Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Viranomaisten ja julkisten laitosten ei tule osallistua Pride-mielenosoitukseen

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä on kutsunut julkisia organisaatioita ja viranomaisia osallistumaan Pride-kulkueeseen. Pidän tätä erittäin huonosti harkittuna. Huomisen Pride-mielenilmauksen järjestää Helsingin Seta ja julkisten tietojen mukaan Poliisihallitus, Kela ja eräät ministeriöt ovat jo ilmoittautuneet mukaan. Vetoan kansanedustajana puolestani, että nämä tahot jäävät kulkueesta pois. Perustuslain mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus ilmaista mieltään ja käyttää sananvapauttaan. On kuitenkin ongelmallista, jos julkinen viranomainen tekee kollektiivisen päätöksen osallistua mukaan mielenilmaukseen, joka jakaa syvästi mielipiteitä. Yksilönä kuka tahansa voi toki osallistua vapaasti mihin tahansa mielenilmaukseen. Setan ajamat tavoitteet ovat ristiriidassa monen suomalaisen henkilökohtaisen vakaumuksen ja näkemyksen kanssa. Seta ajaa mm translain ja äitiyslain muutoksia, joilla lapsen luonnollista oikeutta äitiin ja isään entisestään hämärretään. Tavoiteltujen lakimuutosten seurauksena juridinen mies voisi olla lapsen synnyttävä äiti. Miksi ministeriöt ovat tukemassa tavoitteita, joita edes Sipilän hallitus ei kannata?

Millä tavoin yhdenvertaisuusvaltuutettu turvaa Poliisin, Kelan tai muiden kulkueeseen osallistuvien organisaatioiden koko henkilöstön yhdenvertaisen oikeuden omaan vakaumukseensa ja mielipiteeseensä? Julkisten viranomaisten ja organisaatioiden henkilöstöä ei tule asettaa tilanteeseen, jossa työnantajan viralliseksi mielipiteeksi nostetaan yksipuolisesti Helsingin Setan ajamat tavoitteet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Millä tavoin yhdenvertaisuusvaltuutettu turvaa Poliisin, Kelan tai muiden kulkueeseen osallistuvien organisaatioiden koko henkilöstön yhdenvertaisen oikeuden omaan vakaumukseensa ja mielipiteeseensä?"

Sillä tavoin, että Prideen ei tarvitse osallistua, jos ei halua.

Viranomaistahojen osallistuminen on aivan vapaaehtoista, mutta nykyisten lakiemme hengen mukaista. Tämä on poikkeuksellinen vuosi osallistuvien organisaatioiden määrän suhteen. Selvä merkki yhdenvertaisuuskehityksen laajasta tuesta - sen kehityksen, jota kollega, edustaja Räsänen, on johdonmukaisesti ja väsymättä vastustanut vuosikymmenet.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@1. Ei Pimiä vaatinut vaan kutsui. Poliisikin osalla työvaatteet työssä turvaa, ettei jossain kiihkouskovaiset yritä jotain taas kaasuiskua viritellä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Yhteiskunnallinen kehitys erityisesti läntisen kulttuurin maissa kulkee vääjäämättä kohti moraalista rappiotilaa. Kehitys on jo pitkällä, eikä sitä näillä näkymillä pysäytä mikään. Luterilaisen kirkon papit olivat jo viime kesän Pride-kulkueessa vahvasti mukana puhumattakaan poliittisista puolueista, joista melkein jokaisella oli oma pride-kioskinsa "juhla-alueella".

Aikamme kiihtyvä dekadenssi, rappiokulttuuri ja kaikkien perinteisten arvojen romuttaminen johtaa mustaan aukkoon; tuhoutumiseen, jonka esim. Rooman valtakunta aikanaan pitkälle samoista syistä joutui kokemaan. Päivi Räsänen on rohkea kansanedustaja. Hän on yksi "huutavan ääni" tässä hukkuvassa maailmassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olisi mukavaa, jos Päivi Räsänen olisi huolestunut vaikkapa Venäjän homovainoista. Sellainen olisi uskottavampaa noin niin kuin kristillisen lähimmäisenrakkaudenkin kannalta katsottuna.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olen kerrankin Räsäsen kanssa samaa mieltä!

Ihan sama minkäasian takia marssitaan jne. Viranomaisten ei tule siihen ostallistua työn tai viranpuolesta.. Olkoot se vaikka opettaja.. Opettajan ei pidä luokan kanssa tuollaiseen osallistua jne.. Poliisien ei poliisi puvulla, eikä armeijapoikien armeijan vaatteissa!!

Ja nyt en sano tätä koska vastustaisin kyseistä tapahtumaa.. Olkoot asia jonka puolesta käveltäisiin vaikka töyttömien, tai nuorison, tai Hallituksen kaatumisen!! Sinne ei virkamiehet taikka -naiset kuulu.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Täsmälleen sama ajatus. Instituutiolla ei yksinkertaisesti ole mielipiteitä, näkemyksiä tai moraalia. Ihmisillä on. Ihmiset saavat ottaa kantaa, osoittaa mieltään, marssia pridessä ja paljon muuta.

Miettikää asiaa. Entä jos poliisi tai kelan tädit haluaisivat marssia vaikka.. homeopatian puolesta? Juutalaisten vainoamiseksi?

Miksi ihmiset ovat niin saatanan omahyväisiä ja samalla epävarmoja itsestään että vaativat mielipiteilleen tuollaista institutionaalista tukea?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Koska instituutio voi joskus omaksua haitallisia aatteita tai toimintatapoja, se ei saa varmuuden vuoksi osoittaa olevansa hyvien aatteiden, kuten tasavertaisuuden puolella? Ei oikein avaudu minulle tämä logiikka.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #18

Koska aatteet jotka sinä koet hyviksi voivat olla oikeasti pahoja. Katsot asiaa biaksen kautta etkä tietenkään itse näe sitä.

Periaate on selvä. Instituutiolla ei edes ole aivoja joilla muodostaa mielipiteitä. Kun instituution nimissä esitetään mielipide, se on vain jonkun sen instituution fyyrerin mielipide. Esimerkiksi kelan tapauksessa todennäköisesti vielä sossutädin mielipide.

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Olen täysin eri mieltä kansanedustaja Päivi Räsäsen kanssa. Poliisin tulee olla siellä missä kansalaisetkin ovat, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautuneisuudesta riippumatta.

Päivi Räsänen, missä on sinun lähimmäisenrakkaus josta olet lukenut varmasti Raamatusta? Miten monen haluat vielä eroavan luterilaisesta kirkosta?

Terveisin; hetero poliisitaustainen kansanedustaja

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#8: Kari Kulmala, kansanedustajana sinun pitäisi kyllä tietää, ettei viranomaisen ole suotavaa osallistua poliittiseen mielenosoitukseen. Tällä ei ole mitään tekemistä lähimmäisenrakkauden kanssa. Ylipäätään olisi outoa, jos viranomaisen toiminta perustuisi lähimmäisenrakkauteen. Viranomaisen toiminta voi perustua ainoastaan laissa säädettyyn toimivaltaan. Tämäkin sinun pitäisi kansanedustajana tietää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen samaa mieltä kanssasi, että poliisin on osallistuttava näkyvästi tapahtumaan. Mutta poliisin on osallistuttava siksi, että asia on edelleen tunteita herättävä, joten poliisin on näytettävä, että mitään ylilyöntejä ei sallita, puolin eikä toisin.

Mutta muuten viranomaisten osallistuminen organisaationa mielenilmauksen näyttävään tukemiseen on hieman arveluttavaa. Sen sijaan viranomaiset voivat kyllä yksityishenkilöinä osallistua ihan kuten kuka tahansa yksityishenkilö. Organisaation syytä harkita tarkkaan, milloin se voi näyttävästi valita puolensa ja milloin ei. On vaarallista näyttää, että jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Jos KELA menee maatalousnäyttelyyn kertomaan maanviljelijöiden sosiaaliturvasta, se on ok. Mutta jos Maa- ja metsätalousministeriö menee viranomaisena tukemaan tuottajien mielenosoitusta tuottajahintojen nostamiseksi, ollaan jo pahasti hakoteillä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kari Kulmala äänesti talvella eduskunnassa Aito aviolitto-kansalaisaloitteen puolesta. Eli halusit säilyttää avioliiton vain miehen ja naisen välisenä. Nyt kuulostaa siltä, että olet muuttanut kantaasi tasa-arvoisen avioliiton suuntaan? Se on tietysti vain hyvä asia, jos näin on.

Vai onko vain kyse siitä, että kannatat Pride-marssia?

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Äänestäisin edelleen Aito avioliitto-kansalaisaloitteen puolesta. Minulle avioliitto on vain naisen ja miehen välinen pyhä liitto. Muita liittoja voi kutsua jollain toisella nimellä.

Mari on siinä oikeassa, että kannatan Pride-marssia. Siihen saa Suomessa osallistu kuka haluaa, kuten vapaassa maassa on tapana. Itse siihen tuskin kuitenkaan osallistuisin.

Veijalainen Anneli

Ymmärtääkseni marssissa kyse ihmisen yhtenvertaisuuden puolustamisesta-ihmisoikeuksista. Näiden luulisi kuuluvan myös kristityn ja etenkin kansanedustajan perusarvoihin.Seksuaalinen suuntautuneisuus ei ole oma valinta. Todellakaan homeopatia, keliakia yms, antisemitismi(syrjintää tuskin mikään virallinen taho puolustaisikaan) eivät verrattavissa mitenkään asiaan. Mukana marssissa myös Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Helsingin Diakonissalaitos, Tyttöjen Talo ym.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Eikös nyt sitten samalla olisi loogista kehottaa viranomaisia ja julkisia tahoja pidättäytymään osallistumasta kaikenlaisiin uskonnollisiin tapahtumiin myös. Sekin jakaa syvästi mielipiteitä.

Maijaliisa Hiekkanen

Päivi Räsänen edustaa lainmukaista ja yhdenvertaisuuden linjausta.

Viranomaiset eivät voi asettua "kannattamaan" jotakuta Yhtä aatetta.

POLIISI voi toki virkansa puolesta ja viranomaisen tehtäväkuvassa olla valvomassa Järjestystä, oli tapahtuma sitten ääripoliittinen, ääriuskonnollinen, äärifanaattinen, ääri-seksistinenkin, ääri-älytön = älyvapaa...

Mutta, että jonkin Julkisen Tahon pitäisi Näkyä jossakin marssissa?
Absurdi ajatuskin!

Jos tällainen "vaatimus" tulisi yleiseksikin - niin pianhan meillä Suomessa ei Virkamiehet ja Julkishallinto muuta ehtisi tehdäkään? - kuin visiteerata joka lajin "kissan-ristiäisissä" - näyttämässä pärstäänsä ja Profiliaan!!

Äly hoi- älä jätä!

Virkamiehen ja Julkisen vallankäyttäjän on pysyttävä puolueettoman ja yhdenvertaisuuden linjoilla.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No onneksi Räsäsellä ei ole valtaa kieltää eri julkishallinnon edustajia osallistumasta mihinkään, vaan nämä tahot voivat mennä esittäytymään sinne missä ihmiset kokoontuvat. Tällä kertaa juhlistamaan tasa-arvoisemman yhteiskunnan ja jakamattoman ihmisoikeuskäsityksen voimistumista maassamme.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#15: Pridellä tuskin on mitään tekemistä tasa-arvon ja ihmisoikeuksien kanssa. Kyseessä on vain poliittinen mielenosoitus kuten vaikka kommunistien vappumarssi on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset