Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Maahanmuuttajille omat ”Suomi-seuransa”

Ulkomaille muuttaneet suomalaiset ovat perustaneet omia Suomi-taloja, suomenkielisiä lehtiä ja seurakuntia. Niissä on vaalittu entisen kotimaan kulttuuria ja kieltä ja yhteyksiä maanmiehiin, vaikka tähtäimenä onkin ollut kotoutuminen uuteen kotimaahan. 

Oman kulttuurisen identiteetin säilyminen tukee kotoutumista. Siksi myös Suomeen tulleiden maahanmuuttajien mahdollisuuksia oman kulttuurin ja kielen ylläpitämiseen on tuettava esimerkiksi kertomalla mahdollisuuksista käyttää julkisia tiloja.

Muuttajien kulttuurista tulee kuitenkin hyväksyä ainoastaan ne osat, jotka ovat sopusoinnussa lainsäädäntömme kanssa. Jo kotouttamisvaiheessa on kerrottava ymmärrettävällä tavalla esimerkiksi lasten oikeuksista ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta sekä naisille että miehille.

Paineita kulttuurisiin muutoksiin syntyy maahanmuuttajien määrän lisääntyessä. Pidän ehdottomasti torjuttavana esimerkiksi ajatusta islamilaisen sharia-lain osittaisestakin käyttöönotosta vaikkapa perheoikeudessa. Sharia-laki on kokonaisuus, johon kuuluvat kivitykset, ruoskinnat ja varkaiden kädenkatkaisu. Rinnakkaisten yhteiskuntajärjestysten syntymistä tulee välttää viimeiseen asti.

Suomalaisten on kasvettava muualta muuttaneiden ihmisten hyväksymisessä luopumatta omien perinteiden ja arvojen kunnioittamisesta. Maamme kulttuuri, arvot ja moraali ovat rakentuneet kristilliselle etiikalle ja niistä on pidettävä kiinni alkaen kotien, päiväkotien ja koulujen kasvatustyöstä. Omien juurien tunteminen ja arvostaminen antavat pohjan, jolta voi kohdata ja kunnioittaa muualta muuttaneita ihmisiä. Oma kokemus maahanmuuttajana on aina auttanut ymmärtämään samassa tilanteessa olevia ”Muukalaista älä sorra, sillä te tiedätte muukalaisen mielialan, koska itsekin olette olleet muukalaisina…” (2. Moos. 23:9)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Taas pyöräillään niin pihalla kuin vain krjoituksia tuntematon voi olla.

Jos silmäsi viettelee sinua, revi se irti. Jos oikea kätesi viettelee, hakkaa se poikki.

Tämä on evankeliumia, sitä kristillistä juurta.

Eiköhän se islam ole täältä oppiinsa ammentanut.

Husein Muhammed

Räsäsellä ja konservatiivi-islamisteilla ei ole kovin suurta eroa:

http://www.husein.fi/konservatiivit_yli_puole-_ja_...

Simon Wahlroos

Miltäs tämä sitten kuullostaa Husein:
Huseinin ja liberaalien tapakristittyjen välillä ei ole suurtakaan eroa.

N N

Ehkäpä näin. Mutta räsäsellä ja poliittisella islamilla kyllä on. Vai mihin kastiin luet talebanin, al-qaidan ja kymmenet muuta islamilaiset terroristijärjestöt. Vai onko tässä nyt niin, että yhden terroristijärjestö on toisen vapautusarmeija?

Kaisa Pispala

Husein, montako kristillisdemokraattia on kivittänyt raiskattuja tyttöjä/naisia, tehnyt itsemurhaiskuja tai muita terrori-iskuja tai muuten vaatinut kuolemaa vääräuskoisille kuten nämä rauhanuskonnon "konservatiivit"?

Taneli Voltti

Älkääs nyt motatko heti herran selän taakse, kerrankin Päivillä on asiaa mukana!

"Muuttajien kulttuurista tulee kuitenkin hyväksyä ainoastaan ne osat, jotka ovat sopusoinnussa lainsäädäntömme kanssa. Jo kotouttamisvaiheessa on kerrottava ymmärrettävällä tavalla esimerkiksi lasten oikeuksista ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta sekä naisille että miehille."

Näinhän se pitää ollakin!

"Paineita kulttuurisiin muutoksiin syntyy maahanmuuttajien määrän lisääntyessä. Pidän ehdottomasti torjuttavana esimerkiksi ajatusta islamilaisen sharia-lain osittaisestakin käyttöönotosta vaikkapa perheoikeudessa. Sharia-laki on kokonaisuus, johon kuuluvat kivitykset, ruoskinnat ja varkaiden kädenkatkaisu. Rinnakkaisten yhteiskuntajärjestysten syntymistä tulee välttää viimeiseen asti."

Ehdotan, että jotka jakavat sharia-lakiaan Suomessa, tulee lähettää sinne, missä niitä noudatetaan. Suomessa sharian noudattamista ei tule katsoa ikinä hyvällä. Kuten ei muitakaan lainsäädäntömme nähden ristiriitaisia tapoja, kuten miesten tai naisten ympärileikkaus yms.

Muu sisältö on mitä on, en kommentoi enempää.

Petri Muinonen

Päivi Räsänen: "Oma kokemus maahanmuuttajana on aina auttanut ymmärtämään samassa tilanteessa olevia"

Allekirjoitan täysin. Olen itsekin asunut melkein vuosikymmenen maahanmuuttajana Italiassa ja se varmasti avarsi näkökulmaani maahanmuuttoon. Toisaalta näin tietyissä maahanmuuttajaryhmissä sellaista ongelmien kärjistymistä, mitä Suomessa ei vielä ole koettu. Onneksi. Maahanmuuttoa tuleekin käsitellä yleistyksiä välttäen ja huomioiden eri kulttuuristen ja uskonnollisen taustojen merkitys kotiutumisessa.

Omakohtainen kokemus maahanmuuttajana olemisesta ei silti ole mielestäni välttämätöntä maahanmuuttajien ymmärtämiseksi. Ihmiset pelkäävät sitä, jota eivät tunne. Kun maahanmuuttajiin sattuu tutustumaan siten, että pääsee sivustakatsojaksi myös heidän perheoloihinsa, epäluulot voivat karista - tai saada vahvistuksen. Itselleni tällainen kohtaamisalusta - ja vaikutukseltaan nimenomaan myönteinen - oli Oulun katolinen seurakunta 90-luvulla. Tutustuin siellä kristittyihin irakilaispakolaisperheisiin seurakunnan riennoissa. Kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien kohtaamisessa ja yhteistyössä yhteinen arvotausta on varmasti etu, etnisestä taustasta riippumatta.

