, on vastassa teeskennelty hymy ja kun kääntävät selkänsä, kirouksen lentävät, olen sen nähnyt paikan päällä. Poliitikot eivät näe asioiden tosia laitoja, he eivät asu pakolaisten keskuudessa. Minä asuin, ja asun edelleen, tiedän mistä puhun.

Toivoisin kaikille ihmisille rauhaa ja menestystä ja terveyttä, mutta maailma jossa elämme on ihan eri kuin unelmamme. Auttavaa kättä purraan ja poltetaan ja kirotaan. Parempi auttaa matkan päästä, ei tarvitse päällekäyvää vihaa ja kirouksia kuunnella. Silti, oma kansa ensin, sitten muut jos rahaa riittää. Jos muistan oikein, on Suomessa vielä paljon köyhyyden partaalla eläviä ja vanhuksia jotka tarvitsevat parempaa huoltoa. Poliitikoiden tarmo pitäisi kanavoida oman kansan tarpeisiin ensiksi.

Petri Muinonen

Helppo ratkaisu tähän: otetaan kristittyyn vähemmistöön kuuluvia pakolaisia joita vainotaan pakolaisleireilläkin. Ja Suomessa sallitaan asetuksella heidän sijoittamisensa kristittyihin koteihin, kun näissä on kiinnostusta selkeästi enemmän kuin kantaväestössä keskimäärin. Tällä tavoin myös majoitus- ja hallintokulut vähintään puolittuisivat.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Nuo kiroukset, jotka poliitikkojen perään lentävät, ovat täysin ansaittuja. Ei noiden pakolaisten tarvitsekaan olla kiitollisia. Minusta on rasista kuvitella, että he ovat niin paljon meitä tyhmempiä, etteivät he ole ymmärtäneet olevansa poliittisia pelinappuloita, joiden oikea etu kiinnostaa poliitikkoja yhtä vähän (tai itse asiassa vielä vähemmän) kuin poliitikkojen omankin kansan hyvinvointi.

Parhaimmat (vaikka se onkin melko väärä ilmaisu tässä yhteydessä käytettäväksi) paikkailevat pakolaispolitiikalla omaa huonoa omaatuntoaan. Pahimmat paikkailevat taskunpohjiaan. Aivan kuin ei niitä olisi jo tarpeeksi topattu setelipehmustuksella. Ja jos Pohjoismaat todella edustavat niitä vähiten korruptoituneita maita, niin sääliksi käy loppu maailmaa. Mutta ehkäpä kysymys onkin vain siitä, miten korruptio määritellään.

Käyttäjän PetriFriman kuva
Petri Friman

Marit,

Mikäli Suomi lähtisi noudattamaan samankaltaista pakolaispolitiikkaa kuin Ruotsi, voisimme heittää hyvästit hyvinvointiyhteikunnalle lopullisesti, sillä jo nykyinen pakolaispolitiikkamme on kiusallisen korkeatempoista ottaen huomioon valtion taloudellisen tilanteen.

Kaiken lisäksi ministeri Räsäsen vastuulle kuuluvat poliisivoimat ja poliisiasemien verkostoa on harvennettu. Kansalaisemme tuntevat turvattomuutta, koska poliisin saapuminen kestää monin paikoin Suomessa liian pitkään.

On syytä kritisoisa ministeri Räsäsen toimintaa poliisivoimiemme vastuuministerinä kaikilta osin, onhan poliisin määrärahoja leikattu. Ei siis ole tarpeen ottaa kiintiöpakolaisiakaan kun ei kyetä huolehtimaan oman kansan turvasta!

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Kuinka paljon Rouva Räsänen itse panostaa hädänalaisten auttamiseen kuukausittain? Jos on varaa äänestäjiensä rahoja törsätä, on varaa myös omastakin antaa. Raamatun mukaan kymmenykset tulee maksaa Jumalan työhön. Toimiiko Rouva Räsänen Raamatun kehoitusten mukaan?

Kun noin kapeaksi on näkökenttä vuosien saatossa mennyt, niin ehdottaisin muuttamista pakolaiskeskuksen läheisyyteen. Siellä voi leikkiä laupeuden lähettilästä ihan konkreettisesti ja olla esimerkkinä muille samoin ajatteleville. Ties vaikka kotoutuminenkin onnistuisi nopeammin ja paremmin jo täällä oleville pakolaisille.

Kannattaisi kuitenkin kuunnella äänestäjiensä mielipiteitä. Ne vaalit kun kuitenkin ovat tulossa. Suurmielenosoitus on suunnitteilla ja näkyvyys tulee olemaan maailmanlaajuinen. Jospa maailma sitten lakkaa nauramasta meille!

