Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Kenen yhdenvertaisuutta loukataan?

Pori Jazz 66 ry teki kuuden tunnin somekohun jälkeen hätäkokouksessaan päätöksen irtisanoa toimitusjohtaja Aki Ruotsala. Julkisuudessa perusteluna on käytetty hänen mielipiteitään ja lausuntojaan, jotka nousevat uskonnollisesta vakaumuksesta. Yhdistyksen ja osakeyhtiön toimitusjohtajan asemat poikkeavat toisistaan: yhdistyksen toimitusjohtajalla on työsuhdeturva eikä häntä voi irtisanoa syrjivillä perusteilla. Perustuslain mukaan ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstään. Oleellinen kysymys on, oliko Ruotsala yhdistyksen vai osakeyhtiön palkkaama? Ainakin päätöksen teki rekisteröidyn yhdistyksen hallitus. Ennätettiinkö Ruotsalaa edes asianmukaisesta kuulla päätöstä tehtäessä?

Perustuslain yhdenvertaisuuspykälän mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan uskonnon, vakaumuksen tai mielipiteen perusteella. Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus, mikä sisältää myös oikeuden ilmaista vakaumus. Tähän viittasi myös Eduskunnan oikeusasiamies päätöksessään v. 2013, kun puheestani Kankaanpään Kansanlähetyspäivillä tehtiin lähes 50 kantelua. Syytökset koskettelivat samoja teemoja, joista niin Ruotsala kuin ulkoministeri Soini ovat joutuneet nyt vastaamaan. Oikeus ilmaista uskonnollinen vakaumuksensa koskee kaikkia Suomessa asuvia, siis myös toimitusjohtajaa tai ministeriä. Tämä oikeus ei näytä olevan itsestäänselvyys, minkä vuoksi haluan sitä voimakkaasti puolustaa.

Syrjiminen tai kiusaaminen myös ihmisen seksuaalisen identiteetin tai minkä tahansa ominaisuuden perusteella on väärin. Suomalaisesta yhteiskunnasta, erityisesti nimettöminä somekirjoitteluina valitettavasti löytyy monenlaista alatyylistä vihapuhetta ja ilkeilyä niin vähemmistöjä kuin vakaumuksia kohtaan. Kirjoitukset ovat syntyneet monesti juovuspäissä tai mielenterveysongelmien ryydittämänä.

Mutta väitän, että uskonnollisen vakaumuksen perusteella tapahtuva syrjintä ja loukkaaminen on tänä päivänä paljon avoimempaa ja ns eliitin, sivistyneistön piirissä ja mediassa hyväksytympää kuin seksuaalisten vähemmistöjen kohdalla. Tästä esimerkiksi käy toimittaja Enbusken Soinin vakaumusta pilkkaava Iltalehdessä julkaistu kolumni 1.6. Viime päivinä olen saanut lukuisia yhteydenottoja, joissa suomalaiset ovat ilmaisseet syvän huolensa uskonvakaumuksen kohtelusta. Otan siksi poikkeuksellisesti esiin tuoreen itseeni kohdistuvan esimerkin. Turkulainen professori, kansainvälistä tunnustusta Thinkers 50 –listalla saanut ”ajattelija” kirjoittaa 6.6 julkisessa Facebookpäivityksessään: ”Olisiko mitenkään mahdollista, nyt kun Suomessakin kerran tehdään jotain, toteuttaa pari pakkopalautusta? Vaikkapa lähettämällä Räsänen hevon helvettiin?” ja ”Päivi Räsänen on helvetin huono ihminen jonka voisi vaikkapa lähettää kuuhun.” Sitä ennen hän oli toivonut uskonnollisten ihmisen ”järkeviksi” eheyttämistä verovaroin.

Omasta puolestani professori saa vapaasti lausua mielipiteitään minusta tai vakaumuksestani. Haluan vain kiinnittää huomion siihen, että vastaavalla tavalla ja vastaavalla tasolla henkilöön kohdistuen ei julkisessa keskustelussa kristittyjen taholta loukata tai syrjitä seksuaalisia vähemmistöjä – onneksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Alf Rehn:
"–Ainoa syy olla professori, historiallisesti ja tänään, on se että saa sanoa vapaasti ihan mitä helvettiä vain haluaa, koska ei ole olemassa ketään – ei poliitikkoa, ei toimaria, ei virkamiestä, ei tuomaria, ei ketään – jolla on valtaa sanoa että ei saa sanoa. Tämä on professorikunnan keskeisin arvo ja tarkoitus."