Vähemmän myönteisestä kohtaamisista ja yhteisiin pelisääntöihin sopeutumattomuudesta saamme lukea varsin usein mediassa. Rinnakkaisen, teokraattisen yhteiskuntajärjestyksen synnyttäminen on islamin elimellinen osa. Islam ei ehkä synny vielä siellä missä kaksi tai kolme on koolla allahin nimeen, mutta jo Italiasta on karmivia esimerkkejä siitä, miten muslimien iltapäiväkouluissa "opettaja" syötti alakouluikäisille lapsille videopropagandaa itsemurhapommittajan marttyyrikuoleman autuudesta. TV-uutisiin haastatellut vanhemmat eivät olleet - tai niin ainakin väittivät - "opetuksen" laadusta tietoisia. Nämä ovat vakavia rikoksia lastenoikeuksia vastaan, enkä soisi vastaavien tapausten koskaan tuovan "lisäväriä" maahanmuuttajiemme arkeen.

Dari-anne Suomalainen

" Nämä ovat vakavia rikoksia lastenoikeuksia vastaan..."

Me emme voi teeskennellä olevamme oikella asialla niin kauan, kun meidän oma uskonto rikkoo ihmisoikeuksia solvaamalla juutalaisia, demonisoimalla heidät isästä perkeleestä olevaksi saatanan synagogaksi.

Kristinoppi on vihauskonto ja ensin on oivallettava hirsi omassa silmässä ja vasta sen jälkeen riivittävä rikkoja muiden silmistä.

Islamia on helppo tuomita, mutta se on tekopyhyyttä jos ei myönnetä ensin oman uskonnon vääryydet, joista historialliset näytöt ovat vertaansa vailla sortamisena ja sodankäyntinä.

Antisemitismi on kristinopin levityksen aikaansaannos, eikä sen suurempaa ihmisoikeusrikkomusta historiassa ole.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En yleensä puutu uskonnollisiin asioihin,mutta nyt voin puuttua.
Ei voi oikeastaan mistään uskonnosta sanoa etteikö sen nimeen olisi tehty vääryyttä. Ehkä zeniläisyys voi olla ainoa minkä nimeen ei voi oikeastaan tehdä vääryyttä.

Mutta uskonnoilla on perimmäinen sanoma ja se sanoma ei lue oikeastaan niissä kirjoissa,koska sitä ei voi lukemalla ymmärtää..se täytyy tulla meistä jokaisesta itsestämme.

Suurin virhe mitä tapahtuu uskonnoissa että asetamme jumalan jonnekin kaukaisuuteen tai tavoittelemattomaan. Ja sitä kautta me vain aina tavoittelemme jotain sellaista mitä ei voi tavoittaa.

Jos kääntäisimme vähän sitä hömpötystä uskonnoista reaalimpaan suuntaan niin olisi kovinkin helppo toteuttaa niiden sanomia. Eli jos jumala olisikin kaiken olevaisen perusolemus,perusta ja tämä perusolemus on rakkaus. Ilman sitä mitään ei olisi olemassa koska siihen ei olisi annettu mahdollisuuuta.

Jopa Jeesus sanoo,että voimme ottaa hänen keveän ikeensä päällemme.Mutta sillä hän ei tarkoita että syntiä pitäisi ottaa yhtään sen keveämmin tai syyllisyyden käsittämistä vähemmän vakavasti.Hän ei sano niille,jotka hänen luokseen tulevat,että heidän syntinsä eivät ole niin tärkeitä kuin ne näyttävät olevan.Hän ei anna heille helpompaa omaatuntoa heidän erehdystensä ja ylitsekäymistensäsuhteen.Päinvastoin hän herkistää heidän omantuntonsa äärimmilleen jokaisella sanallaan.Hän tuomitsee synnit,joita hänen aikansa perinteellinen teologia ei edes syntinä pitänyt.Vaan kuorman ja rasituksen jonka hän haluaa meiltä poistaa on uskonnon taakka.

Miten tämä koskettaa meitä ja miten tämä pitäisi olla kaikkien uskovaisten asia kaikissa olosuhteissa?

Se koskettaa koska me kaikki inhimilliset olennot huokaamme lain alla,joka on uskonto ja uskonnon alla on laki.

Tämä sopii nykypäivänä erittäin hyvin tilanteeseen jossa eduskunnassa laaditaan lakeja uskomatta ihmiseen itseensä ja ajattelematta mitä lait on oikeastaan edes tähän päivään mennessä saanut aikaiseksi ihmisissä.Monet lait mitä laaditaan turvaavat vain kapitaaleja,ei ihmisiä.

Tämä kansakunta on sairas..tämä on sairas kilpailuun joka vie meitä vääjäämättä rotkon laidalle,mutta kilpailulla on looginen lopputulos olemassa ja se on nyt lähempänä kuin koskaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ihminen on siitä erikoinen olento,että se on laatinut itselleen uskonnon ja lain.

Uskonnon laki on ihmisen suuri yritys vapautua tästä tuskasta,levottomuudesta ja epätoivosta,sulkea sisäinen kuilu ja saavuttaa kuolemattomuus,henkisyys ja täydellisyys.Ja niin me aherramme ja raadamme uskonnon lain alla ajatuksin ja teoin.

Uskonnollinen laki vaatii,että hän omaksuu ideoita ja opinkappaleita,että hän uskoo oppeihin ja perinteisiin sekä siihen,että tämä usko ja omaksuminen on ehto tuskasta,epätoivosta ja kuolemasta pelastumiselle.Niimpä siis ihminen yrittää omaksua ja tunnustaa kaiken tuon,vaikka se olisikin käynyt hänelle oudoksi ja epäilyttäväksi.Hän ahertaa ja raataa uskonnollisin velvoituksen alla yrittäen yhä uskoa asiohin,joihin hän ei enää voi uskoa.

Se että me ihmiset. Voimme havahtua näkemään kaiken tämän kamppailun keskellä,että me olemme se tekijä.Vain me voimme ajaa asiat oikeaan suuntaan ja se alkaa vain näkemällä ja hyväksymällä totuuden asioissa.Kun se totuus ilmenee meidän elämästämme ja olemassaolostamme niin ymmärrämme,että elämme TÄSSÄ ja NYT..ei vain tulevassa jota varten pitäisi säätää lakeja hallitakseen asioita.