Keijo Räävi

Syyriassa on kemiallisia aseitakin jo käytetty siviileihin mutta niin vaan näillekin sotakauhuille viis veisataan.

Ari Laakso

Arvoisa ministeri Räsänen!
Mitä tämä "tilapäinen" kiintiön kasvattaminen käytännössä tarkoittasi?

Totuushan on, etteivät ne 700 muuta tai kiintiön ylittävät syyrialaiset koskaan palaa takaisin kotimaihinsa. Pikemminkin perhesiteistä johtuvista syistä määrä vuosien kuluessa tulisi vain kasvamaan.

Elias Paatos

Joo, eli "pelastetaan" 500 vahvinta ja voimakkainta jotka olisivat pärjänneet muutenkin, sen sijaan, että ostetaan samalla rahalla hyvinvointia 100 000 pakolaislerissä elävälle.

Tarkoitus ei taaskaan ole auttaa ihmisiä vaan hankkia moraalipisteitä oman sädekehän kiillottamiseksi tuomalla muutama sata etuoikeutettua erittäin epäonnistuneeseen pakolaisjärjestelmään.

Arto Saarinen

Juuri näin Elias. Kyllä tässä on kyseessä puhtaasti Päivin oman kilven kiillotus. Jokin aika sitten Räsänen ehdotti, että ottaisimme pakolaisina kristittyjä ja muutenkin lähempänä kulttuurisesti meitä olevia. Tästä pillastunut äärisuvaitsevaisto iski R-leimakirveellä keskelle Päivin ihanaa otsaa. Nyt sitten Päivi osoittaa olevansa suvaitsevainen esittäessään syyrialaisten muslimien ottamista Suomeen, jotka myös kulttuurisesti ovat mahdollisimman kaukana meistä. Päivi on näin osoittanut olevansa hyvä ihminen!

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Syyrian Maaloulan kylässä on kristittyjen maailmanperintökohde tällä hetkellä lyijyremontissa samoin kuin sen asukkaat, jotka taistelevat rinta rinnan Assadin joukkojen kanssa äärimuslimien invaasiota vastaan. Lisätietoja googlettamalla Maria Finoshina RT tai Twitter

Jos heitä täytyy auttaa pakenemaan, niin eikö samalla rahalla saisi useammalle heille hotellihuoneet jostain lähempänä sijaitsevasta turistikohteesta. Tosin Maaloulan kristityt tarvitsevat ennemminkin sotilaallista apua puolustaakseen kotia uskontoa ja isänmaataan toisin kuin Suomessa jossa se myydään velkojen panttina "hyväntekeväisyyssyistä" tarkoituksena auttaa muutamaa luopiota jotka livahtavat sodan jaloista pakoon.

Arto Saarinen

Keskustelu muutamasta sadasta syyrialaisesta kiintiöpakolaisesta on tavallaan turha. Syyriasta tulee joka tapauksessa lähivuosina tuhansia turvapaikan hakijoita omatoimisesti, kunhan logistiikkayhteydet (joita sanotaan ihmiskaupaksi) saadaan toimimaan. He, ja heidän perheensä, tulevat saamaan turvapaikan Suomesta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Satoja tuhansia työttömiä,syrjäytettyjä nuoria(perheineen),itsemurhakanditaatteja(huostabisneksen jäljiltä)jonka kustantavat veronmaksajat ja hyödyn näistä avuttomista vie ulkolaiset sekä suomalaiset suuryritykset,verotuottojen valuessa paratiiseihin,ulottumattomiin.Salaisuus..
Asunnottomia kansalaisia,vanhuksia märissä vaipoissaan lääketokkurassa,omaishoitajia hermoromahduksen partaalla(300kk"palkalla"-verot)ympärivuorokautinen työpäivä/vuodesta vuoteen.
Ei paina teidän "omaatuntoanne"Vaikka toki ette ole vastustaneet suuntausta,päinvastoin siunauksella hyväksyneet.
Valta tuo ahneelle loputtoman himon.

Kari Kuuva

Nythän suomella olisi mahdollisuus toteuttaa Kataisen ylevä unelma 1,8 miljoonasta ahkerasta ulkomaalaisesta työmiehestä jotka hänen mukaansa tarvitaan pelastamaan suomi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Räsänen meille kristillistä mallia näyttäköön ja kotiinsa pari pakolaista asuttakoon.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Tällä menolla kuin vauhdilla on myös oman maamme kansalaisetkin : Poikkeustilassa ja tämän tuntee parhaiten tavalliset kadun/tien tallaajat,joilla ei ole ministeriöiden laatimaa lainsuojaa sitä kuuluisaa kultaista lusikkaa turvanaan.
Emme voi olla joka paikassa kuin tilanteessa maailmanparantajia,ollessamme omissa vaikeuksissamme pieni syrjäinen pohjolan kansa "maailman napana".