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Arvon proffa voisi edes yrittää muistaa, hän ei ole "pieni jumala" (ihminen jumalan asemassa) eikä varsinkaan Jumala. Pelottavaa peräti että joku voi tuollaisella "statussymbolilla" (professori) ottaa aseman jossa toivottaa melkein kuolemaa toiselle ihmiselle. Aika kaukana menee proffan mietteet lähimmäisen rakkaudesta, jota kristillisyyden odotetaan edustavan. Mielipiteen vapaus, totta, mutta alkaa lähentelemään melkein ei oikeutettua herjausta toista kohtaan. Tuohan on enemmän kuin selvää vihapuhetta, johon professori halunnee "puoli Suomea mukaan". Ei enää rajaa millään kun "paine pöntössä" kasvaa syystä tai toisesta liiallisiin mittoihin, niinkuin nyt näyttää käyneen. Olisin toivonut Aki Ruotsalalle toisenlaista kohtaloa Pori Jazz tapauksessa, mutta siitä päättävät toiset tahot.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Vai niin on Alf Rehn nyt kirjoitellut. Kylläpä on matalalle hänen moraalinsa luiskahtanut.

Olen vaihtanut viestejä hänen kanssaan vuosien ajan. Sain selville, että monet professorit Åbo Akademissa eivät olisi halunneet hänelle professorin arvoa, koska hän on populistinen suosion kalastelija. Hänen halunsa saada suosiota menee sairaalloisuuden puolelle.

Nyt hän on päästänyt kuuluville "vaarallisen idean" kirjansa "Farliga ideer" teemaa jäljitellen. Siinä kirjassa hän kääntää kaikki asiat päälaelleen vakuutellen "luovuuden professorina", että se olisi luovuutta.

Nyt olisi Ruotsalan teeman mukaan loogista pyytää hänen esimieheltään yliopistossa (Tanskassa) reagointia sanoako Alf Rehn irti toimestaan, koska käsittämättömän typerä hänen kirjoituksensa on: ei professorin arvolle sopivaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Yhdenvertaisuusvaltuutetun lausuntoa odotellessa voimme vain seurata tiedotusvälineistä tapahtumien etenemistä ja kommentoida tapahtumia netin lukemattomilla palstoilla ahkerasti kukin omien viiteryhmiemme edun ja intressien mukaisesti :)

Perustuslain yhdenvertaisuuspykälän toisessa momentissa määrätään yhdenvertaisuussäännöksen yleinen soveltuvuusalue ja siihen sisältyvä poikkeus - ihmisiä saa siis asettaa eriarvoiseen asemaan yleisillä elämänalueilla, kuten työelämässä, opetuksessa ja koulutuksessa sekä tavaroiden ja palveluiden tarjonnassa, ainoastaan silloin, kun tälle eriarvoiselle kohtelulle on olemassa hyväksyttävä peruste.

Kristillisdemokraattisen puolueen toimintaan osallistuminen ei liene itsenäisesti hyväksyttävä peruste eriarvoiselle kohtelulle esimerkiksi työpaikkaa haettaessa, koska Suomessa on sanan- ja mielipiteenvapauden lisäksi myös yhdistymisvapaus perusoikeutena. Perus- ja ihmisoikeuksilla on toisaalta sellainen keskinäinen "yhtäläisyyssuhde" että valtiota sitoviin sopimuksiin kirjattuja oikeuksia ei saa tulkita siten, että sen tulkinnan seurauksena rajoitetaan jonkin toisen oikeuksia ...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tämä on hyvä ja yleispätevä sääntö: jos Satakunnan Kansan toimittaja tulee kysymään mielipidettäsi eheyttämisterapiasta, tuomitse.

https://www.tiede.fi/blogit/kaiken-takana-loinen/e...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lamminpää, kysyit kerran, mitä Jeesus tekisi, jos nyt eläis? Vaarmaankin saman, kuin aikaisemminkin, ajaisi kiusaavat demonit sikolaumaan ja siat veteen, niin demonitt hukkuisivat sijoissa ollessaan ja kiusattavat saisivat rauhan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No tarkkaan ottaen en kysynyt sellaista, sillä se on todella tyhmä kysymys, kuten jokainen puheenvuoroni lukenut kai tajusikin. Missä sijoissa demonit muuten asuvat? Nominatiivissa, partitiivissa, genetiivissä vai kenties paikallissijoissa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Tässä vielä tuo puheenvuoroni. Seuraavalla kerralla kun kommentoit sitä, lue se ensin.

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256300...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Automaattisen toiston poisto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Automaattisen toiston poisto.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Homous ei ole kehityshäiriö. Kommenttisi on loukkaavaa ja vihaa lietsovaa valehtelua.

Rikoslaki toteaa: "Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

EDIT: Tämä oli siis vastaus ylläpidon aiheellisesti poistamaan Hämäläisen kommenttiin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #10

Tiede ei ole pitkiin aikoihin pitänyt mitään seksuaalista suuntautumista kehityshäiriönä. Miksi jatkat valehtelua?

Harkitsen vakavissani rikosilmoituksen tekemistä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

#11. Ota selvää asioista äläkä jankuta. Minun kertomukseni ei täytä yhtäkään rikosnimikettä.

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/kemia/2014-11-18/Yli-400-kaksosparin-tutkimus-osoittaa-miesten-homoseksuaalisuus-on-voimakkaasti-perinnöllistä-3257208.html

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #12

Ja missä kohtaa tuossa sanotaan, että homous on kehityshäiriö? Ei missään, koska homous ei ole kehityshäiriö. "Perinnöllistä" ja "kehityshäiriö" eivät tarkoita samaa. Mutta tämän toki tiesitkin. Et vain osaa tai halua keskustella rehellisesti.

EDIT: Niille, joita seksuaalista suuntautumista koskeva tieteellinen tutkimus oikeasti kiinnostaa, voin suositella esimerkiksi Juhani E. Lehdon ja Camilla Koveron teosta "Homoseksuaalisuus tieteen näkökulmasta ja miesten kertomana". Olli Stålströmin "Homoseksuaalisuuden sairausleiman loppu" on myös aiheen historiikkina yhä pätevä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #13

Ei noista Hämäläisen ''totuuksista'' kannata välittää, lue nyt muutama hänen blogi, niin selviää kyllä miksi. :)

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #12

#12. Linkitetyssä kirjoituksessa lukee: "Löytö on vahva näyttö sen puolesta, että homoseksuaalisuudella on merkittävältä osin biologinen perusta. – Se romuttaa väitteen, jonka mukaan seksuaalinen suuntautuminen on valinta (...)"

Kirjoitushan on aivan selkeä osoitus siitä, että muun muassa Ruotsala on puhunut täysin höpojä. Homoseksuaalisuus on synnynnäinen ominaisuus, eikä sitä muuteta eheytyshoidoilla, rukouksilla tai tuomitsemisella. Jokainen saa syntymässään seksuaalisuuden, ja joillakin se on homoseksuaalisuus, eikä uskovaisilla ole siihen nokan koputtamista.

Uskovaisten kielellä tämä tarkoittaa, että Jumala antaa ihmisille lahjaksi seksuaalisuuden ja joillekin hän antaa sen homoseksuaalisuutena. Jumala on myös asettanut avioliiton, ja homoseksuaaleilla sen kuuluu siis olla samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitto. Näin ollen ne, jotka tuomitsevat homoseksuaalisuuden tai tasa-arvoisen avioliittolain, asettavat itsensä Jumalan yläpuolelle, mikä lienee synneistä pahimpia.

