Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Suomen tulee selkeästi torjua ehdotus turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista

 

 

Hallitusohjelman mukaan kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä Suomi osallistuu kansainväliseen taakanjakoon. Hallitus on istunut vasta 14 päivää ja jo nyt se on valmis tämän keskeisen periaatteen murtamaan.

Suomen hallitukset ja eduskunnat ovat tähän asti johdonmukaisesti torjuneet ehdotukset turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista EU-maasta toiseen. EU:n turvapaikkajärjestelmän keskeinen periaate on ollut, että jokainen maa vastaa omalle alueelleen tulevista turvapaikanhakijoista ja sen tutkimisesta, täyttävätkö he pakolaisaseman. Sen sijaan olemme painottaneet kiintiöpakolaisten ottamista. Kiintiöpakolaiset valikoidaan suoraan pakolaisleireiltä ja sijoitetaan kuntiin. Heidän osaltaan turvallisuusselvitykset tehdään jo lähtömaassa. Turvapaikanhakijat taas sijoitetaan vastaanottokeskuksiin, mikä myös tuo enemmän kustannuksia valtiolle. Heistä käytännössä suurin osa palautetaan kotimaihinsa, kun todetaan, että he eivät täytä kansainvälisen suojelun edellytyksiä.

Kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta voidaan auttaa kaikkein hädänalaisimpia ihmisiä, sillä he ovat usein niitä, joilla ei olisi varaa kalliisiin ihmissalakuljettajien järjestämiin reitteihin. Turvapaikanhakijoiden sisäiset siirrot lisäävät laittoman maahantulon vetovoimaa ja samalla ruokkivat edelleen ihmissalakuljettajien järjestäytynyttä rikollisuutta.

Siksi vetoan Suomen hallitukseen, että se pysyisi oman hallitusohjelmansa linjassa ja ottaisi selkeän kielteisen kannan komission ehdotukseen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onko turvapaikanhaku- tai pakolaispolitiikka käsitetty synonyymiksi "siirtolaisuudelle"? Olenko ymmärtänyt tämän väärin?
Joskus se on ollut tilapäisen turvapaikan järjestämistä ja pakolaisten auttamista lähtömaan lähellä tai peräti kotimaiden sisällä.
Kanadaan tai Australiaan lähdettiin pysyvästi siirtolaisiksi, Ruotsiin taas sodan aikana tilapäisesti pakolaisiksi. Mikä lienee komission pakkojakoehdotuksen näkemys?
Tietääkö Räsänen?

Uutinen:
"Suomen mielestä EU ei voi pakottaa maita ottamaan turvapaikanhakijoita, vaan Suomi kannattaa vapaaehtoisuutta." (YLE uutinen)

Tuula Tervonen

Räsänen on nyt hyvin perunut,ei hallitus paikkaa,eikä kohta enää puheenjohtaja.Viimeiset rupinat vielä ilmoille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Sisäministeri, Kansanedustaja, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, Lääkäri"

Yksi kerrallaan tippuvat napit takista.

"Sisäministerin" saisi jo blogi-esittelystä poistaa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perussuomalalaiset hallituksessa kuitenkin ottavat sen määrän, minkä EU määrää. Pulinat pois.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toivottavasti. Vaikka ovatkin kilometrikaupalla Norjan Edistyspuolueesta oikealle.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Muistaaako joku, että Räsänen olisi joskus itse osallistunut aloittamaansa keskusteluun?

Kannattaako siis kenenkään muunkaan?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kävin selaamassa läpi hänen blogikirjoituksiaan, joissa on yli 50 kommenttia. Ainoa hänen vastauksensa löytyy 6,5 vuoden takaa: 6.10.2008.

Ei kovin kristillistä vuorokeskustelua. Hurjin kommenttimäärä löytyi seksin ostokiellosta yli 750 kpl, yhteenkään ei ole osallistunut hän. Sopii kysyä, että eikö kansanedustajien pitäisi voida lukea kansalaisten ajatuksia ja osallistua vähän keskusteluihinkin vaan kaikkien näiden vuosien jälkeen on tyytynyt vain julistamaan?

Ottaisi oppia Eija-Riitta Korhosesta, jonka vuorokeskustelulle annan arvosanaksi kiitettävän.

Jorma Katajaroutio

Päivi Räsänen sanoo edustavansa "kristillisiä arvoja"?
Todellista Jumalan palvelusta ,on tehdä Jumalan tahdon/sanan mukaan:"Puhdas ja tahraron Jumalan palvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaa ja varjella itsensä niin ettei maailma saastuta"

Siis todellista Jumalan palvelusta on ottaa vastaan häädettyjä ja ahditettuja ja kuoleman vaarassa olevia pakolaisia, se olisi Jumalan sanan mukaista Jumalan palvelusta.

Käyttäjän ErkkaLeikas kuva
Erkka Leikas

Mutta Päivi, eihän tämmöistä taakanjakoa ole kukaan esittänyt sinun mukaasi, eikä sitä ole tulossa? Valehtelitko asiasta ennen vaaleja vai etkö vain ollut ajan tasalla?

Toimituksen poiminnat