Suomella tuntuu olevan niin äärettömät rikkaudet ja velvoitteet että on todella "varaa heittää omiaankin yli laidan".
Yksi sukupolvi rakensi hyvinvointia ja toinen heittää noppaa - jaetaan pois - saamatta itse mitään tilalle !

Kuuluisaa globaalista hyvinvointia uusin suuntauksin edustettuna.

Gunnar Lahti

Räsänen haluaa Suomeen Ruotsin mallin: http://www.barenakedislam.com/2012/01/18/sweden-20...
Suomessa voi parinkymmenen vuoden päästä olla sisällissota kristittyjen ja muslimien kesken, niin kuin Libanonissa on tapahtunut: http://www.arvioikaa.com/jihad3.html . Tätähän poliitikot haluavat.

Elo Kemppainen

Suomi voisi julistautua islamilaiseksi valtioksi ja samalla ovenavauksella tuhottaisiin nykyinen ns. länsimainen sivilisaatio ...

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Ilmeisesti ainoa tapa, jotta suomalaisetkin huomaisivat, miten välinpitämättömiä ja kovia ovat olleet toisten hädän edessä........

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Suuri inhimillinen kriisi menossa Syyriassa, ja täällä vain ihmiset vinkuvat sitä vanhaa samaa -miten huonot asiat ovat Suomessa.Kylmäverisyys vai tyhmyys? Jollei ole tilaa hädän hetkellä toisia auttaa, niin ei ole itse sen arvoinen että pidä peräänkuuluttaa yhtikäs mitäänn. Joskus toivoisin että kaikki "itse ensin" voitaisiin kertaheitolla siirtää juuri sinne, mistä ei halua kuullakaan, saati auttaa, kokeamaan miltä tuntuu etteivät muut välitä senttiäkään. Mutta turhan puhunkin, seuraavaksi joku pyytää kuitenkin ottaa kotiinsa, koska haluavat olla ihan varmaa siitä ettei vahingossakaan joudu toista auttamaan......

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Kyllä sinulla näyttää tuo kylmäverisyys ja tyhmyys loistavan kun et omasta kansastasi välitä! Helppo se on mollata omiaan itsekkäiksi, kun et hetkeäkään ole elämässäsi nälkää nähnyt tai asunnottomana kylmää kokenut!

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Inhimillisyys ei ole valikoiva, inhimillisyys välittää molemmista, Jos välittää vain toisesta, herää kysymys mistä on kyse. Toinen ei sulje pois toista, paitsi niiden mielestään jotka tuijottavat vain taloutta ja rahaa, eivätkä ymmärrä että kansan hyvinvointi on hyvän talouden edellytys eikä seuraus.
Se mikä suo toiselle, tulee elämässä usein monikertaisena takaisin.

Missä olen muuten sanonut etten omista välitä?

Käyttäjän KariKeinonen kuva
Kari Keinonen

Minusta voitaisin ennemmmin keskustella siitä, että pitäisikö tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi laskea pakolaiskiintiötä, koska lähes kaikesta muustakin joudutaan tinkimään.
Päivi voisi sitten ehdottaa, että Syyrian tilanteen vuoksi kiintiöt kuitenkin pidetään toistaiseksi ennallaan.

Elo Kemppainen

Juutalaisuus ja muhamettilaisuus ovat aikamme suurimpia tragedioita...

Palestiinaa ei enää ole...islam etsii itseään...kuolema ainut osallinen...

Elo Kemppainen

Maailman on puututtava raskain ottein, etteivät 'elukkasulhaset' surmaisi 'hääyönä' lapsimorsioita...

Onko näiden elukkasulhasten mielestä positiivista se, että on yksi muslimisynnyttäjä vähemmän...?...

Eikö olisi kakkien edun kannalta parasta, että nämä elukkasulhaset pantaisiin roikkumaaan kiveksistään puunoksille...?...

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Pelastetaan samalla koko maailman hätää kärsivät tänne ja aletaan hoitamaan vielä kaikkia, tietenkin veloituksetta, tai, lähetetään Päivi ja samalla koko hallitus hyvää esimerkkiä kansalaisille näyttäein hoitamaan kärsiviä ulkomaille, vaikka juuri edellä ehdotettuun työhön, miinojen raivaamiseen.

Käyttäjän SeSo kuva
Šeida Sohrabi

Minusta on hienoa, että Suomi antaa oman panoksensa pakolaisten auttamiseksi, itselläni vaan sellainen tulee mieleen, että onko Suomella varaa ottaa vastaan tässä vaikeassa taloustilanteessa?

Ja jotta paras sopeutuminen voitaisiin taata, on tärkeää että tulevat kiintiöpakolaiset hajautetaan ympäri Suomea, mutta niin etteivät jää kunnassa yksin ja niin, että kunta ottaa uudet asukkaat tervetulleesti vastaan.

Paljon on asenteet Suomessa niin, että pitäisi sopeutua paremmin, muttei viititä tehdä mitään käytännössä sopeutumisen tukemikseksi. Aloita olemalla Suomessa mentori ja kaveri. Se on paljon uudelle asukkaalle, joka tulee paratiisiin. Hän on täysin tietämätön henkilö, kuin lapsi, jolla on vain muistot.

Päivi, respectiä sinulle rehellisyydestäsi ja siitä, ettet käännä takkiasi esim. uskoosi liittyen. Stay true, even though I dont agree with you on a political aspect.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

"Paljon on asenteet Suomessa niin, että pitäisi sopeutua paremmin, muttei viititä tehdä mitään käytännössä sopeutumisen tukemikseksi. Aloita olemalla Suomessa mentori ja kaveri. Se on paljon uudelle asukkaalle, joka tulee paratiisiin. Hän on täysin tietämätön henkilö, kuin lapsi, jolla on vain muistot".

Miten tämä voidaan hoitaa jos ei ole yhteistä kieltä? Maahanmuuttajan pitää oppia kieli, muuten tavalliset suomalaiset eivät voi paljon auttaa.

Markus Siivola

Muutaman sadan ihmisen haaliminen pohjolaan elämään sosiaaliturvan varassa, kenties koko loppuelämänsä ajaksi, satojen tuhansien joukosta on hyödytöntä ja kallista moraalisäteilyä. Oletettavaa on että kun 500 on tänne roudattu, niin seuraavana on vuorossa perhenyhdistämis-sirkus?

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Kun me valitsemme miljoonien pakolaisten joukosta 500, miten se eroaa siitä että SS-mies Auschwitzissä lajitteli juutalaisia uuniin ja työhön?

Me leikimme jumalaa ja annamme armolahjana joillekin oikeuden elää ja unohdamme loput?

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Ennekuin tänne rahdataan yhtään uutta pakolaista, pitää korjata tämä kotouttaminen.

Suomalaisilla on hirve itsetunto-ongelma, kaikki mikä tulee ulkomailta on hienoa ja suomalaisesta kulttuurista tai perinteistä voidaan luopua ulkomaalaisen vuoksi. Esimerkkejä on uimahallivuoroista suvivirsiin.

Minun mielestäni kotoutuminen tarkoittaa että maahanmuuttaja opettelee kielen, pukeutuu niin kuin muutkin suomalaiset ja asuu ja elää suomalaisten joukossa.

Todellisuudessa kotouttaminen on sitä, että maahanmuuttajat asutetaan gettoihin, jossa he ovat tekemisissä vain toistensa kanssa, eivät opi kieltä ja ylläpitävät vain omaa kulttuuriaan. Heille opetetaan heti alussa että heillä on oikeus saada palvelua omalla kielellään, jolloin on turha opiskella suomea.

Oma kulttuurin ja tapojen säilyttäminen ei ole kotoutumista vaan gettoutumista.

Ensimmäinen ehto pärjäämiselle vieraassa maassa on sen maan kielen, kulttuurin ja tapojen oppiminen. Maahanmuuttajan pitää muuttua suomalaiseksi, suomalainen ei voi muuttua maahanmuuttajaksi.

Vanha sanonta maassa maan tavalla tai maasta pois on validi edelleen.

Elo Kemppainen

Paljon on puhetta kotouttamisesta - jos ihminen joutuu lähtemään pois omasta maastaan, olemisen sietämättömyyden takia, eikö silloin pitäisi tehdä jotain siedettävyyden lisäämiseksi lähtömaassa...?...ja jos näin tehtäisiin, voitaisiin puhua kotiuttamisesta...

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Minun mielestäni humanitääristen pakolaisten vastaanotossa on kyse rahanvaihtajien bisneksestä, jota tehdään hädänalaisten varjolla niin kauan kun EU/Nato rahoittaa kapinallisia Syyriassa. Olisi parempi yrittää korjata syitä kuin seurauksia, mutta ymmärrän kyllä ettei se onnistu niin kauan kun systeemimme palkitsee kuluttamista, jota sota on mitä suurimmissa määrin.

Rahanvaihtajien pöydät on kaadettava muuttamalla systeemiä palkitsemaan konservatiivisia arvoja, jossa ihmisten elinoloja tulisi parantaa paikallisesti rauhanomaisempaan suuntaan, eikä riepotella ihmisiä ympäri maailmaa "parempia" elinolosuhteita tarjoamassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset