Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Velkaantuneiden maiden keskinäiset takaukset eivät ole oikea lääke

  • Velkaantuneiden maiden keskinäiset takaukset eivät ole oikea lääke

Pääministeri Kiviniemi perustelee Suomelle lankeavaa 1,2 miljardin euron takausvastuuta Portugalin velkojien tueksi ontuvalla vertauksella myrkystä, jota pitää joskus niellä, jos myrkkyä lääkkeeksi tarvitaan.

Kiviniemi on väärässä. Ei myrkkyä käytetä lääkkeeksi. Myrkyn käyttö rajoittuu eutanasiaan ja silloin ei ole tarkoitus parantaa vaan tappaa.

Euroopan valtiot ovat Suomea myöten syvästi velkaantuneita. Ylivelkaisten maiden keskinäiset takaus- ja lainajärjestelyt pankkijärjestelmän tukemiseksi eivät edistä tervettä taloudenhoitoa. Pankit ja sijoittajat tulee saada vastuuseen löysästä luotonannosta, ja jokaisen maan tulee huolehtia omien pankkiensa pystyssä pitämisestä. Suomen osuus takausjärjestelyissä on suhteettoman suuri verrattuna Suomen luottolaitosten sijoituksiin velkaisissa EU-valtioissa.

Suomen valtion velka kasvaa tänä vuonna 84 miljardiin euroon, ja joka vuosi otamme 8 miljardia euroa uutta velkaa. Kreikalle lainaamme tällä hetkellä ottamalla itse velkaa.

90-luvun lama opetti monelle suomalaiselle, että lainojen takaamisen suhteen tulee olla varovainen. Takuita pitää antaa vain sen verran, mitä on valmis lahjoittamaan. Varsinkaan velkaisen ei ole viisasta ryhtyä muita takaamaan.

Euroopassa on ajauduttu sellaiseen talouspolitiikkaan, jota tullaan myöhemmin moittimaan virheeksi. Jonkun maan tulisi viheltää peli poikki ja todeta, että keisarilla ei todellakaan ole uusia vaatteita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Seppo Hildén

"Ei myrkkyä käytetä lääkkeeksi."
'
No sitähän mieltä minäkin olin kun määräsivät aikoinaan rotanmyrkkyä (Mareva) veritulpan hoitoon.

Tässä yksi syy, etten paljon lääkäreissä käy.

Oli muuten vielä naislääkäri. Yritti rotanmyrkyllä saada sovinistin hiljaiseksi.

K Veikko

“takaukset eivät ole oikea lääke”

Mikä sitten on oikea lääke?

Se että peli vihelletään poikki, eli sairaalle ei anneta minkäänlaista lääkitystä, ei välttämättä paranna sairautta.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Hyvä Päivi

Sinun vaihtoehtoinen ratkaisusi on siis .... mikä?

Odotamme kaikki innolla.

On niin helppoa huutaa, mutta kun pitäisi tehdä jotain, missä olet?

Matti Mäyränpää

Portugal, korjaa itse taloutesi!

Jotenkin muistan niitä aikoja, kun EU oli laajenemassa. Silloin "Rehnit" latelivat kandeille tiukat raja-arvot ja vaativat kaikkien kriteerien ehdotonta täyttymistä. Jos ei tulosta, ei lupausta EU:n jäseneksi.

Nyt tilanne on toistapäin. Esim. Portugal ja Kreikka ovat pilanneet jäsenyyteensä! Kun ei tulosta, niin EU:sta ulos!

Kysyn vaan, voidaanko EU:sta erottaa joku valtio, joka ei kykene pelaamaan omillaan? Jos, niin miksi kukaan ei nosta asiaa pöydälle?

kalevi lehtinen

Päivi voitko viestittää Kataiselle,Kiviniemelle mitä takaus tarkoittaa raamatussa ja suomelle se on sanalaskuissa sanottu jos suomi jatkaa takausta niin tämä suomi maa on kohta kuin pohjois korea eikä tarvitse olla edes profeetta mihin tämä vie

Katainen ajaa vapaamuurareiden suunitelmaa hän kuuluu siihen kerhoon Eu on perustaneet vapaamuurarit Eu:ta hallitsee pankkiirit(vapaamuurarit)lue tämä kirja

http://www.pp.kpnet.fi/salainenasiakirja/salainen_...

Nyt 4-valtakunta (Eu) on saamassa muotoaan

dan2:40. Ja neljäs valtakunta on tuleva, luja kuin rauta; niinkuin rauta musertaa ja särkee kaiken, niinkuin rauta murskaa, niin se on musertava ja murskaava ne kaikki.
41. Ja että sinä näit jalkain ja varvasten olevan osittain savenvalajan savea, osittain rautaa, se merkitsee, että se on oleva hajanainen valtakunta; kuitenkin on siinä oleva raudan lujuutta, niinkuin sinä näit rautaa olevan saven seassa.
42. Ja että jalkojen varpaat olivat osaksi rautaa, osaksi savea, se merkitsee, että osa sitä valtakuntaa on oleva luja, osa sitä on oleva hauras.
43. Että sinä näit rautaa olevan saven seassa, se merkitsee, että vaikka ne sekaantuvat toisiinsa ihmissiemenellä, ne eivät yhdisty toinen toiseensa, niinkuin ei rautakaan sekaannu saveen.
44. Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti,
45. niinkuin sinä näit, että kivilohkare irtautui vuoresta - ei ihmiskäden voimasta - ja murskasi raudan, vasken, saven, hopean ja kullan. Suuri Jumala on ilmoittanut kuninkaalle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva. Ja uni on tosi ja sen selitys luotettava."

dan7:7. Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea.

mitä tuumaisivat sotilaat jotka taistelivat noin 70 vuotta sitten itsenäisyydestä nyt jos he eläisivät kun suomi on myynyt maansa Eu:lle ilmaiseksi ja maksavat siitä viellä niin että suomi menettää itsenäisyytensä

ei tarvita sotia vaan vellalla saadaan uuden maailman järjestyksen suunitelman avulla maat haltuun

sanan laskuissa sanotaan velallinen on velkoja orja

San6:1. Poikani, jos olet ketä lähimmäisellesi taannut, lyönyt kättä
vieraalle;
2. jos olet kietoutunut oman suusi sanoihin, joutunut suusi sanoista kiinni,
3. niin tee toki, poikani, pelastuaksesi tämä, koska olet joutunut lähimmäisesi kouriin: Mene, heittäydy maahan ja ahdista lähimmäistäsi;
4. älä suo silmillesi unta äläkä silmäluomillesi lepoa.
5. Pelastaudu käsistä niinkuin gaselli, niinkuin lintu pyydystäjän käsistä.

San11:15. Joka vierasta takaa, sen käy pahoin (suomen)

san17:18. Mieltä vailla on mies, joka kättä lyöpi, joka menee toista takaamaan.(suomi)

san27:13. Ota siltä vaatteet, joka toista takasi (suomi)

san22:26. Älä ole niitä, jotka kättä lyövät, jotka menevät takuuseen veloista.
27. Jollei sinulla ole, millä maksaa, mitäs muuta, kuin viedään vuode altasi!(suomi)

tämä on tuleva kohtalo suomelle jos takaaminen jatkuu voi suomen johtajia kun eivät ota raamatun sanan neuvoja

tämä on uuden maailman järjestyksen suunitelma ajaa kansat velka orjuuteen siitä pedon merkki järjestelmä niihin maihin,tätä pitää vastustaa

Kataisen pellottelu on sielun vihollisen ase sitä älkää peljätkö,vaan jumalaa

nyt vaalit on ainoa keino päästää eroon eurosta ja velka kierteestä pärjää ruotsi,tanska ilman euroa ihan hyvin puhumattakaan norjasta joka ei ole eu:ssa

Toimituksen poiminnat