Tästähän on kyse..meidän ei tarvitsisi laatia lakeja tai uskontoja jos vain ymmärtäisimme tosiasiat olemassa olostamme ja elämästämme tässä ja nyt.

Mutta vaikuttaa että elämme tätä lapsenomaista elämäämme ajatustottumuksissa ilman halua edes ymmärtää tarpeeksi suurin joukoin...ja siitä seuraa se,että joillakin kenellä on asiat riittävän hyvin,he saavat oikeuden laatia lait,toteuttaakseen varsinkin itsensä suojelua.

Petri Muinonen

Vellulle vinkiksi, ettei Dari-annelle tarvitse antaa sytykkeitä hänen vihakirjoituksilleen.

Kiukuttelevan lasten käsittelemiseen annettu ohje, huomiotta jättäminen, on suositeltavaa myös joidenkin ikänsä puolesta aikuisten kohdalla.

Petri Muinonen

Ai meni palkokasvi nenuun, kun tuolla alempana vuodatuksesi kommentissa vedin viivaa tukkimiehen kirjanpitoon? :D Käykää muutkin lukijat tutustumassa! Oliko herneeseen aihetta?

Ja nostetaan tässä samalla Päiviäkin listalla.

Dari-anne Suomalainen

Muinonen ja vihakirjottelu....

Olen kanssasi samaa mieltä, evankeliumi on vihakirjottelua, sinä jätät sen huomiotta.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Hyvä kirjoitus Päiviltä, samaa mieltä. :=)

Hannu Torkkeli

Päivi, kirjoitat asiasta, joka on tärkeä, mutta joka ei näytä aukeavan ihan kaikille, joilla vielä on silmälaput silmillään.

Dari-anne Suomalainen

Torkkeli

Pimeys peittää kansat, mutta ei minua.

Hannu Torkkeli

Sinäkö et sitten kuulu kansoihin? No, juttusi muistuttavatkin lähinnä ulkoavaruudesta tulleen juttuja.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Muuttajien kulttuurista tulee kuitenkin hyväksyä ainoastaan ne osat, jotka ovat sopusoinnussa lainsäädäntömme kanssa."

Kuten olen aikaisemmin toisaalla sanonutkin, lainsäädäntöä voidaan muuttaa. Niin on muissa maissa tehtykin, eli otettu sharia osittain käyttöön. Sitten muuttajien kulttuuria voidaan hyväksyä enemmän kun laki sen sallii.

Mitenkä ehkäistä lain muuttuminen vieraan kulttuurin mukaiseksi?

Käyttäjän Ellinoora kuva
Elli Noora

Ihmisen tärkein ominaisuus on pystyä kohtaamaan toinen ihminen tasavertaisena ja samalla tasolla.Me länsimaalaiset olemme aivopestyt uskomaan ,että uhka tulee aina ulkoa päin. Kuten terroristit tai vieraat uskonnot.
Kaikista petollisinta on kuitenkin pahuus ,jolla on hyvyyden ja demokratian naamio yllään.Susi lampaiden vaatteissa.(Kuten narsistilla on naamiona terve mieli, ja tällöin perheen pahoinvoinnin aiheuttaja,suurin uhka ,tulee perheen sisältä ,jos vanhemmista toinen on narsisti)

Me seuraamme ehkä maailman historian suurinta HUIJAUSTA koskaan, "New world Oder" "Uusi maailman järjestys"jossa länsimaat liittoutuu ja eliitti ostaa omistukeensa kaikki luonnon varat ja ruokateollisuuden.
Suomessakin oli ennen kenkä-lakana-ja vateteollisuutta,lähikauppoja ja pienviljelmiä.Nykymies/nainen ei osaa lypsää tai viljellä, ja on aika uusköyhä.Olemme täysin riippuvaisia ulkolaisista jättiyrityksistä.

EU.n tavoitteet olivat vapaakauppa ylirajojen , ja vapaus maahan muuttoon.Eli sekoittaa kansat eri maissa ,aiheuttaa hämminkiä ja eripuraa siis HALLITA HAJOITTAMALLA ,tuhota kulttuurit. tottahan tämä aiheuttaa työttömyyttä ja tyytymättömyyttä.Miksi tuomme maitoa ja yogorttia vaikka osaamme tehdä sitä itse.Miksi myymme kaikki yrityksemme ja palvelumme yksityisille?
Siksi koska tämä on eliitin agenda.Timo Soini on Paavin asialla, joka on ollut kautta historian, suuri maailmanpolitiikan voimatekijä.Katolisen kirkon agenda on lanseerata "super uskonto" ja hallita näin maailmaa poliittisten johtajien kanssa kontrolloiden luonnonvaroja ja ruokateollisuutta.

Nämä eliitin tarkoitusperiä ajavat poliitikot on valjastettu niin ovelasti etteivät he sitä aina itsekkään tiedä.Luulevat olevansa YKSI joukosta ja demokratian asialla,sivistyneiden ja kirjanoppineiden seurassa.Tosiasiassa he ovat vain pelinappuloita.

Miksi Amerikkalaiset on Afganistanissa =CIA tuo ooppiumia huumeiden raaka -aineeksi.
Miksi Amerikkalaiset on Irakissa = siellä on öljyä
Miksi Amerikkalaiset on Sudanissa = siellä on öljyä

Miksi City-lehti ,joka on Bank of Amerikan omistama pääomasijoius yhtiö ilmestyy ILMAISEKSI Suomessa ? Siksi koska eliitti haluaa rappeuttaa ,aivopestä nuorison, KULUTTAMAAN enemmän ja enemmän ja kiinnostumaan ainoastaan bilettämisestä,muodista ja musiikista ja seksistä.Eli tulemaan vähä tyhmäksi.(Vaikka siinä tosin on myös joitain ajatuksia herättäviä kirjoitusia.)

Maailmassa on eliitti joihin lainkoura ei ylety.Heillä on yksityiset lentokoneet,vapaus kulkea ohi tullien ja rahaa jolla ostaa ihmiset hiljaiseksi.Ja suurin osa ihmisistä luulee että vihollinen on terroristit ja pikkurikolliset.

Todelliset politiikan tahtipuikon heiluttajat johtavat orkesteriaan kulissien takaa.Antaen kansalle illuusion demokratiasta ja sanan vapaudesta. Eliitti vihaa Jeesusta koska hän opetti että kaikkien pitää tulla palvelijoiksi,niin kaikki tulee palvelluiksi.Eliitti ei nöyristy jakamaan ,eikä tulemaan tasavertaisiksi lähimmäisten kanssa.

Paavin valta on mitä EPÄ raamatullisin (hän sanoo olevansa Jumalan Pojan sijainen ja lausunnoissaan erehtymätön)eli korottaa itsensä yli muiden.Hyvin narsistista toimintaa,"oikea käsi ei tiedä mitä vasen tekee",hyvin ristiriitaista,puhuu kauniita sanoja ja tekee hyväntekeväisyyttä ja toisella kädellä kahmii kalleuksia ,kultaa ja valtaa. Tavallisia yksityisiä Katolilaisia ei saa missään nimessä silti tuomita !

http://maallikkoapuri.blogspot.com/

http://www.endtime.net/finsk/eliten.htm

(jesuiitat, paavin salainen armeija on koulutettu käyttäytymään teeskentelijöiden tavoin,"ole protestantille protest.juutalaiselle.juut.,shamaanille sham." ym ,(yllä)

http://endrtimes.blogspot.com/

Dari-anne Suomalainen

Ihmisoikeusjulistus.

12. Artikla

"Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon, ÄLKÖÖNKÄ LOUKATTAKO KENENKÄÄN KUNNIAA JA MAINETTA.
Jokaisella on oikeus lain suojaan sellaista puuttumista tai loukkausta vastaan. "

Kristinopi loukkaa törkeästi juutalaisen kansan kunniaa ja mainetta.

Kristinoppi rikkoo ihmisoikeuksista annettua julistusta, jonka noudattamiseen kaikkien tulisi pyrkiä.

Käyttäjän Ellinoora kuva
Elli Noora

Terve Dari-anne! Jos luulet että Raamattu tai kristinusko loukkaa ihmisoikeuksia !Tutustu NARSISTISEEN PERSOONNALISUUSHÄIRIÖÖN !!Vaikka netissä."miten narsisti toimii" "narsistien uhrien tukiryhmä" Raamattu (ja Uusi-testamentti)puolustaa kaikkea vääryyttä,kaikkea ihmisoikeuksien loukkauksia!Ja tarjoaa ainoastaan puhdasta ilosanomaa,sanomaa siitä että kaikki ihmiset on tärkeitä ,riippumatta asemasta,varallisuudesta,kansallisuudesta,syntyperästä tai ulkonäöstä,"!!Heikkous on vahvuutta! "Se joka lähtee matkalle , "löytää"

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Hyvä kirjoitus!

Vastausehdotus Tuomakselle:

- jos et kuulu mihinkään puolueeseen, liity johonkin niistä

- äänestä ehdokasta, joka puolustaa judeo-kristillistä/eurooppalaista/jne. arvomaailmaa, mutta ei silti väheksy maahanmuuttajia, vaan tukee heitä

- lähde mukaan maahanmuuttajatoimintaan omalla paikkakunnallasi

- jos koet rukouksen läheiseksi asiaksi, rukoile Suomen tulevaisuuden, yhteiskuntarauhan jne puolesta

Peter Kreisler

Juutalaisilla onkin Suomessa omat Suomi-talonsa, eli synagoogat. Näissä "Suomi-taloissansa" juutalaiset opettavat kulttuuriimme sopimatonta poikalasten sukuelinten silpomista. Toki tällainen barbarismi kuuluu myös islamilaiseen kulttuuriin.

Dari-anne Suomalainen

Kreisler

Juutalaisia et näe sossunluukuilla, eivätkä he kansoita vankiloita tai rikastuta rikostilastoja, juutalaiset ovat kunnon väkeä ja heidän solvaamisensa meidän uskonnossa on hävettävää ja halveksittavaa.

Nolottaa meidän puolesta.

Peter Kreisler

Arvoisa Dari-anne Suomalainen, ihmisen kunnollisuus ei ole sidoksissa rotuun, toki uskon että juutalaiset eivät juurikaan kuormita sosiaalitoimistoa. En oikein ymmärrä mitä tarkoitat kirjoittaessasi "heidän solvaamisensa meidän uskonnossa", kommentoin henkilönä ja Perussuomalaisten jäsenenä, kommentissani en edusta mitään uskontoa. Huomioin kommentistasi että islamilaisten solvaaminen ei sinua häiritse, tästä päättelen että olet rasisti. En kommentissani esittänyt mitään paikkaansapitämätöntä väitettä, siksi mielestäni lastensilpojien ja heidän puolustajiensa tulisi hävetä.

Dari-anne Suomalainen

Kreisler

Älä tee hätäisiä johtopäätöksiä. Islamia ei solvata kristinopissa, koska islam on syntynyt vasta 600-luvulla, joten se ei ehtinyt evankeliumin perkeleellisiksi julistettuhin uskontoihin.

Minä en nyt viitsi toistaa kaikkea sitä roskaa mitä evankeliumi kirjoittaa juutalaisista, voit itse perehtyä asiaan lukemalla vaikka Matteuksen evankeliumin.

Mitä ympärileikkaukseen tulee, niin kristityillä on ympärileikattu jumala, kolmiyhteinen jeesus, joka ei missään vaiheessa puhu ympärileikkausta vastaan, joten kristillisyys ei ehkä ole kelvollinen kritisoimaan ympärileikkausta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Dari-annen kanssa samaa mieltä, eli yhdyn häneen.

Käyttäjän Ellinoora kuva
Elli Noora

Elä turhaan nolostu !!, toisten puolesta, tai! kanna heidän taakkojaan !!Juutalaiset on mitä hienoin ja arvostusta ansaitseva kansa,kauniita naisia ,komeita miehiä ,älykkäitä ja taiteellisia! Älyä vaikka muille jakaa,pärjääviä !ja sopeutuvia!.

Pointti on että Jumalan mielestä !!,KAIKKI jotka ovat SYDÄMELTÄÄN Juutalaisia ,on Jumalan kansaa !( PAAVALIN KIRJE ROOMALAISILLE LUKU 2, JAE :28,29) "SILLÄ SE EI OLE JUUTALAINEN,JOKA VAIN,ULKONAISESTI ON JUUTALAINEN,EIKÄ YMPÄRILEIKKAUS SE,JOKA ULKONAISESTI LIHASSA TAPAHTUU" jae: 29 VAAN SE ON JUUTALAINEN,JOKA SISÄLLISESTI ON JUUTALAINEN,JA OIKEA YMPÄRILEIKKAUS ON SYDÄMEN YMPÄRILEIKKAUS HENGESSÄ!

Pointti on se !että Jeesus oli TÄYDELLINEN uhri, UUSI LIITTO alkoi Jeesuksen ristiin-naulitsemisesta!(ei enään eläin uhreja),kaikilla on mahdollisuus pelastua ,olla Jumalan kansalaisia!jos ottaa vastaan Jeesuksen SOVITUKSEN ! olet sitte vaikka :Juutalainen ,Arabi ,Afrikkalainen,"köyhä ja vajavainen ,tai suomalainen !" KAIKILLE ON TARJOLLA TÄMÄ IKUINEN ELÄMÄ! Se on Uuden-testamentin sanaoma! Silti Luojamme haluaa,että meidän pitää rakastaa ja kunnioittaaa kaikkia !Tässä elämässä ! vaikka he eivät sitä ikuistaelämää valitsekkaan ! Peace!

Käyttäjän Ellinoora kuva
Elli Noora

Elä turhaan nolostu !!, toisten puolesta, tai! kanna heidän taakkojaan !!Juutalaiset on mitä hienoin ja arvostusta ansaitseva kansa,kauniita naisia ,komeita miehiä ,älykkäitä ja taiteellisia! Älyä vaikka muille jakaa,pärjääviä !ja sopeutuvia!.

Pointti on että Jumalan mielestä !!,KAIKKI jotka ovat SYDÄMELTÄÄN Juutalaisia ,on Jumalan kansaa !( PAAVALIN KIRJE ROOMALAISILLE LUKU 2, JAE :28,29) "SILLÄ SE EI OLE JUUTALAINEN,JOKA VAIN,ULKONAISESTI ON JUUTALAINEN,EIKÄ YMPÄRILEIKKAUS SE,JOKA ULKONAISESTI LIHASSA TAPAHTUU" jae: 29 VAAN SE ON JUUTALAINEN,JOKA SISÄLLISESTI ON JUUTALAINEN,JA OIKEA YMPÄRILEIKKAUS ON SYDÄMEN YMPÄRILEIKKAUS HENGESSÄ!

Pointti on se !että Jeesus oli TÄYDELLINEN uhri, UUSI LIITTO alkoi Jeesuksen ristiin-naulitsemisesta!(ei enään eläin uhreja),kaikilla on mahdollisuus pelastua ,olla Jumalan kansalaisia!jos ottaa vastaan Jeesuksen SOVITUKSEN ! olet sitte vaikka :Juutalainen ,Arabi ,Afrikkalainen,"köyhä ja vajavainen ,tai suomalainen !" KAIKILLE ON TARJOLLA TÄMÄ IKUINEN ELÄMÄ! Se on Uuden-testamentin sanaoma! Silti Luojamme haluaa,että meidän pitää rakastaa ja kunnioittaaa kaikkia !Tässä elämässä ! vaikka he eivät sitä valitsekkaan ! Peace!

Hannu Torkkeli

Taas on yks kaheli ollut pois koulusta juuri silloin, kun oli historiaa.
Päivi on oikeassa ja sinä olet ehdottoman väärässä. Jos olet jostakin lukenut, että Suomen kulttuuri, arvot ja moraali ovat rakentuneet individualismin madonsyömälle perustukselle, niin sua on huijattu! Tyhmiä aina huijataan.
Noo, ilmankos sun habituksesta paistaa H. Moilasen tyhjä katse.

Simon Wahlroos

Tärkeätä olisi varmasti se että maahanmuuttajat voivat rauhassa tutustua Suomeen omista lähtökohdistaan. Täällä tätä asumatonta korpea riittää uudisasukkaille, jotka oikeasti haluavat sopeutua maahamme eikä niinkään sen umpimielisiin kansalaisiin, jotka vaikenevat nykyään vähintään kolmella kielellä jos eivät ole poliittisesti aktiivisia tai humalassa.

Tuomo Kankkunen

Päivi Räsäsen typerä pelottelu vallu lyhentämättömänä perussuomalaisten pussiin.

KD:n oma kannatus ei nouse.

Räsänen näkee islamin uhkana, vaikka missään päin Eurooppaa mikään islamilainen puolue ei ole saanut edes suhteellisesti yhtä paljon paljon muslimien ääniä kuin kristilliset puolueet kristittyjen ääniä.

Ja siinä missä suomalaisista 80 prosenttia kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon, arviolta ainoastaan 10-15 prosenttia Suomen muslimeista kuuluu johonkin islamilaiseen yhdyskuntaan.

Päivi Räsäsen kannattaisi nyt rauhoittua, ja ottaa todesta Bjarne Kalliksen ja Kari Kärkkäisen tasoittelut turhanpäiväisen vauhkoamisen vahingollisuudesta.

Lähimmäisen rakkauden ikivanhat ohjeet, antavat riittävästi tervettä itsetuntoa.

Viliho Seppäin

Kolmen alistavan satukirjan propagandistit kiistelevät kenen sadulla on oikeimmat harhat!

HAHhah! Muistuuko mieleen mitä vuotta elämme?

Dari-------------sionisti----------vaikkei ole edes juutalainen= jo vitsinä lääkintää vaativa harha! Ei se jehova sinua pelasta, tosin ei näiden kahden muunkaan olematon harhama.

Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato, johon Uskossa elävä kihomato huikkasi isäntänsä olevan vielä parempi!

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Kiitos Päivi hyvästä kirjoituksesta!

Vahva oman kulttuurin identitetti antaa parhaat eväät vieraiden kulttuurien kohtaamiselle. On myös tärkeää antaa maahanmuuttajille selkeä viesti siitä, että yhteiskuntamme suhtautuu myönteisesti oman kulttuurin säilyttämiseen, jotta vältettäisiin maahanmuuttajien eristäytyminen ja syrjäytyminen yhteiskunnasta.

Tuota Dari-annen aggressiota en oikein käsitä. Miten ihmeessä antisemitismi voisi kuulua kristillisyyteen, joka on syntynyt juutalaisesta, jonka Herra oli ihmisenä juutalainen samoin kuin kaikki apostolit? Juuri kristitythän ovat perustaneet kaikenlaisia Israelin ystävyysseuroja.

Miten viha ylipäätään mitään kansakuntaa kohtaan voisi kuulua kristillisyyteen, jonka mukaan tulee rakastaa vihamiehiä ja rukoilla vainoojiensa puolesta? Onko taustalla ehkä jokin suuri vääryys jonkun itseään kristityksi kutsuvat taholta, jota meidän muiden kristittyjen pitäisi ymmärtää pyytää anteeksi hänen puolestaan?

Dari-anne Suomalainen

Haverinen

Et voi olla noin tietämätön juutalaisvainojen kaksituhatta vuotta Euroopassa ja Venäjällä kestäneestä historiasta.
Kristikansa ei todellakaan ole ollut armelias toisinuskovia kohtaan.

Evankeliumissa on runsaati juutalaista kansaa heidän kunniaansa loukkaavaa vihakirjoitusta, sitä ovat jatkaneet kirkkoisät, paavit ja Luther.

Krysostomos 300-luvulla:

"Synagoga ei ole ainostaan huoratalo ja teatteri, se on varkaiden ja villieläinen olinpaikka, ei villieläinten vaan epäpuhtaitten villieläinten."

Krysostomos edelleen väitti: " Se on sentähden, että olette tappaneet kristuksen, se on sentähden, että ojensitte kätenne Herraa kohti. Se on sen tähden, että te vuodatitte hänen ihmeellisen verensä. Siksi ei ole mitään pelastusta, ei armoa enää, eikä puolustusta. "

( Evankeliumista kuitenkin selviää, että ristiinnaulitsijat, jeesuksen lävistäjät olivat roomalaisia ja historiasta selviää, että Rooma ristiinnaulitsi tuhansia muitakin juutalaisia. Evankeliumi ei missään vaiheessa syyllistä valloittajakansa Roomaa...MIKSI? Siksi, että kristinoppi on Rooman valtionuskonto )

Dadfrey Bouilon ensimmäisen ristiretken johtaja vannoi: " Kostakaa Kristuksen veri Israelille, älkää jättäkö yhtäkään juutalaisesta rodusta henkiin: "
( Tämä löytyy myös Koraanista, hiukan eri sanoin. )

Ortodoksit Venäjällä: "Jos lapsenne ovat teille tarkeitä, pieskää jiddisiläisiä, pieskää heitä niin kauan, kunnes ei yhtäkään jiddisiläistä ole jäljellä Venäjällä."

Luther juutalaisista: ( Kirjassaan; 'Juutalaista ja heidän valheistaan.')

" Minä tahdon antaa tässä rehellisen nouvoni, ensiksi että heidän synagogansa ja koulunsa sytytettäköön tuleen, ja mikäli eivät tahdo palaa, peitettäkään umpeen ja luotakoon maalla, ettei yksikään ihminen näkisi siitä kiveä eikä kuonaa ja tämä on tehtävä herramme ja kristuksemme kunniaksi, jotta Jumala näkisi, että me olemme kristittyjä.

Kenellä nyt on halu tällaisia myrkyllisiä käärmeitä ja uusia perkeleitä, meidän kaikkien kiivaimpia vihollisia pitää luonaan ja sietää heidän taholtaa kaikkea pahuutta, niin hänelleppä lienevät nämä juutalaiset hyvinkin tervetulleita. Ja jos se ei ole kylliksi, niin hän antakoon heidän vielä tehdä tarpeensakin suuhunsa tai ryömiköön heidän takapuoleensa ja jumaloikoon samaista pyhättöä, Kerskukoon sitten olevansa armelias, kun on näin vahvistanut perkelettä ja hänen nuoria pirujaan rakkaan herramme ja sen kalliin veren häpäisemisestä, jolla meidät on lunastettu. Kristus on palkitseva hänen tekonsa tuomiopäivänä juutalaisten kanssa helvetin ikuisessa tulessa. "

Kirkollisten kirjoitusten laatu on todella törkeää, se on sanoinkuvaamattoman ala-arvoista vihanlietsontaa. Muistakaa, että Luther on luterilaisen kirkon pää.

Luther kirjoittaa vielä paljon muuta, kirjaimellisesti sitä, mitä Hitler myöhemmin toteutti käytänössä. Lutherin esikuvana taas oli katolinen paavi Innocentius III:s, joka jo 1000-luvulla kehitti juutalaisvastaisen sortolakikokoelmansa.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Joko helpotti vai koetko, että nykykristittyjen tulisi edelleen kokea olevansa vastuussa noista teoista?

Evankeliumeista voi löytää perusteet juutalaisvainolle vain "lukee kuin piru Raamattua"-metodilla. Jeesus itse rukoili "anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät".

Luther ei ole luterilaisen kirkon pää vaan ruumiillisesti ylösnoussut Kristus. Elävä Herramme on siis edelleen juutalainen. Luther on oppi-isämme, koska hän on ollut merkittävimmässä asemassa Tunnustuskirjojemme muotoilemisessa. Mainitsemasi juutalaisvastaiset kirjoitukset eivät ole koskaan olleet opillisesti ohjeellisessa asemassa luterilaisessa kirkossa, vaan pikemminkin ne ovat hyvä osoitus siitä, että parhaimmatkin teologit ja suurimmat profeetat ovat hekin syntisiä ihmisiä, ja siitä, että Jumala on suuri voidessaan käyttää työssään tällaisia syntisiä ihmisiä.

Myöskään noilla Khrysostomoksen kirjoituksilla ei ole kirkossa auktoriteettiasemaa. Elettyäni erittäin aktiivista kristillistä elämää sekä Suomessa että ulkomailla 14-vuotiaasta alkaen en ole koskaan kuullut ainuttakaan antisemitististä raamattuopetusta tai hengellistä puhetta. Jos antisemitismi olisi jotenkin oleellinen osa kristillisyyttä, siihen olisin varmaankin joskus törmännyt. Lähimpänä sitä on ollut teologisen tiedekunnan liberaalieksegeettinen opetus juutalaisten historiasta, mikä taas ei ole mitenkään kristillistä.

Eli siis, onko sinulla rakentavia ehdotuksia, kuinka tästä päästään eteen päin vai aiotko edelleen jatkaa vastaavanlaista kirjoittelua? Tulisiko meidän nykykristittyjen kenties rakentaa aikakone ja matkustaa menneisyyteen estääksemme kyseisiä henkilöitä kirjoittamasta noita kirjoituksia vai onko sinulla parempia ehdotuksia siitä, kuinka voisimme päästä tuosta menneisyydestä eroon?

Käyttäjän Ellinoora kuva
Elli Noora

Dari-anne ! Rauhaa ja rakkautta ! Jesus ROCKS !

Tutki tätä linkkiä ,niin punanen lanka löytyy,ihmiset on vajavaisia, mutta Jeesus täydellinen !

http://maallikkoapuri.blogspot.com/

Käyttäjän peuhkuri kuva
Laura Peuhkuri

Päivi on varmasti kirjoittanut ihan vilpittömällä mielellä. Mutta jos väärin voidaan ymmärtää, niin ymmärretään. Husein taas näyttää vetävän mutkat suoraksi oikein kunnolla - viitaten vihreän langan artikkeliin. Ikään kuin tietyissä käsityksissä konservatiivi ajattelu olisi rinnasteinen vapaan yhteiskunnan vihollisuuteen. Tuo on oikeasti pelottavaa. Kristillisdemokraatit eivät aja mitään totalitaristista uskontoyhteiskuntaa, mutta oikeutta ja vapautta tuntea omat uskonnolliset juurensa, joista länsimainen etiikkakin kumpuaa.

Hannu Torkkeli

Poju, muistitko niistää nenäsi, ennenkuin aloitit kirjoittamaan ja kiroilemaan minulle? Käytöstapasi ovat yhtä olemattomat kuin kirjoituksesi. Eikö isi muistanut opettaa sinulle käytöstapoja? Vai oletko niitä 70-luvun vapaastikasvatettuja riiviöitä? Se kyllä selittäisi paljon.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

En tiedä (tai kyllä minä tiedän) miksi karvani nousevat pystyyn kuunnellessani/lukiessani näiden kukkahattunutturapäiden harjoittamaa kivittämisiä. He kuvittelevat olevansa jumalasta seuraavia ristiretkeläisiä ja omaavansa totuuksia, joilla typerää rahvasta sovitellaan ruotuun vaikka väkisin raamatunlauseilla ryydittäen.

On todellakin luotaantyöntävää kuunnella näitä rukousmyllyliturgioita ja sananselittäjiä rikkiviisauksineen. Nämä 'uskovaiset' saavat minun puolestani selitellä keskenään mutta näillä julkisilla foorumeilla se on vaan tyhmää rienaamista. Toki sanahan on vapaa ja sellaisena pysyy.

Tasa-arvon saarnaajat ovat hyvin putkinäköistä väkeä. Osatotuuksien kanssa elämöiminen ei edistä mitään muuta kuin turhaa riidankylvämistä ympärilleen. Tämä väki lukee sanaa kuin piru raamattuaan. He ovat saarnaamansa totuuden vastakohtia, ja suvaitsemattomia poloisia, joille tasa-arvosta höpöttäminen on ajanut itse asian eli moniarvoisuuden edelle.

Moniarvoinen tavallinen suomalainen ihminen ymmärtää moniarvoisen erilaisuuden päälle, johon oleellisesti kuuluu myös ulottuvuus; 'maassa maan tavalla, tai maasta pois'. Heillä toteutuu myös tasa-arvoinen eläminenkin tavalla, jonka oikea moniarvoisuus mahdollistaa.

Päivi Räsänen on onneksemme näitä harvoja viisaita keskellämme. Hänen humaani ihmisymmärryksensä antaa lopulta edes hieman valoa tähän keskiaikaiseen tasa-arvoisen suvaitsemattomien syytämään pimeyteen.

Moniarvoinen humaanius ei koskaan toteudu tasa-arvoisella paatoksella, joka otaa väkisin ulkoa sanelemalla toisilta aina jotain pois antaakseen ylhäältä taas joillekin toisille, toisilta väkisin pois otettua. Irvokasta manipulointia. Humaani ihmiseen uskova moniarvoisuus pitää myös siihen sisäänrakennettuna myös työllä ja vaivalla ansaitun tasa-arvonkin.
Tasa-arvoa ei heitellä ilmaiseksi kuin helmiä sioille, niinkuin jotkut näkyvät luulevat.

On tyhmää farisealaisuutta yrittää uskoa ihmisten puolesta. Oikea nöyryys on näinä aikoina pahasti hukassa tasa-arvon pöpelikössä.

Hannu Torkkeli

Ihmettelysi jatkuu tasan niin kauan, kunnes omakohtaisesti otat selvää asiasta, etkä vain kuvittele.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Erkki Lankinen, tuo ei itseasiassa ole Päivin idea vaan kuuluu ihan normaaliin yleissivistykseen. Kulttuurimme nyt vaan on kristillisen uskon ja erityisesti luterilaisuuden hedelmää.

Koulujärjestelmä rakennettiin aikanaan siksi, että koko kansa oppisi lukemaan Raamattua, kirjakieli rakennettiin, jotta Raamattu voitaisiin kääntää sille, yliopistot syntyivät keskiaikaisen luostarilaitoksen helmoissa, arkkitehtuuria kehitettiin, jotta voitaisiin rakentaa toinen toistaan upeampia kirkkoja Jumalan kunniaksi. Päiväkotijärjestelmä sen sijaan taitaa kuulua enemmän sosialismin kuin kristillisyyden ansioluetteloon.

Meillä on olemassa vain se länsimainen kulttuuri, joka on kristillisen uskon hedelmää ja on siksi mahdotonta sanoa, olisiko vastaava korkeakulttuuri voinut kehittyä esimerkiski ateismin pohjalta. Tähän mennessä rakennetuista ateistisista yhteiskunnista ei tule ensimmäisenä mieleen määritelmä "korkeakulttuuri".

Kristillisyys on niin syvällä yhteiskuntamme rakenteissa, että sitä on oikeastaan aika mahdotonta poistaa hajottamatta koko yhteiskuntaa. Vaikea on myöskään kenenkään sanoa, voisiko yhteiskuntamme pysyä koossa kuin juurihoidettu hammas, jos se katkaistaan irti kristillisistä juuristaan.

Kristilliseen uskoon kuuluu kuuliaisuus esivallalle, vaikka tämä olisi jumalattomien käsissä. Armo kuuluu ihmisen ja Jumalan väliseen suhteeseen.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Erkki Lankinen, ilmeisesti sinua on todella kohdeltu kaltoin kristinuskon nimissä. Ymmärrän, ettei sellaisessa tilanteessa auta, vaikka toinen latoisi eteen minkälaiset todisteet siitä, ettei todellinen kristillisyys ole sellaista. Olen pahoillani ja toivon, että voisit päästä joskus yli vihastasi ja nähdä asiat toisesta näkökulmasta.