Minä olen vasenkätinen, ja silläkin lienee jonkinlainen biologinen perusta. Hämäläinen tuskin kuitenkaan väittää, että vasenkätisyys on kehityshäiriö.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #18

Jostain syystä homous on säilynyt luonnonvalinnassa, vaikka lajia hyödyttämättömien ominaisuuksien pitäisi hävitä. Tämä viittaa siihen, mitä tiedemaailmassa on esitetty, että homoilla on ollut tärkeä rooli lasten kasvattamisessa vanhempien apuna. Tämän perusteella näyttäisi, että kyseessä ei ole kehityshäiriö, vaan lajin säilymiselle oleellisen tärkeä ominaisuus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #21

Tietysti, mutta kun nämä eräät pöljät uskovat maailman olevan litteä ja 6000v vanha niin se on se ongelma tässä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

Ei niin, mutta uskonto valinta ja siitä voi eheytyä!

https://eroakirkosta.fi

Eheytykää!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #43

"Uskonnollisilta fundamentalisteilta puuttuu jalomielisyys ja inhimillinen suurpiirteisyys, riippumatta siitä, onko kysymys kristityistä, muslimeista tai juutalaisista, mikä on surullista, murheellista ja syvästi valitettavaa."

Christer Kihlmanin monologista Vastaus on ei! (2000)

On sekin aika surullista, että aina kun Räsänen avautuu ennakkoluulojensa koko laajuudesta, seuraa joukkopako kirkosta. Vaikka Räsänen ei mitenkään edusta Suomen evankelisluterilaista kirkkoa.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Olen aina pitänyt jumaluskovaisuutta yhtenä mielenterveyden sairautena ja sitähän se onkin. Ja blogin kirjoittanut kansanedustaja "lääkärikin" sen tietää. Kun tarkastelee näiden monoteististen jumaluskontojen historiaa niin ne on keksitty vain vallankäytön välineeksi ja pääosin miesten vallankäytön välineeksi. Kuinka monta ihmistä on poltettu, hirtetty, kivitetty jne. vain siksi, että ei ole tunnustanut jumaluuden olemassa oloa tai hänellä on ollut punainen tukka tai syylä poskessa. Ja tähän uskovuuteen liittyy aina jotenkin ylemmyyden ja ylevyyden tunne. Ateistin pitää elää joka päivä niin, ettei tarvitse katua, sillä hänellä ei ole valttikorttia johon tukeutua kuoleman hetkellä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Hyvin sanottu. Ja tämän maailman päiviräsästen mielestä tuollaisen haitallisen taikauskon pitäisi ilmeisesti vielä antaa ihmisille erivapaus puhua loukkaavasti ja syrjivästi vähemmistöistä.

Viimeistään nyt on aika lakata katsomasta tuomittavaa toimintaa sormien läpi pelkästään siksi, että siihen syyllistyvä sattuu uskomaan lapsellisiin satuihin. Ei enää myönnytyksiä!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kristityillä on tapana toivotella ihmisiä hevon helvettiin. Nyt sitten sattui kristillisdemokraatin kohdalle. Jatkakaa elämää tyytyväisnä siitä, että väsymätöntä, johdonmukaista ja armotonta toimintaanne vähemmistöjä vastaan ei unohdeta!

Edit: Ruotsala ei saanut kenkää kristillisyytensä eikä puoluetaustansa vuoksi. Hän sai kenkää, koska osoitti konkreettisesti soveltumattomuutensa tehtävään johtajuuspalikkatestistä huolimatta.

Ja jos Räsänen kuvittelee, että kristityt ja kristillisdemokraatit kohtelevat vähemmistöjä paremmin, on hän joko naivi tai puhuu muunneltua totuutta. Kyllä sosiaaliseen mediaan tutustuminen avaa meidän ikääntyvienkin maailmankuvaa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Päivi Räsäsnen on hyvin terveiden ajatusten tulkki ja osoitti viime hallituksen sisäministerinä kun toi turvallisuuden tunteen Suomalaiseen eloon.

Meidän perinteet ovat länsimaisia sivistysarvoja kunnioittavat ja annamme arvon uskonnolliselle vakaumukselle ilman että yrittäisimme muuttaa sitä.

Jotenkin nyt on tullut särö Porin Jazz tapahtumaan Almamedian Satakunnan Kansa lehden toimesta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Oikeus ilmaista uskonnollinen vakaumuksensa koskee kaikkia Suomessa asuvia, siis myös toimitusjohtajaa tai ministeriä. Tämä oikeus ei näytä olevan itsestäänselvyys, minkä vuoksi haluan sitä voimakkaasti puolustaa."

Kyllä tämä oikeus on itsestäänselvyys ja minäkin haluan sitä puolustaa ihan yhtä voimakkaasti kuin kansanedustaja Räsänen. Asia on vain niin, että niin toimitusjohtajan kuin ministerinkin kannattaa miettiä mitä ja missä sanottavansa sanoo. Harvemmin valitettavasti ministerin, mutta aika usein toimitusjohtajan pallit heiluvat sanomisista ja lähtö asemasta seuraa tätä vaihetta.

Juha Hämäläinen

#17. Olen vakuuttunut omassa uskossani, että Ruotsala tiesi riskin puhuessaan. Hän tuntui sen verran fiksulta, ettei voinut olla tajuamatta.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Ruotsala yritti ennen SK:n haastattelun julkaisua saada tarkennettua kommenttiaan, mutta hänen ei annettu.

Ei pitäisi olla mitään riskiä siinä, että ei esitä seta-sertifioituja näkemyksiä.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #20

#20. Olisiko Koivulalla antaa väitteensä tueksi jokin aito avioliitto -sertifioimaton todiste, josta käy myös ilmi, mitä Ruotsala olisi halunnut sanoa? Aito avioliitto -sertifioitukin käy paremman puutteessa, mutta sellaisiin on suhtauduttava äärimmäisen varauksellisesti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20

Ruotsala tarkensi kommenttiaan haastattelun ja erottamisensa jälkeen. Hän väitti Maikkarin aamuTV:ssä, että on aina halunnut suhtautua kaikkiin ihmisiin niin, että jokainen ihminen on yhtä arvokas.

Ihan ainako, Ruotsala?

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/3450...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ruotsala ei vain tiennyt somen voimaa ja suomalaisten ahdasmielisyyttä. Toki Alma media avusti tässä kohunrakentamisessa ratkaisevasti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kyllä on professoritason akateemisen koulutuksen omaavalla miehellä sivistymätöntä ulosantia!?
Kuinka tällaista kieltä käyttävän henkilön voi kuvitella kouluttavan tai tutkivan yhtään mitään maamme hyväksi?

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Alf Rehn on muuttanut vaimonsa perässä Tanskaan, ei siis Suomen "hyväksi" mitään, ja se onkin hyvä.
Tunnen häntä viestiemme perusteella. Hänen osaamisensa on kyllä aivan löperöä asiatasollakin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Oleellinen kysymys on, oliko Ruotsala yhdistyksen vai osakeyhtiön palkkaama?"
Pori Jazz Oy, Janne Ensio Nieminen, toimitusjohtaja.
Hänelle oltiin etsimässä seuraajaa.
Tieto olisi löytynyt yhdellä haulla.

No, ei Rehn ainakaan minun silmissäni arvostustaan parantanut...

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

28. No kieltämättä Rehn on käyttänyt turhan tylyä, asiatonta kieltä. Voi mielipiteensä sanoa vähän kauniimminkin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Todella voi, ja sitä sopii odottaa sivistyneeltä(?) henkilöltä. Näyttää siltä, että kyseinen professori ei osaakaan muunlaista puhetapaa. Luuleeko herra, että sanoma menee perille paremmin kiroilemalla?? Osoittaa sillä vain kakaramaisuutensa ja tyhmyytensä.

Risto Koivula

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/06/kauhea...

Kauhea älytön meediaporu Francois Hollanden homolausunnosta...

Poistetuista Aamulehden blogeista:

Kirjoittanut Risto Juhani Koivula (22. elokuu 2016, 22:30)

Tämä uutinen on pari kuukautta vanha. Presidentti Hollanden järkevää ja rationaalista kantaa, jolla hän putosi vastakkaisten juoksuhautojen väliin, ei kuitenkaan pidä sivuuttaa unohduksella. Ranskassa on tulossa tiukat ja korkeatasoiset pressanvaalit, kun myös Sarkozy ilmoitti tänään lähtevänsä ehdokkaaksi.

Se lausunto kuului, että "On oikeus VALITA homoseksuaalinen elämäntapa!".

Sitten minä ymmärtäisin hurjan suuttumuksen, jos hän olisi sanonut, että EI OLISI tuollaista oikeutta! (Eli helvettiäkö se valtiolle kuuluu...)

Mutta kun hän sanoi kuitenkin nimenomaan, että sellainen ON.

Se, mikä lausunnossa korventaa ainakin homoyhteisöjä ja hölynpöly"meediaa/oita", on sana "valita".

Mutta totta perkeleessä ihmiset MYÖS VALITSEVAT periaatteessa kaiken, mitä tekevät, ovat sen valinnan MOTIIVIT ja erilaiset vaikuttimet ja syyt sitten mitä hyvänsä"!

Mitä kauheaa siis "Hollande munasi"? YLE tietää (verorahoillamme), menee vain "Ranskan median" selän taakse "suojaan":

Ranskan media: Hollande möhläsi homolausunnollaan

Ranskan presidentti Francois Hollande on joutunut maansa median pilkan kohteeksi seksuaalista suuntautumista koskevilla lausunnoillaan.

Presidentti Hollande vieraili maanantaina Yhdysvaltain Pariisin-suurlähetystössä esittämässä Ranskan surunvalittelut Yhdysvalloille Orlandon klubi-iskun johdosta. Vierailun jälkeen Hollande puhui medialle ja tuomitsi tyrmistyttävät homofobiset surmat.

- Orlandossa tapahtui isku Yhdysvaltoja vastaan, mutta myös vapautta vastaan. Sellaista vapautta vastaan, jossa kukin voi itse valita seksuaalisen suuntautumisensa ja määrittää oman elämäntyylinsä, sanoi Hollande.

Presidentti puhui tv-kameroiden edessä ja julkaisi lausuntonsa vielä Twitter-tilillään. Tämän jälkeen kommentit saivat laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa.

"Francois Hollande tviittaa, että homoseksuaalisuus on valinta! Ei, missä maassa me elämme?", tviittasi eräskin närkästyjä.

"Hollande puhuu vapaudesta valita seksuaalinen suuntautuminen. Voisiko joku selittää hänelle?", totesi toinen kummastuneena.

Ranskan media nimittää presidenttinsä sanavalintaa munaukseksi.

"Francois Hollanden oppi kaikesta tästä on, että sanansa voi valita, mutta ei seksuaalista suuntautumistaan", näpäytti sanomalehti Le Monde.

Radio Europe1 puolestaan nimittää presidentin kommenttia valtavaksi virheeksi.

Lähteet: AFP

Raisa Pöllänen Yle "

Tietenkään sellaiset henkilöt, joilla ei vähäisimpiäkään taipumuksia homoseksualis- miin ole, eivät valitse myöskään sellaista elämäntapaa. Mutta ne, joilla on, joko valit- sevat sellaisen, tai sitten eivät. Myös jälkimmäiseen on oikeus, kuten heteroillakin, elää myös ilman seksisuhteita.Sitä paitsi voi olla sekä hetero- että homotaipumuksia. Elämän tapa on oikeus jopa muuttaakin.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/eu...
EU: HETEROPERHEEN KUVAAMINEN LASTENKIRJOISSA JA -ELOKUVISSA KIELLETÄÄN!

Kirjoittanut Risto Juhani Koivula (1. huhtikuu 2017, 12:00)
Lue blogia

Euroopan Parlamentin Naisten Oikeuksien Neuvosto:

TAVALLISEN PERHEEN KUVAAMINEN LASTENTARHOJEN JA KOULUJEN KIRJOISSA KIELLETTÄVÄ!

April von Brûsselhössel, EP:

" European feminists gang up on children's fairytales European kindergartens and schools may ban children's books and fairy tales that depict the traditional family. This is a request of the European Parliament Committee on Women's Rights. According to the committee, fairy tales should talk about sexual diversity. Norwegian experts believe that children benefit from watching porn.The European Parliament's Committee on Wo- men's Rights and Gender Equality prepared a report that calls for a ban of all books that show the traditional family where the father is the breadwinner and the mother takes care of the children in schools and day care centers of Europe. According to the authors, these books are bad for the future life of children, especially girls,and promote wrong behavioral patterns.In the future,it may prevent them from building a career. ...

http://www.pravdareport.com/society/family/11-12-2...

Keskustelua:

artti niemelä kommentoi_ 1. huhtikuu 2017 13:40

Näin varmaan pitääkin tehdä, se kun on niin tavattoman epäluonnollista!

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 1. huhtikuu 2017 15:05

Tämä on nyt vähän samanlainen "aprillipila" kuin tuolloin Jyväskylän erään harjun hakkaaminen, joka tosiaan parturoitiin, vaikka paikallislehti oli tehnyt aiheesta myös aprillipilan, jonka tarkoitus oli saada kaikki "viherhörhöt" paikalle suojelemaan harjua...

Kyuu Eturautti kommentoi_ 1. huhtikuu 2017 15:22

kuvan otti Ville Huovila vuonna 2009. Se on ajankohtainen juuri nyt.

whiic kommentoi_ 1. huhtikuu 2017 18:44

Meinasin itsekin kirjoittaa jonkun aprillipilan samansorttisesta aiheesta, mutta minun luovuuteni ei riitä satirisoida feministejä siten, etteikö satiirini olisi osa ihan oikeata feminististä aktivismia. Freebleeding, Piss for Equality, etc.

Esim. tämä

https://witchwind.wordpress.com/2013/12/15/piv-is-...

ei ole satiiria. Penis-In-Vagina eli penis vaginassa on AINA raiskaus. Laillista yhdyntää ei ole. Lupaa ei voi antaa. Jos et ole neitsyt, olet raiskauksen uhri (miehenä puolestaan raiskaaja) vaikka olisit kuitenka halunnut ja halusi ilmaissut. Tämä johtuu siitä, että yhteiskunta (patriarkaatti) on aivopessyt sinut kuvittelemaan että haluat kyrpää sisääsi. Kyseessä on Tukholma-syndrooma, jossa sinut on saanut henkisellä väkivallalla kuvittelemaan asioita, joita et todellakaan halua. Sinut on raiskattu, ehkä jopa tuhansia kertoja. Sinä olet raiskaaja, ehkä jopa tuhansia kertoja.

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 1. huhtikuu 2017 20:52

Kyllähän naisia tietysti lietsotaan kasvatuksessa himoitsemaan seksiä ja esiintymään eri tavoin edukseen miehille tuossa suhteessa, mihin titeynlaisen perheenkin kuvaaminen tietyllä tavalla liittyy joko tarkoituksella mutta mutten vaan, mutta en minä kyllä käsitä, mitä siinä niin kauheata lopultakaan on. Sen ei pitäisi häiritä, ennen kuin asia on jollakin tavalla ainakin mahdollisesti ajankohtainen, sillä lapset eivät ymmärrä seksistä mitään. Jos sukupuoli-identiteettiä vasta silloin ruvetaan rakentamaan, tulos ei varmasti ole "perinteisen mukainen". Perinteet taas ovat erilaisia: esimerkiksi kaikenlainen koristautuminen ja hienostelu pullistelusta ja keikistelystä puhumattakaan on joissakin kluttuureissa perinteisesti luvallista pelkästään miehille. Naisten velvollisuus on olla tasaisen rumia. Sitä valvovat toiset naiset. Entosin mitenkään ymmärrä, miten se sitten olisi jotenkin olennaisesti muka "parempi"...

Minä vedän sellaisen johtopäätöksen, pitäisi olla aika lailla kieli keskellä suuta, mitä kaikkea lietsotaan ja mihin indoktrinoidaan.

Myös sellaista hörönlöröä esiintyy eikä vähiten joidenkuiden "femareiden", että kaikki ovat muka kehdosta alkaen "läpikotaisin seksuaalisia" jollakin esimerkiksi geneettisellä tavalla, joka ja mikä "pitäisi tietää ja ottaa huomioon" esimerkisi kasvatuksessa...'

Lasse Kallo kommentoi_ 2. huhtikuu 2017 00:29

Ruotsissa Tukholman Södermalmissa avattiin sukupuolineutraali koulu vuonna 2010.

Egelia-esikoulu toimii verorahoilla ja se on tarkoitettu 1-6 vuotiaille lapsille.

Esikoulussa opetetaan lapsia myös hyväksymään erilaiset perhemallit. Esimerkiksi koulusta löytyy kirjoja, joissa esiintyy enimmäkseen homoseksuaalisia pariskuntia, yksinhuoltajia ja adoptoituja lapsia ( Jos ketä kiinnostaa tarkepi tietous, löytyy: Yle uutiset 27.11.2016 otsikolla. "Ruotsissa avattiin sukupuolineutraali koulu").

Nyt vain hopunytkää samanlaisia kouluja Kiinaan, Intiaan, Afrikkaan, nämä päällimmäisenä. Näin saadaan muun hyvän lisäksi telluksemme väkimäärä

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Ovatko esimerkiksi vasenkätisyys, punatukkaisuus ja sinisilmäisyys mielestäsi valintoja? Ihan yhtä fiksua on puhua seksuaalisesta suuntautumisesta valintana.

Risto Koivula

Ne eivät ole käyttäytymismalleja eivätkä sosiaalisia identiteettejä. Ihmisellä on muitakin identiteettejä kuin seksuaalinen suuntautuneisuus. Ja ne muutkin muuttuvat. Noiden rinnastaminen osoittaa sivistymättömyyttä ja tieteen tuntemattomuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Vasenkätisyys kyllä ohjaa käytöstä siinä kun homoseksuaalisuus. Ovat rinnastettavissa. Ja vasureitakin on yritetty " eheyttää".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Joo kyllä tuo "eheyttäminen" on tavallaan kätisyyden kohdalla hauskaa, sillä onhan oikeakätisyyttäkin "eheytetty" vasuriksi. Tiedän hyvin yhden oikeakätisen tennispelaajan "eheytetyn" nuorena poikana pelaamaan vasemmalla kädellä. Hyvin mies pelaakin, sillä on pelaamalla tienannut jo sadan miljoonan dollarin luokkaa ja on maailman ATP listan ykkönen tälläkin hetkellä. Monella tapaa voi ihmistä "eheyttää" kun niikseen tulee. Tosin olen väärä henkilö puuttumaan kenenkään yksittäisen henkilön seksualisuuteen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rafael_Nadal

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

;) Kai sentään omastasi. Ja kumppaniesi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35

Järjen käyttö on sallittua myös silloin kun käyttää sananvapauttaan. Pori Jazzin toimitusjohtaja on sellaisessa asemassa että toimittajia kiinnostaa haastatella häntä. Silloin kun antaa haastattelun, on hyvin korkea riski sille, että sammakotkin pääsevät sellaisenaan lehteen. Parempi siis valita toimitusjohtaja joka ei sammakoita suustaan päästele. Sellaista riskiä Pori Jazz ei voi ottaa että toimitusjohtaja puhuu mitä sielu antaa ja sylki suuhun tuo. Kyllä sillä taktiikalla voi puolueen puheenjohtajaksi päästä mutta ei minkään festivaalin toimitusjohtajaksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #39

??? Otinko jollain tavalla kantaa Porin tapahtumien kulkuun? Mielestäni en, eikä ole edes tarvis puolestani ottaa. Kommentoin vain kätisyydestä johtuvaa "eheyttämistä". Toivoisi vastattavan myös kommentoijan sanomiseen, eikä selitellä omiaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #40

Koko tämä kalabaliikkihan on koskenut nimenomaan niitä Ruotsalan eheyttämishöpinöitä. Siitä se lähti ja siitä tuli potkut. Saat mitä tilaat vai miten se meni.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #35

#34, #35. Minuakin yritettiin koulussa ekaluokalla “eheyttää” oikeakätiseksi, mutta opettaja luopui toivosta hyvin pian. Vasenkätisyydestä ei ole sitten ollut minkäänlaista haittaa, vaan joskus pikemminkin päinvastoin: pelailen jonkin verran sulkapalloa, ja siinä vasenkätisyys on selkeä etu, kuten monissa pallo- ja mailapeleissä. Sen sijaan saksilla leikkaaminen, virvelinkelaaminen ja kitaran rämpyttäminen tuntuisivat mahdottomilta vasemmalla kädellä, sillä ne on aikoinaan tullut opittua oikealla kädellä, koska muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Toimituksen poiminnat