Päivi Räsäsen blogi Kansanedustaja, Lääkäri

Kristillistä nuorisotyötä kohdeltava yhdenvertaisesti

Kulttuuriministeri Arhinmäki teki päätöksen, jolla jätettiin eräät nuorisotyötä tekevät kristilliset järjestöt ilman valtakunnallisille nuorisotyötä tekeville järjestöille tarkoitettua tukea. Kulttuuriministeriöstä on julkisuuteen kerrottu, että ministerin kielteinen päätös perustuu mm. siihen, että näiden järjestöjen osallistuminen vuonna 2011 ”Älä alistu”- kampanjaan osoittaisi niiden toiminnan olevan nuorisolain vastaista. 

Pidän perustelua huolestuttavana. Siinä puututaan uskonnon- ja sananvapauden ydinalueelle. Päätös osoittaa myös puutteellista perehtymistä järjestöjen toimintaan. Ensinnäkin kielteisen päätöksen saanut Suomen ruotsinkielinen evankeliumiyhdistys (SLEF) ei ollut lainkaan mukana kampanjassa. Toiseksi mainittu kampanja kertoi ainoastaan yhden todellisen henkilön oman elämäntarinan eikä siinä otettu syrjivää kantaa, vihapuheesta puhumattakaan, mitään vähemmistöä kohtaan. Päätöksen perusteluissa todetaan, että ”harkinnassa on otettu huomioon nuorisolain arvomaailman toteutuminen.” Sanaa ”arvomaailma” ei esiinny nuorisolaissa lainkaan. Vaikka ministeri saa käyttää harkintavaltaansa avustusten jaossa, niin harkintavalta on lakiin sidottua. Nuorisolaissa todetaan, että ”lain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen. ” Uskon, että hylkäävän päätöksen saaneet järjestöt voivat allekirjoittaa nämä periaatteet täysin. 

Nuorisolain perusteluissa todetaan, että tavoitteena on edistää nuorten toimintaa heidän omissa yhteisöissään. Perustelujen mukaan aktiivinen kansalaisuus on yhteisön jäsenyyttä ja se voi olla elämäntapavalintoja sekä erilaista yhteiskunnallista aktivismia. Nuorisotyö sisältää nuoren itsenäistymisen tukemisen, jonka todetaan liittyvän mm. identiteetin kehittymiseen ja omien mielipiteiden syntymiseen. Nuorisolain ”arvomaailma” siis tunnistaa moniarvoisen, kansalaistoimintaan pohjautuvan toiminnan.

Päätöksessä todettiin myös, että ”hakemuksen hylkäys perustuu hakijoiden keskinäiseen vertailuun”. Jos kielteinen päätös tehtiin näiden kristillisten järjestöjen avioliittoinstituutioon liittyvien näkemysten vuoksi, niin millä vertailuperusteella avustus kuitenkin myönnettiin Suomen Islamilaiselle Neuvostolle (SINE) ry? 

Olen omassa ministeriössäni pitänyt huolta tasapuolisesti erilaisista aatteellisista lähtökohdista toimivien järjestöjen rahankeräysluvista. Samaa tasapuolisuutta toivon myös muiden ministeriöiden päätöksissä. 

Hallitusohjelmassa painotetaan suvaitsevaisuuden edistämisen yhteydessä sitä, että ”samalla huolehditaan sanan- ja uskonnon-vapauden toteutumisesta perusoikeuksina.” Valtiontalouden mittakaavassa nuorisotyötä tekevien järjestöjen tuet ovat marginaalisia, mutta periaatteellisella tasolla olen huolestunut kulttuuriministerin tekemien kielteisten päätösten perusteluista. Moniarvoisessa yhteiskunnassa tulee kohdella tasapuolisesti myös kristilliseen arvomaailmaan perustuvaa kansalaistoimintaa.

P.S Lämpimät onnittelut isäksi tulleelle Paavolle tyttövauvan johdosta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (259 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta ne homo heh heh eheyttäjät ovat epäkristillisiä . Ikävä että osiun vieretysten tämän kovanaamablogistin kanssa.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

"Ikävä että osiun vieretysten tämän kovanaamablogistin kanssa."

No, eipä jäänyt kenellekään epäselväksi Lappalaisen sivistyksen ja suvaitsevaisuuden taso. Mikä ihme siinä on, että näiden itseään ah niiiiin hyvinä ja suvaitsevaisina pitävien ihmisten pitää aina ilmaista itseään asiattomasti, öykkärimäisesti ja muita nimittelemällä?

Mitä ihmettä oikein liikkuu sellaisen ihmisen päässä, joka harrastaa tuollaista kommentointityyliä kuin Lappalainen tuossa yllä ja samaan aikaan esiintyy jonain suvaitsevaisuuden ja hyvyyden puolestapuhujana?

Oletko Lappalainen ikinä tullut ajatelleeksi, että tuollaisella tyylillä Sinä et todellakaan voita tai saavuta yhtään mitään, vaan teet ainoastaan hallaa niille asioille joita yrität ajaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niinpä. Sitä oppii vähitellen. Että missä on kivoja kulisseja joita on kiva vähän puhkoa.
Määrätynlaisia falskeja kristillishymyjä ei vaan kestä katsoa. Kovaa falskiutta ei vaan kestä.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

Falskeja kristillishymyjä?

Lappalainen siis toimii omien henkilökohtaisten impulssiensa ja toisten ulkonäön yllyttämänä? Ilman yritystäkään impulssejaan hillitä tai keskustella asiallisesti? Great.

Eli jos toinen ihminen on tosi ärsyttävä, niin sitten voi itse nimitellä ja käyttäytyä tätä ärsyttävää ihmistä kohtaan ihan miten lystää? Mitään käytöstapoja tai asiallisuutta ei voida odottaa? Ja jos tämän ärsyttävän ihmisen ilmeessä/kasvonpiirteissä jokin ei miellytä, niin sitä suuremmalla syyllä voi ko. henkilöä kohtaan käyttäytyä just niin asiattomasti kun vaan ikinä sattuu huvittamaan?

Loistavaa; todella suurta suvaitsevaisuutta, henkisestä kypsyydestä puhumattakaan. Oletan Lappalaisen oman ulostulon perusteella, että Lappalaiselle on ihan ok, jos joku perustelee asiatonta purkautustaan vaikkapa sanomalla/kirjoittamalla seuraavasti: "Määrätynlaisia falskeja muslimihymyjä ai vaan kestä katsoa. Kovaa falskiutta ei vaan kestä."

P.s. "Että missä on kivoja kulisseja joita on kiva vähän puhkoa." Lappalainen on hyvä ja kertoo meille muillekin, että mitä ihmettä hän tällä lauseella oikein tarkoittaa. Siis
a) mistä kulisseista hän puhuu, ja
b) mihin tällä puhkomisella oikein viitataan? Siis kuka on puhkonut ja mitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toimin tietoisen vihollismaisesti. Kaikki eivät ole poliitisten homovainoajien ystäviä.

Jussi Heino

Nämä Kristilliset ovat suvaitsemattomia ja maailman kieroimpia ihmisiä. He puhuvat arvoista ja ihmisoikeuksista(kunhan ne kohdistuvat vain heteroille ja uskoville), mutta samalla he vetoavat muinasiin risriitaisiin kirjoituksiin joissa on 20 viittausta homoudesta. Aikana jolloin homous oli luonnollista ja normaalia. Olen kysynyt Päiviltä suoraan että ketä hän seuraa ja vastaus oli Jeesusta. Mutta mitä tämä oletettu Jeesus(joka oli kopio 600 vuotta aiemmien olleesta neitsyestä syntyneestä messiaasta jolla oli samanalainen elämä kuin tällä jäppisellä, mutta tuohon aikaan ei ollut niin suurta väliä noista tekijäoikeuksista)oli mieltä homoista ja homoudesta? EI MITÄÄN! Ei halaistua sanaakaan! Joten millä oikeudella Päivi tai kukaan muukaan tuomitsee tai yritää muuttaa muita?

Mitä tulee tähän Arhinmäen tekoon niin se oli hatunnostoinen asia. Kyllä Suomessa pitää kunnoittaa ihmisryhmien oikeuksia vaikka ne sattuisivat olevan ristiriidassa muutaman rivin kanssa jossain mielikuvitus kirjassa.

Markku Toivonen

Onneksi Usarin lukijoita on vähän. Voisi muuten taas lähteä 40 000 kirkosta.

Käyttäjän mikkolahti kuva
Mikko Lahti

O tempora, o mores!

Mitä epäkristillistä Sini, siinä on, jos Jeesus-nimessä luonnottomien lihanhimojen harjoittajia,ks. Room. 1, 1 Kor 6;9,10, eheytyy terveen mies/naisrakastelun kannattajiksi?

Parantaahan Jeesus seksuaalisairaita heterojakin. Niitäkin arjen sankareita jotka kuvittelevat että heillä on " jäsen kuin aasilla ja vuoto kuin orhilla" profeetta Hesekieliä lainatakseni,ks. Hes 23:20.

Aiheellisesti min Räsänen toi esille min Arhinmäen köykäiset perustelut ja kostosynniltä vahvasti näyttävän häpeällisen syrjinnän.
ks http://mikkolahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97036-m...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Erittäin hyvä kirjoitus Päivi Räsäseltä. Setalle valtionapua, mutta kristilliselle nuorisojärjestölle ei. Kaikki mikä repii yhteiskuntaa, on nykyään valtion palkitsemaa. Tämä maa on huonoissa käsissä.
Yhtä hyvin eheyttäjät ansaitsevat julkista tukea kuin luonnottomuudenkin edistäjät.
Kiitos, ministeri Räsänen, ansiokkaasta työstä suomalaisten perusarvojen puolesta.

Jukka Johansson

Kristilliset nuorisojrjestöt ovat saaneet ja saavat valtionapua.

Partiolaiset saivat 1 285 000 euroa.

Ortodoksisten nuorten liitto 53 000

Setlementtinuorten liitto 360 000

Suomen ev.lut opiskelija- ja koululaislähetys 92 000

Suomen ev.lut seurakuntien lapsityön keskus 235 000

Suomen kristillinen ylioppilsliitto 18 000

Suomen kristillisdemokraattiset nuoret 47 000

Suomen nuorten miesten krist. yhdistysten liitto 215 000

Suomen vapaakirkon nuoret 69 000

http://tinyurl.com/7wlgfvz

Sampo Salmi

Seta toimii hyvän asian vuoksi. Nuo järjestöt olisivat aiheuttaneet itsemurhia nuorille ja vakavia masennuksia homojen "eheytysohjelmallaan". Täysin oikea päätös

Käyttäjän AnttiSpuidiPutaala kuva
Antti Putaala

Mitä masennusta ja itsemurhia se aiheuttaa, että tarjotaan vaihtoehtoa, joka on kaikille osallistujille täysin vapaaehtoista? Ketään ei raahata sinne väkipakolla, vaan jokainen osallistuu niihin ihan omasta vapaasta tahdostaan.

Sampo Salmi

Seta toimii hyvän asian vuoksi. Nuo järjestöt olisivat aiheuttaneet itsemurhia nuorille ja vakavia masennuksia homojen "eheytysohjelmallaan". Täysin oikea päätös

Sakari Behm

Arhinmäki on juntti. Ottakaa häneltä ministerinsalkku pois, ei tuollainen anarkisti sellaista tarvitse.
Kristilliset tahot ovat tehneet suomessa niin paljon hyvää tähän maahan, ettei hän itsekkään taida sitä kaikkea ymmärtää.

Markku Toivonen

Merkittävä osa järjestöistä tekee edelleen hyvää työtä, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

Don Carlos

Nämä järjestöt toimivat kirkollishallituksen ja piispojen päätöksiä vastaan vastustamalla mm. naispappeutta. Räsäsellä on oma lehmä ojassa, kun hänen pappismiehensä on johtajana samanlaisessa järjestössä. Hänhän on silloin jäävi lausumaan tuosta asiasta yhtään mitään. Tosin kirkolliset asiat kuuluvat hänelle, mutta ei hän kirkolliskokouksen päätöksiä voi muuttaa;=J

seppo kirnu

Kristityt ovat juntteja.

Kristilliset tahot(+juutalaiset ja islamistit) ovat tehneet KAIKKIALLA niin paljon totaalisia hirviömäisyyksiä, että on varsin käsittämätöntä että te ette vieläkään kykene oivaltamaan palvovanne pahuutta.

Uskovaiset eivät tarvitse ensimmäistäkään salkkua -päinvastoin; uskovaisten käsissä salkut ja valta ovat sama asia kuin rynnäkkökivääri breivikeillä.

Käyttäjän amgs kuva

Tästä kirjoituksesta saa mielikuvan, että moni kristillisjärjestö on jäänyt ilman tukea. Näin ei kuitenkaan ole. Vain kaksi kristillistä järjestöä jäi ilman tukea. Välillä tuntuu siltä, että pulma ei ole se, että joku jäi ilman tukea vaan se, että Suomen islamilainen neuvosto sai tukea.
"Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki arvioi toimineensa oikein, kun päätti tammikuussa jättää kaksi kristillistä nuorisotyötä tekevää järjestöä vaille valtion tukea kuluvana vuonna. Hän toteaa torstaiaamun blogitekstissään saaneensa päätöksestä kiitosta."

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/273405...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ongelma taitaa olla myös se, että on ajateltu valtion rahan tulevan automaattisesti, kunhan muistaa jonkun lanketin täyttää.

Jari Eteläsaari

Kyllähän se hieman kummallista on että kulttuuriimme kuulumatonta Islamin uskontoa tuetaan, mutta oman taustamme edustajia syrjitään.

Koraanin sanoma on täydellisessä ristiriidassa kaikkien niiden arvojen kanssa joita yhteiskuntamme vaalii, ja kummastelen miksi selkeästi lakiemme vastaista uskontoa ei julisteta rikolliseksi.

Käyttäjän amgs kuva

"Kyllähän se hieman kummallista on että kulttuuriimme kuulumatonta Islamin uskontoa tuetaan, mutta oman taustamme edustajia syrjitään."

Suomessahan on uskonnonvapaus. "Uskonnonvapaus on perusoikeus, johon kuuluu vapaus uskoa, vapaus olla uskomatta, ja valtion tasapuolinen suhtautuminen eri vakaumuksiin."

Hyvä kysymys on miksi meidän pitäisi verovaroilla tukea eri uskontokuntien järjestöjen toimintaa. Tuet pois kaikilta! Tässä vielä Niklas Herlinin hyvä kannanotto, jos et ole vielä lukenut sitä: http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/95935...

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Jari Eteläsaari

Kirjoitat, että koraani on täydellisessä ristiriidassa jne. Lauseesi todistaa vain sen ettet ole lukenut riviäkään koraanista.

Ja kun vielä lisäät, että kummastelet sitä, ett selkeästi lakiemme vastaista jne. niin huomaan sinun olevan ihan todellinen juntti.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Jari Eteläsaari

Kirjoitat, että koraani on täydellisessä ristiriidassa jne. Lauseesi todistaa vain sen ettet ole lukenut riviäkään koraanista.

Ja kun vielä lisäät, että kummastelet sitä, ett selkeästi lakiemme vastaista jne. niin huomaan sinun olevan ihan todellinen juntti.

Don Carlos

Tukea sai vain 63 järjestöä, moni muukin jäi rannalle. Nämä avustukset eivät ole mitään automaatteja, vaan jako on harkinnanvaraista. Samalla tavalla toimii myös Räsänen; kaikkia ei miellytä hänen harkinnanvaraiset ratkaisun kuten kävi pelastuslaitosten organsoinnin yhteydessä. Hän vain totesi, että minä päätin; eikö olekin demokraattisen itsekästä!

Käyttäjän jyrisoria kuva
Jyri Soria

miten Ana selität, että ei-kristillisistä järjestöistä tuet on leikattu 8 prosentilla... ja kristillisistä 61 prosentilla?

Markku Toivonen

Kyse on nimenomaan lain hengen tulkinnasta. Arhinmäen tulkinta vastaa omaani. Ilman tukea jääneet järjestöt varmasti ajattelevat olevansa oikealla asialla.

Aki Mönkkönen

Siinäpä sitä on tasa-arvoa oikein ministerin mitalla! Arvot ovat ministerillä päätöksissään yhtä kristallinkirkkaat, kuin eräällä Haamanilla, poliitikko hänkin.

Tasa-arvo ei siis ollenkaan kuulu niille suomalaisille ihmisille, jotka ovat eheytyneet tai haluavat eheytyä homoudesta?

Tietenkään tasa-arvoinen kohtelu ei kuulu heitä auttaneille järjestöille/ terapeuteille? Ei tietenkään, homomafia suuttuu ja kantelee Suomen Yhdenvertaisuuden Neuvoston Tutkimusosaston Itsevaltiaalle Ääriliberaaliritarikunnalle.

Jari Möller

"Eheytyminen" merkityksessä homoseksuaalisuuden muuttaminen heteroseksuaalisuudeksi on mahdotonta, koska ainakin miesten homoseksuaalisuudella on geneettinen perusta.

Tässä New York Timesin uutinen, jossa eheytyshoitojen tärkein tieteellinen puolustaja Columbian yliopiston emeritus-professori Robert Spitzer pyytää homoyhteisöltä anteeksi tutkimuksiaan: "Ei ollut mitään keinoa objektiivisesti arvioida tutkimuksen kohteena olleiden henkilöiden kertomuksia seksuaalisen suuntautumisen muutoksista. Tarjosin useita (epäluotettavia) perusteita, miksi olisi syytä olettaa, että tutkittavien kertomukset muutoksista olivat uskottavia eivätkä pelkkää itsepetosta tai suoranaista valhetta. Mutta yksinkertainen tosiasia on, että ei ollut mitään keinoa selvittää, olivatko tutkittavien kuvaukset muutoksesta paikkansapitäviä."

http://www.nytimes.com/2012/05/19/health/dr-robert...

Ja tässä uutisia homoseksuaalisuuden geneettistä perustaa selvittävistä laajoista tieteellisistä tutkimuksista:

http://www.huffingtonpost.com/2012/06/12/why-are-t...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tasa-arvolaki määrittelee heterouden ja homouden samanarvoisiksi. Anni-videoon olisi voinut ihan hyvin tehdä jatkoa vaikkapa biseksuaalilla Jannilla, joka pyytää eheytymistä homoseksuaaliksi.

Niin makaa kuin petaa. Muuttuvat ne perusteet muuallakin, vaikkapa kunnissa urheiluseurojen avustuksia jaettaessa. Mikä oli eilen, ei ole tänään ja mikä on tänään, ei ole huomenna.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Toivoisin ministeri Räsäsen lukevan tuon ylläolevan Sari Julkusen linkin.
Kristilliset yhteisöt voivat tehdä kovasti pahaa nuorelle, itseään etsivälle ihmiselle. Yksi kokemus on Jorma Hynnisen pojan kokemus, kun poika ensin tuomittiin ja sitten hyljättiin seurakunnasta. Hän kun oli homo.
Homo sapiens.
Vaikuttaa siltä, että kristillinen katsomus on armoton.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Mutta kukapa laskisi sen, kuinka monta ihmistä on saatu pelastettua itsemurhalta, päihderiippuvuudesta ja syrjäytymiseltä?

Don Carlos

Raamatun avullako? Ja kuinka monta miljoonaa on tapettu ja tapatettu sen varjolla.

Jouni Haimi

Tietyihin asioihin se onkin jollakin katsantokannalla.

Sanotaan näin että vaikka se julmaa ja sitä käytetään väärinkin niin kuitenkin erilaiset yhteisöt oli ne ihan mitä tahansakuitenkin päättävät kuka kelpaa jäseneksi ja kuka ei.enkä tällä nyt tarkoita vain seurakuntia vaan ihan mitä tahansa järjestöä tai ryhmää joka kokoaa ihmisä yhteen jonkun asian ympärille.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Kaikentyyppiset eheytysohjelmat ovat pelkkää sairasta aivopesua ja henkistä väkivaltaa homo- tai biseksuaalisesti suuntautuneita ihmisiä kohtaan. Sellaista ei tule tukea verorahoin. Mikäli todella tuntee muuttuneensa homoseksuaalista heteroseksuaaliseksi, ei siinä mikään rukous ole muutosta tehnyt - itsetutkiskelu ja omaan seksuaalisuutensa perusteisiin tutustuminen sen voi tehdä. Sellaisen kutsuminen eheytykseksi on kuitenkin sairasta, mikäli sellaisella ei tueta myös heteroseksuaalisesti suuntautuneen ihmisen seksuaalisuuden tutkimista, joka mahdollistaa heteroseksuaalin eheytyminen homoseksuaaliksi.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

http://jonnapurojarvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/903...

Heitetään nyt tämä vielä lisäksi, Räsäselle Raamattu käteen ja lukemaan sitä ydintä. Lisäksi kannattanee lukea vaikkapa Juha Sihvolan Maailmankansalaisen uskonto, sillä siinä mielestäni hyvin selvitetään syitä MIKSI homoseksuaalisuus on Raamatussa nähty kielteisenä asiana.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Voisitko Jonna kertoa sen tässä, lyhyesti.
Kulttuurihistoriallisia syitä siihen varmasti on, aavikon uskonnossa 2000 vuotta sitten.
Onanismi on sekin syntiä, kun Onan laski siemenensä maahan eikä hedelmöittänyt naista.
Lisääntykää, ja täyttäkää maa.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Lyhyesti siitä, miksi homoseksuaalisuus nähtiin Raamatun aikoihin syntisenä:

- Homoseksuaalisuutta ei ymmärretty. Ei ollut ymmärrystä siitä, että se voi olla rakkaussuhde

- Homoseksuaalisuus liittyi useimmiten vanhemman miehen ja nuoremman pojan seksuaaliseen ALISTAVAAN kanssakäymiseen. Tasavertaisesta homosuhteesta ei tiedetty.

Nuo ainakin ne tärkeimmät pointit taisi olla ja mielestäni aivan riittävän paljon avaa sitä maailmaa, joka siihen aikaan oli. Ja nuo ajat ovat kaukana nykypäivästä, jolloin ymmärrämme, että homosuhdekin voi olla tasavertainen, kunnioittava ja ennenkaikkea luonnollinen.

Homoseksuaalisuutta löytyy yli 190 eläinlajista. Homofobiaa vain yhdestä.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

No, Raamattuhan ei mainitse homoseksuaalisuutta lainkaan, koska se on 1800-luvun lopulla keksitty käsite.

Raamatussa homoseksuaalisuuteen liittyvät kohdat puhuvat miesten tai naisten seksuaalisesta aktista samaa sukupuolta olevan kanssa, eikä niissä puututa lainkaan siihen, millainen näiden välinen suhde on. Hellenistisessä kulttuurissa miesten väliset seksi/rakkaussuhteet olivat yleisiä, joten olisi hyvin erikoista, jos tässä kulttuurissa kasvanut Paavali ei olisi tiennyt asiasta yhtään mitään. Jo Platonin teoksissa kuvataan tällaisia suhteita.

Varsinainen syy siihen, miksi Raamattu, juutalaisuus ja kristillisyys suhtautuvat kielteisesti seksin harjoittamiseen samaa sukupuolta olevan kanssa liittyy ihmiskäsitykseen, johon sukupuolisuus kuuluu erottamattomana osana. Olellisia kohtia eivät siksi ole niinkään mitkään kiellot tai rajoitukset vaan esim. nämä kohdat:

"Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." (1. Moos. 1:26) ja
"Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että he tulevat yhdeksi lihaksi." (1. Moos. 2:24)

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Paavali sanoo myös, että nainen vaietkoon seurakunnassa. Jeesus sanoo, että minkä Jumala on yhdistänyt, älköön ihminen erottako - viitaten avioliittoon. Avioliiton purku muista kuin erittäin vakavista syistä on huomattavasti kovemmin tuomittu, kuin homoseksuaalisuus. Kuitenkaan tämä ei paljoa enää paina. Miksi homoseksuaalisuus on teille niin kova pala? Paavali muutenkin nosti itsensä aivan hillittömän korkealle, kuin seuraavaksi Jeesukseksi, vaikka hänen tuli olla vain sanansaattaja. Jeesus korosti, kuinka kenelläkään ei ole maan päällä oikeutta tuomita, mutta kuinka ollakaan - Paavali tuomitsi minkä vain elämässään ehti. Paavalin sanoihin ei pahemmin kannattaisi luottaa.

Jeesus tuskin tarkoitti lähetyskäskyllään kenenkään pakkokäännyttämistä. Hän toivoi ihmisten seuraavan häntä, tarkoittaen paljon todennäköisemmin sitä, että ihmiset toimisivat kuten hän. Armahtavasti, tuomitsematta vähäisimpiä. Rikkaita ja tekopyhiä hän halveksui vahvoin sanoin, ja voipa hänen puheistaan löytää paljonkin vastalauseita järjestäytyneelle uskonnolle.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Muutenkin - tietenkin Jumala loi ihmisen naiseksi ja mieheksi. Meitä on täällä naisia ja miehiä. Onpa meillä sen lisäksi kolmaskin sukupuoli, niitä harvoja yksilöitä, joilta löytyy sekä miehen että naisen sukupuolielimet. Mitäpä he sitten silmissäsi ovat? Minkälainen seksuaalisuus heidän tulisi omata, jotta he olisivat hyväksyttävissä? Ja jotta laji jatkuisi, on ainakin joidenkin naisten ja miesten yhdyttävä toisiinsa ja jatkettava elämää. Jumala antoi käskyn Aatamille ja Eevalle lisääntyä - ei ole mainittu, koskeeko tuo käsky kaikkia heidän jälkeläisiään. Maa on jo aika täytetty, ei ainakaan näin kuluttavalla elämäntyylillä meitä tänne paljoa lisää mahdu. Jumala käski meitä myös huolehtimaan muista elämänmuodoista, mutta hillittömästi lisääntymällä me emme kykene siihen, sillä itsesuojeluvaistomme käskee meitä kuitenkin huolehtimaan ensisijaisesti itsestämme ja jälkeläisistämme.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Kyllä noihin Raamatunkohtiin sitoudutaan yhtä lailla kuin homoseksuaaliseen käytökseen liittyviin ja niin niihin tuleekin sitoutua. Paljon isompia kysymyksiä ovat tietysti esim. pornoriippuvuus tai kiusaus uskottomuuteen avioliitossa, jotka koskettavat suurempaa joukkoa kuin homoseksuaaliset kiusaukset. Homokysymys on otsikoissa, moska media haluaa puhua siitä jatkuvasti.

Paavali totesi, että on kaikkein suurin syntinen, koska on vainonnut seurakuntaa, eikä ansaitse, että häntä kutsutaan apostoliksi. Aika erikoista, jos tämä on mielestäsi itsensä korottamista.

Et taida ymmärtää, mitä tuomitseminen on. Tuomitsemista ei ole se, että sanoo jonkin asian olevan oikein tai väärin vaan se, että määrittelee, onko jollakin ihmisellä mahdollisuus pelastua vai ei. Näistä edellistä Paavali teki ja jokaisen kristityn tulee tehdä, mutta jälkimmäistä ei koskaan.

Mihinkähän tämä pakkokäännytys oikein liittyy. En ole kuullut kenenkään kristityn kannattavan pakkokäännytystä. Sekoitatkohan nyt johonkin toiseen uskontoon?

Suosittelen sinulle suomentamaani Sören Kierkegaardin teosta "Kristillisyyden harjoitus". Se saadaan painettua tämän vuoden kuluessa.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Mihinköhän liittyisi pakkokäännytys? Vaikkapa Rooman valtakunnan aikaiseen pakkokäännyttämiseen - usko tai kuole. Vaikkapa sitä seuranneisiin ristiretkiin. Vaikkapa nykypäivän Suomessa ymmärtämättömien lasten kastaminen. Vaikkapa pakolliset kirkolliset menot koulussa kaikille tietämättään liitetyille. Jos olet todella näin tietämätön oman uskontosi historiasta, lienee turhaa näistä asioista kanssasi keskustella.

Paavali kuitenkin lähetti kirjeitä seurakunnille ja ohjasi heidän toimintaa - toimi kuin Jumalan käsi maanpäällä. Ole nyt nainen hiljaa, kuten luottamasi Paavali käskee. Ei kannata paljastaa tietämättömyyttään näin railakkaasti.

Homokysymys on mediassa siksi niin paljon, kun löytyy edelleen niin paljon ihmisiä, joille on aivan käsittämättömän vaikeaa ymmärtää homoseksuaalisuuden luonnollisuus ja se, ettei siinä ole mitään väärää. Jo Jeesus sanoi, etteivät kaikki ole syntymästään saakka sopeutuvia avioliittoon - ei voida olla tietenkään varmoja, mutta on epäilty tämän tarkoittaneen myös homoseksuaaleja. Silloisessa yhteiskunnassa - kuten uskomattomasti myös tänäkään päivänä - homoseksuaaliset avioliitot eivät olleet hyväksyttävissä.

Kun kutsut itseäsi kristityksi, koen, että herjaat koko kristillistä maailmaa. Tarkentaisit edes, minkä alalajin kristitty olet - luterilainen, helluntalainen..? Nietzsche sanoi mielestäni äärimmäisen osuvasti, että ainoa oikea kristitty kuoli ristillä. Suosittelen lukemaan myös hänen Antikristus- kirjansa - tosin se voi olla hieman liiankin vaikeasti ymmärrettävää tekstiä.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Olet varmaan tietoinen, ettei tuota pidetä nykyään mitenkään itsestään selvänä, siis että Jumala loi mieheksi ja naiseksi ja että sillä pitäisi olla jotain merkitystä? Tarkoittanet tuolla "kolmannella sukupuolella" eri tavoin intersukupuolisia ihmisiä. Geneettisesti ihminen on aina joko mies tai nainen, joten se on selvitettävissä. Yleensä intersukupuoliset ihmiset ovat kokonaan hedelmättömiä. Kenelläkään ei ole täysin toimivia molempien sukupuolten sukupuolielimiä.

Ihmisiä on kieltämättä jo aika paljon, mutta ihmiset myös vanhenevat ja kuolevat. Länsimaissa ollaan isojen ongelmien edessä, koska huoltosuhde heikkenee niin, ettei hyvinvointiyhteiskuntaa ehkä pystytä enää pitämään pytsyssä. Syynä on se, että lapsia on näissä maissa syntynyt jo vuosikymmenten ajan liian vähän.

Itse uskon siihen, että hyvin suuri määrä ihmisiä voi elää tuhoamatta luontoa, jos vain halua löytyy. Energia voidaan tuottaa uusiutuvasti, jätteet kierrättää ja jätevedet puhdistaa.

Jukka Johansson

Haverinen

"Ja jotta laji jatkuisi, on ainakin joidenkin naisten ja miesten yhdyttävä toisiinsa ja jatkettava elämää."

- Lukematon määrä eläinlajeja on kuollut kymmenien miljoonien vuosien aikana sukupuuttoon. Ihmisapinalla ei sitä vaaraa ainakaan näillä näkymin ole. Olisiko se vahinko, vaikka kuolisikin sukupuuttoon. Ei minun mielestäni.

"Jumala antoi käskyn Aatamille ja Eevalle lisääntyä - ei ole mainittu, koskeeko tuo käsky kaikkia heidän jälkeläisiään."

- Eikä antanut. Ihminen on kehittynyt aivan toisin kuin sinä luulet. Kukaan eikä mikään ole luonut ihmistä.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Kun me lisäännymme ja tarvitsemme ravintoa, valjastamme yhä suuremman kapasiteetin maapallon ruokavaroista käyttöömme. Tuhoamme metsiä ja saatamme lajeja sukupuuttoon vain, jotta me saisimme ruokaa. Ei se kuulosta minusta kovin huolehtivalta. Lisäksi tarvitsemme enenevissä määrin tilaa, joka ahdistaa entisestään joidenkin lajien elinympäristöä.

Lisääntymisen tulee vähentyä ja lisääntymisajankohdan myöhäistyä. Jos me aloitamme lisääntymisen nuorena, saatamme nähdä jopa lapsenlapsenlapsenlapsemme. Tällainen oli äärimmäisen harvinaista vain vuosisata sitten. Luonnollinen poistuma on hidastunut, herjaamme jopa Jumalaa pitkittämällä elämää letkuin ja piuhoin, pitämällä virallisesti hengissä ihmistä, jolla ei enää omat elintoiminnot toimi eikä aivotoimintaakaan ole.

Toki kaikkia, jotka niin toivovat, on hengissä pidettävä. On kuitenkin pyrittävä löytämään se inhimillinen elämä kaikessa tuossa. Onko todella ihmisarvoista elämää maata letkuissa pahimmillaan toista vuosikymmentä? Itse en ainakaan sellaista haluaisi. En myöskään itse aio suostua sellaisiin hoitoihin, jotka olennaisesti laskisivat kykyäni elää ja toimia, nauttia elämästäni sellaisena, kuin se on tarkoitettu. Elämänlaatu ennen elämänpituutta.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Johansson:

Luotan itse tieteeseen myös - tiede voi vastata kysymyksiin ja ennenkaikkea kysyä oikeita kysymyksiä, joita tulisi pohtia. Puhun Raamatun sanaan uskoville sanalla, jota he uskovat. Kun he eivät ymmärrä tieteen kieltä, on puhuttava heille sitä kieltä, jonka he voisivat ymmärtää. Kuitenkin myös heidän rakkaasta kaikki-tietävästä kirjasta voidaan johtaa aivan samoja johtopäätöksiä elämän suhteen, kuin mitä tiedekin antaa - varsinkin heille, jotka eivät sanasta sanaan usko. Haverinen ei ilmiselvästikään sanasta sanaan usko, sillä muutenhan hän olisi vaiti, joten minulla on tilaa yrittää selventää hänelle, minkälaisena heidän sanansa voi myös näyttäytyä.

En koe tieteen ja uskon olevan niin ristiriitaisia keskenään, kuin miten lähes kuka tahansa muu sen kokee. Kyseessä ei kuitenkaan ole niinkään vain kristinusko, vaan tietty yleismaailmallinen uskon ja hengellisyyden kokemus.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Jonna: Sinulle on ilmeisesti hyvin tärkeää yrittää piikitellä oletettuun tietämättömyyteeni, joten ole hyvä vaan, jos saat siitä mielihyvää.

Luulin, että yritit edetä keskustelussasi jotenkin johdonmukaisesti ja siksi ihmettelin tuota pakkokäännytyskommenttia. Ilmeisesti halusit kuitenkin vain purkaa sydämeltäsi kaikkia niitä asioita, jotka kristillisyydessä ovat joskus ottaneet sinua päähän. Pahoittelen väärinkäsitystä.

"Paavali kuitenkin lähetti kirjeitä seurakunnille ja ohjasi heidän toimintaa - toimi kuin Jumalan käsi maanpäällä."

Kyllä, tähän hänet oli kutsuttu. Hänen oli suorastaan pakko tehdä sitä. Hänet Jeesus itse pakkokäännytti Damaskon tiellä.

"Ole nyt nainen hiljaa, kuten luottamasi Paavali käskee. Ei kannata paljastaa tietämättömyyttään näin railakkaasti."

:D en tosiaan tiennyt olevani nyt seurakunnan kokouksessa. Pahoittelen, että paljastin tietämättömyyteni näin railakkaasti.

"Kun kutsut itseäsi kristityksi, koen, että herjaat koko kristillistä maailmaa. Tarkentaisit edes, minkä alalajin kristitty olet - luterilainen, helluntalainen..?"

Luterilainen.

"Nietzsche sanoi mielestäni äärimmäisen osuvasti, että ainoa oikea kristitty kuoli ristillä. Suosittelen lukemaan myös hänen Antikristus- kirjansa - tosin se voi olla hieman liiankin vaikeasti ymmärrettävää tekstiä."

Tuota samaa kirjoitin itse blogikirjoituksessani "Mitä on äärikristillisyys" viime kesänä tai taisin kirjoittaa, että tarkalleen ottaen Jeesus on ollut ainoa koskaan elänyt äärikristitty.

Nietzscen tuotanto on kyllä jo entuudestaan tuttua, kiitos vinkistä.

Jukka Johansson

Purojärvi

"Luotan itse tieteeseen myös - tiede voi vastata kysymyksiin ja ennenkaikkea kysyä oikeita kysymyksiä, joita tulisi pohtia."

- Ei minun kohdallani ole kyse tieteeseen luottamisesta. Nämä evoluutio-asiat ovat vaan todistettuja. En minä niitä muuksi voi muuttaa vaikka haluaisinkin.

"Puhun Raamatun sanaan uskoville sanalla, jota he uskovat. Kun he eivät ymmärrä tieteen kieltä, on puhuttava heille sitä kieltä, jonka he voisivat ymmärtää."

- On eri asia ymmärtää, kuin hyväksyä. Uskovaiset eivät yksinkertaisesti hyväksy sitä, että ei ole jumalaa joka on luonut simsalabim kaiken.

"Kuitenkin myös heidän rakkaasta kaikki-tietävästä kirjasta voidaan johtaa aivan samoja johtopäätöksiä elämän suhteen, kuin mitä tiedekin antaa - varsinkin heille, jotka eivät sanasta sanaan usko. Haverinen ei ilmiselvästikään sanasta sanaan usko, sillä muutenhan hän olisi vaiti, joten minulla on tilaa yrittää selventää hänelle, minkälaisena heidän sanansa voi myös näyttäytyä."

- Mennään siis tulkintaosioon. Joo, se on laajalti käytössä nykyään, koska on tämä aukkojen jumala, joka selittää kaiken, mitä tiede ei ole vielä selvittänyt.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Ei minulla ole tarvetta purkaa sitä, mikä kristillisyydessä ja sen historiassa ärsyttää. Myönnän, että hieman paloi hihat jo tässä keskustelussa ja pahoittelen kyllä siitä.

Minulle itselleni on mahdotonta nähdä asiat kuten sinä näet. Yritän saada ymmärrystä sinusta, mutta en saa. Luotat Paavalin sanoihin lujasti, mutta et noudata niitä. Epäilen, kuinka paljon kaikista Raamatun käskyistä noudatatkaan. En kuitenkaan kaipaa syntilistaa, mutta koen sinun olevan hieman tekopyhä. Jos Jeesus tulisi tänäpäivänä maanpäälle, voisin kuvitella hänen hyväksyvän homoseksuaalisuuden. En mitenkään voi nähdä Raamatussa kuvailtua Jeesusta saarnaamassa homoille heidän homoudestaan.

Paavalin kutsumus ja sen toteutus poikkeaa niin paljon Jeesuksen sanoista, että itse koen hänen olleen valtaa tavoitteleva, myöhäiskäännynnäinen juutalainen. Mutta nämä ovat jo mielipideasioita. Hänen sanomansa tuntuu kuitenkin niin ristiriitaiselta Jeesuksen sanoihin nähden. Lisäksi kun en usko yhteenkään Raamatun kohtaan, joka on ristiriidassa arkijärjen kanssa, joten mikäli sinulla on usko fyysisesti ylösnousseesta Jeesuksesta, tekee se suuren eron meissä. Hänen ilmestymisensä Paavalille on minulle joko hänen keksintöään, hallusinointiaan tai railakas uni.

Kuitenkin mikäli luotat Raamatun sanaan kaikessa, toivon sinun todella sitä noudattavan ja saavan siitä itsellesi rauhan. Itse koen esimerkiksi Jeesuksen sanat Jumalan valtakunnasta olevan jokaisen elämässä konkreettisesti toteutuvina, ei kuoleman jälkeisenä mystisenä paikkana. Toivon, että olet löytänyt maanpäällisen Jumalan valtakuntasi, jossa sinulla ja sielullasi on rauha. Uskoitpa tuonpuoleiseen tai et, on tämänhetken sielunrauhallakin suuri merkitys. Jos se sinulla on, on sinulla myös onni.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Johansson:

Puhun luottamisesta siksi, että tiede korjaa itseään. Toisinaan siellä on ollut huteja, jotka sitten korjataan. Luotan siihen, että se tekee sitä työtä jatkuvasti ja sillä tavoin, kuin tiedettä tuleekin tehdä. Toisinaan todisteet saattavat olla ristiriitaisia, toisinaan riittämättömiä, toisinaan täysin toisensa kumoavia. Siksi luottamus tieteeseen.

On totta, että uskovaiset eivät helpolla hyväksy tiedettä. Se on surullista, sillä mielestäni tieteen antama maailmankuva on huomattavasti paljon ihmeellisempi kuin minkään uskonnon antama selitys maailmasta, sen synnystä ja toimintatavoista.

Tulkintaosio on siksi laajalti käytössä, koska mikäli vielä todella kannamme kirjaa, joka on vuosituhansia sitten kirjotettu, useaan kertaan käännetty ja iso osa muistista kirjoitettu, pitäisi ymmärtää, että se on niin vanhaa tekstiä, että ensinnäkin heidän ymmärryksensä maailmasta oli vähäisempi, heidän kielensä oli kehittymättömämpi, joten ilmaisu on auttamattomasti vähäisempi.

Jos joksikin kuvaisin itseäni, olisi se uskovainen ateisti. Paradoksaalinen, mutta niin paikkaansa pitävä. En myöskään kuulu mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan. En sanoisi uskovani älykkääseen suunnitelijaan, mutta nimenomaan tieteen kautta olen huomannut kokevani niin auttamattoman pienen ja nöyrän olon, että sitä joku voisi kutsua Jumalan edessä nöyrtymiseksi. Sitä se ei kohdallani ole, vaan maailmankaikkeuden uskomattoman hieno toiminta on vavahduttavaa. Siinä kaikessa on jokin järki, mutta se järki on juuri jotain sellaista, mitä monet uskonnot kirjoituksissaan kuvaavat - se on kaikki, se ei ole mitään, se on tuntematon, eikä sitä voida koskaan täysin selvittää. Tiede onneksi meille selvittää jatkuvasti lisää, sillä on äärimmäisen tärkeää tietää ja ymmärtää se, missä ihmisen paikka on. Aika hävyttömän vähäinen on yhden ihmisen merkitys tällä pallolla. Se lienee suurimpia syitä siihen, miksi on luotu Jumala, joka olisi luonut ihmisen, jotta voisimme sitä kautta mukamas kokea suuremman merkityksen elämässä. Lisäksi se on mainio tapa välttää vastuuta, kun kaikki on Jumalan suunnitelmaa jne jne..

Mitä esimerkiksi ajattelen maailmankaikkeuden synnystä, on ns. Big Bang- teoria mielestäni vakuuttava - onhan sillä laaja todistusaineisto. Siinä on kuitenkin sellainen pieni jippo - voimme aina päästä lähemmäs ja lähemmäs maailmankaikkeuden alkua, mutta emme voi koskaan saavuttaa hetkeä 0. Tällä hetkellä kaiketi tiedämme, minkälainen oli maailmankaikkeus 1 sekunnin ikäisenä, mutta kun jatkamme, pääsemme esimerkiksi 0,1 sek, 0,0001 sek jne. Sillä tavoin voimme ajatella maailman olleen "aina" ja sama pätee myös loppua kohden mennessä. Niinpä voimme ajatella sen olevan "ikuinen".

Jukka Johansson

Purojärvi

Lyhyesti pitkään kommenttiisi.

Ihmiset loivat jumalat, koska eivät aikoinaan osanneet elämää muutenkaan selittää ja uskonnot kehittyivät sellaisiksi mitä ne nykyään ovat, koska narsistit kehittivät ne ja narsistihan ei voi hyväksyä ajatusta, että saattaa ykskaks vaan lakata olemasta.

Siinä se tiivistettynä on, mitä minä uskonnoista ajattelen.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Johansson:

Lyhyesti: Olen samaa mieltä.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Jonna: miten eheytystoiminta liittyy Arhinmäen päätökseen? Eivät nuo tuetta jääneet järjestöt tarjoa mitään eheytysterapiaa. Ymmärtääkseni seksuaalista eheytysterapiaa tarjoavat tahot kuten Aslan ry. eivät toimi julkisin varoin.

Jukka Johansson

Aslanin touhu on täysin moraalitonta mielen puoskarointia. En ymmärrä että se saa ylipäätään jatkaa toimintaansa.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Älä alistu!- kampanjan viesti on suhteellisen selvä. Voit eheytyä, kun oikein kovasti vain haluat, uskot ja rukoilet. Suoranaista eheytyshoitoa se ei toki ole, mutta mielestäni se pyrkii tukemaan myös näitä - ennenkaikkea oikeuttamaan sellaista. Jos viestii, että rukoilemalla ja armolla voi "korjaantua" seksuaalisuudestaan, ei se kaukana ole eheytysohjelmista.

Petteri Hiienkoski

Eikö Aslan ry saa julkista tukea? SETA:lle kulttuuriministerin väitetään myöntäneen yli 100 000 euroa täksi vuoksi. Jos tämä pitää paikkansa ei ole ihme, että yleinen tietoisuus aiheestä on niin yksipuolinen ja rajoittunut.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Aivan varmasti ei saa, eikä tule saamaan!

Jukka Johansson

"Toiseksi mainittu kampanja kertoi ainoastaan yhden todellisen henkilön oman elämäntarinan eikä siinä otettu syrjivää kantaa, vihapuheesta puhumattakaan, mitään vähemmistöä kohtaan."

- hehehheheee. Vai oli Anni todellinen henkilö?

Koko kampanja oli törkeää homojen mustamaalausta. Väitettiinhän homoja sairaiksi.

"Jos joku murhaaja pystyy tekemään parannusta, niin miksei sitten joku homokin". Näin siis kyselee tämä ihka oikea ja todellinen "Anni".

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Tuo Anni (nyt 16v) joutui muuttamaan pois kotoaan muutamaksi viikoksi mediaröpytyksen alettua, koska jotkut hänet videosta tunnistaneet henkilöt uhkailivat häntä.

Epäilemättä kyseinen kampanja ärsyttää niitä, jotka toivoisivat kaikkien pitävän homoseksuaalista elämäntapaa myönteisenä asiana. Tästä huolimatta kampanjan lähtökohta oli myönteinen.

Kristilliseen ihmiskäsitykseen kuuluu olennaisesti se, että kaikki ovat jollakin tavalla rikkinäisiä, eivätkä homoseksuaalisia tunteita kokevat ole mikään poikkeus. Samalla viivalla olemme kaikki.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Miten olisi, jos pidettäisiin seksuaalista suuntautumista neutraalina asiana, sillä sitä sen tulisi olla. Ei ole yhtään sen positiivsempaa olla homoseksuaali kuin heteroseksuaalikaan. Rakkautta, rakkautta, rakkautta. Kaivapa esille Matteuksen evankeliumi ja lue kohta 25:31-46.

Jeesuskin oli aina syrjittyjen ja hyljeksittyjen puolella. Teidänlaisenne kristityt toimivat Jeesuksen sanaa vastaan. Ettekä sitä edes ylpeydentunnossanne huomaa.

Jukka Johansson

Haverinen

"Kristilliseen ihmiskäsitykseen kuuluu olennaisesti se, että kaikki ovat jollakin tavalla rikkinäisiä, eivätkä homoseksuaalisia tunteita kokevat ole mikään poikkeus."

- Teilläpä kummallinen ihmiskäsitys on. Minä pidän ihmisiä ihmisinä. Omine taipumuksineen ja luonteenpiirteineen. Te taas yritätte ronkkia ihmisistä koko ajan jotain vikaa.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Jukka,

Ei tämä nainen ikävä kyllä tunne kristinuskoa. Kristinuskossa on paljon erilaisia suuntauksia, toisten ajatellessa ihmisten olevan erityisen rikkinäisiäkin. Toiset pitävät ihmisiä vain ihmisinä, joka tarkoittaa inhimillisyyttä, mikä taasen tarkoittaa sitä, että jokainen meistä tekee virheitä ja virhearvioita. Tämäntyyppinen ajatus on kaiketi kaikkein suosituin, mutta pieniäänisin - ja he kaikkoavat myös eri järjestäytyneistä uskonnollisista yhdistyksistä pitäessään niitä liian ahdasmielisenä ja ihmisarvoa alentavana.

Soili Haverinen, tutustu mainitsemaani Juha Sihvolan Maailmankansalaisen uskonto- kirjaan. Siinä on paljon tarpeellista tietoa uskonnostasi. Raamattukaan ei kovin huono kirja ole luettavaksi kun lukee sen silmät auki, eikä pyri näkemään vain sitä, mitä haluaa. Jäjen kanssa, siis.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Epäilemättä en tunne sinun kristinuskoasi enkä varmaan Juha Sihvolankaan uskontoa, mutta tuskin sieltä mitään kovin uutta kävelisi vastaan. Näköjään saman professorin oppilaita olemme Sihvolan kanssa.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Kirja käsittelee hyvin laajasti nimenomaan kristinuskon historiaa, siihen liittynyttä filosofista keskustelua sekä kristinuskon vaikutuksia yhteiskuntiimme. Ihmeellisen kaikkitietävä sitten taidat olla, mikäli voit väittää, ettei hänellä olisi mitään uutta tietoa sinulle annettavaksi.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Ei tarvitse olla kaikkitietävä ollakseen oman alansa asiantuntija. Teen parhaillani väitöskirjaa uskonnonfilosofiasta. Sekä kristillisen uskon dogmihistoria että filosofian historia ovat kyllä aika lailla hallussa.

Jukka Johansson

Haverinen

"Tuo Anni (nyt 16v) joutui muuttamaan pois kotoaan muutamaksi viikoksi mediaröpytyksen alettua, koska jotkut hänet videosta tunnistaneet henkilöt uhkailivat häntä."

- Tunnetko sinä tuon Annin, joka väitteesi mukaan on nyt 16-vuotias, vai mistä tiedät, että häntä on uhkailtu? Videolla hän kuitenkin kertoo olevansa 20-vuotias.

http://www.youtube.com/watch?v=JfPjTvTx5-U

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Jukka, kiitos korjauksesta! Anni ei ole 16-v vaan osa nuorista, jotka tekivät videota.

Jukka Johansson

Haverinen

Et kuitenkaan kertonut tunnetko tämän "Annin", vai miksi väität että hän on joutunut uhkailujen kohteeksi.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Soili Haverinen

Kirjoitit aiemmin tuosta Paavalin "pakkokäännyttämisestä" Damaskon tiellä.

Otapa ko. kohta uudelleen luettavaksesi, koska Sinulla on todella lennokas ja mielikuvitusrikas tulkintatapa sanasta.

Sanot myös, ett kristilliseen ihmiskäsitykseen kuuluu olennaisesti se, että kaikki ovat jollain tavalla rikkinäisiä. Olen jo yli seitsemänkymppinen, mutten vielä koskaan ole törmännyt tällaiseen kristilliseen ihmiskäsitykseen.

Sanot, että samalla viivalla olemme kaikki. Kerron Sinulle luottamuksellisesti, etten todellakaan ole samalla viivalla kanssasi.

Sinä olet samalla viivalla "kansankirkkomme" perustajan Martin Lutherin kanssa. Hän oli ja on edelleen koko Euroopan kirjoitetun historian suurin ja menestyksellisin antisemiitti. Luepa hänen tekstejään. Niitä on melkoisesti, jopa lähimmässä kirjastossa. En nyt tarkoita kirkon oveen naulattuja.

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

Augusten Burroughs (suomennettuna mm. ISSBN 978-952-483-151-2.) nykyisin kirjoittaa niin menneestä mainosmiehen duunista kuin sattumuksista vanhansuvun vesana (USA.) Ja kivasti nykypäivästä, kun on löytäny oikean ihmisen kanssaelämään. Hupaisinta tämän juoksee saksien kanssa -tyypin jorinoissa on kertomus poliisikoulun pääsykoetehtävästä, niin ja sitten tarina mainoksen tekemisestä jo käytettyyn formaattiin. Mikäli 80-luvun Suomessa Anni on nonsaleerattu, onko moni muu todellinen jahtaamassa taskulampunvaloa/ TAI SITTE HUONO NÄKÖ? Suomeen voi ja uskaltaa muuttaa joku fiksu, se maahanmuuttaja? Tiesittekö että itärajalla on kunta jossa äänestyksellä on päätetty myymättä maata venäläiselle? Miksikö

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Kiitos Päivi asiallisesta ja tarpeellisesta kannanotosta!

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Ateisti Arhinmäeltä puuttuu lähimmäisen rakkaus ja empatia! Siinä vastaus koko ongelmaan. Päivi on koko hallituksen ylivoimaisesti paras ministeri!

Jukka Johansson

Ateisti Arhinmäellä on lähimmäisenrakkautta ja empatiaa. Hän nimenomaan haluaa, että heikompiosaisista pidetään huolta ja että ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti. Siihen ei Räsänen kykene.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

No joo, Soili Haverinen.
Tämä oli poliitikon kannanotto.
Räsäsen oma kristillinen firma taisi jäädä vähän vaille tukia.
http://www.sekl.fi/kuvapankki/niilo-r-s-nen-rehtor...

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Tästä taisi olla puhetta erään toisen Räsäsen blogissa.

Mua tämä homofobia kiinnostaa siksi, että se on miesten ongelma.
Naisia tämä fobia ei vaivaa ollenkaan.

Jukka Johansson

"Vaikka SLEF ei ollut mukana itse kampanjassa, esimerkiksi Vantaan seurakuntien lähetysjärjestöille tekemän kyselyn perusteella se kannattaa ministeriön tulkinnan mukaan kampanjan edustamaa eheytymisajattelua. SLEF ei ole myöskään irtisanoutunut kampanjassa mukana olleen sisarjärjestönsä SLEY:n kannasta."

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/7374-kd-na...

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Missä on sanottu että päätös liittyisi järjestöjen kantaa avioliittoinstituutioon? "Eheytys"keskustelussa ja avioliittokeskustelussa on kyse eri asioista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vaikka tiedän sohaisevani muurahaispesää, niin niin kauan kuin kirkolla on verotusoikeus, olisi oikeastaan kohtuullista, että kirkko hoitaisi omaan piiriinsä kuuluvan nuorisotyön omilla rahoillaan.

Pohjan Akka

Yes, omnilla rahoillaan tai keräämällä rahaa vapaaehtoisilta lahjoittajilta.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Jukka Ryhänen
”En ole kuullut kenenkään miehen kärsivän saati puhuvan mistään fobiasta.”
Ja rinnastat rakastamisen ulostamiseen ja virtsaamiseen. Selevä.
Niin ne muutkin kristityt tekevät.

Juhani Kinnunen

Eräiden toisten kristillisten järjestöjen ohella ministeriö myönsi nuorisotyöntukea Islamilaiselle neuvostolle (7000 euroa)! Ministeriöstä ei tullut mieleen jostain syystä kysyä heidän kantaansa homoseksuaaliseen käyttäytymiseen, “eheytymiseen” ja Anni -kampanjaan.
http://uskonpuolesta.blogspot.com/2012/02/mitas-mi...
Linkitin Arhinmäelle olennaisimman kohdan tästä blogista.

Sitten vielä eheytymisestä.

Warren Gadpailen: ’2/3 hyvin muutokseen motivoituneista homoista voi kokea aidon muutoksen’.

Judd Marmor: ‘Muutos on mahdollista osalle (20 -50%) hyvin motivoituneista mies- ja naishomoseksuaaleja.’ Todettakoon että Judd Marmor oli vuosia Amerikan psykologisen yhdistyksen presidenttinä, ja pääarkkitehtina, kun homoutta poistettiin sairausluokituksesta, joten hänen luulisi tietävän mitä puhuu.

Gerard van den Aardeweg: ‘Kaksi kolmasosaa saavutti tilan jossa homoseksuaaliset tunteet ilmenivät harvoin tai olivat kokonaan kadonneet’.

Bieber: ‘Erityisesti nuoruusvuosina näyttää olevan mahdollista että hoidossa olleista homoista 1/3 -1/2 tulee heteroseksuaaleja’

Psykological reports-lehti (2000,86, july)raportoi homoista, joista 2/3 oli kokenut eriasteisia muutoksia terapian ja/tai sielunhoidon avulla.

Tri Robert Spizer, tutkittuaan useita (200) muutoksen kokeneita homoja, näkee, että muutos voi olla mahdollista ja aitoa.

Tutkijat Pillard ja Byne näkevät että homous ei ole synnynnäistä, vaan seurausta vääristyneistä ihmissuhteista.

Erik Ewalds joka on vuosikymmeniä hoitanut homoja, toteaa että homous johtuu kasvutraumoista. Hän on menestyksellisesti hoitanut kymmeniä
homoja.

Amerikan ex-gay ryhmä kysyi (1998) muutosterapian tuominneelta Amerikan psykiatriselta yhdistykseltä: ‘Miten selitätte 20 000 entistä homoa?’

Muutama vuosi sitten eräs tangoprinssimme kertoi julkisesti muuttuneensa homosta heteroseksuaaliseksi.
Myös Ari Puonti on julkisesti puhunut eheytymistään.
Suomessa on paljon muuttuneita, mutta kaikki eivät vain halua tulla julkisuuteen, koska tietää vastustuksen.

On todella ikävää jos ja kun homoilta viedään vapaaehtoinen mahdollisuus muuttua, ja painostetaan pakkohomouteen.

Eheytymisestä on myös suomalainen tutkimus:
Tässä on muuten tutkimus näistä eheytymisistä:
http://kirjastot.diak.fi/files/diak_lib/Jarvenpaa2...
Muutaman asiantuntijan näkemys:

Jukka Johansson

Jaaha. Että oikein painostetaan pakkohomouteen. Kyllä se painostus muuttua tulee uskovaispiireistä.

Miksi te käytätte sanaa eheytyä? Et sinä kirjoituksesi perusteella kovin eheältä ihmiseltä vaikuta.

Jukka Pelkonen

"Et sinä kirjoituksesi perusteella kovin eheältä ihmiseltä vaikuta."

Tässä esimerkki siitä että kun epämieluisia tosiasioita esitetään niin jäljelle jää vain esittäjän solvaaminen.

Mikset voi hyväksyä sitä että jotkut ihmiset itse haluavat muuttua, sekin on heidän ihmisoikeutensa samoin kuin on olla haluamatta muutosta.

Juhani Kinnunen

Kyse ei ole mistään pakkoeheytyksestä, vaan vapaaehtoisesta eheytymistä niille, jotka haluavat. Jos ei halua muutosta, kukaan ei pakota tällaiseen toimintaan, jos haluaa muutosta, niin tottakai pitää suvaita, että ihmistä autetaan tässä muutosprosessissa. Tuossa oppaassa kerrotaan miten tällainen prosessi tapahtuu.

Pohjan Akka

Amerikoissa kukoistaa suurella rahalla myös "tiede", jonka mumkaan ihminen luotiin 6000 vuotta sitten eikä mitään evoluutiota ole olemassakaan.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Espanjalaisesta luolasta on löytynyt maalauksia, joiden tutkijat uskovat olevan 42 000 vuoden takaa: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012020815179830_...

Salaliittoteoriat ovat ainoat selitykset näillä tyypeillä jatkuvaa vastakkaisten todisteiden virtaa vastaan:-)

Petri Paavola

Kiitos Juhani tästä tekstistä.

Mistä nuo mainitsemasi lähteet (ilman linkkiä)voi löytää. Olisi kiva jos ne saisi käsiinsä.

Jussi Heino

Kuules Petri Paavola. Oman homoutesiko ajattelin poistaa vai jonkun toisen läheisen ? Eikö olisi parempi vain tunnustaa tosiasia että homous on ominaisuus jota ei voi muuttaa eikä pidä. Eikä sitä tarvitse pelätä. Se on täysin luonnollista.

Jari Möller

Kuten jo edellä kirjoitan homoseksuaalisuuden muuttaminen heteroseksuaalisuudeksi on mahdotonta, koska ainakin miesten homoseksuaalisuudella on geneettinen perusta. Huffington post kirjoitti tätä geneettistä perustaa selvittävistä laajoista tieteellisistä tutkimuksista kesäkuussa:

http://www.huffingtonpost.com/2012/06/12/why-are-t...

Mainitsemasi eheytyshoitojen tärkein tieteellinen puolustaja, Columbian yliopiston emeritus-professori Robert Spitzer pyytää homoyhteisöltä anteeksi tutkimuksiaan:

"Ei ollut mitään keinoa objektiivisesti arvioida tutkimuksen kohteena olleiden henkilöiden kertomuksia seksuaalisen suuntautumisen muutoksista. Tarjosin useita (epäluotettavia) perusteita, miksi olisi syytä olettaa, että tutkittavien kertomukset muutoksista olivat uskottavia eivätkä pelkkää itsepetosta tai suoranaista valhetta. Mutta yksinkertainen tosiasia on, että ei ollut mitään keinoa selvittää, olivatko tutkittavien kuvaukset muutoksesta paikkansapitäviä.

Tunnenkin olevani homoyhteisölle anteeksipyynnön velkaa tutkimukseni johdosta, joka teki todistamattomia väitteitä eheytyshoitojen tehosta. Pyydän anteeksi myös jokaiselta homolta, joka tuhlasi aikaansa ja voimavarojaan johonkin eheytyshoidon muotoon, koska uskoi, että olin osoittanut, että eheytyshoito toimii joillakin 'korkeasti motivoituneilla' henkilöillä."

http://www.nytimes.com/2012/05/19/health/dr-robert...

http://www.truthwinsout.org/news/2012/04/24542/

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Miksi ihmeessä kaikki kristinuskon profeetat Suomessa puhuvat aina vain ja jatkuvasti kaikkialla sukupuolisuudesta? Niin kuin ihminen ei muuta olisi.

Hävettää.

Soili Haverisen väitöstyötä pidän arvossa.
Uskontotieteilijöitä tunnen muitakin.

Jukka Johansson

Sanopa se. Ehkä se on uskovaisille kaikkein mielenkiintoisin asia. En tiedä, mutta kovasti ovat tuomitsemassa. ja ikävä kyllä tuomitsevat myös niitä homoseksuaaleja, joita heidän omissa piireissään on.

He näkevät homoseksuaalien elämän sarjana seksiakteja, ei minään muuna. Heterothan elävät heidän mielestään oikein, eikä ole seksi koko ajan mielessä.

Osataan sitä muuallakin kuin Suomessa.

"Richard Chamberlain, 76-vuotias veteraaninäyttelijä neuvoo nuoria homomiehiä pysymään kaapissa, jos he aikovat edetä kunnolla omalla urallaan.

Advocate-lehti sai Chamberlainilta haastattelun. Siinä hän kertoo näkemyksensä siitä, että harhaisessa amerikkalaisessa yhteiskunnassa homofobia pitää huolen, ettei nuori, kaapista ulos astunut miesnäyttelijä etene urallaan kuuluisuuteen huippunäyttelijäksi. Aivan sama tilanne on hänen mielestään Englannissa ja vaikkapa Italiassa. Chamberlain: "Se on valitettavaa, se on typerää, se on sydämetöntä, se on moraalitonta, mutta näin se vain on".

Symppiksen oloinen Richard Chamberlain tuli aikanaan tunnetuksi ja erittäin pidetyksi tv-sarjassa roolistaan Tohtori Kildare (1961-1966). Hän astui ulos kaapista vasta 69 vuotiaana, vuonna 2003 muistelmakirjassaan "Shattered Love" (Voisi tarkoittaa "Lopen uupunut rakkaus".)

Richard Chamberlain on ollut parisuhteessa miehen kanssa yli kolmekymmentä vuotta."

http://ranneliike.net/teema/veteraaninayttelija-ri...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Hollywood on valeliberaali. Jokainen nuori nouseva naistähti ja ilmeisesti myös miestähti, joutuu homokohun kouriin. Tällä tahallisella paskanpuhumisella pyritään outtaamaan nuoria, ennen kuin heistä tulee todellisiä tähtiä, jotta voitaisiin heittää kapuloita rattaisiin ajoissa.

Mikäli heistä ehtii tulla jo tähtiä, heidän uraansa on paljon hankalampi jarruttaa. Hollywoodin a-listalle ehtinyttä on hankala pudottaa, mutta b-listalaista on paljon helpompi estää nousemasta a-listalle. Vahinkoja voi minimoida kertomalla olevansa bisexuaali.

Funkkujen painostus kohdistuu studioihin, ohjaajiin, tuottajiin ja tietysti rahoittajiin. Koska kilpailu on kovaa, niin tällä pyritään ohjaamaan näyttelijävalintoja niihin, joiden ympärillä ei vello negatiivinen kohu.

Funkkujen ajattelussa homonäyttelijä ei ole näyttelijä, vaan julkinen homomainos, joka täytyy saada pois näkyvistä.

Homomiehillä on tietysti kaksin verroin hankalampaa, kuin lesboilla. Saatanallista touhua!

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

No kun ihmisen suhtautuminen omaan tekemiseensä on se pointti.
Lahjakkaita homoja on maailma väärällään, mutta ei heitä homona oleminen ole ajanut, vaan jokin muu sisäinen palo. Niin kuin kaikkia.
En minä ole tehnyt työtäni nimenomaan heterona.

Sen olen huomannut, että primitiivinen käsitys seksuaalisuudesta ajaa kristittyjä ajattelemaan, että sukupuolella olisi suuri merkitys.

Korjaan tätä Sandemosen verran.
Poikkeavuus ja Janten laki voi luoda ristiriidan, josta on selviydyttävä.
Lahjakkuus syntyy vaikeuksien voittamisesta.
Sandemosen Jante on kylä jossa ei voi olla erilainen kuin muut.
Ahdas.

Ari Ojala

TÄMÄ on juuri sitä, mitä minä vihaan politiikassa ja poliitikoissa. KAIKKI ja jokainen, uskovainen, ei uskovainen ajaa vain ja ainoastaan omia tai omiensa etuja. Kunsää Päivi oot ny ristitty ja uskot niihin samoihin satuolentoihin kuin joku jossain p..leen järjestössä, aidat ryskyy ku rymistelet ministeriöstä toiseen et niille sun hengenheimolaisille on ihan pakko saada fyffee kun joku muukin saa joka ei edes usko samaan taruolentoon sun tai teiän kans vaan johonkin toiseen p..leen taruolentoon.
Hyi he...tti mitä nepotismia.
Ja eiku oikeuteen ja lisää verorahoja palamaan kun jollekkin ei jaettu verovaroja vaikka joku toinen sai, sit hoviin ja korkeimpaan, pari millii taas menny lisää ja huuhaat saa avustuksensa viivästyskorolla.

Hannu Keränen

Millekään uskonnolliselle järjestölle ei pitäisi antaa tukea. Jätettäisiin tämä henkitiede kokonaan yliopistojen hoidettavasti ja tunnustuksellista uskoa voi sitten toteuttaa vaikka kirkossa. Kirkon verotusoikeus voidaan musta säilyttää, hoitaahan kirkko tärkeitä tehtäviä diakoniasta hautausmaihin.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ari Ojala,

ei se varmaan ihan niinkään ole.
Päivi Räsänen on omassa katsomuksessaan niin vilpitön kuin voi olla.

Hannu Keränen

Siis tässä homojen jahtaamisessa viikosta ja vuodesta toiseen? Vilpitön varmasti mutta täysin väärässä. Hänen taikauskoaan vastaan puhuu kaikki tieteen havainnot. Tiede on tutkittua ja verifioitua tietoa, usko on uskomusten loputon kokoelma.

Ari Ojala

Jep, kuullu joskus poliitikolta, puhun niin totta kuin osaan, tai jotain sinnepäin. Toki eri puolue ja henkilö.

Hannu Keränen

Olipa virkistävää Jonna Purojärven purkaus koko kristinuskon ristiriidoista. Kuinka tosiaan sama henkilö voi edellyttää, että muutama hassu kohta raamatussa käsittelee homoseksuaalisuutta, ne nostetaan keskiöön ja sitten kaiken muun saa hylätä.
Raamattua ei voi lukea paikoitellen kirjaimellisesti ja paikoitellen symbolisella tasolla. Se johtaa äärettömään määrään tulkintoja.
En ymmärrä sitä, miten voi olla uskontotieteilijä ja samalla kiihkoilla raamatun sekavan ja kiistanalaisten kohtien puolesta. Rouva tai Neiti Haverisella ei näytä olevan käsitystä, mitä tiede on. Jopa uskontotieteen pitäisi olla objektiivista, muutoin se ei ole tiedettä. Sellaista väitöskirjaa ei pitäisi päästä mistään yliopistosta, jossa ei kriittisesti tarkastella raamatun kertomuksia uskonnon historian valossa. Voi hyvä jumala, jos henkilö ei ole sisäistänyt lukiotason uskonnon tunneilla opetettuja asioita ja samalla tekee väitöskirjaa. No, yliopistothan tehtailevat tohtoreita hinnalla millä hyvänsä. Tuleehan jokaisesta väitöksestä joku 150 000 € laitoksella. Väitöskirjojen taso on romahtanut viimeisen vuosikymmenen aikana. Tosin tämä viimeinen osio vain yleisellä tasolla.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Onpa taas dramatiikkaa ja tunnetta ilmassa.

Luepa Hannu vähän tarkemmin, jos oikeasti haluat ymmärtää. Voin toki yrittää vielä vääntää rautalangasta, jos siitä olisi apua.

1. En edellytä, että muutama hassu kohta puhuisi Raamatussa homoseksuaalisuudesta. Totesin tuolla, että koko käsitettä ei mainita, koska se keksittiin vasta 1800-luvulla. Sen sijaan se, mikä viittaa nykyään homoseksuaalisuudeksi nimitettyyn käytökseen on yksiselitteisesti tuomittu kaikialla Raamatussa. Nämä eivät ole yksittäisiä kohtia vaan liittyvät siihen kokonaisuuteen, miten ihminen ja ihmisen sukupuolisuus kokonaisuutensa ymmärretään. Tietenkin, jos kysytään sitä, mikä on Raamatun suhtautuminen homoseksuaaliseen käytökseen keskeisiä ovat juuri ne kohdat, jotka siitä puhuvat. Jos taas joku kysyy, mikä on Raamatun suhtautuminen koronkiskontaan, keskeisiä ovat ne kohdat, jotka puhuvat siitä. Mikä tässä on ongelma?

2. Olen samaa mieltä siitä, ettei saa valikoida mielivaltaisesti, mitkä kohdat Raamatusta luetaan kirjaimellisesti ja mitä ei. En ole missään sanonut, että muut asiat Raamatusta saisi hylätä, enkä tule sanomaan. Jeesus sanoi, ettei laista katoa pieninkään piirto ennen kuin taivas ja maa katoavat, eikä minulla ole mitään sitä vastaan. Raamattua tulee lukea kirjaimellisesti ja silloin, kuin tuosta kirjaimellisesta merkityksestä ei ole varmuutta, se tulee yrittää selvittää. Kirjaimelliseen lukemiseen kuulu tietysti se, että jos Raamattu itse ilmaisee, esim. että jokin kohta on vertaus, se silloin tulkitaan vertauksena.

3. En ole uskontotieteilijä vaan uskonnonfilosofi. Luulen, että minulla on jokin käsitys siitä, mitä tiede on ja ehkä myös siitä, mitä tiede ei ole. Tiede ei voi koskaan kattaa koko todellisuuden ymmärtämistä, mutta se on erittäin hyödyllinen niillä alueilla, joihin sen välineistö riittää. Filosofia taas ei ole tiedettä vaan tieteen perusta. Se tutkii enemmän niitä edellytyksiä, joiden pohjalta voidaan esim. arvioida, mitkä kriteerit tiedolle asetetaan.

4. Suurin osa Suomen yliopistoissa julkaistavista väitöskirjoista, kuten omani, tarkastelee jotain muuta kuin Raamatun kertomuksia uskonnon historian valossa. Ikävää, että et arvosta muita aiheita käsittelevää tutkimusta. Omalla väitöstutkimuksellani ei ole mitään tekemistä raamatuntutkimuksen kanssa, jota harrastetaan enemmän eksegetiikan osastolla.

5. Väitöskirjaa ei koota blogikommenteista. Olen pahoillani, jos olet saanut sen käsityksen. Väitöstutkimuksessa metodit ovat jokseenkin toisenlaiset. Jos henkilö tekee teologian piiriin kuuluvaa väitöskirjaa, eikä ole oppinut vielä suhtautumaan kriittisesti siihen, mitä lukion uskontotunnilla opetettiin, on aihetta huolestua.

6. Minkä tasoinen oma väitöskirjasi on, kun olet muiden väitöskirjojen tasosta noin huolissasi?

Jussi Heino

Soili

Kerros minulle millaisen tuomion Jeesus antoi? Jatketaan sitten juttuasi jos uskallat(Jeesus ei puhunut sanakaan homoudesta tai tuominnut sitä, vasta homofobinen Paavali teki sen uudessa testamentissa ja näillä uskossaan seonneilla menee se tosiseikka sekaisin). Milloin rupeat kivittämään tottelemattomia lapsia? Ja kaikkea muuta mitä Raamatussa sanotaan. Niitä on paljonkin kohtia joita ei noudateta enää vaikka väität että tulee ottaa kirjaimellisesti. Otetaanpa esimerkki Paavalista joka oli homofobikko nro 1 ja sai oman asemansa mukamas unessaan joka kuvaa koko Raamatun asetelmaa eli kun joku vain jotain väittää ja toiset uskoo niin siitä tulee totuus. Kieroutunutta ja sairasta eikö totta?

"1. Kor. 6
9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,
10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät.
11 Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta"

Näitä kohtia joissa homoseksuaalisuutta käsitellään on muuten loppupeleissä vähän ja mikä on se peruste että vain tuosta litaniasta tuo homous on juuri se jota vaaditaan niin kiihkeästi poistamaan maanpäältä ja kaikkeen muuhun suhtaudutaan välinpitämättömästi? Eipä haitannut Arkkipiispan vaalissa vuosi sitten keväällä vaikka toiseksi jäänyt ehdokas oli 2 kertaa eronnut? Vaikka juuri se on uudessa testamentissä erityisesti kielletty? Mikä on se peruste että juuri homous on se suuri synti joka saa Kristillisdemokraateille yli 1000 jäsentä kun Päivi esiintyy ja latelee kauheuksiaan television homoillassa? Mikä asia siinä homoudessa on se suuri synti? Sekö että 2 miestä suutelee ja tekee toiselle hyvää eli ihan sitä samaa kuin mies ja nainen tekevät ja samalla jatkavat sukua. Myös hetorot harrastavat anaaliseksiä joten se ei ainakaan siitä voi olla kiinni ja paljon paljon enemmän kuin homot ikinä kykenevät.

Tämä sama porukka vastusti ankarasti homouden vankeusrangaistuksen poistoa 70 luvulla ja 80 luvulla sairausrangaistuksen poistoa ja nyt he haluavat siis jatkaa tätä itse pirulta saamaansa käskyä kiusata viattomia ihmisiä heidän ominaisuuksillaan ja niiden muuttamisella? Ja pitäisikö valtiovallan vielä tukea tällaista toimintaa? Hyvä Arihinmäki!

Hannu Keränen

Lopuksi vielä todettakoon, että Räsänen menettäisi lääkärinoikeutensa, jos höpisisi samoja asioita lääkärinä kuin ministerinä tai puoluejohtajana tai kansanedustajana. Lääkäreillä on sentään jotkut moraalisäännöt toisin kuin monissa muissa ammateissa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

No joo, lääkäri höpisi Ajankohtaisessa kakkosessa ja kirkosta erosi 20 000 jäsentä.
Räsäsen ei sovi edustaa kirkkoa. Kirkon kanta on aivan toinen, sallivampi.
Räsäsen kannalta aika pirullista.
Nyt kuitenkin sallivampi suuntaus kirkon sisällä on saamassa kannatusta ja ihmiset liittyvät uudestaan. Kirkkoa pitää uudistaa kirkon sisältä eikä kristillisdemokraattisen puolueen määräyksestä.

Päivi Räsänen on vain Päivi Räsänen.

Jukka Johansson

Tuosta kirkkoon liittyvien kasvavasta määrästä on hehkuteltu aika ajoin. Se ei kuitenkaan ole kovin suuri. Jos 10 000 liittyy ja 40 000 eroaa (lapsena lupaa kysymättä liitettyjä), niin eipä se nettoa kirkolle tuo.

Kirkon sisällä on monta eri kuppikuntaa. Perustan näkemykseni siihen mitä olen keskusteluja ja artikkeleita lukenut.

Sanana sallivuus särähtää korvaan. Onko kirkolla muka sellainen asema, että se voisi ikäänkuin sanoa, että no, okei kyllä me nyt sallitaan joitain asioita enemmän kuin parikymmentä vuotta sitten? Sallia?

Erosin aikoja sitten kirkosta koska en usko jumalaan. Olen vuosikymmenten mittaan vastustanut kirkon toimia lainsäädäntötyössä. Vuoteen 1994 asti eduskunnassa eivät saaneet kirkollisista asioista äänestää ne kansanedustajat, jotka eivät kuuluneet kirkkoon. Miksi kirkolliset asiat ylipäätään kuuluvat eduskunnalle? No, tietenkin sen takia, että kirkkolaki mainitaan perustuslaissa ja se on osa valtion säädöskokoelmaa.

kirkko ja valtio pitää erottaa toisistaan ja se uskonnonvapaus, joka perustuslaissa mainitaan, pitää ulottaa kaikkiin, myös alaikäisiin.

Jos rajusti haluaa rinnastaa, niin minusta on yhtä väärin, että lapsi leimataan kristityksi väestötietojärjestelmässä, koska vanhemmat ovat hänet kirkkoon liittäneet, kuin sekin, että poikavauvalta leikataan esinahka ja leimataan hänet tietyn uskonnon jäseneksi.

R. Tyyne Kuusela

Hannu Keränen: " Lopuksi vielä todettakoon, että Räsänen menettäisi lääkärinoikeutensa, jos höpisisi samoja asioita lääkärinä kuin ministerinä tai puoluejohtajana tai kansanedustajana. Lääkäreillä on sentään jotkut moraalisäännöt toisin kuin monissa muissa ammateissa. "

Minkä kohdan perusteella hän menettäisi lääkärinoikeutensa?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Jukka
Erosin kirkosta vuonna 1972. Marraskuussa.
Siinä oli se jippo, ettei tarvinnut maksaa kirkollisveroa seuraavana vuonna.
Kuukauden verran odotin koska jumala rankaisee.

Pakanana on ihan hyvä olla, mutta kirkolliset kysymykset ovat tärkeitä kaikissa kulttuureissa.

Jukka Johansson

Kirkolliset kysymykset ovat tärkeitä missä tahansa yhteiskunnassa. Voidaan tarkentaa se niin, että uskonnolliset asiat ovat tärkeitä.

Tarkoitan sitä, että kaikki yhteiskunnassa esiintyvät ilmiöt pitää ottaa huomioon. Se ei kuitenkaan saa tarkoittaa sitä, että näiden tiettyjen ilmiöiden annetaan ottaa sellaista valtaa, joka ei niille kuulu. Minusta uskonnollisten yhteisöjen silkkihansikkain kohtelu on väärin niitä kohtaan, jotka eivät näihin vapaaehtoisesti kuulu ja jotka joutuvat kärsimään näiden toimista.

Otetaan nyt esimerkkinä vaikkapa lestadiolaisten ihmisoikeusloukkaukset. Niihin ei jostain syystä haluta puuttua. En ole koskaan kuullut, että yksikään lastensuojeluviranomainen olisi käynyt katsomassa millä tolalla kymmenen lapsen perheen elämä on. Tuli vaan mieleen tuosta eilisestä Silminnäkijästä, jossa täysin perusteetta vietiin lapset pois vanhemmistaan.

Ylipäätään minusta on hyvin outoa, että jos uskoo johonkin jumalolentoon, niin olisi tavallaan lain yläpuolella. Näin tunnutaan kuitenkin ajattelevan, että jos on uskovainen, niin sitä pitäisi kunnioittaa.

Mitä kulttuuriin tulee, niin suomalainen kulttuuri on paljon muuta kuin palestiinalainen kristinusko, joka monen mutkan kautta on tänne aikoja sitten tuotu.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ihan totta.
Tässäkin maassa on perinteitä ja uskomuksia, jotka ovat paljon vanhempia kuin piispa Henrik ja Lalli.
Venäläisyyden kanssa olen ollut tekemisissä aika kauan.
Olin jonkin aikaa Ortodoksisessa kirkkomuseossa lainassa ja tajusin, etten tunne sitä sanastoa yhtään.
Nyt se kieli on taas käytössä.
Uskonnot ovat osa valtajärjestelmää.

Käyttäjän Juutikka kuva
Jouni Juutikka

Kun tarpeeksi monta kertaa toistaa valheellista tarinaa niin se muuttuu kuulijan päässä todeksi. Sehän on perus aivopesua ja uskonnot on just sitä. Samaa saarnaa joka toimituksessa. Kristityt ei osaa kyseenalaistaa mitään vaan uskovat sokeasti pyhään kirjaansa. Mitä sitten vaikka ihmiskunta on saanut tieteen avulla selville uskomattomia asioita maailman kaikkeudesta ja evoluutiosta niin ei! Se on jumala tehnyt viikossa kaiken meille? Woot? Kehitys perustuu kyseenalaistamiseen ja uskonnot pyrtkivät vaan tekemään yksilöstä nöyrän orjan joka tekee mitä käsketään.

Mielestäni kristillisdemokraattien paikka ei ole eduskunnassa. Yhtä hyvin voisi olla taru sormusten herrasta puolue tai muumi puolue.

Tähän loppuun vielä että en kiellä keneltäkään uskontoja kunhan ne eivät pyri vaikuttamaan kenenkään muun elämään omia uskomuksiaan toitottamalla.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Hyvä kirjoitus Päiviltä :-), menenpä tänään lasten kanssa kirkon Kristilliseen kerhoon, kun siihen on vielä mahdollisuus tässä Suomen maassa..jep jep.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ei niitä kerhoja kukaan ole lopettamassa.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Vasemmistolaisiin/ateistisiin ideologioihin ei varsinaisesti ole koskaan kuulunut kristinusko. Usein kuulee myös sanottavan, että vasemmistolaiset osaavat jo puolustaa köyhiä, joten mihin kristittyjä/KD:tä tarvitaan?
- Siis hetkinen..kyllähän se kristilliseltä perustalta on alunperinkin lähtenyt.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Maria. Kristinusko on vaikuttanut yli 1500 vuotta jäykkien auktoriteettien kurimuksessa. Se ei ole ollut mikään altruistinen toimija Euroopassa, eikä muuallakaan maailmassa. Sen sijaan - vasemmisto - on ollut alusta asti puolustamassa kansaa.

Esa Mattila

"Sen sijaan - vasemmisto - on ollut alusta asti puolustamassa kansaa."

Juu, tuolla idässä viime vuosisadalla puolustettiin kansaa oikein urakalla...

seppo kirnu

Etkö todella keksi mitään järkevämpää (ja samalla mukavampaa) tekemistä?

Oletko aivan varma että lapsesi tahtoisivat olla niissä vajukkikerhoissa ellet olisi heitä sinne omien hattaroidesi perusteella pakottanut?

Kirkon kerhot ovat aivopesua. Kammottavaa.

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

"Olen omassa ministeriössäni pitänyt huolta tasapuolisesti erilaisista aatteellisista lähtökohdista toimivien järjestöjen rahankeräysluvista. "

Valtio avustaa kirkkoa esimerkiksi siten, että sallii sille veronkanto-oikeuden ja kouluttaa yliopistossa kirkolle ylemmät virkamiehet. Onko se tasapuolista muita aatteellisia järjestöjä kohtaan, että yhdelle mielipiteelle - olkoonkin uskonto - syydetään talikolla rahaa ja muille jää vain rippeet jos sitäkään. Kaiken tämän lisäksi näillä rahoilla ei pystytä edes nuorisoasiaan panostamaan, vaan vaaditaan lisätukea jos vähääkään sormi liikahtaa.

Tuntuu hiukan tekopyhältä, jos kerjuuluvan antaminen asetetaan samalle viivalle kuin suoran rahan antaminen. Tästä mieleeni lirahtaa muinaisuudesta tarina, kun eräs st-ministeri tivasi lisää rahaa sosiaalialalle, niin sai vv-ministeriltä seuraavanlaisen vastauksen: 'Olen kanssasi täysin samaa mieltä ja annan sinulle kaiken tukeni, mutta rahaa en minä sinulle anna.'

Jukka Johansson

Eri kristilliset järjestöt saavat kyllä reilusti valtiolta rahaa, mutta kun joku niistä joskus jää ilman, niin alkaa hirveä itku.

Ei tosiaankaan ole tasapuolista, että valtionkirkoilla on noita etuoikeuksia. Evankelisluterilainen kirkko on rikas ja pärjäisi omillaankin, mutta silti vaan pyydetään rahaa valtiolta.

Don Carlos

Ei nuo järjestöt ole kirkon alaisia; ne ovat eri herätysliikkeitten itsenäisiä järjestöjä. Ja nuo rahathan eivät ole verorahoja, siis valtion budjetista!

Jukka Johansson

Konttinen

"Ei nuo järjestöt ole kirkon alaisia; ne ovat eri herätysliikkeitten itsenäisiä järjestöjä."

- Kirkko on varoistaan avustanut joitain kristillisiä järjestöjä, mutta veti viime vuonna avustuksensa pois Sleyltä ja Kansanlähetykseltä.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Pirkanmaa/119...

"Ja nuo rahathan eivät ole verorahoja, siis valtion budjetista!"

- Jos tarkoitat kirkollisveroja, niin eivät olekaan. Mutta miksi kirkolla on verotusoikeus ja miksi se saa yhteisövero-osuutta. Ja sen lisäksi kirkko saa mm. opetusministeriöltä rahaa esimerkiksi kirkon ulkomaanapuun. Reittejä on monia ja ne rahat päätyvät kirkolle tavalla tai toisella.

Dari-anne Suomalainen

Kristinusko ja islam ovat antisemitistisia uskontoja, me emme tarvitse vihauskontoja. Me emme tarvitse uskontoja, jotka nimittelevät yhtä kansaa paholaisen lapsiksi.

Olemme 2000-luvulla ja kansa kaipaa valistusseuroja, menee pitkä aika ennenkuin kirkon aivopesu on saatu puhditettua ihmisten mielistä.

Dari-anne Suomalainen

Aion vastustaa antisemitismia/ juutalaisvihaa, kristillisestä vastustuksesta ja solvauksesta huolimatta, ilman palkkaa ja valtion tukea netissä ja uskontoja palstoilla niin kauan kuin elän.

Antisemitismi on raisismia ja me emme tarvitse sitä, se on maailman suurin epäoikeudenmukaisuus, ja kristinusko on sen alkuunpanija.

Uskon että meillä on paljon fiksuja vanhempia, jotka eivät halua kasvattaa lapsiaan yhden kansan vihaamiseen, kirkosta eronneiden jatkuva kasvu jo osoittaa sen.

Juhani Kinnunen

http://kirjastot.diak.fi/files/diak_lib/Jarvenpaa2...
Kohta 6.1.
Kaikkien haastateltavien suurin syy lähteä hakemaan muutosta seksuaalisuuteensa ja elämäänsä oli se, että he tunsivat että heidän elämänsä ei ollut jollain tavalla hyvää tai Jumalan mielen mukaista. Myös ex-gays-tutkimuksessa osa sanoi eheytymiseen hakeu-
tumisen syyksi sen, että homoseksuaalina eläminen on ristiriidassa uskon kanssa (Jones & Yarhouse 2007, 176-177). Osa haastateltavista kokivat sen hetkisen elämänsä jopa valheelliseksi. Oli myös tuntemuksia siitä, että homoseksuaalisuus tulee jollakin tavalla
osittain ulkoapäin eikä pelkästään sisältä, että jollakin tasolla homoseksuaalisuus ei ole osa itseä ja toisella tasolla taas on. Osa haastateltavista koki myös eläneensä itse kontrollin alla siinä määrin, ettei ollut voinut olla aito edes omien ystävien seurassa. Myös se, että ihmiset havaitsivat omaan homoseksuaaliseen kehitykseen olevan syynsä, kannusti eheytymisen suuntaan.
Kohta 5.1.2 Perheen, ystävien ja ympäristön vaikutus seksuaalisuuteen

Don Carlos

Mielestäni valtio voi jakaa tukea sellaisille kristillisille järjestöille, jotka toimivat kirkollishallituksen ja kirkkojärjestyksen mukaiseti. Seperatistit ja naispappeuden vastustajat tulkoot toimeen ominensa.

Mm. Helsingin seurakuntayhtymä on kieltänyt näiltä järjestöiltä avustukset, miksi valtion sitten pitäisi tukea tuollaisia hihuli-järjestöjä;=J

Jukka Johansson

Kirkko voi itse rahoittaa järjestöjä, jotka toimivat kirkon sääntöjen mukaan.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Se nyt tosiaan vielä puuttuisi, että valtiovalta alkaisi tukipolitiikallaan puuttumaan kirkon sisäisiin kiistoihin.

Mm.Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät tekivät päätöksillään irtioton kirkon virallisesta linjasta, joten sitä tuskin voi pitää minään kirkon rohkaisuna tukien poistamiseen. Jotkut seurakuntayhtymät ovat myös nyt palauttaneet jo aiemmin evätyt määrärahat ja toiset lisänneet niiden järjestöjen tukia, joilta Helsinki ja Vantaa yhteisten päätösten vastaisesti eväsi tukensa.

Jukka Johansson

Haverinen

"Se nyt tosiaan vielä puuttuisi, että valtiovalta alkaisi tukipolitiikallaan puuttumaan kirkon sisäisiin kiistoihin."

- Valtio ei siis saisi puuttua tukipolitiikallaan kirkon asioihin? Valtio eli veronmaksajat kuitenkin tukia kirkolle ja uskonnollisille yhteisöille maksavat, joten mitä oikein valitat?

Pitäisikö veronmaksajien mukisematta maksaa mitä ikinä kehtaatte pyytää ja mihin ikinä ne veronmaksajien rahat käytätte?

Ei se näin mene eikä saa mennä.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

"Tällä kertaa Thomas on aiheuttanut kohun Facebook-päivityksellään. Thomas puolustaa katolisten uskonvapautta, ja siteeraa saksalaisen natsismin vastustajan ja luterilaista pastorin Martien Niemöllerin runoa"

Eli osaa ne entiset oululaiset (Tim Thomas pelasi aikoinaan Oulun Kärpissä) puolustaa "vieropalkisen arvoja" myös rapakon takana.

Thomas pelaa Boston Bruins - NHL-joukkueessa, joka viime vuonna voitti Stanley Cup´in ja joka edustaa aluetta, jossa vallitsee hyvin laadukas moniarvoisuus.

Ehkä tämä case auttaisi Räsästä ("arvot") ja Arhinmäkeä ("nuoriso ja urheilu") lähenemään toisiaan näissä asioissa, ettei ihan ETENE´lta, EOM:lta tai OK:lta tarvitsisi kysyä?

Dari-anne Suomalainen

Miksi raamattu suhtautuu tuomitsevasti miesten väliseen kanssakäymiseen, johtunee antiikin Kreikassa vallinneesta poikien kasvatusmenetelmistä, kuten myös temppeleissä harjoitetusta poikaprostituutiosta.

Pederastia (kr. παιδεραστία < παῖς 'lapsi' + ἐραστής 'rakastaja') tarkoittaa ensisijaisesti antiikin Kreikan kulttuurissa esiintynyttä aikuisen miehen ja nuorukaisen välistä seksuaalissävytteistä suhdetta.

Perinteinen aikuistumisriitti oli teini-ikään tulleen nuoren antaminen isän valitseman miehen kasvatettavaksi. Kasvatukseen sisältyi urheilua ja opintoja.

Lisäksi pojan ja kasvattajan suhteeseen sisältyi eroottista homoseksuaalisuutta, jolla poikaa opetettiin ymmärtämään rakkauden ja huomioon ottamisen merkitys, ja näin hänestä oletettiin kehittyvän vastuuntuntoinen aikuinen.

Poika tavallaan asetettiin naisen asemaan, jotta hän oppisi kohtelemaan naisia oikein.lähde? Myöhemmin pederastialla tarkoitettiin yleensä vain homoseksuaalisuutta, mutta se oli laajalle levinnyt väärinkäsitys.

Aikuisella iällä nuorukaisen odotettiin menevän naimisiin perheen hyväksymän tai valitseman naisen kanssa, eikä aikuisten miesten välistä homoseksuaalisuutta välttämättä katsottu hyvällä.

Kreikkalaisen kasvatuksen ääripäitä olivat ateenalaisten sivistyneenä ja hienostuneena pitämät tavat ja spartalaisten äärimmäiseen itsekuriin perustuva poikien kasvatus sotureiksi. Spartalaisten pederastiasta ei ole arkeologisia todisteita; sen sijaan Ateenasta ja muista kreikan kaupunkivaltioista niitä on löytynyt runsaasti.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pederastia

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Antiikin Kreikassa erotiikka on melkein yksinomaan liikkunut homoseksuaalisuuden alalla. Tätä todistaa jo mm. heidän lähes maniaksi kehittynyt ruumiinkulttuurinsa alinomaisten voimisteluharjoitusten, ratsastuksen, painin, kilpajuoksujen ja heittopelien alalla. Kreikkalainen antiikin kansanluonne edusti meidän käsityksemme mukaan kaikkia huonoja ja epämoraalisia ominaisuuksia. Heiltä puuttui oman olemuksensa ja vikojensa tuntemus. Heidän luonnettaan kuvaavat parhaiten adjektiivit: riidanhaluisia, parjaushaluisia, ahneita, lahjottavissa, turhamaisia, kerskailevia, laiskoja, kevytmielisiä, kostonhimoisia, vahingoniloisia, valheellisia ja julmia.

Sodassa lemmenpareilla oli suuri taistelukyky; ne muodostivat pienimmän taktisen yksikön. Theeban kuuluisa "pyhä joukko", oli muodostettu pelkästään homoseksuaaleista. Spartalainen sotilaallinen peruskoulutus perustui taisteluparin käsitteeseen. Aluksi kummallakin osapuolella oli oma orjansa, mutta nälkäänsä taistelupari söi ensin toisen orjan ja myöhemmin toisen, joten lopuksi heidän piti hoitaa ruokapuoli jotenkin toisin, lähinnä varastamalla. Tätä puolta harvemmin näkee korostettavan sotilaskasvatuksessa. Myöhemmin kun jo oltiin sotilaita ja vaimokin hankittu, käytiin salaa kotona vaimon vieressä silloin tällöin muutaman tunnin ajan, muutoin yöt vietettiin taisteluparin vieressä.

(Lähde: Uuden ajan kultuurihistoria 2, Egon Friedell)

Dari-anne Suomalainen

Näin juuri, naisille jäi vain laillisten perillisten synnyttäjän rooli.

Yleisestihän meillä Kreikkaa pidetään sivistyksen kehtona muutaman filosofin, kuten Platon ansiosta, joka hänkin osti itselleen pojan.

Platon on vaikuttanut suuresti myös kristinuskoon, kolminaisuuteen ja sielun kuolemattomuus käsitykseen.
Kristinuskon jumaltarusto ei sisällä feminiiniä puolta, joka sekin kertoo omaa tarinaansa sen synnyttäjistä.

Isä ja poika ja henki.

Marko Lehtinen

Miksi näissä kommenteissa puhutaan niin paljon raamatusta. Päivi Räsänen on sanonut, että hänen poliittiset mielipiteensä eivät perustu raamattuun, heh, heh.

Dari-anne Suomalainen

Pederastiasta

Mietteitä...Mikko Louhivuori

Pederastia liittyy antiikin Kreikan alastomuuteen, taiteessa ihmiset kuvattiin usein alastomina, etenkin kuvanveistossa, ja Olympia-kisoissa urheilevat miehet olivat alasti (naiset eivät päässeet kisoja antiikin Kreikassa seuraamaan).

Tällaista tapaa ei ollut Raamatun maissa, alaston ihminen on tyypillinen kreikkalais-roomalaiselle sivilisaatiolle jonka "renesanssi" vaikutti sitten niin voimakkaasti Eurooppaan. Keskiajan Raamatun pyhät olivat lämpimästi vaatetettuja, kun taas Michelangelon kuuluisa yhdestä marmorilohkareesta veistetty Daavid on vilpoisen alasti.

Kreikkalaiset keskustelivat itse paljon pederastiasta, puhuen sen puolesta ja sitä vastaan.

Tapa oli yläluokan parissa yleinen, vanhemmilla miehillä oli oikeastaan sosiaalinen velvoitus ottaa oppipoika, joka hänen seurassaan sitten sai henkilökohtaisen koulutuksen yhteiskunnan ja elämän tärkeisiin asioihin.

Pederastia kuului ylemmille kansanluokille, vapaille miehille, ja oli näin myös merkkinä vanhemman miehen korkeasta sosiaalisesta asemasta.

Seksuaalisen väärinkäytön välttämiseksi toiset kreikkalaiset isät toivat pojalle opettajaski vanhemman lahjakkaan orjan, pedagogin.

Toiset isät taas rukoilivat jumalia, että heidän pojistaan tulisi kauniita ja komeita ja että erotiikan takia miehet suorastaan tappelisivat keskenään heistä.

http://mikkol-miettii.blogspot.com/2011/02/pederas...

Käyttäjän HannaLukkari kuva
Hanna Lukkari

Älä alistu-kampanajan takana olivat Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyö, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) Nuorten maailma, Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO), Suomen Luther-säätiö, Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyö ja Patmos Lähetyssäätiö, tarkistin juuri.

Muistan tuon järkyttävän kampanjan. Videon Anni julisti, että jos murhamiskin voi "parantua" miksei hänkin olikohan hän bi vai lesbonuori. Murhaajan ja homo, tai lesbon vertaaminen on aika irvokas kielikuva. Jälkeenpäin videon "Annin" sanomisia yritettiin kaunistella ja siloittaa.

Mielestäni valtion ei kuulu tukea sellaisia kristillisiä kampanjoja jotka ovat esim näin ala-arvoisia. Ja tässä kultturiministeri teki aivan oikein. Suomessa on sananvapaus jne joten jokainen tehköön mitä haluaa mutta omilla varoillaan

Don Carlos

Olen samaa mieltä joka sanasta. Ja samat järjestöt vastustavat naispappeutta kuten Päivi Räsänen. Jos nyt sunnuntaina olisi vihittävänä naispiispa, kehtaisiko jättää tulematta kirkkoon viranomaisominaisuudessa vai lähettäisikö jonkun muu vain sen takia, että vastustaa naisia kirkon pappistehtävissä. Hänhän vaatimalla vaati kirkolliset asiat itselleen, vaikka onkin sisäministeri. Normaalistihan ne olisivat kuuluneet opetus- tai kulttuuriministerille = Gustafsson/Arhinmäki:=J

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Arhinmäki teki tylysti, mutta oikein. Jos kristilliset järjestöt alkavat ronkkimaan nuoren ihmisen pääkoppaa, jolla on seksuaalinen puberteetti- tai teini-ikä, voivat seuraukset olla vakavat. Tämä on selkeä viesti fundamentalisteille.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Asian voisi ajatella myös toistepäin...jos vasemmistolaiset/SETA - järjestöt alkavat ronkkimaan nuoren ihmisen pääkoppaa, jolla on seksuaalinen puberteetti- tai teini-ikä, voivat seuraukset olla vakavat. Tämä on selkeä viesti heille.

P.S SETA sai tukea 100 000 euroa nuorisotoimintaansa. Aika paljon ottaen huomioon, että kyseessä on vain yksi järjestö. Kohtuuden ja tasapuolisuuden nimissä Aslan ry. joka tällä hetkellä ei saa mitään tukea valtiolta ja eheyttää homoja tulisi saada se sama, siis nuorisotoimintaansa.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Maria. Uskonnollisella metodilla ei ole mitään empiiristä historiaa. Psykologisella tutkimuksella on. Tämä on yksiselitteistä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Seta on kattojärjestö, sen jäsenjärjestöt linkkeineen: http://www.seta.fi/index.php?k=16299

Don Carlos

Olivatko edes hakeneet? Jako tapahtuu harkinnanvaraisesti ja hakemukseen perustuen ja niillä perusteilla, mitä Nuorisolaissa määrätään. Mitä paremmin hakemus on perusteltu erityisesti yhteiskunnalliselta merkitykseltään, sitä paremmin prioriteetissa se sijoittuu.

Jukka Johansson

Rajakari

Vasemmistolaiset järjestötkö uhka nuorten terveydelle? Jospa perustelisit. Entä SETA sitte, mitä pahaa sinä siinä näet, että nuoria kannustetaan hyväksymään itsensä sellaisina kuin ovat?

Tässä valtionapuja vuodelta 2010. Kyllä tuossa mainitaan uskovaisjärjestö poikineen avustuksien saajina.

http://tinyurl.com/7wlgfvz

Jukka Johansson

Rajakari

"Kohtuuden ja tasapuolisuuden nimissä Aslan ry. joka tällä hetkellä ei saa mitään tukea valtiolta ja eheyttää homoja tulisi saada se sama, siis nuorisotoimintaansa."

- Aslan on puoskarijärjestö, joka on erotettu Terveyden edistämisen keskuksesta.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

http://www.aslan.fi/

Tässä vielä linkki asiasta kiinnostuneille.

P.S Tukilistastasi Johansson:

- Vuonna 2010 KD-Nuoret sai 47 000 euroa, Vasemmistonuoret sai 320 000 euroa. Jopa Vihreät nuoret saivat vähemmän, 81 000 euroa, vaikka on suhtkoht samankokoinen puolue, siis mitkä nää jakoperusteet todella ovat? Pitäiskö lakia tässä säätää niin, että tukia jaettaisiin tasapuolisesti, eikä "harkinnanvaraisesti". Sama kuin sosiaalitoimessa, jos on "harkinnanvaraisia tukia" , niin on aina olemassa mielivallan vaara. Ihan oikeesti. Sen nyt luulisi olevan kaikkien, myös Vasemmistonuorten sekä muidenkin etu. Ettei mekään voisi teitä kyykyttää (vaikka tuskin kristilliset niin edes tekisivätkään..)

Jukka Johansson

Katsopas Rajakari niitä muita kristillisiä nuorisojärjestöjä.

Partiolaiset saivat 1 285 000 euroa.

Ortodoksisten nuorten liitto 53 000

Setlementtinuorten liitto 360 000

Suomen ev.lut opiskelija- ja koululaislähetys 92 000

Suomen ev.lut seurakuntien lapsityön keskus 235 000

Suomen kristillinen ylioppilsliitto 18 000

Suomen kristillisdemokraattiset nuoret 47 000

Suomen nuorten miesten krist. yhdistysten liitto 215 000

Suomen vapaakirkon nuoret 69 000

Ari Ojala

Eheyttää homoja?
Onko Aslan ry perustanut jonnekin jotain keskitysleirejä vai onko ne alkaneet likvidoimaan homoja?

Juhani Kinnunen

Aslan ry ei pakota ketään muuttamaan seksuaalista suuntautumistaan.
Jos Aslan huomaa, että henkilö ei halua muuttaa seksuaalista suuntautuneisuuttaan, he eivät pakota tähän, vaan ohjaavat henkilön Setaan. Sen sijaan, jos henkilö haluaa muuttaa seksuaalista suuntautuneisuutta vapaasta tahdosta, niin miksi ette suvaitse sitä, että Aslan ry auttaa siinä?

Jussi Heino

Juhani

Vain naivi voi uskoa moista potaskaa että Aslan päästäisi ketään käsistään johon kyntensä saa iskettyä. Haluasin nähdä edes sen yhden tapauksen? Tuohon ei usko kukaan muu kuin uskossaan seonnut vaikka sisimmässään tietää sen olevan iso valhe.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Tällä hetkellä tutkimustietoja on kahdenlaisia:homous on synnynnäistä ja homous ei ole synnynnäistä, mikä tekee ajastamme niin fiksun verrattuna moniin muihin vuosisatoihin, jolloin on ajateltu toisin, että nyt olisi "lamppu todella syttynyt"? Monessa maassa ollaan vielä jyrkempiä homouden suhteen, mitä kristityt ajattelevat, jotka siis haluavat olla avuksi ja tukea! Kovinpa on "väärin". Ja tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että kristinusko on Suomessa marginaalissa...toistaiseksi.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

"...mitä kristityt ajattelevat, siis haluavat olla avuksi ja tukea!"

-Ei Maria. Kristityt haluavat vain, että homoutta ei olisi. Mitäs apua se sellainen on? Ai niin - teidän mielestännehän kaikki, mikä ei ole herran mieleen, joutaa helvettiin.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

"Ai niin - teidän mielestännehän kaikki, mikä ei ole herran mieleen, joutaa helvettiin."

- Olenko sanonut noin, vai itsekö niin ajattelet?

Ari Ojala

Kuulostat aika vaaralliselta "jumalansoturilta"

Jukka Johansson

Rajakari

Mitä väliä sillä on mistä homous johtuu? Oletetaan että se olisi valinta, niin mitä se sinulle kuuluu, jos joku valitseekin olla homoseksuaali?

"Monessa maassa ollaan vielä jyrkempiä homouden suhteen, mitä kristityt ajattelevat, jotka siis haluavat olla avuksi ja tukea! Kovinpa on "väärin"."

- Jaa että kun jossain maissa homoja hirtetään, niin ei kai se niin paha juttu ole jos heitä Suomessa syrjitään, koska ei sentään tapeta. Ja mitä sinä auttamisella tarkoitat? Tehän syyllistätte ja lyttäätte homoja monin eri tavoin. Niin tekee tuo idolisi Räsänen ja niin teet sinäkin.

"Ja tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että kristinusko on Suomessa marginaalissa...toistaiseksi."

- Ikävä kyllä kristinusko ei ole marginaalissa. Mutta kyllä se aika vielä koittaa, jolloin ette pääse päsmäröimään lakiesityksissä ja kirkko ja valtio on erillään.

Rauno Reponen

"Ja tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että kristinusko on Suomessa marginaalissa...toistaiseksi."

Ja olisi saanut siellä pysyäkin ainakin tänä vuonna peruskoulun aloittaneen lapsenlapseni suhteen.

Minä ja lapseni emme ole uskovaisia ja jättäneet ne asiat "marginaaliin". Vaan ei onnistunut. Koulun uskonnonopetus toi lapsenlapseni maailmaan kuolemanpelon. Hän oli kerran yllättänyt äitinsä koulupäivän jälkeen ja kysynyt yht'äkkiä uskooko tämä jumalaan. Kun sai rehellisen vastaukseen niin oli joutunut lähes paniikkiin. Äiti joutuu kuoleman jälkeen helvettiin. Kuolemakaan ei ole tähän mennessä ollut perheessä erityisemmin esillä - siis läheisen kuolema sillä niitä ei ole onneksi sattunut. Mutta eihän turvallinen lapsuus sovi taivas-helvetti taisteluun sieluista.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Minä: "Ai niin - teidän mielestännehän kaikki, mikä ei ole herran mieleen, joutaa helvettiin."

Maria: "Olenko sanonut noin, vai itsekö niin ajattelet?"

Minä: -Uskompa, että tämä on teidän agendanne. Kuuluu "Jumalan" elämää suurempaan suunnitelmaan.

j.olavi heikkinen

kristillisille yhdistyksille jaettiin runsaasti varoja :

setlementtiliitto 360 000
valkonauhaliitto 17 000
ekumeeninen neuvosto 6 000
nnky 4 000
kirkon ulkomaanavun säätiö 33 000
jippiimissio 18 000
förbundet kyrkans ungdom 10 000
herättäjä-yhdistys 25 000
merimieskirkko 38 000
punainen risti 110 000

....

sine 7 000 ( islamilainen neuvosto )

mielestäni vapaa-ajattelijoiden nuoriso-osasto tai aseistakieltäytyjäliitto kuuluisivat toiminta-avustettaviin järjestöihin.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Siitä vaan hakemusta sisään sitten vaan. Ja lakia säätämään yhdenvertaiseksi, sopii mulle. Se on vaan tosiasia, että aika harva nuorisojärjestö, paitsi kristilliset tekee yhteiskunnallista työtä, jossa esim. autetaan vähäosaisia Suomessa ja ulkomailla. Ja muutenkin siitä vaan hommiin auttamaan huonolla palkalla muita ihmisiä. Kun kerran kristityt eivät osaa auttaa ihmisiä, kuten taas Vasemmistoliitto osaa paremmin ja meitä ei enää tarvita. Mitäs meille sitten muuten tehdään, siis meille kristityille, ajetaan ulos politiikasta? Otetaan kaikki tuet pois? Ehdotuksia? Menolippu ulkomaille?

j.olavi heikkinen

näistä avustusta saaneista järjestöistä merkittävä osa on juurikin kolmannen sektorin, kristillistä arvopohjaa tunnustavia, kansalaisjärjestöjä. osa on puhtaasti harrastuskerhoja, kuten parkour-järjestö ja loput rahat meni poliittisten puolueiden nuorisotyöhön.

punainen risti on neutraalista imagostaan huolimatta kansainvälinen kristillinen järjestö, punainen kristalli ja puolikuu toimivat sitten omilla alueillaan.

kristillinen arvopohja vaikuttaa laajalla alueella nuorisotyössäkin, sitä ei käyne kieltäminen.

j.olavi heikkinen

tuossa on tietysti oma totuutensa, vasemmistolla ei todellakaan taida olla omaa kolmannen sektorin kansalaisjärjestöaktivismia näkyvässä ja keskeisessä roolissa. yksittäisiä, projektiluonteisia, kohdevalinnaisia avustushankkeita ainoastaan silloin tällöin.

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

Tervehdys Sinä kristitty, olehyvävaan ja poistu auttamasta - jokku nääs avustaa KAVERIA palkatta. Auttaminen ihmisen vähässäosassa ei ole itseltä edes pois, vaikka avustettava sattuisi olemaan homoseksuaali, vai kuinka on Maria?

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Suvi, luin kyllä kokemuksesi, minulla on erilainen kokemus, olen saanut uskosta suunnattomasti elämääni iloa ja tasapainoisuutta. Se on minun tieni, en halua muuttua ateistiksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Entäs Pelastusarmeija, joka tekee sekä vahvaa sosiaalista että evankelioimistyötä ympäri maailmaa matalalla profiililla ja pienillä kuluilla? Paljonko tukea sinne meni?

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Sananvapaus ei maksa mitään. Sanottavansa voi sanoa ilman valtion tukiakin. Sama koskee uskontoa.

Don Carlos

Ei ole kysymys valtion tuesta vaan Veikkauksen voittovaroista, joita ei edes voida tulouttaa valtion budjettiin;=J Ministeri kuitenkin lain määräämänä päättää niiden jaosta sen mukaan Nuorisolaki säätää...

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Sananvapaus ei edellytä myöskään Veikkauksen voittovaroja. Läheskään kaikki kerhot ja seurat eivät saa Veikkausvoittovaroja, edes ne jotka eivät liiku lain suhteen harmaalla alueella - saati ne jotka rikkovat sitä.

Don Carlos

Perusteltu hakemus ja toiminnan laajuus yhteiskunnallisesti, niin varmasti jonain vuonna natsaa;=J Kokemusta on...

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Henkistä väkivaltaa, manipulaatiota tai kyseenalaista psykologista nuorten aivopesua, seksuaalisen tai muun tasa-arvon halveeraamista ja suvaitsematonta käytöstä... voi olla ettei joku vuosi nappaakkaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tällaisena vanhempana lukijana voin muistuttaa, että Arhinmäki toimii aivan samalla tavalla kuin 1970-luvun taistolaiset ja ns. yleisvasemmisto. Ottakaapa selvää poliittisista tukipaketeista. Ei mitään uutta.

Esimerkkiksi 1970/80-luvun taitteessa "Kansan Uutiset" sai enemmän poliittista lehdistötukea kuin koko Turku Filharmonian silloinen vuosibudjetti: se vastasi nykyrahassa lähes 5M€/v. En selittele enempää...

Jukka Johansson

Stefan Wallin ministerinä ollessaan antoi kirkolle lisää yhteisöveroa, kun Paarma vähän kävi itkua vääntämässä. Kirkko nettosi siitä noin 40 miljoonaa euroa.

Don Carlos

Mikähän ministeri hän mahtoi silloin olla? Jos on ministeriön omista käyttövaroista myöntänyt, se on hänen asiansa. Yleensä se on valtiovarainministerin heiniä ja ennenkaikkea budjettiasia;=) Arhinmäki jakoi kuitenkin vain 3 M €!

Jukka Johansson

Wallin oli urheilu- ja kulttuuriministeri. Ministerin päätöksiähän nuo ovat, vai eivätkö ole? En minä ainakaan näe mitään eroa siinä päättääkö Arhinmäki vai Wallin avustuksista, vai meneekö se budjettiriiheen.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Wallin+halua...

Markku Ollikainen

Kiitos Päivi Räsänen ja Soili Haverinen asiallisista puheenvuoroistanne.

Arhinmäen vasemmistolainen ajattelu näkyy siis myös "harkinnassa". Arhinmäen aatteiden kotimaassa ex-Neuvostoliitossa tämä vastaava utopianrakentajien harkinta johti vielä pitemmälle: kristittyjä vainottiin aktiivisesti. Kristillisen maailmankuvan ja arvojen hylkäämisen tuloksena maassa on tänä päivänä noin puolet kansasta juoppoja ja muuten hunningolla. Venäjällä on otettu taas Raamatut käteen ja tajuttu, että vain tasokas ajattelu Jumalasta, ihmisestä, maailmasta ja elämästä saa aikaan tasokasta puhetta ja tasokkaita tekoja.

Homous, jonka yhtenä suurena syynä pidetään seksuaalipsykologista kehityshäiriötä, on asia, johon pitää olla mahdollisuus hakea apua, jos sitä haluaa. Tätä oikeutta voidaan pitää perusihmisoikeutena.
Samahan pätee jokaisen joskus kokemaan kaikkeen muuhunkin sairastamiseen. Pakkoa ei ole. Lääkäriin saa mennä, jos haluaa, lääkkeet saa syödä, jos haluaa, terapiaa saa, jos haluaa. Hoitopalvelujen järjestäminen kaikille halukkaille on kuitenkin lailla säädetty.

On todella ihmeellistä, että joku oman elämäntapansa puolustajien joukko pyrkii estämään toisten ihmisten avunsaantia.

Jussi Heino

"Homous, jonka yhtenä suurena syynä pidetään seksuaalipsykologista kehityshäiriötä, on asia, johon pitää olla mahdollisuus hakea apua, jos sitä haluaa. Tätä oikeutta voidaan pitää perusihmisoikeutena." On todellakin törkeää että Päivi ja Soile kumppaneineen on ristiretkellä viattomia ihmisiä vastaan. Psykologinen kehityshäiriö on näillä ihmisillä jotka kuvittelevat että tuhansia vuosia sitten Palestiinassa lausuttuja sanoja voidaan ja tulee käytää nykyaikaisia ihmisiä vastaan. On todellakin kyseenalasta että Raamatut yms muut voivat olla löymäaseina ihmisiä kohtaan ja näiden vallanhimoisten Päiviräsästen valankäytön yritysten välineinä. Sadut ja toteen näyttämättömät uskon asiatko pitäisi vielä nykyään oikeuttaa tällaista puoskarointia? Sairasta ja väärin. Hyvä että valtio valta on pistänyt vähän ojennusta näille mieleltään sairaille jotka elävät mielikuvitus maailmassaan joka perustuu vainhoihin taruihin ja magiaan.

Markku Ollikainen

Jussi Heino, kokemattomuutesi ja ilmeinen tietämättömyytesi Raamatun ilmoittamista asioista kertoo kaikkein eniten sinusta itsestäsi.

Näistäkin syistä pieni elämänpiirisi on varmaan yksi suuri syy edellä ilmaistuun mielipiteeseesi, toisia haukkuvaan tyyliisi ja ilmeisesti myös syy kovasti puolustamaasi elämäntapaasi.

Homoudesta aikuisen miehen tai naisen identiteettiin kasvamaan haluavien pitää saada julkinen, lailla vahvistettu kaiken syrjinnän ja painostuksen kieltävä oikeus saada apua heidän sitä halutessaan. Kenelläkään ei ole oikeutta estää jonkun toisen haluamaa muutosta, eikä estää joitakin toisia auttamasta apua haluavaa.

Don Carlos

Kerropa minulle, miksi Päivi Räsäsen mies poikkeaa kirkolliskokouksen hyväksymästä kirkkojärjestyksestä. Koska hän vastustaa naispappeutta, häneltä pitäisi ottaa pois pappisoikeudet. Hänhan on yhden yhteisön rehtori, jolta ev lut kirkko on kieltänyt avustukset.

Onko Päivi Räsänen kirkolliskokouksen ja piispojen yläpuolella?

Jos sunnuntaina vihittävä piispa olisi nainen, kehtaisiko hän valtion edustajana olla pois vihkimystilaisuudesta vain sen takia että ei hyväksy naisia pappisvirassa?

Jussi Heino

Kuules Markku

Minun mielestäni jokaisen pitää saada olla juuri sellainen kuin tuntee olevansa. Se että joku sadisti rupeaa muuttamaan toisen seksuaalista suuntaumista on törkeää ja anteeksi antamamatonta. Siinä ei ole mitään lähimmäisen rakkaudella tai muullakaan arvolla tekemistä. Se on sairasta syyllistämistä asiasta johon ko henkilö ei voi vaikuttaa.

Ja mitä Raamattuun tulee olen sitä joutunut osin pakosta ja osin omaehtoisesti tutkimaan. Nuoruudessani tunsin hetken vetoa uskontoon kunnes tajusin että se on ihmisten keksimää ja toisen alistamiseen tarkoitettua häpeällistä alistamista. Pahimmillaan ainakin. Toki se voi olla hyvääkin, mutta kun se puuttuu niin perusteelliseeen asiaa kuin ihmisen seksuaalisuus se on pirun asialla ja saatanasta itsestään. En tarkoita noita kirjaimellisesti vaan kuvaamaan pahuuden voimia yms. Siis samaan tapaan kuin Kalevala ja satu sormusten herrasta joka on niiden todellista viiteryhmää. Sillä erotuksella että harva uskoo oikeasti noihin kahteen. Tai Joulupukkiin yms. On henkistä köyhyyttä kun pitää alistaa toista ihmistä omaan valtaan käyttäen toisen ihmisen seksuaalisuutta. Juuri sitä tämä antihomo papitar Päivi Räsänen johtaa.

Itseäni nämä asiat koettelivat kun olin nuori. Ei niinkään uskonnon puolelta koska silloin ei uskovaiset näistä juuri puhuneet. Silloin lyötiin eronneita ja susipareja. Nyt on tähtäimessä homot.

Markku Ollikainen

Jussi, huomaan, että oman tämän hetkisen elämäntapasi puolustaminen saa sinut tekemään juuri sitä, mistä toisia syytät. Vieläpä hyvin härskisti toisia haukkuen. Tämä suhtautuminen kertoo, että sinulla on ongelma.

Näinäkin päivinä jossakin päin maailmaa (esim. kommunistinen, hindulainen, islamilainen maailma) kuolee kristittyjä vain siksi, että he ovat kristittyjä. Mm. islamilaisissa maissa saa kuolemantuomion, jos luopuu islamista ja haluaa tulla kristityksi. Muutosta ei sallita - ihmisellä ei ole vapautta valita. http://www.persecution.org/

Kristityt eivät kuitenkaan hauku toisia, vaan haluavat rukoilla vainoojiensa puolesta. Jeesus antoi tähän vuorosanat syyttömänä ristillä riippuessaan: Isä (Jumala), anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät.
Jokainen varmaan luulee tekevänsä hyvää. Ongelma on, että se tehdään tuon ihmisen hahmottaman oman pienen, kokonaisuuden kannalta osatotuusmaailman rajoittuneissa puitteissa. Monet ovat kaikessa oikeassa olemisessaan mahtavasti väärässä. Usein mitä enemmän väärässä, sitä ärhäkämmin "oikeassa".

Kristityt eivät ole väkisin muuttamassa sinua mihinkään eikä miksikään, mutta sitä ihmetellään, että kaltaisesi homoutensa kanssa taistelevat koettavat estää toisten muutosta ja sitä auttavia. Ei kai vapaaehtoisessa muutos-/kasvuhalukkuudessa tai sen auttamisessa ole mitään pahaa.
Tätä muutosvapautta/ auttamistoimintaa vastustavia voidaan pitää ihmisoikeusrikokseen, kuin kulttiuskonnon lailla vapauden riistoon syyllistyvinä. Pyrit siis toimimaan homoutesi suhteen samalla tavalla kuin jotkut toiset kulttiuskonnon kanssa.

Mistä tämä kiivaus johtuu? Saattaa olla, että tämä toisten seksuaalisuutensa kanssa kipuilevien muutoshalukkuus tai auttamistoiminta tuo sinun ja muiden homojen mieleen sitä "haluan unohtaa, saada pois tämän toisen elämän mahdollisuuden tietoisuudestani" -puolta asiasta. PRIDE -marssien häpeästä ylpeyteen mielikuva-/tunneprosessi näyttää jääneen puolitiehen, jos tällaisesta muutos-/auttamisasiasta pitää ärähdellä nyt nähdyllä tavalla. Jos se lohduttaa: et ole ainoa, joka on näin vereslihalla itsensä kanssa. Muutos ja tervehtyminen on kuitenkin mahdollinen kaikille halukkaille.

Jussi Heino

Markku Ollikainen,

Hauskasti tuossa laitoit että minun tämän hetkinen elämäntapani tai jotain sinnepäin. No olen yrittänyt aikanaan sitä toista ja sain lapsiakin. Sinulle voin sanoa myös että homofobia johon mitä ilmeisemmin olet sairastunut paranee kun tunnustat itsellesi sinun omat homoeroottiset tarpeesi. Homofobia johtuu siitä, että henkilön omat homoseksuaaliset piirteet eli piilohomous saavat aikaan pelkoa, ahdistusta ja joskus myös vakivaltaa. Näitä homofobisia henkilöitä on juuri näissä Päiviräsäs tyyppisissä yhteisöissä. He yrittävät parantaa omaa oloaan hakemalla oikeutusta ja ohjausta Raamatusta ja uskosta. Näitä homofobisia henkilöitä on tutkittu ja tutkimus yksisellitteisesti toteaa että homofobia on omaa piilohomoutta eli he kiihottuvat homoeroottisista asioista, mutta eivät kestä sitä ominaisuutta itsessään vaan se purkautuu heillä ahdistuneisuutena ja usein homojen vainoamisena.

Tuosta saat lisä tietoa pähkinänkuoressa ja googlamalla laajaempaakin:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8772014

Yhdysvalloissa on lukusia Republikaani kansanedustajia olleet kovasti uskonnollisia ja vainonneet homojen oikeuksien puolustajia ja hankaloittaneet tai estäneet homojen oikeuksien parantamista ja olleet juuri tuollaisia päiviräsäsläisiä eli fundamentalisti uskovaisia lyöden Raamatulla päähän homoja. Mutta kas kummaa useampikin on paljastunut itse homoksi eli pelko homoutta ja jopa agressio onkin omaa käsittelemätöntä piilohomoutta. Eli nämä Aslan tyypit ovat kaikki juuri heitä eli homofobisia piilohomoja ja raukkoja. Sääliksi käy heitä.

Sinunkin Markku kannattaisi miettiä onko aihetta ryhtyä miettimään omaan eheytymistä homoksi tai bi mieheksi? Itse olin nuorena miehenä kovinkin negatiivinen homoja kohtaan. Sitten onneksi eheydyin ja olen viettänyt pitkään onnellista homomiehen elämää. Lapseni ovat suhtutuneet asiaan ihan normaalisti kuten sukulaiseni ja ystäväni. Suosittelen eheytymistä jokaiselle homofobikolle. Parempi kuin lukea Raamattua ja toivoa ihmettä. Onnellisuus on meidän itsemme käsissä. Ei minkään satukirjan tai magian.

Ps. En vähimmässäkään määrin pelkää että kukaan haluasi minua muuttaa miksikään. Kaikista vähiten sellaiset henkilöt jotka uskovat ihmisten keksimiä tarinoita ja kuvittelevat että ne ovat jokin todiste jostakin. Minä elän todellisuudessa, en meilikuvitus olentojen sekä enkeleiden maailmassa. Tiede ja todellisuus ohjaa minua sekä arvojani ja elämääni.

Markku Ollikainen

Heh, heh! Onko juttusi homohuumoria vai ihan tosissasiko kirjoitat? Jutuistasi saa käsityksen aikamoisesta vedättämisestä, johon joku viaton sielu voisi vaikka retkahtaa. Homoja taidetaan tehdä tällä psykologisella manipulaatiolla.
"Ymmärtäväisyytesi" kertoo homottamalla hahmotetusta todellisuudesta, joka on aika lailla samanlainen kuin esimerkiksi jonkun kulttiuskonnon tai Pohjois-Korean todellisuus. Elät siis joistakin syistä ajautumassasi mahtavassa epätodellisessa mielikuvamaailmassa. Sääliksi käy. Herää toki todellisuuteen.
Koetat vieläpä liimata näitä homofakkiutuneita erillismaailman ajatuksiasi toisiinkin. Kirjaamasi tutkimukset taitavat olla samaa alkujuurta omien kaunaisten ajatustesi kanssa. Saa tuntuman, että olet itse aivopessyt itsesi aina vain syvemmälle homouteen. Eipä ihme, että omassa sisäisessä maailmassa hyrräävät homoajatukset "näkyvät" aina ja kaikkialla, myös toisissa...
Tekee tosiaan mieli kysyä, onko kaikki kunnossa?

Nämä kommenttisi vahvistavat ajatusta, että kaikkia homoudesta pois pyrkiviä pitää voida auttaa ilman pelkoa nyt kuultuja kommentteja tunkevilta homoaktivisteilta ja -painostusryhmiltä.

Jussi Heino

Heh Markku

Taisi osua ja upota :)

Ehkä sinäkin jonain päivänä heräät ja hyväksyt oman homoutesi. Tutkimukset eivät valitettavasti toteuta sinun käsitystä homouden valinnasta tai mikä se lieneenkin.

Kaikkea hyvää kuitenkin elämääsi.

Markku Ollikainen

En tiedä, mitä olet ammuskellut. Ainakin oma paattini on mukavasti pinnalla. Ettet vain pommittanut omaasi entistä syvemmälle homouteen?

Toivon todella, että pääset eheytymään nykyisestä rikkinäisyydestäsi. Homous on näet yksi merkki erikoistilanteesta ihmisen elämässä. Valinta ja siitä seuraavat tulokset ovat kuitenkin omasi mihin suuntaan tahansa.

Toivotan parempaa jatkoa elämääsi, koska tiedän että tiedät.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

http://www.aslan.fi/archives/100
Tuosta linkistä saa lukea mm. tällaista "eheyttävää" ilosanomaa:
"Jumala keksi seksin ja avioliiton

Kristityt uskovat Jumalaan, joka keksi seksuaalisen nautinnon (1 Moos.1:28). Hän suunnitteli, että seksi toteutuisi parhaiten miehen ja naisen parisuhteessa, jossa kumpikin on sitoutunut toisiinsa liiton kautta (1 Moos.2:24)"

"Uudessa testamentissa käytetään kahta sanaa, jotka viittaavat avioliiton ulkopuoliseen seksiin. Moikheia tarkoittaa aviorikosta. Porneia tarkoitti alun perin seksiä prostituoidun kanssa, mutta Uusi testamentti laajentaa sen merkityksen kaikkeen avioliiton ulkopuolella tapahtuvaan seksiin, myös esiaviolliseen seksiin (ks.1 Kor.5:1; 10:8 vrt. 4 Moos.25:1-9)."

"Seksin harrastaminen voi varastaa aikaa toiseen tutustumiselta ja tuo mielihyvän kautta harhakuvan suhteen toimivuudesta. Ilman seksiä saattaisitte huomata, että ette sovi ollenkaan toisillenne."

"7. Esiaviolliset kokemukset saattavat vaikeuttaa sitoutumistasi aviopuolisoosi. Muistikuvat menneestä seuraavat helposti mukana myös aviovuoteeseen ja häiritsevät puolisoiden välistä yhteyttä. Eräs tuore aviomies kertoi: “Joka kerran kun yritän keksiä jotain uutta sängyssä, vaimoni kysyy: ‘Keneltä olet tämän oppinut?’ ”

"Lopuksi, kiitä Jumalaa siitä, että koet eroottisia tunteita. Jumala on luonut ne! Opi tuntemaan itseäsi toisten ihmisten kautta ystävyyssuhteissa. Jos seurustelet tällä hetkellä nauti yhdessäolosta ja kaikista siihen liittyvistä tunteista. Jos arvelet, että et kykene pidättäytymään seksistä seurustelukumppanisi voit toimia vaikkapa seuraavasti:

- päättäkää yhdessä, että ette ylitä seksuaalisia rajoja (ette koskettele toisen rintoja, sukuelimiä tai muita alueita edes vaatteet päällä). Jos toinen ei ole mukana tässä päätöksessä lipsutte herkästi rajojen yli.

- jos fyysinen läheisyys vie suuren osa yhdessäolosta päättäkää keskittyä yhdessä toimimiseen (kävelyretket, harrastukset yms.) pitkien halausten ja suudelmien sijaan."

No joo, en halua pilkata edes kiihkouskovaisia, mutta kun he tekevät sen itse!

Jussi Heino

Vai että Jumala keksi seksin 3000 vuotta sitten about :) Voi elämän kevät näiden vähä-älyisten kanssa. Miten kukaan voi olla noin hullu ja uskoa moista? Hyvin näytää sujuvan kun ei ole paljon järki mukana tai haittaamassa magian harrastusta.

Petri Cederlöf

Kirkon sisällä on nähtävissä uudenlaista irtautumista vanhoillislestadiolaisuudesta pohjoisessa. Oulun hiippakunnassa osa papeista on perustanut oman kirkolliskokousvaalien ehdokaslistan, jossa ei ole vanhoillislestadiolaisia. Taustalla ovat näkemyserot esimerkiksi naispappeudesta.
http://yle.fi/alueet/oulu/2012/02/lestadiolaiset_p...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Toisaalla taas, Piispa Revon vihkimä pappi ei tee alttariyhteistyötä naisten kanssa: http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/7432-piisp...

Naisteologit: Revon ratkaisu piispainkokouksen hengen vastainen:
http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/7438-naist...

Tämä on siis se sama Repo, joka homoillassa vaikeni niin, että Päivi Räsänen pääsi mesomaan ja aiheuttamaan joukkopaon kirkosta. Repo itse pakeni afrikkaan!

Nyt hän on aloittamassa uuden sodan naispappeudesta:-O

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

Opetussuhteessa homoseksuaalisen/ työssä homoa avustavana 2012 parissa tullut itse todenneeksi että kansainvälisyydessä toiminta sekä köyhäin avustaminen Suomesta heikonpiosaisille ei voi toimia kirkon kanavoimana. Tämä siksi että sisäministeri maassamme taitaa uskoa että arkissa olivat kaikki elukat ja ne kaksi ihmispoloa keiden jälkeläisinä määräävä asema on langennut näin eripuolille maapalloa. Mitäs jos juuttuisitte koiraverotuksen suuriin eroavaisuuksiin KUNNITTAIN P. Räsänen?

Juhani Kinnunen

Aslan ry ei pakota ketään muuttamaan seksuaalista suuntautumistaan.
Jos Aslan huomaa, että henkilö ei halua muuttaa seksuaalista suuntautuneisuuttaan, he eivät pakota tähän, vaan ohjaavat henkilön Setaan. Sen sijaan, jos henkilö haluaa muuttaa seksuaalista suuntautuneisuutta vapaasta tahdosta, niin miksi et suvaitse sitä, että Aslan ry auttaa siinä?

Teille kristinuskoa kohtaan vihapuheita esittäville, lukekaa aiempi linkki tuohon eheyttämiseen.
Suvaitaan myös tätä asiaa ja suvaitsevaisuutta myös vapaamielisiltä meitä konservatiivisia kohtaan.

Jukka Johansson

Olisi kiva tietää Kinnunen kenelle tuon kommenttisi osoitit. Nyt se näyttää siltä kuin olisit vastannut Räsäselle.

Juhani Kinnunen

Osoitin sen kaikille vihapuheita kristettyjä kohtaan esittäneille, pääosin Jussi Heinolle.

Jukka Johansson

Kinnunen

Ei täällä muut ole vihapuheita esittäneet kuin kiristetyt. Onko vanne piukassa, vai mikä mättää?

Jussi Heino

Edelleenkin on alhaista että tällaista toimintaa on edes olemassa. Yhtä alhaista on se että sinä tai Päivi Räsänen lääkärinä sitä tukee ja pyörittää. Se on ihan itsestään saatanasta, sanan siinä merkityksessä että se on pahan voima. Muutoihin saatanat ja taivaat ovat ihmisten keksimiä.

Kuten sekin tosiseikka että tällainen Jeesus neitsyestä syntynyt pääsi syntymään jo 600 vuotta aikaisemmin. Siihen aikaan tuo kopionti suoja oli aika heikkoa eikä siitä välitetty edes. JOten miltä tuntuu uskoa humpuukia ja ihmisten keksimää satua? Eikö tosiasiat edes aukaise teidän sokeita silmiänne? Ilmeisesti ei. Minun totuus puri, kun aikaan nuoruudessa yritin tulla uskoon hetken. Huomasin että tämä on ihan sairasta puuhaa ja ei sovi mulle. Mikään ei perustu muuhun kuin jonkun omaan uskoon ja näkyyn. Kuten Paavali keksi että hän sai oikeutusensa ihan itseltään Jeesukselta ja Jumalalta. Ja ihan unessa. Ihan lukee raamatussa sekin. Joten millä järjellä nämä tällaiset sepitteet ovat millään yhteydessä todellisuuteen? Kaikki perustuu siihen että kun tarpeeksi moni uskoo valhetta niin siitä tuleekin totuus yhtäkkiä. Kuten kävi tässä Paavalin tapauksessa. Vai uskoisitko sinä jotain henkilöä joka väittää että hän sai oikeutensa olla Paavalin seuraaja ihan omassa unessaan? No kun tarpeeksi moni uskoo tätä hulluutta niin siinähän meillä on taas yksi uskonto lisää. Kätevää! :)

Breivik fundamanttaliuskovaisena elää tässä itse kehittelemässä uskossaan, mutta hänelle ikäväksi hän teki sellaista joka estää muita liittymästä tähän uskoon. Että hän pelastaa maailman Islamilta yms. Mutta kunhan tarpeeksi moni uskoo niin kas vain, meillä on aina uusi uskonto keksittynä. Jeesuksestakaan ei ole ensimmäistäkään aikalaismerkintää jäänyt aika kirjoihin. Vasta 50 vuotta hänen oletetun kuolemansa jälkeen nämä juorut tai sepitteet tulivat historian kirjoituksiin. Luulisi että jos joku ihan oikeasti on kyennyt tekemään moisia ihmetekoja olisi hänestä jotain jäänyt historian kirjoihin.

Markku Ollikainen

Jussi Heino, suoraan sanoen olet joko tietämätön asioista, joista kirjoitat tai sitten vedätät/ valehtelet tahallasi mollataksesi kristittyjä.

Jeesuksen elämä on hyvin vahvasti dokumentoitu tapahtuma. Jos johonkin voi luottaa historiassa, niin ainakin Jeesuksen olemassaoloon maan päällä 2000 vuotta sitten. Mm. Plinius nuorempi, Tacitus, Suetonius ja Josefus, jotka olivat tuon ajan roomalaisia historiankirjoittajia, kertovat Jeesuksesta historiallisena persoonana.

Kreikkalaisen perinteen piirissä, jossa näkyy "fiktiolla" eläneiden satusetien vaikutus, syntyi paljon kaikenlaista kirjallisuutta myös Kristuksen ja kristinuskon suhteen.
Kuuluisin tällä hetkellä taitaa olla Egyptissä, 300 vuotta Jeesuksen jälkeen sepitetty Da Vinci-koodin pohjaksi otettu tarina "hatusta". Juttu on näet täyttä fiktiota. Jeesuksesta puhutaan kuin olisi elettu samaan aikaan, mutta nimien jne yhdisteleminen on täysin omavaltaista viritystä.
Ilmeisesti yhtenä syynä kirjoitukseen oli halu tehdä 300 vuotta aikaisemmin eläneestä Jeesuksesta "tavallinen". Voi melkein aistia tuon "eihän Jeesus voinut olla noin täydellinen" -ilmapiirin. Jos Jeesus oli evankeliumeissa kerrotun lailla täydellinen, se näet aiheuttaa toisille ihmisille aikamoisia paineita elämän tason nostoon. On siis helpompi yrittää laskea Jeesuksen tasoa.

Se, että tämä kaikki eritasoinen satuilu ei ole mukana Raamattu-nimisessä kirjakoelmassa, kertoo laadunvalvonnasta kristillisen historian suhteen. Tuona aikana syntyneet, Jeesuksesta kertovat evankeliumit taas olivat arvostelun yläpuolella heti lähdöstä, koska kaikki tiesivät. Mitäpä voi sanoa tosiasioihin, jotka kaikki tietävät tosiasioiksi?

Jussi Heino, tekstistäsi huokuu, että oma sisäinen ongelmasi on niin suuri, että sinun pitää heittää kristittyjen suuntaan kaikki mitä käteen sattuu, käsillä on. Eihän se tietysti toimi muuta kuin tietämättömien kanssa. Me toiset ihmettelemme tilaasi.

Kristillinen auttamistyö seksuaalisuutensa kanssa painiskelevien parissa taitaa olla tärkeämpää työtä kuin on osattu ajatellakaan. Siihen pitää panostaa entistä enemmän. Tarpeet tulevat näkyviin päivä päivältä, teksti tekstiltä.

Jussi Heino

Markku Ollikainen.

Vaikka näytät olevan harvinaisen herkkäuskoinen ja naivi, niin se on kuitenkin tosi asia että Jeesuksesta ei ollut YHTÄÄN MERKINTÄÄ ROOMANVALLAN AIKAISISSA AIKAKIRJOISSA HÄNEN OLETETTUNA ELINAIKANAAN.Vasta sen jälkeen tulivat nämä viittaukset joita tuossa mainitset ja luettelet. Kaikki mainitsemasi ovat vain toisen käden tietoa eli että joku kertoi että tämöistä on tapahtunut ja olen kuullut tästä Jeesuksesta jne. Olen aina ollut ja tulen aina olemaan sitä mieltä että vain TOTUUS tärkeää ja ratkaisee. Eli mikä pysytytään todistamaan. Se että uskovaiset keksivät kaiken maailman kirjoituksia todistaakseen jotain muuta historian kirjoituksesta(en nyt jaksanut kahlata noita sun luetteloita että olivatko ne juuri niitä, mutta tämä on fakta eli että Jeesuksesta ei elinaikanaan jäänyt mitään dokumenttia). Ja vaikka sinulle ja sinun kaltaisillesi usko tekee asioista totuuden, se ei minulle tee niin. Vain totuus ja todeksi todistettu on totta(kunnes todistetaan jotain muuta). Usko on sitä että vain uskoo, oli totuus sitten ihan mitä tahansa valheesta totuuteen. Se että miljardi ihmistä uskoo maapallon olevan vaikka pannukakku ei tee sitä pannukakuksi(sitähän tosiaan Raamattu todisti vuosisatoja, heh, heh). Tai se että moni uskoo Jeesuksen olleen elävä ja todistettu henkilö ei muuta totuutta, sillä hänestä ei ole säilynyt mitään aikalais merkintää. Vain sinunlaistesi ihmisten totuutta joka on rakennettu uskosta ja muusta hötöstä. Unia ja utukuvia. Ihan tähän loppuun lainaus wikipediasta joka kertoo Jeesuksesta henkilönä. Siinäkään ei väitetä moisia satuja kuten sinä kirjoitelit tuonne ylös. Valehtelu ja epätotuuksia minä vihaan yli kaiken ja ne saavat minut aktiiviseksi ja vähän vihaiseksi. Kaltaisesi hölmöt pilaavat monen ihmisen elämän tuputtaessaan uskoaan totuutena. Usko on kuin virustartunta, jos se pääsee iskemään kohde rupeaa levittämään tätä tartuntaa vimmatusti ja haluaa muidenkin sairastuvan. Ei toki aina, mut pahimmillaan. (tunnen hyviäkin uskovaisia ja he eivät väitä valheita ja tunnustavat tosiasiat ja erottavat totuuden ja uskon)

"Jeesus

Tämä artikkeli käsittelee Jeesus Nasaretilaista, muista merkityksistä katso Jeesus (täsmennyssivu).
Osa artikkelisarjaa
Kristinusko

n • k • m
Jeesus Nasaretilainen, kristittyjen Jeesus Kristus, oli Uuden testamentin mukaan juutalainen uskonnollinen uudistaja ja kristinuskon jumalan Jahven poika, joka tuomittiin Jerusalemissa kuolemaan ristiinnaulitsemalla.
Jeesuksesta kertovia kirjallisia lähteitä ei ole Jeesuksen oletetulta elinajalta (ajanlaskun alussa n. 7–2 eaa. – n. 26–36 jaa.), eikä häneltä tunneta omia kirjoituksia. Kertomuksia Jeesuksen elämästä koottiin yhteen ensimmäisellä tai toisella vuosisadalla. Pääasiallisia lähteitä Jeesuksen elämästä ovat Uuden testamentin evankeliumit.
Kristinuskon mukaan Jeesus on maailman vapahtaja, Vanhan testamentin ennustuksien Messias ja Jumalan ainoa poika, joka sovitti ihmiskunnan synnit kuolemallaan ja voitti kuoleman ylösnousemuksellaan. Muslimit pitävät Jeesusta profeettana.
Jeesuksesta käytetään myös nimeä Kristus, joka on peräisin kreikan sanasta Χριστός, Khristos, ja käännös heprean sanasta Messias, voideltu eli siunattu. Sanaa voideltu käytetään Vanhassa testamentissa alkujaan Israelin kuninkaista.[1] Myöhemmin sana vakiintui tarkoittamaan nimenomaan profeettojen ennustamaa tulevaa vapauttajakuningasta. Kristus-nimestä johdettiin myöhemmin Kristuksen seuraajia tarkoittava nimitys kristitty. Monet taiteilijat ovat käyttäneet Jeesusta ja hänen elämäänsä teostensa aiheina.[2]"

PS On sinulle tietysti ikävää jos et kestä tosiasioita. Mutta tosiasiat ovat tässä tapauksessa minun puolellani. Toisin kuin sinun uskossasi seonneen väiteet. Olen pahoillani.

Jukka Johansson

Kinnunen

"Aslan ry ei pakota ketään muuttamaan seksuaalista suuntautumistaan.
Jos Aslan huomaa, että henkilö ei halua muuttaa seksuaalista suuntautuneisuuttaan, he eivät pakota tähän, vaan ohjaavat henkilön Setaan."

- Voisitko kertoa mistä syystä ja mitä kautta ihmiset tulevat Aslaniin. Ja voisitko myös dokumentoida väitteesi, että Aslanista ohjataan ihmisiä Setaan.

"Sen sijaan, jos henkilö haluaa muuttaa seksuaalista suuntautuneisuutta vapaasta tahdosta, niin miksi et suvaitse sitä, että Aslan ry auttaa siinä?"

- Sinun sopisi miettiä sitä mikä ajaa ihmisiä yrittämään muuttaa seksuaalisuuttaan. Onko tullut mieleen, että syrjintä on se, joka sen aiheuttaa?

"Teille kristinuskoa kohtaan vihapuheita esittäville, lukekaa aiempi linkki tuohon eheyttämiseen.
Suvaitaan myös tätä asiaa ja suvaitsevaisuutta myös vapaamielisiltä meitä konservatiivisia kohtaan."

- Onko mahdollista, että sinä eheytyisit humaaniksi ihmiseksi sen sijaan, että yrität sulloa ihmisiä omaan muottiisi?

Juhani Kinnunen

Edelleen lue tämä teos, kuten kehotin tuossa aiemmassa kirjoituksessani. Se vastaa kysymyksiisi:
http://kirjastot.diak.fi/files/diak_lib/Jarvenpaa2...
En kehottanut ketään muuttamaan mielipidettään, vaan suvaitsemaan myös niitä jotka ovat konservatiivisia.

Jukka Johansson

Otsikko kertoo tarpeellisen. Seksuaalinen "eheytyminen". Millaisia puoskareita tuolta oikein valmistuu?

Ja toki tuossa oli mainittu raamatut ja muut. Kammottavaa ajatellakin että kyseinen Minna Lappalainen on joskus ronkkimassa jonkun ihmisen mieltä.

"2.2 Aineisto ja metodit
Haastattelin viittä ihmistä, jotka ovat ennen olleet homoseksuaaleja tai biseksuaaleja,
mutta nyt eheytymisen jälkeen heteroseksuaaleja. Haastateltavista kahdella oli kiinnostusta
vastakkaiseen sukupuoleen, mutta toisella haastateltavista tämä oli vain tunnetasolla
eikä se sisältänyt eroottista kiinnostusta. Haastateltavista kolme olivat olleet täysin
homoseksuaaleja ennen eheytymistä. Haastateltavista neljä oli miehiä ja yksi oli nainen.
Koska tutkimuksen aihe on niin tunteita herättävä ja intiimi haastateltavia ei ollut helppoa
löytää. Lopulta sain haastateltavat Aslan ry:n kautta. Tämä vaikuttaa haastatteluihin
niin, että mukana ei ollut eheytymisen keskeyttäneitä henkilöitä. Tutkimus olisi muodoltaan
aivan erilainen, jos olisin lähtenyt hakemaan haastateltavia esimerkiksi Seta:n
kautta, koska silloin haastateltavat olisivat olleet eheytymisen kesken jättäneitä. Siksi
tutkimukseni on rajattukin koskemaan seksuaalisen eheytymisen kokemusta. Olisi ollut
liia laaja työ tutkia sekä eheytymisen kokemusta, että niiden ihmisten kokemusta, jotka
ovat jättäneet eheytymisen kesken. En myöskään käsittele tutkimuksessani homoseksuaalina
elämisen kokemusta muutoin kuin haastateltavieni kokemuksina ennen heidän
eheytymistään. Haastattelut tapahtuivat syvähaastatteluina. Haastattelun tukena oli haastattelurunko,
joka on tutkimuksessa liitteenä. Haastattelurunko oli minulle muistin tukena
että muistaisin mistä asioista ainakin pitäisi puhua. En edennyt haastatteluissa haastattelurungon
mukaan ja syvennyimme kunkin haastateltavan kanssa niihin asioihin,
jotka haastatteluissa tuntuivat tärkeiltä."

- Lukekaa vaan muutkin tuo "tutkimus". Mielenkiintoista mitä kaikkea verovaroin tuetaan.

Petteri Hiienkoski

Kiitos valaisevasta kirjoituksesta!

Kaksi huomionarvoista kohtaa:

"Nuorisolain perusteluissa todetaan, että tavoitteena on edistää nuorten toimintaa heidän omissa yhteisöissään."

"Hallitusohjelmassa painotetaan suvaitsevaisuuden edistämisen yhteydessä sitä, että ”samalla huolehditaan sanan- ja uskonnon-vapauden toteutumisesta perusoikeuksina.”"

- Julkisuudessa esitetyt kulttuuriministerin perustelut ratkaisulleen herättävätkin kysymyksiä:
1) Millaisen sisällön hän antaa käsitteille moniarvoisuus ja suvaitsevuus?
2) Miten hyvin hän on perehtynyt paitsi asiaan, johon ottaa kantaa, myös lainsäädäntöön, joilla ratkaisujaan perustelee?
3) Mikä on hänen suhtautumisensa kansalaisten perusoikeuksiin ja hallitusohjelmaan?

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Don Carlos

Naispappeuden vastustaminen riittää perusteluiksi. Jos vastustaa kirkkojärjestystä, onko se moniarvoisuutta ja pitääkö sitä suosia. Räsäsen aviopuolisosta voisi tehdä apulaispiispa; toimi olisi näyttävämpi kuin rehtori.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Sonja Falk kirjoittaa Seurakuntalaisen blogissaan:

"Olen kuullut tunnustaviin kristittyihin kohdistettua vihapuhetta puolustettavan muun muassa sillä, että kristityt ehkä tarkoittavat hyvää, mutta eivät osaa kommunikoida tavalla, jota mediassa ymmärrettäisiin. Siksi uskonnollinen kieli tulkitaan poliittisiksi kannanotoiksi ja luetaan pirun raamatuntulkintatekniikalla vihapuheeksi. Perustelu on samaa tasoa kuin jos sanoisi koulukiusatulle, että kyllä sinun pitäisi ylipainoisena ymmärtää, että sinua kiusataan. Menisit lenkille ja käyttäisit muotivaatteita, niin kiusaaminen loppuu. Ei, kiusaaminen ei ole kiusatun syy. Kristittyjen ei tarvitse olla täydellisiä saadakseen oikeuden omaan vakaumukseensa ja sen esille tuomiseen. Heillä on lupa myös käyttää omaa uskonnollista kieltään uskostaan kertomiseen. Tätä sanan- ja uskonnonvapaus syvimmältään merkitsee."

http://www.seurakuntalainen.fi/blogit/sonjan_blogi...

Jari Möller

Tasa-arvovaltuutetun sivulla kerrotaan sanan- ja mielipiteenvapaudesta mm. seuraavaa:

"Mielipidevapaus ja sananvapaus ovat perusoikeuksia. Suomen lainsäädännössä ja erilaisissa kansainvälisissä sopimuksissa sananvapauden käyttöä kuitenkin rajoitetaan siten, että sananvapauden turvin ei sallita muiden perusoikeuksien tai ihmisarvon loukkaamista."

http://www.vahemmistovaltuutettu.fi/intermin/vvt/h...

Älä alistu -kampanjassa mukana olleiden nuorisojärjestöjen voi katsoa toiminnallaan loukkaavan homojen perusoikeuksia ja ihmisarvoa, ja sellaista toimintaa ei voi perustella vapausoikeuksiin vetoamalla. Aiheesta enemmän:

http://jaritmoller.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67350-...

Käyttäjän hamalainenville kuva
Ville Hämäläinen

Toivottavasti tämä on viimeinen kerta, kun ihmisoikeuksien rikkomista periaatteena pitävä puolue päästetään rikkomaan hallituksen yhteistoimintaa.

Kiitos.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

"päästetään rikkomaan hallituksen yhteistoimintaa."

- Kokoomuksessa on ihmisiä, jotka ajattelevat sukupuolineutraalista avioliitosta kuten KD, samoin myös Keskustassa PerusSuomalaisista puhumattakaan. Joskus hallituksessa voi olla nykyiset oppositiopuolueet+KD ja Kokoomuksessakin kannat voivat perinteistyä, joten silloin Vihreät voivat olla vähemmistössä ja teille joku sanoo noin silloin. Tarkoituksena oli perustaa hallitus, jossa kaikkia suvaittaisiin, ilmeisesti kuitenkaan KD:tä ei suvaita...

P.S Miksi ihmeessä kaikki hallituspuolueet ja niiden edustajat nykyisessä hallituksessa eivät sitoudu yhdessä sovittuihin asioihin eli siihen, ettei hallitusohjelmaan tehty merkintää sukupuolineutraalista avioliitosta?

Käyttäjän hamalainenville kuva
Ville Hämäläinen

Oppositio olisikin ollut ihan luonteva paikka KD:lle. Hallitus ei tee esitystä sukupuolineutraalista avioliittolaista, vaan se on yksitt. kansanedustajien tekemä aloite. Kansanedustaja saa tehdä aloitteen hallitusohjelman ulkopuolisesta asiasta. Se kuuluu demokratiaan. Aloittelle ei kuulu vastakaikua läheskään kaikista puolueista, ei välttämättä edes sadalta kansanedustajalta - KD:sta tai PeruSSuomalaisista nyt puhumattakaan.

Käyttäjän Soilihaverinen kuva
Soili Haverinen

Maria, Ville tarkoitti varmaankin Vasemmistoliittoa ja sen suhtautumista uskonnonvapauteen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämä nyt menee vähän ohi aiheen, mutta mieleen tuli Richard Wurmbrand-niminen saarnaaja, jota ei uskallettu 1970-luvulla päästää edes kaikkiin Suomen kirkkoihin puhumaan. Poliittisista syistä.
Hän näet puhui eri puolilla maailmaa olevien vainottujen, kidutettujen ja kärsivien kristittyjen puolesta. Hänen "virheensä" oli siinä, että hän (tämä keskistysleiriltä selvinnyt romanialaissyntyinen pastori) uskalsi tuoda julki myös ateististen ja kommunististen maiden, jotka ilmoittautuivat humanismin ja rauhan tyyssijoiksi, brutaalia todellisuutta näissä vainoissa - mukaanlukien itäblokki, Kiina jne.
Häntä pidettiin "ekstremistinä" siinä kulttuuris-poliittisessa Suomessa, jota nyt on lumedemokratiaksi nimitetty. Mielestäni ns. suvaitsevaisuus ei saisi olla tällä tavoin poliittisiin konjunktuureihin sidottua. Luulenpa, että tästä on pohjimmiltaan kysymys.

Kristittyjen nälviminen ja pilkkaaminen muistuttaa Pelastusarmeijan tulosta Suomeen 1800-luvun lopulla: heitä pilkattiin, heidän kokoustilaisuuksiaan häirittiin ja heitä heitettiin tomaateilla jne. Mutta, kun tämä järjestö tarjosi soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa, ihmiset ymmärsivät jotain kristillisyyden olemuksesta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kaksi pointtia:
1) Mielestäni Päivi Räsänen kiinnitti blogissaan aivan aiheellisesti huomiota tähän tuen jakamiseen liittyvään epäkohtaan.
2) Suomalaisen median kristinuskon pinnallinen käsittely kertoo siitä, että hyvin suuri osa ihmisistä ei tunne/ ymmärrä lähemmin kristinuskoa. Tämä on uskonnollis-kulttuurinen ongelma, josta seuraa myös huonoa ja repivää, jopa pilkallista debattia sekä uutisointia. Kutsuisin tätä erääksi kulttuurisen lukutaidon puutteen muodoksi.

Vastuulliset vanhemmat tuskin tekevät vääryyttä lapsiaan kohtaan, jos he "sallivat lastensa tulla Hänen tykönsä eivätkä estä heitä". Tähän heitä pitäisi itse asiassa rohkaista tässä kovassa maailmassa.

Jukka Johansson

Kaikki järjestöt eivät tukia saa ja saajat myös vaihtelevat vuosittain. Turha Räsäsen on tuosta vaatia Arhinmäkeä tilille. Mutta on se toisaalta ymmärrettävää, koska Räsänen on itse fundamentalisti ja läheisissä tekemisissä niin Sleyn kuin Luther-säätiönkin kanssa.

""Vaikka SLEF ei ollut mukana itse kampanjassa, esimerkiksi Vantaan seurakuntien lähetysjärjestöille tekemän kyselyn perusteella se kannattaa ministeriön tulkinnan mukaan kampanjan edustamaa eheytymisajattelua. SLEF ei ole myöskään irtisanoutunut kampanjassa mukana olleen sisarjärjestönsä SLEY:n kannasta."

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/7374-kd-na...

"Suomalaisen median kristinuskon pinnallinen käsittely kertoo siitä, että hyvin suuri osa ihmisistä ei tunne/ ymmärrä lähemmin kristinuskoa."

- Tiedän ja ymmärrän varsin hyvin mitä kristinusko sisällään pitää. Kieltoja, käskyjä ja ihmisten halveksuntaa. Räsänen on näistä oppinsa puolestapuhujusta ehkä ääriesimerkki, mutta kyllä hän kuitenkin on oppinsa raamatusta kaivanut.

Matias Gerlich

Mielestäni tämä "eheytystouhu" ei kyllä kestä kriittistä tieteellistä painetestiä, siksi tässä asiassa Arhinmäki näyttäisi olevan oikeassa.

Mutta enpä kyllä päästäisi myöskään kulttuuriministerin SETA:aa suojelevaa toimintaakaan puhtain paperein. SETA on kautta aikojen syyllistynyt näiden eheyttäjien tavoin tieteellisesti hyvin kyseenalaisten teesien markkinointiin ja tuputtamiseen. Ylipäätänsä sen motiivina on ollut aina esittää homous ja lesbous merkittävämpänä ilmiönä kuin se todellisuudessa onkaan. Ruotsissa, USA:ssa ja Suomessa tehdyt tutkimukset näet osoittavat että homojen ja lesbojen osuus länsimaissa on kaukana SETA:n väittämästä "jopa 10%:sti" ollen todennäköisesti vain reilun prosentin luokkaa. (Ruotsissa ja Suomessa on tehty tutkimuksissa jossa osuus olisi jopa alle 1%:n).

Eli kannatan sekä "eheyttäjien" että SETA:n teesien ankaran kriittistä tieteellistä käsittelyä ja katsotaan sitten onko näistä järjestöistä valtion apujen arvoisiksi pohjattomiksi kaivoiksi.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Luvuista voidaan olla montaa mieltä ja ollaankin, mutta Seta on Hlbt-järjestö, Homo, Lesbo, bi-trans-imiset.

Setan antama luku on siis aboutrallaa oikea.

Don Carlos

Kenelle nuo rahat olisi sitten pitänyt antaa; kaikkiko noille kahdelle järjestölle?

Jukka Johansson

Gerlich

SETA ajaa ihmisten tasavertaisuutta, kristilliset järjestöt kannattavat eriarvoisuutta.

Don Carlos

"Arvaa oma tilasi anna arvo toisellekin."

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Koska muuten SETA:sta aletaan ohjaamaan Aslaniin, siis jos ihminen HALUAA muuttaa seksuaalista suuntautumistaan tai ainakin HALUAA elää olematta sitä toteuttamatta? Kristillisistä järjestöistä on ohjattu SETA:an, jos ihminen ei halua sitä muuttaa selkeästi, ketään ei "aivopestä" eikä pakoteta.

P.S Mites muuten kommunistisissa maissa toimittiin, esim.Neuvostoliitossa noin niinkuin yleisen suvaitsevaisuuden suhteen esim. suhteessa kristittyihin?

- Aivan, ei sitä suvaisevaisuutta ollut, sitähän minäkin.

Don Carlos

Olisi tosi mielenkiintoista nähdä, miten Päivi Räsänen toimisi, jos sunnuntaina vihittävä piispa olisikin nainen. Kehtaisikö hän jättää menemättä vihkimystilaisuuteen valtiovallan edustajana, vaikka hän on tunnetusti kuuluisa naispappeuden vastustaja. Miehensäkin kuuluu näihin "Älä alistu"-kampanjan masinoimien järjestöjen johtomiehiin;=J

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Jos Jeesus eläisi tänä päivänä, hän puolustaisi homojen oikeuksia näitä fariseuksia vastaan. Jeesus ei sanonnut tulleensa kumoamaan lakia kun hyökkäsi fariseuksien kirjanoppineisuutta vastaan, mutta olisi melko omituista jos hän olisi kieltänyt seuraajiltaan ajattelun omilla aivoillaan hänen itsensä esimerkin mukaisesti. Se on melkoisen hassua, että viimeinen asia joka näistä ns. kristityistä tulee mieleen, on Jeesus.

Asian voi ajatella niinkin, että homoseksuaalien vapaus olla kuten muutkin ei vaikuta kristillisten oikeuteen elää valitsemallaan tavalla. Kristillisten mukaan eläminen taas poistaa homoseksuaaleilta oikeuden elää valitsemallaan tavalla. Ensimmäisen vaihtoehdon on siis oltava oikein.

ps. Maria Rajakari. Neuvostoliitossakin homous oli laitonta. Ääriateismi ja äärikristillisyys muistuttavat monessa muussakin kohtaa toisiaan.

R. Tyyne Kuusela

Kaikki ateistit eivät usko, että homous olisi perinnöllistä, eivätkä kaikki uskovaiset usko, että ei olisi.

http://www.penttihuovinen.fi/

Bakteeriopin professori Pentti Huovinen, YLEn Radio Suomen Taustapeilissä, 24.01.2012, klo 17.45:

Klepsiella(clepsiella?)-bakteerin poissaolo banaanikärpäskoiraan suolistobakteerien joukosta hävittää naaraiden kaiken seksuaalisen ”mielenkiinnon” (reagoimisen) kyseistä koirasta kohtaan.

Muuten: banaanikärpäskoiras (ainakin) tarvitsee ”palautteen” naarailta ”herätäkseen” seksuaalisesti:

http://books.google.fi/books?id=2nmHpXPmV80C&pg=PA...

Immu Leino

Haluan kiittää tässä keskustelussa seuraavia älykköjä: Jussi Heino, Jonna Purojärvi , Markku Toivonen , minna ahlroth , Jukka Johansson , Kira Arn.

Olette koonneet ajatukseni hienosti, paremmin kuin itse pystyisin ilmaisemaan. Maailma tarvitsee laisianne valopilkkuja. Minua ällistyttää kristittyjen viha. Niinhän metsä vastaa kuin sinne huudetaan (homot barrikadeilla), mutta seksuaalinen käännytys verhottuna lähimmäisenrakkauteen ja eheyteen on kuin susi lampaan vaatteissa. Tällaisen väkivallan on loputtava, ja käsittääkseni siihen Arhinmäki on halunnut omalla toimivallallaan puuttua. Pisteet siitä hänelle.

Soili Haverinen, myös sinun tekstisi on älykön kynästä. Mutta päälimmäisenä minulla kyllä tulee mieleen että olisitpa oiva femme. Maria Rajakari, sinun kirjoituksista ja tutkielmista oman navan ympäristöstä tulee helposti mieleen teekutsuliike rapakon takana.

Outoa kyllä, haluan kiittää Päivi Räsästä, siitä että hän antaa keskustelun olla näin värikästä, vaikkakin epäilen että moderointia on tapahtunut tässä illan mittaan tällä palstalla.

Jukka Johansson

Päivi Räsänen ei moderoi. Hänen avustajansa on luultavasti tämän kirjoituksen tänne laittanut, eikä Räsänen tänne tulleisiin kommentteihin suo ajatustakaan.

Monella poliitikolla on sama tyyli. Tuupataan naaman kera oma "totuus" ja unohdetaan saman tien.

Käyttäjän akinieminen kuva
Aki Nieminen

Päivi voi sitten ministerin palkintovuosinaan heittää pienet tuet noillekkin järjestöille työskennellessään veikkauksessa tai RAY:ssa.

Don Carlos

Veikkaus ja RAY eivät jaa suoraan avustuksia, vaan ne menevät jakoon mm. kulttuuriministerin toimesta.

Jukka Johansson

RAY tekee pohjan avustusten jakoon ja valtioneuvosto sitten vaan päätökset hyväksyy. Jos tiedät että valtioneuvosto itse tutkisi keille rahoja jaetaan, niin kerro toki.

Kulttuuriministeri ei niitä jaa, vaan sosiaali- ja terveysministeriö vie RAY:n hallituksen jakoesityksen valtioneuvoston päätettäväksi.

https://www.ray.fi/fi/ray/toiminta/nain-avustukset...

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Laitetaan nyt vielä tuohon kovasti huudeltuun "jos joku haluaa olla toimimatta homoseksuaalisesti".

Kyllä varmasti on ihmisiä, jotka kokevat jossain vaiheessa elämää ehkäpä haitalliseksi seksuaalisen kiinnostuksen samaa sukupuolta kohtaan. Vaikkapa perheenisänä ollut, heteroseksuaalista elämää elänyt saattaa kokea aikamoisen kauhistuksen, jos huomaa kiinnostuneensa miehistä seksuaalisesti ja mahdollisesti vaimoaan (tai muitakaan naisia) kohtaan kiinnostus on heikentynyt. En kuitenkaan usko, että uskonnollisesti värittynyt järjestelmä, jonka tavoite on saada ulos aina puhdas heteroseksuaali on se järjestelmä, jota kukaan eksyksissä oleva kaipaa.

Omaan seksuaalisuuteen kannattaa tutusta eikä sitä tule ikinä pitää kiveen hakattuna, loppuelämän ominaisuutena. Annan esimerkin itsestäni, vaikka tämä se ei yleensä mukavaa ole.

Minä koin useita vuosia (käytännössä pikkulapsesta saaka) olevani bi-seksuaali. Jossain vaiheessa saatoin tuntea enemmän seksuaalista vetovoimaa naisia kuin miehiä kohtaan. Kuitenkin huomasin ennemmin ihastuvani ja myöhemmin rakastuvani miehiin kuin naisiin. Mietin, mistä asiat johtuvat, mikä ylipäätään naisissa minua kiehtoi? Olisin voinut terapeutin avulla miettiä näitä asioita, mutta kykenin siihen yllättäen jopa itse. Huomasin, että minulta oli lapsuudessani puuttunut läheisyyttä, ennenkaikkea äidin läheisyyttä. Huomasin, että naisissa minua kiehtoikin eniten heidän pehmeytensä, se tunne, että on lähempänä toista kuin onkaan. Voi siis ns "upota" toisen pehmeyteen. Tämän ymmärrettyäni ja asiaa käsiteltyäni, huomasin, ettei muunlaista kiinnostusta minulla naisia kohtaan ollutkaan - olenkin hetero, siis seksuaalisuuteni siinä määrin "eheytyi" - kuvitelmanihan oli alunperinkin virheellinen.

Tuollainen prosessi tapahtuu myös päinvastoin. Korostan sitä, ettei homoseksuaalisuus väistämättä tarkoita jonkintyyppistä traumaa, mutta jos vaikka homoseksuaali mies sanoo ällöksyvänsä jotakin naisen osaa, on siinä mielestäni hieman pohdittavaa. Jos mikä tahansa luonnollinen ällöttää niin pahasti, ettei itse pysty sitä käsittelemään, on terapian paikka. Kuten kaikkia niitä, joita ällöttää homoseksuaalisten ihmisten julkinen, tavallinen pariskuntien välillä tapahtuva suukottelu tai kädestä kiinni pitäminen, tarvitsisivat yhtälailla hoitoa tai vähintäänkin omakohtaista pysähtymistä ja pohtimista - MIKSI minä tunnen näin? Ei ole luonnollista tuntea pahoin tai olevansa jollain tapaa uhattuna, mikäli jokaikinen ihminen ei toimi, kuten itse.

Omakohtaisella tutkimisella voi jokainen eheyttää seksuaalisuutensa - heterosta homoksi, bi-seksuaalista lesboksi, alistetusta dominoivaksi, naisellisemmaksi pukeutuvaksi, miehisemmäksi käyttäytyvästi... seksuaalisuus on enemmänkin kuin se, kumpaan sukupuoleen sattuu tykästymään seksuaaliseseti enemmän.

Ymmärrän siksi Aslanin puolustajat, mutta jos tavoite on niin selvä ja puhutaan siten myös "loppuun asti eheytyneistä", on se liian vahvasti värittynyt ja ennenkaikkea vihamielinen. Myöskin se, että tätä kautta jos ohjataan kohti SETA:a, kuulostaa hienolta, mutta särähtää korvaan siltä, että hei, sinulle ei ole meidän riveissämme tilaa - olet vääränlainen.

Jukka Johansson

Minä en noista terapioista perusta. Amerikassahan se on suorastaan must, että on oma terapeutti. Vähän samaan tapaan kuin vähintään viisi luottokorttia.

On se välillä nahoissaan vaikeaakin olla, kun tietää omat vajavaisuuteensa, eikä ole vielä niin dementoitunut etteikö muistaisi omia mokiaan. Mutta lohduttaudun sillä, että kaikki mokaavat tavalla tai toisella.

On tietenkin eri asia, jos todella tarvitsee apua johonkin ahdistukseen tai masennukseen, mutta ikävä kyllä minä en kovin paljon arvosta terapeutteja. Saavatko apua tarvitsevat oikeanlaista apua, vaan tyrkätäänkö vain masennuslääkeresepti käteen? Tällaistakin olen kuullut.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Terapiaa on monenlaista, terapeutteja vielä useammanlaisia. Suomessa terapian taso on aikalailla erilaista, kuin USA:ssa, täällä kun on mahdollista saada nimenomaan apua ilman lääkkeitä. Itseasiassa yhä useampi terapeutti pyrkii mahdollisimman vähään lääkitykseen - nykyään kun iso osa potilaista nimenomaan odottaa saavansa pilleripurkin käteen, joka korjaa kaikki ongelmat. Kukaan kun ei myöskään pakota lääkkeitä syömään. Syömättä jätetyt lääkkeet eivät aiheuta ongelmaa terapiassa käyntiin.

Usein kuulee ammattilaisten suusta, että suurin osa heistä, joille terapia tekisi eniten hyvää, eivät terapiassa ole. Yhä suurempi osa kaipaa edes jotakuta, jonka kanssa jutella, joten onpa terapiaa verrattu ystäväprostituutioonkin. Heille terapiasta ei tule hyötyä olemaan, sillä heillä on usein tarve keksiäkin ongelmia, jotta terapiaa voidaan oikeutetusti jatkaa. Lisäksi moni haluaa saada nimenomaan jonkun ongelman diagnosoitua, jonka jälkeen jatkaa elämäänsä selittäen kaikki virheensä tuolla diagnoosilla - ja tällöinkään hoito ei toteudu, kuten kuuluisi.

Vaikka terapian harjoittajissa löytyy puutteita, paljon enemmän on myös potilaan vastuulla, kuin halutaan myöntää.

Immu Leino

Seksuaalisuus tuntuu olevan aikamoinen paradoksi nykypäivän länsimaiselle ihmiselle. Ollakseen mitä seksuaalisuutta tahansa, ei tarvitse mennä terapiaan. Jos joku juttu ei itseä miellytä, sitä ei tarvitse terapiassa vatvoa. Parempi että itselleen tunnustaa että asiat ovat miten ovat.

Kuitenkin jokainen joutuu kommunikoimaan ulkomaailman kanssa, ja silloin ei voi olettaa että toiset suhtautuvat juuri minuun (tai ruumiinosiini) luonnollisesti, kun olemme kaikki erilaisia. Meillä on oikeus olla pitämättä mitä tahansa ominaisuutta toisissamme. Se on eri asia kuin koettaa muuttaa toisten ominaisuuksia haluamiksemme, mihin taas eheytyshoidot tähtäävät.

Psykiatriassa ei muuten ole hoitomuotoa nimeltä eheytys; kristillinen eheytys tarjoaa ihan omanlaatuista ratkaisua ongelmiin, jotka todellisuudessa eivät ole ongelmia. Omalle seksuaalisuudelleen kannattaa alistua ja lähimmäisenrakkaudessa riittää että hyväksyy, ei tarvitse ymmärtää.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Yritetään todistaa että homous ei ole sairaus toteamalla että "HOMOUS EI OLE SAIRAUS! LAKATKAA VÄITTÄMÄSTÄ NIIN TAI HOMOT MASENTUU JA TEKEE ITSEMURHAN!"

Jos oma seksuaalisuus saa ihmisen niin epävarmaksi ja ahdistuneeksi että pienikin väärä katse saa tekemään itsemurhan niin näen eheyttämiskamppanjoille tarvetta!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Eheydy sitten, mitä tästä kitiset!

Jussi Heino

Hyvin sanottu Reijo,

Juuri Tuomaksen kaltaiset tarvitsevat sitä eheytystä. Piilohomosta oikeaksi homoksi. Ettei tarvitse omaa ahdistusta purkaa viattomiin ihmisiin.

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Kuka näin on yrittänyt "todistaa"? Aivan. Ei kukaan. Olkiukkoa pieksetään vain, että rytinä käy...

Jukka Johansson

Heikkilä

Voit sinä tuosta pilkkaa vääntää, niinhän monet tekevätkin. Ikävä kyllä se on tosiasia, että juuri ympäristö, yhteiskunta ja siinä toimivat uskonnolliset fundikset aiheuttavat paljon kärsimyksiä homoseksuaaleille.

Päivi Räsänen on yksi näistä synnillä ratsastajista. Hän puuttuu ihmisen ominaisuuksiin tavalla, joka on minun mielestäni hyvin röyhkeää. Hän syyllistää ihmisiä heidän ominaisuuksistaan, jotka eivät hänelle millään tavalla kuulu. Aseeksi tämä fundamentalisti ottaa jumalan, josta kuten kaikki tiedämme, ei ole mitään todistetta.

Jos Räsänen haluaisi pitää kiinni kaikista raamatun opeista, niin hän pysyisi kotonaan huivi päässä ja kysyisi Niilolta mitä maailmalla tapahtuu ja Niilo kertoisi sitten mitä vaimon on tarpeellista tietää.

Jussi Heino

Jukka

Täysin samaa mieltä ja hyvin sanottu. Päivi Räsänen on täysin epälooginen ja ilkeä ihminen. Jos hän toimisi kuten Raamatussa sanotaan, hän todellakin pitäisi suunsa kiinni. Aiemmin nämä päiviräset 60-70 luvulla olivat susiparien ja eronneiden kimpussa. Sen taistelun he hävisivät koska yhteiskunta ei alistunut moiseen diskriminaatioon.Oletko nähnyt Päivin saaraavan noista asioista enää? Sehän olisi tämän syyllistämispuolueen loppu. Toki he ovat kysyttäessä sitä mieltä että ei saisi erota tai elää susiparina, mutta sen asian kanssa he eivät enää uskalla kampanjoida. Nyt he ovat siis homojen kimpussa ja yrittävät pakottaa yhteiskunnan järjettömään yhden ryhmän sadistiseen kiusaamiseen. Päivihän on sitä mieltä että homo voi olla mutta ei saa toteuttaa sitä. Ihan oikeasti hän jokin aikaa sitten kehuskeli että hänellä on homoystäviä jotka eivät toteuta seksuaalisuuttaan vaan elävät rukoillen kun tulee luonnollista tarvetta. Jos tuonlainen käytös ei ole sairasta tai ainakin arveluttavaa, niin mikä sitten? Tälläistako meidän pitäisi hyväksyä? Että muutamat uskossaan seonneet käyvät viattomien ihmisten kimppuun ja kieltävät heiltä toisen ihmisen intiimin kosketuksen, läheisyyden ja seksuaalisen täyttymyksen? Haloo??

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Jukka, jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Ankaran pilkan kohteeksi tuleminen on tuttua jokaiselle Suomalaiselle, jopa allekirjoittaneelle. Suomihan on tunnetusti vittuilukulttuuri jossa pitää osata ottaa ja antaa takaisin...Homoista on helppo tehdä pilkkaa koska he ottavat asioista onkeensa kaikista helpoiten.

Usko tai älä niin useita jotka esim tällä palstalla homoista tekevät pilkkaa ei niinkään ärsytä homojen seksuaalisuus vaan se että ns. julkkishomot istuvat paremman luokan kortteeleissa näpyttelemässä upouuteen mäkkiinsä surullisia tarinoita siitä kuinka kukaan ei voi ymmärtää homon elämän rankkuuta samalla kun hörppii viereisestä kuppilastaan hakemaa kymmenen euron lattea...Se on sama kuin kuuntelis ns. valkoisia räppäreitä räppäämässä kaduilla elämisen kovuudesta vaikka eivät nälkäistä päivää ole kohdustaan poistumisen jälkeen nähnytkään.

Jukka Johansson

Heikkilä

"Usko tai älä niin useita jotka esim tällä palstalla homoista tekevät pilkkaa ei niinkään ärsytä homojen seksuaalisuus vaan se että ns. julkkishomot istuvat paremman luokan kortteeleissa näpyttelemässä upouuteen mäkkiinsä surullisia tarinoita siitä kuinka kukaan ei voi ymmärtää homon elämän rankkuuta samalla kun hörppii viereisestä kuppilastaan hakemaa kymmenen euron lattea...Se on sama kuin kuuntelis ns. valkoisia räppäreitä räppäämässä kaduilla elämisen kovuudesta vaikka eivät nälkäistä päivää ole kohdustaan poistumisen jälkeen nähnytkään."

- Usko tai älä, niin Suomessa on paljon homoseksuaaleja, jotka eivät ole julkkiksia, eivätkä sellaiseksi pyri, vaan ovat hissukseen ja mahdollisiman näkymättömissä. He kärsivät, koska eivät voi ympäristönsä takia olla avoimesti sellaisia kuin ovat.

Jukka Johansson

Heino

"Päivihän on sitä mieltä että homo voi olla mutta ei saa toteuttaa sitä. Ihan oikeasti hän jokin aikaa sitten kehuskeli että hänellä on homoystäviä jotka eivät toteuta seksuaalisuuttaan vaan elävät rukoillen kun tulee luonnollista tarvetta."

- Luulen että Räsänen valehtelee. Ei hänellä tuollaisia ystäviä voi olla. Kuka olisi ystävä sellaisen kanssa, joka inhoaa toisen sukupuoli-identiteettiä?

"Jos tuonlainen käytös ei ole sairasta tai ainakin arveluttavaa, niin mikä sitten? Tälläistako meidän pitäisi hyväksyä? Että muutamat uskossaan seonneet käyvät viattomien ihmisten kimppuun ja kieltävät heiltä toisen ihmisen intiimin kosketuksen, läheisyyden ja seksuaalisen täyttymyksen? Haloo??"

- Voisin minäkin tietysti sanoa, että Päivin ei ole enää soveliasta harrastaa seksuaalista kanssakäymistä aviomiehensä kanssa, koska lisääntymisikä on jo ohi. Ja sehän on kristittyjen ainainen argumentti homoutta vastaan, että homot eivät voi keskenään lisääntyä.

Jukka Johansson

Missä sellainen oli? Ihanko televisiossa näytettiin?

Käyttäjän nollamaija kuva
minna ahlroth

No mutta alttarilla tehtävä jumalanpalvelus on piispan työ, ei kait toistakin piispaa ole vihitty!

Jussi Heino

No kerran tämä on Päivi Räsäsen blogi niin otettaanpa Päivin omat teesit mukaan eli mitä hän on oikeasti mieltä homoudesta. Lukekaa, mutta varoitan ei ole mitään lähimmäisen rakkaudella kirjoitettua tekstiä ja hän väittää :

“Homoseksuaalinen taipumus ei ole sinänsä mielenterveysongelmaan
tai fyysiseen sairauteen verrattava ominaisuus. Sen sijaan tieteellinen
todistusaineisto osoittaa vastaansanomattomasti, että homoseksuaalisuus
on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Ne, jotka väittävät homouden olevan luonnollinen, “terve” seksuaalisuuden variaatio, mitätöivät perhetaustatutkimusten todistusarvon poliittisista syistä. Homoaktivistien painostuksen ansiosta poliittiset tavoitteet ovat syrjäyttäneet tieteelliset faktat”

Mutta missä on lähdeaineisto? Kysyin häneltä henkilökohtaisesti vuosi sitten, mutta hän ei ole vaivautunut vastaamaan. No jokainen ymmärtää syyn.

“Homosuhteessa tai avioliitossa ei ole kysymys pelkästä lähimmäisenrakkaudesta vaan myös seksisuhteesta. Terveessä ihmisyydessä seksi ei kuulu mihin tahansa ihmissuhteeseen. Rakkaus ei tarkoita samaa kuinrakastuminen. Eroottisen rakastumisen olemukseen kuuluu, että ihminen seksualisoi sen, mikä on omalle identiteetille vierasta, “toista kuin minä”.Homoseksuaalisten ihmisten kehityksessä voidaan usein jo varhaisesta vaiheesta lähtien nähdä vierautta omalle sukupuolelle, jolloin ihminen etsii oman sukupuolensa vieraalta tuntuvaa mysteeriä toisesta samaa sukupuolta olevasta henkilöstä.”

Kuulostaa ihan Päivin omalta keksinnöltä ja tähänkään ei löydy kyllä aivan varmasti mistään tieteellistä näyttöä. Eli miten lääkäri ihminen voi kirjoitella näin? No usko mahdollistaa ihan kaiken mikä ei mene järjen mukaan. Millainen lääkäri voi heitellä tämän suuntaisia väitteitä pohjautuen omaan mielikuvitukseen jotta Raamatun sana tulisi eläväksi.

"Homoseksuaalisuuden harjoittamisessa on erotettavissa kaksi päälinjaa: irtosuhteet homoyhteisössä ja pysyvä parisuhde. Irto- ja avosuhteet
laillistettiin rikoslain muutoksilla vuonna 1971 ja parisuhteen rekisteröiminen maaliskuussa 2002. Homoyhteisön yleisimpänä mallina vaikuttavat irtosuhteet ja vaihtuvat parisuhteet. Tämän voi väittää olevan seurausta pitkään länsimaisessa kulttuurissa homoihin kohdistuneesta syrjinnästä. Itse näen kuitenkin, että tämä osoittaa jotain myös homoseksuaalisten ihmisten rikkinäisyydestä. Rikkinäisyyttä ei välttämättä itse huomaa tai sitä ei halua tunnustaa ja tämä pätee kaikkiin ihmisiin. Esimerkiksi syrjähyppyjä harrastavat tai työnarkomaanit eivät useinkaan tunnusta välittömiä tarpeitaan tyydyttäessään tekevänsä väärin itseä ja muita kohtaan, ainakaan nykyisten arvojen vallitessa.Heteroita koskien irto- ja avosuhteet ilmentävät pelkoa sitoutumista ja vastuunottoa kohtaan. Homosuhteiden rekisteröimistä on ajettu parisuhteen pysyvyydellä: olisi parempi kannustaa homoja sitoutumaan. Hyvää päämäärää ajetaan väärässä asiassa. Sitoutuminen on tärkeä asia inhimillisessä elämässä, mutta homoseksuaalisuuden harjoittaminen myös pysyvässä parisuhteessa on vahingollista oman itsensä, kumppanin ja ehkä
myös muiden läheisten ihmisten kannalta
"
Päivi siis ihan pokkana väitää että homous vahingoittaa homoja ja heidän läheisiään? Minusta tuo on jo loukkaus ja ala-arvoinen väite. Lääkäri ihminen vetelee tällaisia päätelmiä sekä väitteitä ihan omasta päästään? Jos tämä ei ole jonkin sortin sadismia niin mikä sitten? Hän ei varmasti ole tämän asian asiantuntija ja lääkärinä hänen pitäisi ymmärrätää pitää tyhmät ajatuksensa omanaan. Usko ei oikeuta keksimään keinoja päämärän saavuttamiseksi.

"Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan jokainen ihminen on seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta tasavertainen ja yhtä arvokas. Ihmisten keskinäinen tasavertaisuus ei kuitenkaan merkitse seksuaalisen
käyttäytymisen tasavertaisuutta. Erilaiset tavat toteuttaa seksuaalisuutta eivät ole suinkaan moraalisesti samanarvoisia."

Eikös olekin aika metka tapa väittää että emme me syrji. Ihan samaa sarjaa on se että kyllä homo voi mennä naimisiin. Naisen kanssa. Samaa ala-arvoista keskustelua.

Sitten hän pohtii Jeesusta ja homoja seuraavasti:

"KRISTUKSEN SANA JA HOMOSEKSUAALIT
Kirkon johdon taholta on pohdittu sitä, löytyykö Raamatusta riittäviä tai
selkeitä perusteita ottaa kantaa homoseksuaalisuuteen. On todettu, että
jos tietäisimme, mitä Jeesus sanoisi homoseksuaalisuudesta, niin noudattaisimme sitä “tukka putkella”."

Käy läpi vanhan testamentin kohdat ja kertoo että uudessa testamentissa homous tuomitaan vielä selvemmin. Asiaa tuntematon lukija varmaankin odottaa että Jeesuksen tuomio tulee, mutta sentään hän ei Raamattua kehtaa väärentää tai keksiä omia juttujaan koska Jeesus ei puhunut halaistua sanaa homoudesta tai miesten kanssa maakaamisesta. Puhuu pitkään Paavalista ja hänen homofobiastaan ja hyökkäyksestä homoja kohtaan. Kysyinkin häneltä aikanaan että onko hän Paavalin vai Jeesuksen uskossa? Ei tullut vastausta(miksiköhän?) Paavali eli Jeesuksen jälkeen ja oli itse saanut unessaan oikeutuksen omalle asemalleen ja kirjoituksilleen. Eli ihan omasta päästä lateli, mutta kun kävi niin, että tarpeeksi moni uskoi hänen juttujaan, niin ne ovat muka nyt Päivillekin pohjana tälle Fatwalle.

Tästä pääsette alkuperäiseen tekstiin vuodelta 2004.

http://tuju.fi/clips/r%C3%A4s%C3%A4nen.mein.kampf.pdf

Lopuksi voisi todetta että tämä on Päiviräsäsläisten lähimmäisen rakkautta. Kaikki sopii kunhan et ole homo ja jos olet niin sitten vain kärvistelet itseksesi ja kärsit.

Jukka Johansson

Heino

Aika kammottavaa tekstiä Räsäseltä. Hän puoskaroi ihan täysillä ja estottomasti. Ja ilmeisesti ihan laillisesti. Kummallista. Jos jokin muu asia olisi kyseessä ja siitä ladeltaisiin tuollaista, niin saattaisi syyte rapsahtaa.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

http://kirjastot.diak.fi/files/diak_lib/Jarvenpaa2...

Yllä linkki opinnäytetyöhön, jossa käsitellään kuinka eheytyminen tapahtuu.

Don Carlos

Mitä tieteellistä näyttöä tuossa on? Ei mitään... On paljon väitöskirjojakin, jotka ovat nollatutkimuksia. Ja vielä tehty Diakonissalaitoksella, jossa Luther-säätiön fundamentalisteilla on keskeinen tukijalka;=J

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Ote työstä:"Tutkimus on kvalitatiivinen eli laadullinen tutkimus. Tutkimuksessa kävi ilmi, että seksuaalinen
eheytyminen homoseksuaalista heteroseksuaaliksi on mahdollista. Tällaisen
eheytymisen edellytyksenä on, että itse haluaa eheytymistä. Kuitenkaan kenellekään ei
voida luvata, että hän eheytyisi. Epäselväksi jää, mitkä asiat vaikuttavat siihen, onnistuuko
eheytyminen vai ei. Tutkimuksessa käytetyn aineiston pohjalta ei löytynyt sellaisia
asioita, jotka osoittaisivat eheytymisen olevan vahingollista. Haastateltavilla eheytyminen
oli tuonut monenlaisia positiivisia muutoksia elämään."

Jukka Johansson

Jospa Rajakari lopettaisit tuon sanan eheytyminen käytön. Homoseksuaali ei ole rikkinäinen.

Miksi haluaisit että homoseksuaalit muuttuisivat heteroseksuaaleiksi? Toisiko se sinun elämääsi onnea ja iloa?

Don Carlos

Paljonko tuli pojoja? Tuskin ainakaan maksimia, joita minulla oli korkeakoulussa tapana saada;=J

Kuinkahan suuri otos on ollut, että siitä on saatu edustava? Ja millä perusteella haastateltavat on valittu? Varmaan jonkun "Älä alistu"-kampanjan järjestön jäsenistä.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

"Miksi haluaisit että homoseksuaalit muuttuisivat heteroseksuaaleiksi? Toisiko se sinun elämääsi onnea ja iloa?"

- Joidenkin ihmisten on vaikea näköjään ymmärtää, että toiset ajattelevat muitakin kuin vain itseään..

Markku Toivonen

Saavuttaakseen sosiaalista hyväksyntää halveksunnan sijaan yksilöt ovat joskus valmiita tekemään Itselleen henkistä väkivaltaa ja kieltämään seksuaalisuutensa. Se on inhimillistä, mutta siihen usuttaminen on epäinhimillistä.

Don Carlos

Kuinka monta homopappia on Helsingin seurakunnissakin; sitä ei vaan Päivi taida tietää tai ei sitten ainakaan puhu. Miten mahtaa toimia vaikkapa hautajaisissa, jos sellainen pappi sattuisi kohdalle. Eräs tuttavani sano kotikirkossani kirkkoherrasta, että "pappi velehtelee" eikä sen koommin käynyt siellä kun ko. kirkkoherra oli saarnaamassa. Kun hän sitten kuulemma kävi "sopivammassa" naapuripitäjässä, kysyin kerran häneltä, että eikö pappi valehtele sielläkin, hän suuttui, eikä ole päiväätä sanonut minulle sen jälkeen;=J

Että se siitä suvaitsevaisuudesta!

Don Carlos

Onko tieteellistä tutkimusta siitä, miten heterosta eheytyy homo? Tunnen pari sellaista lääkäriä - molemmat LKT - toinen vielä proffana HY:ssa, ei mitään sosionomeja; toisella oli 5 lasta toisella kaksi. Lapset olivat jo aikuisia, kun isipapapet erosivat. Oli siinä akoilla ihmettelemistä, kun jälkeenpäin saivat kuulla todellisen syyn. Kun aikaisemmin istuessamme hienoilla illallisilla, ei olisi herra tohtoreista tullut mieleenkään moinen eheytyminen.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Luulisi monen, ainakin vasemmistolaisen arvostavan myös sosionomi AMK-koulutusta, joka itsekin olen, varsinkin kun sanovat olevansa työläisten puolella, vaikka sosionomilla on kyllä pätevyyksiä myös johtohommiin.
P.S moni vasemmistolainen kansanedustaja ei omaa "edes" AMK-tutkintoa, tietääkseni Arhinmäellä ei ole muuta loppuun saatettua koulutusta, kuin ylioppilas..(ja hän oli presidenttiehdokkaanakin..)

Don Carlos

Minkä koulutuksen Aki Lindén on saanut? Ja hän oli opiskeluaikoinaan kunnon taistolainen kuten Nalle Wahlrooskin.

Ministeriltä ei edellytetä korkeakoulututkintoa. Liekö niistä edes hyötyä; vrt. Mönkäre, Hyssälä, ja nyt Räsänen. Kannanotoista ei ainakaan uskoisi kenenkään noiden kohdalla;)J

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Miksi sitten Konttinen väheksyt aiemmassa kommentissasi sosionomien koulutusta ja ammattitaitoa?

Don Carlos

En todellakaan vastusta. Olen työelämäni aikana ylentänyt Tampereelta tulleita sosionomeja keskeisiin tehtäviin, yhdestä tulo vähäksi turkisfirman johtaja, mutta hän toimikin minun henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Katse kiinnittyi vain tuohon sosionomin nolla-päättötutkimukseen.

Olen ainan ollut mieluimmin heikon kuin vahvan puolelle; siis palvelusuhteessa työntekijän puolella, jos se valiitsevissa olosuhteissa mahdollinen. Itse olen KTM.

Jussi Heino

Nämä eheytymis tutkimukset ovat 0 tutkimuksia. Jos ihminen on homo, niin hän on ja pysyy. Jos on hetero niin sama homma. Bi seksuaaliset ihmiset voivat eheytyä eli kuten minäkin aikaan. Ihan pienenä poikana tiesin että pidän paljon enemmän pojista. Mutta yhteiskunnan paine pakotti minutkin yrittämään eheytymistä heteroksi. Sehän onnistuikin jonkin aikaa. Yllättävän pitkäänkin eli että sain lapsiakin hankittua. Mutta oma homouteni on sen verran halitseva, etten tuntenut oloani hyväksi ja olin ahdistunut. Nuorena muistan nämä uskovaisten väitteet että homous on valinta. Minulle se tuli pyytämättä ja yllätyksenä kuten aikoinaan pääminsterille fax. Ei ollut mukava yllätys. Yritin kaikin keinoin päästä siitä eroon. Mutta luonto voitti ja tajusin että jos haluan olla eheä ihminen minun pitää eheytyä. Joten eheydyin homoksi jota oikeasti olen. Heteroutta on vain nimeksi eli sen verran että sain temput tehtyä naisen kanssa ja välillä piti kyllä käyttää mielikuvitusta jotta homma hoitui. Se että eräät mieleltään häiriintyneet yrittävät pakottaa muita tähän muuttumis leikkiin, en suvaitse. Kenenkään ei tarvitse alistua näille päiviräsille ja heidän mielihaluilleen alistaa toisia ihmisiä sekä nauttia tuloksistaan kuten tämä Maria Rajakarikin tässä esittelee. Tämä Diakonnissalaitkosen tutkimus on vain osoitus siitä, että bi seksuaali voi elää molempien kanssa ja valita vastakkainen jos hänet siihen pakotettaan. Mutta sehän on ihan luonnollista. Eli mitään homon käännytystä ei ole tullut.

Markku Toivonen

Onneksi olkoon, Jussi, eheytymisestäsi todelliseen seksuaalisuuteesi. Kaltaiselleni vanhalle käävälle on ollut yllätys, miten moni aikanaan heterosuhteessa elänyt, lapsia tehnyt nainen ja mies on löytänyt todellisen, oman kypsän seksuaalisuutensa vasta keski-iässä tai myöhäisessä keski-iässä.

Päivi Räsänen - hän on aina suhtautunut homoseksuaalisuuteen fundamentalistikristityn lähtökohdista mikä valitettavasti tukahduttaa inhimillistä ajattelua. Räsänen suhtautuu myönteisesti ja ymmärtäväisesti vain tukahdutettuun homoseksuaalisuuteen. Hyvät homoseksuaaliystävät, joita pitää tietenkin myös Räsäsellä olla katu-uskottavuuden nimissä, ovat juuri niitä, jotka haluavat seksuaalisuutensa tukahduttaa. Onko Räsänen milloinkaan tukenut mitään toimenpiteitä homoseksuaalien tasa-arvon ja oikeudellisen aseman parantamiseksi? Ei ole. Hän vastusti myös lakia rekisteröidystä parisuhteesta. Epäjohdonmukaisuudesta häntä ei voi syyttää. Inhimillisyyttään voi epäillä.

Sinulla ja sadoillatuhansilla muilla suomalaisilla on paljon syitä olla onnellinen.

Jussi Heino

Katsoin juuri Voimalan(ohjelma ylellä tuli viikko sitten) jossa Jorma Hynninen kertoi elämästään ja perheestään. Hän on aina ollut uskonnollinen kuten myös hänen vanhin poikansa, joka hänen sanojensa mukaan oli Raamattu tietäjä ja harras uskovainen. Sattuikin niin että hän meni kertomaan oman homoutensa ja tämä päiviräsäsläinen yhteisö sanoi, että jos et kykene muuttumaan hetoroksi, niin hän ei kuulu joukkoon. Hänet siis hylättiin ja se oli hänelle suuri järkytys. Sittemmin tämä poika ajatui harrastamaan hurjaa seksiä ja irtosuhteita kun hänelle ei päiviräsäset suoneet oikeutta parisuhteenseen vaan vaativat muuttumista heteroksi kuten heidän mielestään on vain oikein. Hän valitettavasti hankki hiv tartunnan ja kuoli vuonna 2005 aidsin aiheuttamaan aivokalvon tulehdukseen. Maria Rajakari tätäkö sinä ja muut toivotte jos homo ei kykene muuttumaan teidän magiallanne haluammaksenne? Tätäkö on inhimillisyys ja lähimmäisen rakkaus? Jorma Hynnisen kirja on ilmestynyt juuri. Kannattaa lukija ihmisten pitää mielessä.

Hänen nuorin siskonsa(vaikka on myös uskossa käsitääkseni) on eronnut kirkosta tämä kohtelun takia jonka ylipapitar on tämän blogin pitäjä eli Päivi Räsänen. On julmaa ja epäinhimillistä vaatia elämään muulla tavoin kuin miltä itse tuntuu ja mikä itselle on luonnollista. Ei sille mitä muinaisessa kirjassa pidetään oikeana tai vääränä. Häpeäisitte varmasti jos kykenisitte asettumaa toisen henkilön asemaan ja jättämään Raamattune seuraamisen vähemmälle eli sille tasolle millä se nytkin on. Ettehän te kivitä tottelemattomia lapsiakaan enää? Vai? Ettekä enää huuda pää punaisena susiparien (avoliitto) ja eronneiden perään? Yksi pääpappi joka kuuluu päiviräsäsiin meinasi tulla valituksi Piispaksi vaikka on eronnut 2 kertaa. Siinä samassa kohdassa jota Päivi niin ahkerasti toittaa tämä Paavali tuomitsee eronneet ja monet muutkin vahvasti. Vain homojen kimpussa ovat nämä päiviräsäset. Oikein pistää vihaksi!

Se että päiviräsäset väittävät kauniisti vain antavan mahdollisuuden muuttumiseen on julmaa kieroilua ja ihmisten pilkkaa. Jokunen voisi sinne ohjatua ihan omasta halustaan, mutta kuitenkin tämän Raamatun ja yhteisön painostuksesta. Jos he olisivat oikealla asialla he tarjoasivat myös mahdollisuutta muuttua heterosta homoksi. Sitten se tarina olisi uskottava.

Don Carlos

"Niin alhaalla kenkään ei kulje, ettei siellä Jeesus ois". Ei vaan taida olla samanlainen Jeesus kuin näillä fundamenteilla on;=J

Don Carlos

Kuka uskaltaisi Räsäsen potilaaksi? Milloinka lienee edes kliinistä työtä tehnyt;=J

Toimituksen poiminnat