Aku Ankka

Ei helvetissä minkäänlaista tukea maahantulijoiden omien kulttuurien säilyttämiselle. Maassa maan tavalla tai maasta pois, ja mitä pikemmin oppivat suomalaisuuden, sen parempi.

Sitä olisin kuitenkin valmis harkitsemaan, ettei kaikkien tarvitsisi oppia "kotimaisia kieliä", koska kumpikin on turha minikieli, ja suomalaiset itsekin käyttävät jo englantia työpaikoillaan. Kielitaitopakotus ja -vaatimus siis pois.

Dari-anne Suomalainen

Soili Haverinen

" Koetko, että nykykristittyjen tulisi edelleen kokea olevansa vastuussa noista teoista. "

Kyllä nykykristityt ovat vastuullisia, koska UT:stä löytyvät samat syyttelyt ja ne rikkovat ihmisoikeuksista annettua julistusta eli loukkaavat juutalaisten kunniaa ja mainetta.

Syytökset ovat kaikenlisäksi valhetta, väärää todistusta.

-------
" Jeesushan rukoili; Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät"

Mitä iloa siitä on juutalaisille, jos Jeesus rukoilee anteeksiantoa roomalaisille. Syytöksethän koskevat juutalaisia.
---------

" Luther ei ole kirkon pää.....Luther on meidän oppi-isämme. "

Kuinka se tekee asiasta hyväksyttävämmän, jos on oppi-isä ?

-------
"Mainitsemasi kirjoitukset eivät koskaan ole olleet opillisesti ohjeellisessa asemassa luterilaisessa kirkossa. "

KYllä ne ovat olleet, eivät ehkä sinun aikanasi, mutta aikaisemmin, Holokaustin jälkeen teologien oli muutettava juutalaisvastaista linjaansa.
Kun Saksassa kirkkohin tunki kristityiksi kääntyneitä juutalaisia, joilla oli tähti, he saivat kylmän kohtelun. Kirkon edustajat ottivat Lutherin opetukset esiin selittäessään, että rodullisesti juutalaisilla ei ole mitään oikeuksia Saksan evankelisessa kirkossa.

Kristalliyö marraskuussa 1938, yö, jolloin Saksassa poltettiin synagogat, oli varta vasten valittu Lutherin syntymäpäivän kunniaksi.

---------
" En ole kuullut ainuttakaan antisemitistista raamattuopetusta tai hehengellistä puhetta. "

Minä taas en ole muuta kuullutkaan kuin fariseukset sitä ja fariseukset tätä. Olet ilmeisesti niin paatunut, ettet huomaa.
Kirkon opetuksen kautta fariseuksista on muodostunut kaiken pahan ruumiillistuma. Ihmisten mielessä fariseukset tarkoittavat samaa kuin kaikki juutalaiset, kaikkina aikoina.
-------

" Onko sinulla rakentavia ehdotuksia, miten tästä päästään eteenpäin, vai aiotko jatkaa edelleen vastaavanlaista kirjoittelua. "

Aion jatkaa, historia on liian tuntematon kristikansalle, suurin osa heistä ei tunne kuin yhden ristiinnaulitsemisen, eivätkä tiedä sitäkään, että Israel oli kaksituhatta vuotta sitten Rooman miehitysvallan alainen ja roomalaiset kohtelivat kaltoin koko kansaa ja hävittivät ja ryöstivät lopuksi Jerusalemin temppeleineen.

Kristillisen opetuksen mukaan se oli Jumalan rangaistus, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa, jos ei sitten ajatella, että Rooman keisari oli jumala.
Minä yritän vain oikoa kirkon valheita.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Varmaankin olen sitten paatunut :).

Rukouksellaan Jeesus pyysi anteeksiantamusta ristiinnaulitsijoilleen, joihin syvällisesti katsottuna me kaikki kuulumme yhtä lailla. Kyllä juutalaiset ovat syyllisiä Jumalan edessä samoin kuin me kaikki muutkin ja kaikki tarvitsemme Jumalan armoa samalla tavalla.

Eivät fariseukset suinkaan olleet koko kansa ja on absurdia tulkita kritiikki fariseuksia ja kirjanoppineita vastaan jotenkin juutalaisvastaiseksi puheeksi. Miten se muka kohdistui heidän kansallisuuteensa? Kaikki apostolit olivat juutalaisia ja Paavali oli fariseus.

Farisealaisuudesta kyllä puhutaan ja paljon, mutta oletko todella ajatellut, että sillä on tarkoitus kritisoida juutalaisuutta? Sehän on parannussaarnaa meille kaikille ja varoitus siitä, ettemme luulisi olevamme itse pyhiä ilman Jumalan armoa.

Lutherista yritin sanoa, että hän ei ole kirkon pää. Luterilaisuudessa ei siis ajatella, että Luther teki kaiken oikein, vaan että hän oli myös syntinen ihminen, joka teki väärin, kuten me muutkin. Hän ei koskaan väittänytkään mitään muuta. Vaikka juutalaisvastaisia kirjoituksia käytettiin Holokaustin aikana juutalaisvastaisessa propagandassa, niillä ei ole ollut opillista asemaa luterilaisessa kirkossa. Ymmärrätkö mitä opilla tarkoitetaan?

Olet varmaan myös tietoinen siitä, että tuona aikana oli vainottu luterilainen tunnustuskirkko joka ei taipunut kansallisosialistien sätkynukeksi. Useat kristityt nousivat natsismia vastaan ja osa maksoi siitä hengellään. Tunnetuin lienee Dietrich Bonhoeffer.

Mutta jos kerran sinulla on missio, jota haluat jatkaa tosiasioista välittämättä, mitäpä minä siihen muuta kuin onnea ja menestystä vaan!

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Niin siis sinä, minä, me, kaikki ihmiset tarvitsevat Jumalan armoa Jeesuksessa. On sairaita, jotka ymmärtävät tarvitsevansa apua ja sairaita, jotka eivät ymmärrä, mutta tarvitsevat silti. Ei tässä sen ihmeellisempää ole kuin se, että väitän jokaisen ihmisen tarvitsevan Jeesusta ymmärsi sitä tai ei. Paljon on myös niitä, jotka ehkä saattaisivat ymmärtää, mutta eivät halua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset